• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ινδία Ινδια - βοηθεια για οργανωση

amsterdam

Member
Η India έχει πολύ φτηνές αεροπορικές εταιρείες για εσωτερικές πτήσεις, οποτε η απόσταση ανάμεσα στις πόλεις είναι μάλλον αμελητέα, εγώ πετούσα με 15-20 ευρώ.
Σε πρόσφατη έρευνα έχουν διπλασιαστεί οι τιμές πλέον..!!;)

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Η India έχει πολύ φτηνές αεροπορικές εταιρείες για εσωτερικές πτήσεις, οποτε η απόσταση ανάμεσα στις πόλεις είναι μάλλον αμελητέα, εγώ πετούσα με 15-20 ευρώ.
Δε θα το ελεγα, εκτος αν εγω εχω πεσει στην περιπτωση. Για μια πτηση Udaipur- Delhi το ινδικο πρακτορειο μου ζητα 75 ευρω. Κοιταξα απο μονη μου τα διαφορα sites των loco ινδικων εταιριων και βρηκα ακομη ακριβοτερες τιμες (εως τραγικα ακριβες) απο αυτες που μου δινει το πρακτορειο. Βεβαια δεν εχω flexibility και θελω να φυγω συγκεκριμενη μερα (Σαββατο) και ωρα, απογευμα, για να εχω στην διαθεση μου την ημερα στην Udaipur, αλλα απο οτι ειδα γενικοτερα εκεινες τις ημερες η τιμη δεν πεφτει κατω απο 55 ευρω για μια πτηση- οι πρωινες ειχαν αυτες τις τιμες. Φθηνο δεν το λες με τιποτε. Εννοειται οτι ο Ιανουαριος ειναι hot season και οι τιμες ειναι ανεβασμενες, αλλα και εσυ για τετοια εποχη ψαχνεις, και οταν εχεις 20-25 μερες στη διαθεση σου δε θελεις να περιμενεις κανα πενθημερο καπου προκειμενου να παρεις τη φθηνη πτηση. Αν ειχες κανα τριμηνο ειναι αλλιως τα πραγματα. Και αν το κλεισεις καιρο πριν, οποτε πιθανον να το βρεις φθηνοτερο, υπαρχει ο κινδυνος της δεσμευσης και της μη ευκολης τροποποιησης προγραμματος. Εγω το εκλεισα σχεδον δυο μηνες πριν την ημερομηνια πτησης. Ποσο νωριτερα να το κλεισει κανεις;

varioAthens

Member
Δε θα το ελεγα, εκτος αν εγω εχω πεσει στην περιπτωση. Για μια πτηση Udaipur- Delhi το ινδικο πρακτορειο μου ζητα 75 ευρω. Κοιταξα απο μονη μου τα διαφορα sites των loco ινδικων εταιριων και βρηκα ακομη ακριβοτερες τιμες (εως τραγικα ακριβες) απο αυτες που μου δινει το πρακτορειο. Βεβαια δεν εχω flexibility και θελω να φυγω συγκεκριμενη μερα (Σαββατο) και ωρα, απογευμα, για να εχω στην διαθεση μου την ημερα στην Udaipur, αλλα απο οτι ειδα γενικοτερα εκεινες τις ημερες η τιμη δεν πεφτει κατω απο 55 ευρω για μια πτηση- οι πρωινες ειχαν αυτες τις τιμες. Φθηνο δεν το λες με τιποτε. Εννοειται οτι ο Ιανουαριος ειναι hot season και οι τιμες ειναι ανεβασμενες, αλλα και εσυ για τετοια εποχη ψαχνεις, και οταν εχεις 20-25 μερες στη διαθεση σου δε θελεις να περιμενεις κανα πενθημερο καπου προκειμενου να παρεις τη φθηνη πτηση. Αν ειχες κανα τριμηνο ειναι αλλιως τα πραγματα. Και αν το κλεισεις καιρο πριν, οποτε πιθανον να το βρεις φθηνοτερο, υπαρχει ο κινδυνος της δεσμευσης και της μη ευκολης τροποποιησης προγραμματος. Εγω το εκλεισα σχεδον δυο μηνες πριν την ημερομηνια πτησης. Ποσο νωριτερα να το κλεισει κανεις;
EΡΣΗ με ποιά εταιρεία? Είδες Kingfisher και SpiceJet?

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Μπηκα εδω: List of airlines of India - Wikipedia, the free encyclopedia
την προηγουμενη εβδομαδα και δοκιμασα ολες τις εταιρειες που βρηκα. Φυσικα και την Kingfisher και την Spice Jet.
Ολες μα ολες ειχαν ακριβοτερα ναυλα απο 75 ευρω. (Απο ενα δυο ευρω μεχρι σαραντα ευρω!) Τωρα αν σημερα εχουν αλλαξει οι τιμες δεν ξερω.
Τωρα με ποια εταιρεια προκειται να ταξιδεψω ιδεα δεν εχω. Οποια ναναι. Δε με απασχολει το ζητημα.
Απο το πρακτορειο μου εστειλαν το εξης:

AIR FARE WOULD BE EXTRA: Per Person
SECTOR
DOMESTIC FLIGHT (One Way)
FARE
Udaipur - Delhi
9W 708, Dep: 17:30, Arr: 18: 40
EURO 75.00

Last edited by a moderator:

varioAthens

Member
Μπηκα εδω: List of airlines of India - Wikipedia, the free encyclopedia
την προηγουμενη εβδομαδα και δοκιμασα ολες τις εταιρειες που βρηκα. Φυσικα και την Kingfisher και την Spice Jet.
Ολες μα ολες ειχαν ακριβοτερα ναυλα απο 75 ευρω. (Απο ενα δυο ευρω μεχρι σαραντα ευρω!) Τωρα αν σημερα εχουν αλλαξει οι τιμες δεν ξερω.
Τωρα με ποια εταιρεια προκειται να ταξιδεψω ιδεα δεν εχω. Οποια ναναι. Δε με απασχολει το ζητημα.
Απο το πρακτορειο μου εστειλαν το εξης:

AIR FARE WOULD BE EXTRA: Per Person
SECTOR

DOMESTIC FLIGHT (One Way)

FARE

Udaipur - Delhi

9W 708, Dep: 17:30, Arr: 18: 40

EURO 75.00
JetAir! Πολύ καλή, αλλά πιο ακριβή από τις άλλες 2!

Last edited by a moderator:

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
H Spice Jet δεν εχει πτηση απο Udaipur.
H Kingfisher μου δινει (σημερα) εισιτηριο στα 60 ευρω σε ωρες που δεν τις βρισκω και τοσο βολικες. Δεν λες για αυτη την τιμη οτι ειναι φθηνο εισητηριο!

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
60 ευρώ για ΣΚ high season με τους τους φόρους μέσα για πτήση ανάμεσα σε τουριστικότατη πόλη και την πρωτεύουσα για απόσταση 660 χλμ που με το αμάξι είναι 9 ώρες και με το τραίνο σου κοστίζει ακριβότερα από 60 ευρώ, ναι είναι φτηνή για μένα. Εντάξει, δεν είναι 20 ευρώ, αλλά εγώ το βρίσκω φθηνό ως εισιτήριο.

Η αλήθεια είναι πως η ινδική κυβέρνηση πραγματοποίησε τις απειλές της κι επέβαλε έξτρα φόρους στις αεροπορικές, με αποτέλεσμα οι τιμές των εισιτηρίων να είναι ψηλότερες από την τελευταία φορά που πήγα εγώ, αλλά εξακολουθούν να είναι φθηνές. Μερικά παραδείγματα (πάντα για Γενάρη μήνα, όλοι οι φόροι μέσα):
Καλκούτα-Δελχί: 50 ευρώ (για...1564χλμ)
Καλκούτα-Τσενάι: 50 ευρώ (για...1760 χλμ)
Δελχί-Λάκνοου: 33 ευρώ (για 468 χλμ)
Δελχί-Σριναγκάρ: 37 ευρώ (328 χλμ)
Δελχί-Πάτνα: 42 ευρώ (1047 χλμ)
Γκόα-Βομβάη: 34 ευρώ (609χλμ)

Και ούτω καθεξής και θυμίζω πως μιλάμε για την καρδιά της τουριστική σαιζόν.
Φεύγω τώρα πριν μπει ο Πέτρος από τη Ρόδο να μας πει πως η Ryan ξεκινάει πτήσεις από Ρόδο για Μπάνγκαλορ με 7 ευρώ...

coconut

Member
Επόμενο Ταξίδι
;;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Θιβετ
Ωραιο ταξιδι ετοιμαζετε!Πολυ θα ηθελα να ημουν στη θεση σας!
Πιστευω ομως πως δεν μπορειτε να επισκευτειτε πολλα μερη μεσα σε 25 μερες.Την Ινδια πρεπει να τη ζησεις οσο μπορεις απο κοντα.Να μπεις λιγο στην καθημερινοτητα τους.Αλλωστε ο μπαμπας κατι τετοιο πρεπει να εχει κατα νου,εφοσον μιλαει για τρενα κλπ
Ινδια....αποκαλυψη!Κανεις δεν γυριζει πισω ιδιος απο εκει

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
60 ευρώ για ΣΚ high season με τους τους φόρους μέσα για πτήση ανάμεσα σε τουριστικότατη πόλη και την πρωτεύουσα για απόσταση 660 χλμ που με το αμάξι είναι 9 ώρες και με το τραίνο σου κοστίζει ακριβότερα από 60 ευρώ, ναι είναι φτηνή για μένα. Εντάξει, δεν είναι 20 ευρώ, αλλά εγώ το βρίσκω φθηνό ως εισιτήριο.
Προφανως και δεν χαλαει ενα ταξιδι γιατι η εσωτερικη πτηση κοστιζει 60 ευρω αντι για 20, απλως ηθελα να διευκρινησω οτι εγω τουλαχιστον στο Ρατζασταν για το Γεναρη δεν βρηκα τις τιμες που αναφερεις. Για τις αλλες περιοχες δεν εχω ουτως η αλλως ιδεα!
Και στην δικη μου την περιπτωση αλλωστε το εισιτηριο ειναι επιπλεον της συνολικης τιμης γιατι το πακετο που παιρνω ξεκινα με αυτοκινητο και οδηγο απο το Δελχι και ξανακαταληγει Δελχι, οποτε τον οδηγο για να γυρισει στη βαση του πρεπει να τον πληρωνω ουτως η αλλως, μεσα στο πακετο που αγοραζω και επιπλεον φυσικα χρεωνομαι και τα αεροπορικα εισιτηρια. Πιθανον καποιος αλλος να συνεκτιμουσε τον χρονο (που χανει η κερδιζει) και το χρημα (που εξοικονομει η διαθετει) και να αποφασιζε να (η οχι) μεταβει αεροπορικα και να (μην) προτιμησει την κουραστικη αλλα ηδη πληρωμενη 9ωρη διαδρομη. Μπορει επισης να δινω 60ευρω Χ2 (στην περιπτωση μου 75Χ2), αλλα αν ειμασταν μια τετραμελης οικογενεια αντι για ενα ζευγαρι να μην εδινα το 60Χ4.

elenara88

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική, Περού, Ινδία
Ωραιο ταξιδι ετοιμαζετε!Πολυ θα ηθελα να ημουν στη θεση σας!
Πιστευω ομως πως δεν μπορειτε να επισκευτειτε πολλα μερη μεσα σε 25 μερες.Την Ινδια πρεπει να τη ζησεις οσο μπορεις απο κοντα.Να μπεις λιγο στην καθημερινοτητα τους.Αλλωστε ο μπαμπας κατι τετοιο πρεπει να εχει κατα νου,εφοσον μιλαει για τρενα κλπ
Ινδια....αποκαλυψη!Κανεις δεν γυριζει πισω ιδιος απο εκει
H αληθεια ειναι οι ο μπαμπας για κανα διμηνο το συζηταγε αλλα θα χασουμε τα ιδιαιτερα ρε γαμωτο αν λειπω τοσο καιρο :xmas_sad: ειδωμεν !
Ερση μου ετοιμαζεσαι για Ινδια??? :xmas_biggrin: αντε αντε να μας φερεις πληροφοριες!!!:xmas_cheesygrin:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom