panlek30
Member
1. Δεν γνωρίζω. Έχει κάτι εξαιρετικό απέναντι;Καλησπέρα !
εχω και εγω καποιες ερωτησεις για το ταξιδι μου στην Ιορδανια αεροπορικος στο Αμμαν ... Θα παω 15-20 Μαιου για 5 βραδια και προσπαθησα να διαβασω αρκετα πραγματα στο Forum για να κατατοπιστω. θελω βοηθεια στο προγραμμα μου. (Για μετακινησεις θα ενοικοιασω αμαξι)
διανυκτερευσεις λεω
1. Ημερισια επισκεψη στο Αμμαν και διαμονη στην Madaba
2. Νεκρα θαλασσα
3. Wadi Musa (για την επισκεψη στην Πετρα πρωι και βραδι)
4. Wadi Rum (διανυχτερευση σε σκηνές με γυαλι)
5. Ισως Aqaba γιατι διαβασα ειναι τελεια εμπιρεια ο βυθος στο Japanese Garden
Ερωτησεις
1. Μια συμαντικη ερωτηση: Μπορω να περασω τα συνορα με το αμαξι μου και να παω στο Kalia Beach ?
2. προτεινετε καποιο καλο ξενοδοχειο με καλη παραλια της νεκρας
3. Διαβασα πως ειναι μεγαλη ταλαιπωρια το περπατιμα στην Πετρα και πως καποιοι το εκαναν και πρωι και βραδυ. Ειναι εφυκτο να γινει δυο φορες δλδ ???
4. Γενικα σαν προγραμμα ειναι καλο ? εχετε να προτηνεται κατι αλλο ?
2. Το Hilton είναι πολύ καλό και η παραλία πολύ καλά οργανωμένη (μην έχεις μεγάλες προσδοκίες απο την ίδια την θάλασσα)
3. Νομίζω πως είναι. Κανε το πρόγραμμα έτσι ώστε να φτάσεις κάποια μερα άργα το απογευμα Wadi Musa για να πας μόνο στο petra by night και την επόμενη το πρωι να γυρίσετε την Πέτρα.
4. Θα έβαζα οπωσδήποτε το φαράγγι Wadi Mujib. Είναι κοντα στην Νεκρα. Με το Αμμάν δεν θα ασχολιόμουν καθόλου. Τα ψηφιδωτά της Μάνταμπα έχουν ενδιαφέρον. Την Γέρασα την αφήνω γιατι δεν χωράει...
Εγώ μάλλον θα το έκανα έτσι :
15/5 Φτάνεις Ιορδανία. Διανυκτερευση Μάνταμα (φτάνεις ξημερώματα?) (1ο βράδυ)
16/5 Το πρωι Μάνταμπα - όρος Νέμπο - Νεκρα (2ο βράδυ)
17/5 Νεκρά (μεχρι 12- 13) και φεύγεις για Wadi Mujib. Συνεχίζεις για Wadi Musa petra by night* (3ο βράδυ)
18/5 Πετρα όλη μερα και το απογευμα αναχώρηση για Wadi Rum (4ο βράδυ)
19/5 Wadi Rum "safari" και το απογευμα αναχώρηση για Aqaba** (5ο βράδυ)
20/5 Aqaba snorkeling - Αμμάν για πτήση επιστροφής.
* Το petra by night είναι μόνο Δε-Τε-Πε. Αν έχω καταλάβει καλά τις διανυκτερεύσεις στις 17/5 δεν θα έχει! Εκτος άν φτάνεις 14/5 προς 15/5 δηλαδη 6 βράδια και δεν το υπολογίζεις...
**Αν η πτήση σου είναι την 6η μέρα νωρίς, δεν χωράει η Aqaba. Θα πρέπει μετά την Wadi Rum για γυρίσετε για διανυκτερευση Madaba.
Last edited: