• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιος - Οκτώβριος 2021 !

Ισπανία Ισπανία (βοήθεια)

panpan

Member
Έχει αποκατασταθεί σε μεγάλο βαθμό το ρεύμα. (99%) στην Ισπανία.
Εγώ ξέρω πως το ρευστό πρέπει να επιστρέψει δυναμικά τουλάχιστον στις εσωτερικές αγορές.
Σπάνια κυκλοφορώ με μετρητά. Από σύμπτωση εχθές είχα και μπόρεσα να βάλω καύσιμα.

tatooine

Member
Έχει αποκατασταθεί σε μεγάλο βαθμό το ρεύμα. (99%) στην Ισπανία.
Σπάνια κυκλοφορώ με μετρητά. Από σύμπτωση εχθές είχα και μπόρεσα να βάλω καύσιμα.
Χωρίς ρευστό δεν φεύγω από το σπίτι και ας κάθετε στο πορτοφόλι, στο αυτοκίνητο επίσης υπάρχει για να βρίσκετε, για ώρα ανάγκης και στα ταξίδια αχρησιμοποίητο μεν άλλα υπάρχει πάντα γιατί ποτέ δεν ξέρεις.
Οι σκανδιναβικές χώρες κάπου διάβασα πως επιθυμούν να επαναφέρουν το ρευστό γιατί φοβούνται.

paefstra

Member
Το ρευστο εχει τελειωσει. Εχω παντα πανω μου ειδικα στα ταξιδια μη στραβωσει κατι, αλλα το ξερουμε οτι το ποταμι δεν γυριζει πισω.

mariath

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Φαινόμενα σαν το χτεσινό μας θυμίζουν ότι το ρευστό δεν έχει τελειώσει. Όσο κι αν έχουμε μάθει τις ηλεκτρονικές συναλλαγές δύσκολα θα αποφύγουμε τη χρήση μετρητών, ειδικά σε "περίεργες" συνθήκες.
Η τρομερή άνοδος του χρυσού δείχνει εξάλλου ότι ο κόσμος ζητάει την εξασφάλιση σε κάτι απτό.

paefstra

Member
Η τρομερή άνοδος του χρυσού δείχνει εξάλλου ότι ο κόσμος ζητάει την εξασφάλιση σε κάτι απτό.
Επειδη παρακολουθω αυτη την αγορα, η ανοδος δεν οφειλεται σε ιδιωτες αγοραστες αλλα στις αγορες απο τραπεζες της Ασιας που εγκαταλειπουν το δολλαριο. Εχουμε οικονομικοπολιτικο μετασχηματισμο σε αλλο επιπεδο λογω Τραμπ. Ο ιδιωτης αδυνατει σχεδον να αγορασει σ αυτες τις τιμες. Σορι για το off topic.

panpan

Member
Χωρίς ρευστό δεν φεύγω από το σπίτι και ας κάθετε στο πορτοφόλι, στο αυτοκίνητο επίσης υπάρχει για να βρίσκετε, για ώρα ανάγκης και στα ταξίδια αχρησιμοποίητο μεν άλλα υπάρχει πάντα γιατί ποτέ δεν ξέρεις.
Οι σκανδιναβικές χώρες κάπου διάβασα πως επιθυμούν να επαναφέρουν το ρευστό γιατί φοβούνται.
Ναι το έχω διαβάσει κι εγώ. Όσο υπάρχει η Γερμανία στην Ε.Ε. το μετρητό δύσκολα θα καταργηθεί.
Ο γερμανός πάει στην τράπεζα και βγάζει τα λεφτά του για να ψωνίσει μετρητοίς ΄.
Δεν μπορείται να διανοηθείτε τι συνέβη εχθές στην Ισπανία. Φίλος δικός μου αναγκάστηκε
να γυρίσει στο σπίτι του από την δουλειά με τα πόδια και περπάτησε 20 χιλιόμετρα.
Δεν υπήρχε κανένα μεταφορικό τρένο-προαστιακός η λεωφορεία.
Τα περισσότερα λεωφορεία είναι ηλεκτρικά και αρκετά βγήκαν εκτός.Τα περισσότερα φανάρια
δεν λειτουργούσαν και υπήρχε απίστευτο μποτιλιάρισμα.
Το ζόρι που πέρασα εχθές να έχω τρία γκρουπ για αναχώρηση, να μην μπορούν να πάνε στα ξενοδοχεία τους παρά μόνο με τα πόδια, εγώ να μην μπορώ να επικοινωνήσω μαζί τους αλλά
ούτε με τους οδηγούς των λεωφορείων με βάζει σε σκέψη να παρατήσω την δουλειά μου και να βγώ στην σύνταξη.
Εκατοντάδες έμειναν στα ασανσέρ, ηλεκτρικές γκαραζόπορτες που δεν άνοιγαν και πάει λέγοντας.

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Ναι το έχω διαβάσει κι εγώ. Όσο υπάρχει η Γερμανία στην Ε.Ε. το μετρητό δύσκολα θα καταργηθεί.
Ο γερμανός πάει στην τράπεζα και βγάζει τα λεφτά του για να ψωνίσει μετρητοίς ΄.
Σόρυ για το οφ τοπικ, απ' όσο το ΄χω ψάξει το θέμα αυτό συμβαίνει διότι οι Γερμανοί συνολικά δε πολυγουστάρουν τις εταιρείες έκδοσης των καρτών (visa, mastercard) μιας και δεν είναι «δικές» τους. Είναι όντως περίεργο αυτό που συμβαίνει στη Γερμανία με την επιμονή τους για μετρητά.

apodrasi

Member
Επόμενο Ταξίδι
France
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Ινδία-Περού
Και το off topic συνεχίζεται επειδή ανησυχούμε για τον @panpan μήπως χρειάζεται βοήθεια στην Ισπανία.
φαινόμενο (άκουσον άκουσον) γνωστό ως "επαγόμενη ατμοσφαιρική διαταραχή"
Πράγματι UFO η εξήγηση των Πορτογάλων για μηχανικές ταλαντώσεις από αυξομειώσεις θερμοκρασίας, ίσως ήταν οι δημοσιογράφοι που έκαναν παρερμηνεία. Θεωρώ απίθανο να προκύπτει κάτι τέτοιο.
Πιο πιθανό η ανωμαλία να προέκυψε από αύξηση της ηλεκτρικής συχνότητας του συστήματος (για τα 50 Hz λέμε) λόγω περίσσειας πραγματικής ισχύος, P-f κύκλος που λένε στο χωριό μ. Ως τώρα το πρόβλημα προέκυπτε σε περίπτωση έλλειψης ισχύος, τώρα αντιθέτως προκύπτουν θέματα από την υψηλή παραγωγή ΑΠΕ (θέμα καιρικών συνθηκών), σε σχέση με τη ζήτηση.

Η συχνότητα δεν έχει μεγάλες ανοχές αυξομείωσης όπως έχει η τάση. Με ελάχιστη αυξομείωση της συχνότητας κόβουν οι προστασίες του συστήματος. Αν δεν πρόλαβε να επέμβει η ισπανική κατανομή πετώντας έξω μονάδες παραγωγής ή προσθέτοντας τεχνητά φορτία (ανεβάζοντας πάλι πάνω τα νερά ενός υδροηλεκτρικού, ας πούμε), το φαινόμενο έγινε κατακλυσμιαίο, χάθηκε η ισορροπία παραγωγής-ζήτησης, αστόχησαν από ευστάθεια. Δεν είναι τοπικό φαινόμενο όπως ελέχθη, είναι ο ορισμός του blackout. Εν τω μεταξύ υποτίθεται πως η σύζευξη των εθνικών κυκλωμάτων θα βοηθούσε σε τέτοιες περιπτώσεις κάνοντας το διασυνδεδεμένο σύστημα μεγαλύτερο ώστε μια τέτοια διαταραχή να έχει μικρότερη επίδραση σε σχέση με το όλον και επιπλέον απορροφώντας την τοπική περίσσεια ή καλύπτοντας την τοπική έλλειψη, αλλά τελικά πάλι καλά που δεν παρασύρθηκε να βγει έξω όλη η Ευρώπη (αν δεν απατώμαι, πρόσφατα διασυνδέθηκαν το δυτικό με το ανατολικό σύστημα, που σημαίνει ότι μια διαταραχή στην Πορτογαλία δυνητικά επηρεάζει μέχρι και την Τουρκία).
Φαίνεται αστεία τώρα η αγωνία τα πρώτα χρόνια "της ώρας της γης" που ήταν απρόβλεπτη η απότομη πτώση του φορτίου και ήταν απίκο ποιες γεννήτριες να βγουν πατ κιουτ ώστε να μην προκύψει διαταραχή ακριβώς με τον μηχανισμό που φαίνεται ότι έλαβε χώρα χθες 😆
Άλλο τόσο μακρινή φαντάζει η πρόσφατη εποχή που έτρεχε η καθετοποιημένη Δεούλα να μαζέψει τα αμάζευτα, εισάγοντας για χρυσάφι την ισχύ στην καλοκαιρινή αιχμή, με κόστος μεγαλύτερο απ' την τιμή πώλησης, αφού δεν της επιτρεπόταν να φτιάξει νέα δικά της εργοστάσια, ώστε τελικώς να πάψει να είναι μονοπωλιακή η αγορά...

Εν τω μεταξύ, έχετε προσέξει κι εσείς ότι τα ηλεκτρονικά ρολόγια που παίρνουν από το δίκτυο, της ηλεκτρικής κουζίνας για παράδειγμα, έχουν σταματήσει να πηγαίνουν πίσω όπως ήταν το σύνηθες, αλλά συμβαίνει το αντίθετο ειδικά την άνοιξη; Είναι ακριβώς γιατί δεν πέφτει η ηλεκτρική συχνότητα, δεν λείπει πια συχνά πραγματική ισχύς. Μόνο που δεν υπάρχει εμπειρία στη διαχείρισή της, όταν κοπιάζει την ώρα που δεν τη θέλουμε, όταν είναι μικρή η ζήτηση, "χαμηλά τα φορτία" 🙂

apodrasi

Member
Επόμενο Ταξίδι
France
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Ινδία-Περού
Είναι όντως περίεργο αυτό που συμβαίνει στη Γερμανία με την επιμονή τους για μετρητά.
Γιατί είναι περίεργο και γιατί δεν - θα έπρεπε να - θεωρείται προσωπικό δεδομένο το πού ξοδεύεις;

Viajero93

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική, Κούβα
Και στην Πορτογαλία που ήμουν πρόσφατα σε αρκετές περιπτώσεις δε λειτουργούσαν οι ηλεκτρονικές πληρωμές τους. Ίσχυε, δεν ίσχυε και πουλούσαν παραμύθια, ποιος ξέρει. Είναι και θέμα τραπεζικών κανονισμών σε κάθε χώρα.

Πάντως, παρότι σπανίως έχω μετρητά πάνω μου πλέον, καταλήγω ότι έστω ένα ποσό για ασφάλεια καλό είναι να υπάρχει.

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Γιατί είναι περίεργο και γιατί δεν - θα έπρεπε να - θεωρείται προσωπικό δεδομένο το πού ξοδεύεις;
Θεωρείται περίεργο σε σχέση με αυτό που συμβαίνει για παράδειγμα στη χώρα μας με τις ηλεκτρονικές πληρωμές, που ήρθαν και καθιερώθηκαν, όχι πως διαφωνώ μαζί σου επί της ουσίας.

tatooine

Member
Συνήθως οι έμποροι κάνουν τα μηχανήματα να μην δουλεύουν διότι με νομοθεσία της ΕΕ την προμήθεια της συναλλαγής την επιβαρύνετε η επιχείρηση.
Σε διαδικτυακές συναλλαγές που έκανα πρόσφατα έκτος ΕΕ την προμήθεια την επιβαρύνθηκα εγώ. Φυσικά η επιχείρηση προειδοποιούσε από πριν, ότι κατά την πληρωμή θα προστεθεί στο τελικό ποσό.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.009
Μέλη
39.723
Νεότερο μέλος
vasilikipetridou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom