Zorz59
Member
1. για βόλτα εννοουμε να κανουμε κάποιο κομματι απο το trail. Μαλλον το The High Place of Sacrifice Trail και επιστροφη . και την αλλη μερα ολο το trail μεχρι το μοναστηρι και το πρασινο κομματι που σε παει ψηλα πάνω από το treasuryΌσον αφορά το πρόγραμμα έχω τις εξής παρατηρήσεις:
1. όταν λες βόλτα στην Πέτρα την πρώτη μέρα, εννοείς το Petra by night? Ή θα βγάλετε διήμερο πάσο?
2. Εμείς την μέρα που πήγαμε Πέτρα μπήκαμε πριν τις 9 και φύγαμε την ώρα που έκλεινε (κατά τις 6), σχεδόν νεκρές από το περπάτημα, το μόνο που είχαμε κουράγιο να κάνουμε ήταν να πάρουμε φαγητό και να πέσουμε για ύπνο. Θεωρώ λίγο σκότωμα την οδήγηση για Wadi Rum μετά την ολοήμερη επίσκεψη στην Πέτρα. Στη θέση σας θα έμενα ένα ακόμα βράδυ Πέτρα και θα πήγαινα κατευθείαν την επόμενη μέρα Wadi Rum.
3. Τσέκαρε λίγο τις εκδρομές για σνόρκελινγκ γιατί νομίζω κρατάνε μέχρι αργά το μεσημέρι, οπότε δεν νομίζω ότι θα προλάβεις το Καράκ. Επίσης στη Νεκρά δεν μπορείς να μπεις όταν πέσει ο ήλιος, εμείς μείναμε στο Holiday Inn και μετά τις 5.30 η ιδιωτική παραλία έκλεισε.
όσον αφορά φαγητά, έχω να προτείνω τα εξής:
Άκαμπα: Al Shami restaurant
Wadi Musa: Red Cave restaurant, Al Shabi για κάτι πιο πρόχειρο
Αμμάν: οπωσδήποτε φαλάφελ στο Hushem, κιουνεφέ στο Habiba και για εστιατόριο το Al Qods (παραδοσιακό και φτηνό).
3. ισως τελικα και να βουτηξουμε μόνοι μας στην Aqaba.... οσο αφορα το Holiday inn, πως σασ φανηκε μηπως κλεισουμε εκει? το Μαιο νυχτωνει κατα τις 20.30, οποτε κατι παραπανω θα προλαβουμε
για φαγητο μπηκαν στη λιστα τα παραπανω.... Thnx