villi
Member
Απολύτως σεβαστά αυτά που γράφεις γι'αυτο προσπαθώ να σε βοηθήσω να εκτιμήσεις σωστά την κατάσταση.Ειναι αμαρτία να πληρώσεις 65 ευρώ για την Πέτρα και να προλάβεις ίσα ίσα να μπεις!!! Είναι το σπουδαιοτερο αξιοθέατο της Ιορδανίας και ενα από τα σπουδαιότερα στον κοσμο! Θα σε συμβούλευα να βγάλεις το Amman παντελώς από το πλάνο σου και να επικεντρωθεις στο κομμάτι Aqaba-Wadi Musa-Wadi rum. Έτσι κι αλλιώς σε 5 μέρες με τις πτήσεις μέσα δεν προλαβαίνεις να κάνεις αυτά που γράφεις και μάλιστα με λεωφορεία. Πως ειναι δυνατον να πας απο Αμμαν στην Ακαμπα κι απο κει Wadi rum την ιδια μερα και να προλάβεις εστω ενα δίωρο τουρ; Μιλάμε για 6 ώρες το λιγότερο μόνο ταξίδι. Η διαμονη με τουρ στη Wadi musa ειναι επίσης κοντά στα 60 ευρώ οπότε γιατι να μην έχεις χρόνο να τα απολαύσεις τουλάχιστον; 200 ευρώ για 5ημερο και ολα αυτά που γράφεις δεν βγαίνει διότι είσοδος Πέτρα + διαμονη και τουρ στη Wadi rum+ διαμονη στη Νεκρά =200ευρω στην καλύτερη περίπτωση! Φαγητό, λοιπές διανυκτερευσεις και μετακινήσεις;;; Ξανακάνε τους υπολογισμους σου και δες τι βγαίνει στο budget σου. Σου ξαναγράφω οτι η Πέτρα είναι πανάκριβη αλλά πανέμορφη για να την ξεπεταξεις έτσι!Δυστυχώς, δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο - παρά μόνο, ή α) το να μην επισκεφτώ καθόλου την Πέτρα, ή β) το να διανυκτερεύσω εκεί (αλλά να χάσω κάποιον άλλον προορισμό).
Ανοίγει παρένθεση... Δεδομένα:
Ταξιδεύω εντελώς μόνος, χωρίς παρέα.
Δεν οδηγώ, οπότε, δεν γίνεται να νοικιάσω κάποιο αυτοκίνητο.
Το να πληρώσω ταξί για να πάω κάπου, που πηγαίνει συγκοινωνία, το θεωρώ κοροϊδία και πεταμένα λεφτά.
Τα λεωφορεία της JETT είναι τα μόνα αξιόπιστα, με σταθερά δρομολόγια, εκεί που τα άλλα, τα δημόσια, αναχωρούν μόνο όταν και όποτε γεμίσουν.Κ
Όπως θα καταλάβατε, τα οικονομικά μου θα είναι ΠΟΛΥ περιορισμένα: δεν μπορώ να χαλάσω πάνω από 200 JOD / €200 για το 5ήμερο. Εξάλλου, τόσα, ακριβώς, θα έχω μαζί μου, σε συνάλλαγμα...
λείνει η παρένθεση... Πήρατε μια ιδέα.Οπότε, όσον αφορά την Πέτρα, ότι προλάβουμε, ότι δούμε, κι ότι αρπάξει ο πισινός μας!
Τέλος, όσον αφορά τα ταξί, μιας και ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ θα χρειαστώ, θα κοιτάξω να περιοριστώ μόνο όσο βρίσκομαι στο Swemeh, για να πάω στο σημείο της Βάπτισης και να γυρίσω από αυτό. Άντε, το πολύ-πολύ και μόνο στη μια διαδρομή από το πήγαινε-έλα Aqaba - Wadi Rum…
Last edited: