The Vinegars
Member
Κατ' αρχήν, να σε ευχαριστήσω θερμά για την άμεση και κατατοπιστικότατη απάντησή σου!Αρχικά δες το παρόν θέμα, όπου μεταφέρθηκε το μήνυμά σου, κι εδώ επίσης:
https://www.travelstories.gr/community/threads/Ερωτήσεις-για-Ιορδανία.36730/page-9
Ερώτηση: με λεωφορεία θα μετακινείσαι για όλα αυτά που αναφέρεις; Έχεις βρει δρομολόγια Άκαμπα-Πέτρα κλπ;
Εφόσον έχεις κλείσει διαμονές και δεν αλλάζουν δεν έχει και πολύ νόημα αυτό που θα πω αλλά βρίσκω περιττό να μείνεις δύο βράδια Άκαμπα όταν έχεις τόσο λίγο χρόνο. Αντί για μονοήμερο θα μπορούσες να διανυκτερεύσεις Πέτρα και να συνεχίσεις από εκεί στο Αμμάν, αντί να γυρνάς πάλι πίσω και μετά πάλι προς τα επάνω.
Ο Ιορδάνης ποταμός είναι πολύ κοντά στη Νεκρά και συνδυάζεται πολύ εύκολα και με το Mount Nebo (θέα προς τη γη της επαγγελίας). Με ταξί είναι πολύ εύκολη η εκδρομή. Εναλλακτικά, ρώτα στο ξενοδοχείο σου μήπως διοργανώνουν ομαδικά τουρ. Με λεωφορεία μόνος σου δεν ξέρω τι ακριβώς παίζει αλλά δε θα μπορέσεις να τα συνδυάσεις όλα και σε βολικούς χρόνους. Στη Νεκρά τώρα πριν λίγες μέρες ήταν μια χαρά η θερμοκρασία και μέσα και έξω από το νερό, άνετα βουτάς. Πήγαμε σε σημείο με ελεύθερη πρόσβαση όμως και δεν ξέρω τι γίνεται με τα Resorts και τα ωράριά τους.
Ναι... με λεωφορεία θα μετακινούμαι. Δυστυχώς, τα οικονομικά μου είναι πολύ περιορισμένα - χώρια που ήταν απόφαση "τελευταίας στιγμής", την περασμένη, μόλις, βδομάδα επέστρεψα από 4ήμερο Ολλανδία... οπότε καταλαβαίνεις! (Να φανταστείς, τα πιο πολλά χρήματα που σκοπεύω να διαθέσω, εις γνώση μου, είναι τα 50 τόσα JOD για την είσοδο στην Πέτρα).
Δεν έχω κοιτάξει (ακόμα) για δρομολόγια λεωφορείων, αλλά, πιστεύω και φαντάζομαι ότι θα είναι, σχετικά, τακτικά... δηλαδή, θα υπάρχει προσέλευση κόσμου για να φύγει ο οδηγός. Νομίζω ότι αν παίρνω τα "πολύ νωρίς" στον πηγαιμό και τα "πολύ αργά" στον γυρισμό, δεν θα έχω πρόβλημα.
"Σημεία ελεύθερης πρόσβασης" στην Νεκρά Θάλασσα;;; Ειλικρινά, μιλάμε, δεν το ήξερα αυτό! Ακόμα καλύτερα! (Κάπου διάβασα ότι σου πιάνουν λιγάκι τον πισινό στην είσοδο των οργανωμένων και δεν σε αφήνουν να έχεις φαγητό μαζί σου). Αχ, νά'σαι καλά!!! (Εάν μπορούσες να μου υποδείξεις και κάποιο, θα ήσουν τέλειος!)