• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ιορδανία Ιορδανία πρόγραμμα

The Vinegars

Member
Αρχικά δες το παρόν θέμα, όπου μεταφέρθηκε το μήνυμά σου, κι εδώ επίσης:
https://www.travelstories.gr/community/threads/Ερωτήσεις-για-Ιορδανία.36730/page-9

Ερώτηση: με λεωφορεία θα μετακινείσαι για όλα αυτά που αναφέρεις; Έχεις βρει δρομολόγια Άκαμπα-Πέτρα κλπ;
Εφόσον έχεις κλείσει διαμονές και δεν αλλάζουν δεν έχει και πολύ νόημα αυτό που θα πω αλλά βρίσκω περιττό να μείνεις δύο βράδια Άκαμπα όταν έχεις τόσο λίγο χρόνο. Αντί για μονοήμερο θα μπορούσες να διανυκτερεύσεις Πέτρα και να συνεχίσεις από εκεί στο Αμμάν, αντί να γυρνάς πάλι πίσω και μετά πάλι προς τα επάνω.
Ο Ιορδάνης ποταμός είναι πολύ κοντά στη Νεκρά και συνδυάζεται πολύ εύκολα και με το Mount Nebo (θέα προς τη γη της επαγγελίας). Με ταξί είναι πολύ εύκολη η εκδρομή. Εναλλακτικά, ρώτα στο ξενοδοχείο σου μήπως διοργανώνουν ομαδικά τουρ. Με λεωφορεία μόνος σου δεν ξέρω τι ακριβώς παίζει αλλά δε θα μπορέσεις να τα συνδυάσεις όλα και σε βολικούς χρόνους. Στη Νεκρά τώρα πριν λίγες μέρες ήταν μια χαρά η θερμοκρασία και μέσα και έξω από το νερό, άνετα βουτάς. Πήγαμε σε σημείο με ελεύθερη πρόσβαση όμως και δεν ξέρω τι γίνεται με τα Resorts και τα ωράριά τους.
Κατ' αρχήν, να σε ευχαριστήσω θερμά για την άμεση και κατατοπιστικότατη απάντησή σου!
Ναι... με λεωφορεία θα μετακινούμαι. Δυστυχώς, τα οικονομικά μου είναι πολύ περιορισμένα - χώρια που ήταν απόφαση "τελευταίας στιγμής", την περασμένη, μόλις, βδομάδα επέστρεψα από 4ήμερο Ολλανδία... οπότε καταλαβαίνεις! (Να φανταστείς, τα πιο πολλά χρήματα που σκοπεύω να διαθέσω, εις γνώση μου, είναι τα 50 τόσα JOD για την είσοδο στην Πέτρα).
Δεν έχω κοιτάξει (ακόμα) για δρομολόγια λεωφορείων, αλλά, πιστεύω και φαντάζομαι ότι θα είναι, σχετικά, τακτικά... δηλαδή, θα υπάρχει προσέλευση κόσμου για να φύγει ο οδηγός. Νομίζω ότι αν παίρνω τα "πολύ νωρίς" στον πηγαιμό και τα "πολύ αργά" στον γυρισμό, δεν θα έχω πρόβλημα.
"Σημεία ελεύθερης πρόσβασης" στην Νεκρά Θάλασσα;;; Ειλικρινά, μιλάμε, δεν το ήξερα αυτό! Ακόμα καλύτερα! (Κάπου διάβασα ότι σου πιάνουν λιγάκι τον πισινό στην είσοδο των οργανωμένων και δεν σε αφήνουν να έχεις φαγητό μαζί σου). Αχ, νά'σαι καλά!!! (Εάν μπορούσες να μου υποδείξεις και κάποιο, θα ήσουν τέλειος!)

Earth Citizen

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Λίμνες Καναδά
Κατ' αρχήν, να σε ευχαριστήσω θερμά για την άμεση και κατατοπιστικότατη απάντησή σου!
Ναι... με λεωφορεία θα μετακινούμαι. Δυστυχώς, τα οικονομικά μου είναι πολύ περιορισμένα - χώρια που ήταν απόφαση "τελευταίας στιγμής", την περασμένη, μόλις, βδομάδα επέστρεψα από 4ήμερο Ολλανδία... οπότε καταλαβαίνεις! (Να φανταστείς, τα πιο πολλά χρήματα που σκοπεύω να διαθέσω, εις γνώση μου, είναι τα 50 τόσα JOD για την είσοδο στην Πέτρα).
Δεν έχω κοιτάξει (ακόμα) για δρομολόγια λεωφορείων, αλλά, πιστεύω και φαντάζομαι ότι θα είναι, σχετικά, τακτικά... δηλαδή, θα υπάρχει προσέλευση κόσμου για να φύγει ο οδηγός. Νομίζω ότι αν παίρνω τα "πολύ νωρίς" στον πηγαιμό και τα "πολύ αργά" στον γυρισμό, δεν θα έχω πρόβλημα.
"Σημεία ελεύθερης πρόσβασης" στην Νεκρά Θάλασσα;;; Ειλικρινά, μιλάμε, δεν το ήξερα αυτό! Ακόμα καλύτερα! (Κάπου διάβασα ότι σου πιάνουν λιγάκι τον πισινό στην είσοδο των οργανωμένων και δεν σε αφήνουν να έχεις φαγητό μαζί σου). Αχ, νά'σαι καλά!!! (Εάν μπορούσες να μου υποδείξεις και κάποιο, θα ήσουν τέλειος!)
Δε θέλω να σε απογοητεύσω αλλά δεν υπάρχουν και πολύ βολικές και τακτικές συγκοινωνίες, ακόμα και για δημοφιλείς διαδρομές. Δες εδώ μήπως βρεις άκρη: https://www.jett.com.jo/en
Για να πας σε σημείο ελεύθερης εισόδου στη Νεκρά (τουλάχιστον σε αυτό που γνωρίζω εγώ) χρειάζεσαι αμάξι. Δες το τελευταίο μήνυμα στο θέμα που σου έστειλα πριν για μερικές ακόμα πληροφορίες.

depy!!!

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μαλαισία - Βόρνεο
Ταξίδι-Όνειρο
Με βανάκι στη Νορβηγία
Τα ξενοδοχεια σου δεν εχουν δωρεαν ακυρωση; Θεωρω κι εγω λαθος να γυρισεις απο πετρα ακαμπα και την επομενη να ξανακανεις την ιδια διαδρομη για αμμαν. Ειναι σχεδον 2 ωρες με το αυτοκινητο, φαντασου με λεωφορειο.

The Vinegars

Member
Δε θέλω να σε απογοητεύσω αλλά δεν υπάρχουν και πολύ βολικές και τακτικές συγκοινωνίες, ακόμα και για δημοφιλείς διαδρομές. Δες εδώ μήπως βρεις άκρη: https://www.jett.com.jo/en
Για να πας σε σημείο ελεύθερης εισόδου στη Νεκρά (τουλάχιστον σε αυτό που γνωρίζω εγώ) χρειάζεσαι αμάξι. Δες το τελευταίο μήνυμα στο θέμα που σου έστειλα πριν για μερικές ακόμα πληροφορίες.
Χμμμ… έριξα μια ματιά στα δρομολόγια της JETT, στο link που με παρέπεμψες (thanks, κιόλας!) αλλά:
1) δεν υπάρχουν δρομολόγια από Άκαμπα προς Αμμάν - ούτε το αντίστροφο
2) δεν υπάρχουν δρομολόγια από Άκαμπα προς Πέτρα (και το αντίστροφο) - παρά μόνο από και προς Αμμάν
Είχα την εντύπωση ότι η πρόσβαση στην Πέτρα γινόταν από το Άκαμπα, μιας και είναι πολύ πιο κοντά απ' ότι το Αμμάν. Όπως και έχω την εντύπωση, ότι η πρόσβαση στη Νεκρά Θάλασσα, γίνεται μέσω του Αμμάν - και μόνο! Γι' αυτό, άλλωστε και μοίρασα έτσι το ολιγοήμερο ταξίδι μου...
(Μπήκα και κοίταξα, τώρα μόλις, τον λογαριασμό μου και δεν μου έχουν αποσπαστεί χρήματα για τις κρατήσεις στα ξενοδοχεία. Οπότε, μόνο τα αεροπορικά έχω πληρώσει... Επομένως, μπορώ να κάνω αυτό που με συμβούλεψες: μια διανυκτέρευση στην Πέτρα! Ή μήπως θα ήταν καλύτερο να κάνω και τις 2 πρώτες, και μετά τις άλλες 2 στο Αμμάν; Το καλό είναι ότι η πτήση από Αθήνα είναι πρωϊνή, οπότε, φτάνω νωρίς το μεσημεράκι στο Άκαμπα...)
Σόρρυ αν σε "ζαλίζω", έτσι;

The Vinegars

Member
Τα ξενοδοχεια σου δεν εχουν δωρεαν ακυρωση; Θεωρω κι εγω λαθος να γυρισεις απο πετρα ακαμπα και την επομενη να ξανακανεις την ιδια διαδρομη για αμμαν. Ειναι σχεδον 2 ωρες με το αυτοκινητο, φαντασου με λεωφορειο.
Ναι, ναι... ευτυχώς! (Αυτό κοίταξα μόλις τώρα και δεν με χρέωσαν - ακόμα).
Κοίταξε κι εσύ, τί έγραψα παραπάνω!
Α! Και σε ευχαριστώ πολύ για την μεσολάβησή σου, έτσι;

"Μεσολάβηση";;; "Παρέμβαση" ήθελα να πω... :D

Last edited by a moderator:

Earth Citizen

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Λίμνες Καναδά
Χμμμ… έριξα μια ματιά στα δρομολόγια της JETT, στο link που με παρέπεμψες (thanks, κιόλας!) αλλά:
2) δεν υπάρχουν δρομολόγια από Άκαμπα προς Πέτρα (και το αντίστροφο) - παρά μόνο από και προς Αμμάν
Είχα την εντύπωση ότι η πρόσβαση στην Πέτρα γινόταν από το Άκαμπα, μιας και είναι πολύ πιο κοντά απ' ότι το Αμμάν. Όπως και έχω την εντύπωση, ότι η πρόσβαση στη Νεκρά Θάλασσα, γίνεται μέσω του Αμμάν - και μόνο! Γι' αυτό, άλλωστε και μοίρασα έτσι το ολιγοήμερο ταξίδι μου...
(Μπήκα και κοίταξα, τώρα μόλις, τον λογαριασμό μου και δεν μου έχουν αποσπαστεί χρήματα για τις κρατήσεις στα ξενοδοχεία. Οπότε, μόνο τα αεροπορικά έχω πληρώσει... Επομένως, μπορώ να κάνω αυτό που με συμβούλεψες: μια διανυκτέρευση στην Πέτρα! Ή μήπως θα ήταν καλύτερο να κάνω και τις 2 πρώτες, και μετά τις άλλες 2 στο Αμμάν; Το καλό είναι ότι η πτήση από Αθήνα είναι πρωϊνή, οπότε, φτάνω νωρίς το μεσημεράκι στο Άκαμπα...)
Σόρρυ αν σε "ζαλίζω", έτσι;
Όπως έχω αναφέρει και σε άλλο σημείο για εμένα δεν αξίζει η παραμονή στην Άκαμπα όταν υπάρχει τόσος λίγος χρόνος. Κατά τη γνώμη μου δες αν μπορείς να ακυρώσεις τα ξενοδοχεία δωρεάν και κάνε ένα καλύτερο προγραμματισμό. Εάν θέλεις να δεις πολλά πράγματα αναπόφευκτα θα πρέπει να πληρώσεις κάτι παραπάνω καθώς δε μπορείς να βασιστείς τόσο στα λεωφορεία.

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
@The Vinegars Μπορεί να μην σου έχουν χρεώσει ακόμα τα δωμάτια, αλλά τα ακυρωτικά θα στα χρεώσουν σίγουρα.

depy!!!

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μαλαισία - Βόρνεο
Ταξίδι-Όνειρο
Με βανάκι στη Νορβηγία
Χμμμ… έριξα μια ματια
ι;
Σ αυτη την περιπτωση πρεπει να δεις με τι τροπο θα φυγεις απο ακαμπα και για που και μετα να δισμορφωσεις προγραμμα.

The Vinegars

Member
@The Vinegars Μπορεί να μην σου έχουν χρεώσει ακόμα τα δωμάτια, αλλά τα ακυρωτικά θα στα χρεώσουν σίγουρα.
Μωρέ, "σηκώνω" όλα τα χρήματα που έχω μέσα και δεν έχουν από πού να μου πάρουν! (Μου συνέβη πολύ πρόσφατα, στην Ολλανδία, όπου άλλαξα τη διαμονή μου από ξενοδοχείο σε ξενώνα, για πιο φτηνά)...

Earth Citizen

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Λίμνες Καναδά
Είναι πολύ σωστό αυτό. Άλλο δωρεάν ακύρωση κι άλλο δε σε έχουν χρεώσει ακόμα. Δες τους όρους της κράτησης προσεκτικά πριν ακυρώσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom