• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιος - Οκτώβριος 2021 !

Ισπανία Ισπανία (βοήθεια)

alma

Member
Χωρίς ρευστό δεν φεύγω από το σπίτι και ας κάθετε στο πορτοφόλι, στο αυτοκίνητο επίσης υπάρχει για να βρίσκετε, για ώρα ανάγκης και στα ταξίδια αχρησιμοποίητο μεν άλλα υπάρχει πάντα γιατί ποτέ δεν ξέρεις.
Οι σκανδιναβικές χώρες κάπου διάβασα πως επιθυμούν να επαναφέρουν το ρευστό γιατί φοβούνται.
Μήπως διάβασες πως τους ενθαρρύνουν να χρησιμοποιούν καθώς και να έχουν κάποιο απόθεμα μετρητών;

As cyberwarfare threat looms, cashless Nordic nations go back to banknotes | Miranda Bryant

alma

Member
Ε δεν "καθιερώθηκαν" από μόνες τους στη χώρα μας. Μας τις έχουν επιβάλλει. Προσωπικά αν δεν έπρεπε να μαζέψω αποδείξεις για να μην πληρώσω εξτρα εφορία, δε θα έκανα ούτε μια συναλλαγή ηλεκτρονικά. Εκτός από τις διαδικτυακές αγορές
Σε συνδιασμό με το οτι έχουν επιβάλλει και στις επιχειρήσεις να δέχονται υποχρεωτικά κάρτες αν το επιθυμεί ο πελάτης. Σε αντίθεση με άλλες χώρες της Ευρώπης όπως η Πορτογαλία όπου αν δεν θέλει ο επιχειρήματιας δεν δέχεται κάρτες παρά μόνο μετρητά.

Sanna1971

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ανδαλουσια
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη
Σε συνδιασμό με το οτι έχουν επιβάλλει και στις επιχειρήσεις να δέχονται υποχρεωτικά κάρτες αν το επιθυμεί ο πελάτης. Σε αντίθεση με άλλες χώρες της Ευρώπης όπως η Πορτογαλία όπου αν δεν θέλει ο επιχειρήματιας δεν δέχεται κάρτες παρά μόνο μετρητά.
Και πολυ καλά κάνει! Εδώ έχουμε φτάσει στο σημείο να περνάει όλη μας η ζωή μέσα από μια τράπεζα.:mad:

8avos

Member
Σόρυ για το οφ τοπικ, απ' όσο το ΄χω ψάξει το θέμα αυτό συμβαίνει διότι οι Γερμανοί συνολικά δε πολυγουστάρουν τις εταιρείες έκδοσης των καρτών (visa, mastercard) μιας και δεν είναι «δικές» τους. Είναι όντως περίεργο αυτό που συμβαίνει στη Γερμανία με την επιμονή τους για μετρητά.
Ειλικρινά δεν ξέρω από που προκύπτει κάτι τέτοιο!

Ισως από δημοσιογράφους τύπου Λιάγκα ή Παπαδακη; Δεν ξέρω!

Πεντε χρόνια που έμεινα εκεί,ο Γερμανός "δαγκώνονταν" όταν ήταν να πληρώσει με μετρητό.

Πρώτη μου φορά έλαβα χρήματα μέσω ενός sms που μ έστειλε χρησιμοποιώντας την τράπεζα Ν24 το 2015 που εμείς είχαμε κλειστές τις τράπεζες.

Μια συγκάτοικος Γερμανίδα το 2015 ετών 65 τότε,μου έβγαλε αεροπορικό εισιτήριο για να έρθω Ελλάδα μέσω κινητού,όταν εγώ πήγαινα σε τουριστικά γραφεία για να βγάλω!

Προσωπικά τόσο εγώ,όσο και ο περιορισμένος κύκλος μου στην Γερμανία,αυτά που βιώνει η Ελλάδα ως "αυτοματοποίηση" τα βρήκαμε εκεί έτοιμα απ το 2015 ήδη!

Ξαφνικά το 2025 διαβάζω πως ο Γερμανός έχει κολημα με το μετρητό και γελάω! (Ίσως εσφαλμένα)

Το μόνο που μπορώ να πω με σιγουριά,είναι πως ο Γερμανός έχει κάποιο κολημα με ότι έντυπο!

Δλδ δεν υπάρχει περίπτωση,επίσημο έγγραφο,να μην δε το πάρεις γραπτό και να το λάβεις μόνο ως e mail.

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Προσωπικά τόσο εγώ,όσο και ο περιορισμένος κύκλος μου στην Γερμανία,αυτά που βιώνει η Ελλάδα ως "αυτοματοποίηση" τα βρήκαμε εκεί έτοιμα απ το 2015 ήδη!
Μα κι εμένα μου έκανε τρομερή εντύπωση γι αυτό το αναφέρω, από προσωπική εμπειρία σε Νυρεμβέργη, Χαιλδεμβέργη, Δρέσδη κτλ, όπου ξέμεινα από μετρητά μιας και είτε μου ζητούσαν κατανάλωση από ένα Χ ποσό και πάνω προκειμένου να πληρώσω με κάρτα, είτε υπήρχαν καταστήματα που δε μπορούσα καν να πληρώσω με κάρτα. Πάλι καλά που έτυχε να κρατάω αρκετά μετρητά πάνω μου. Όχι παντού, όχι σε απόλυτο ποσοστό, όμως μου συνέβη, δε το κατέβασα απ' το μυαλό μου και προφανώς δε παρακολουθώ Λιάγκα και Παπαδάκη.

8avos

Member
Μα κι εμένα μου έκανε τρομερή εντύπωση γι αυτό το αναφέρω, από προσωπική εμπειρία σε Νυρεμβέργη, Χαιλδεμβέργη, Δρέσδη κτλ, όπου ξέμεινα από μετρητά μιας και είτε μου ζητούσαν κατανάλωση από ένα Χ ποσό και πάνω προκειμένου να πληρώσω με κάρτα, είτε υπήρχαν καταστήματα που δε μπορούσα καν να πληρώσω με κάρτα. Πάλι καλά που έτυχε να κρατάω αρκετά μετρητά πάνω μου. Όχι παντού, όχι σε απόλυτο ποσοστό, όμως μου συνέβη, δε το κατέβασα απ' το μυαλό μου και προφανώς δε παρακολουθώ Λιάγκα και Παπαδάκη.
Τα ονόματα αυτών δεν έγραψα ότι τους παρακολουθείς εσύ... εννοείται αυτό!Εσυ δεν προλαβαίνεις να κατεβαίνεις απ το ένα αεροπλάνο επιστρέφοντας κ αμέσως ξανά πηδάς στο επόμενο για αναχώρηση :p

Τα έγραψα πως μπορεί να επηρεαζεται η κοινή γνώμη

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Τα ονόματα αυτών δεν έγραψα ότι τους παρακολουθείς εσύ... εννοείται αυτό!Εσυ δεν προλαβαίνεις να κατεβαίνεις απ το ένα αεροπλάνο επιστρέφοντας κ αμέσως ξανά πηδάς στο επόμενο για αναχώρηση :p

Τα έγραψα πως μπορεί να επηρεαζεται η κοινή γνώμη
Μα κι εγώ για τη Γερμανία το έγραψα απο αγανάκτηση, μιας και εμμέσως πλην σαφώς μας έχουν βάλει σε μια διαδικασία ηλεκτρονικών πληρωμών ακόμα και στα ψιλικατζίδικα και δε το τηρούν οι ίδιοι ή το κάνουν όπως τους βολεύει. Μεγάλη κουβέντα.

paefstra

Member
Μήπως διάβασες πως τους ενθαρρύνουν να χρησιμοποιούν καθώς και να έχουν κάποιο απόθεμα μετρητών;

As cyberwarfare threat looms, cashless Nordic nations go back to banknotes | Miranda Bryant
Τα προτεινουν για εκτακτη αναγκη, λεει το αρθρο. Στην καπιταλιστικη οικονομια το αυλο χρημα ξοδευεται ευκολοτερα (που το ζητουμενο ειναι η υπερκαταναλωση) ενω οι τοκοι σε πιστωτικη ειναι εξτρα μπονους για το τραπεζικο συστημα.
Στον γιο μου δινουμε χαρτζιλικι σε ρευστο παντως για να το βλεπει να φευγει απο το πορτοφολι, παροτι εχει καρτα. Λενε οτι βοηθαει στις δεξιοτητες διαχειρισης.

panpan

Member

Ισως από δημοσιογράφους τύπου Λιάγκα ή Παπαδακη; Δεν ξέρω!
Αν κάνεις κάποια ερώτηση σε ΑΙ θα πάρεις την παρακάτω απάντηση.
Παρόλο που η χρήση μετρητών στη Γερμανία μειώνεται σταδιακά, οι Γερμανοί εξακολουθούν να τα προτιμούν περισσότερο από τους περισσότερους Ευρωπαίους. Σύμφωνα με έρευνα της Deutsche Bundesbank για το 2023, το 51% των συναλλαγών πραγματοποιήθηκε με μετρητά, ενώ το 27% με χρεωστικές κάρτες και το 6% με κινητές πληρωμές .bundesbank.de
Σε αντίθεση, σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η χρήση μετρητών είναι σημαντικά χαμηλότερη. Για παράδειγμα, στη Σουηδία, μόνο το 28% των συναλλαγών γίνονται με μετρητά, ενώ στη Δανία το ποσοστό είναι 35%
Η απάντηση είναι από Deutsche Bundesbank και όχι από Λιάγκα.
Τέλος από μένα το οφ τόπικ.

alma

Member
Στην καπιταλιστικη οικονομια το αυλο χρημα ξοδευεται ευκολοτερα (που το ζητουμενο ειναι η υπερκαταναλωση) ενω οι τοκοι σε πιστωτικη ειναι εξτρα μπονους για το τραπεζικο συστημα.
Στον γιο μου δινουμε χαρτζιλικι σε ρευστο παντως για να το βλεπει να φευγει απο το πορτοφολι, παροτι εχει καρτα. Λενε οτι βοηθαει στις δεξιοτητες διαχειρισης.
Ακριβώς για αυτό ακούς πολλούς να λένε πως με κάρτα δεν ξέρουν πόσα ξοδεύουν και ξεφεύγουν πιο εύκολα.
Αν και αυτό είναι κάτι άλλο από το θέμα του άρθρου.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.009
Μέλη
39.725
Νεότερο μέλος
Afroula15901

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom