• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ινδία ΙΝΔΙΑ - Η "Θεά" των Μικρών Πραγμάτων

xenos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Η Udaipur μου κερδισε το ενδιαφερον ετσι οπως την περιγραφεις Vario.
Το κερασακι στην τουρτα μαλλον....

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Η Udaipur μου κερδισε το ενδιαφερον ετσι οπως την περιγραφεις Vario.
Το κερασακι στην τουρτα μαλλον....
Ευτυχώς συγκεντρώνει λιγότερους τουρίστες από τις άλλες "διάσημες" πόλεις του Ρατζαστάν και γι αυτό είναι και περισσότερο "αυθεντική". Είναι από τις αγαπημένες μου επιλογές και συμφωνώ με την vario για την ατμόσφαιρα που αναδίδει. Αν και δε μείναμε σε κάποιο νησάκι (για λόγους κόστους και ευελιξίας στις κινήσεις), υπάρχουν στην πόλη "ευκαιρίες" για διαμονή (σε απόλυτα λογικές τιμές) σε παλάτια παρηκμασμένων πρώην ευγενών ή συγγενών του μαχαραγιά, που δίνουν τη δυνατότητα να γνωρίσει κανείς "εκ των έσω" τους χώρους αυτούς και να νοιώσει λίγη απ' τη νοσταλγία που αποπνέουν. Τέλος, η πόλη παρουσιάζει πολλές ευκαιρίες (αυτές χωρίς εισαγωγικά) για αγορά χαρακτικών και λοιπών δειγμάτων ινδικής τέχνης/ζωγραφικής (για κάποιον που έχει κάποια σχετική γνώση) που π.χ. στη Τζαϊπούρ θα πλήρωνε τουλάχιστον τα τριπλά (μετά τα παζάρια).

pattyyy

Member
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Πολύ ωραία η περιγραφή της Udaipur! Μου κέντρισε το ενδιαφέρον! Και λίμνες, και παλάτια, και φύση, και ρομαντισμός, και restaurant tip! Τι άλλο να θέλει κανείς!

meli

Member
Επόμενο Ταξίδι
...μηπως στην αγάπη???
Ταξίδι-Όνειρο
Ολος ο κόσμος
Βα-ρα-να-σι!!!!:clap::clap::clap::clap:

varioAthens

Member
@ xenos και @pattyyy η Udaipur είναι όντως υπέροχη...αξίζει τον κόπο να την συμπεριλάβει κανείς στο πρόγραμμα του Ρατζαστάν και να μην περιοριστεί στην Τζαϊπούρ.

@ Babaduma μάλλον δεν το έγραψα καλά... δεν μείναμε σε νησάκι μέσα σε κάποια από τις λίμνες, μείναμε σε ξενοδοχείο πάνω στην όχθη της λίμνης Fateh Sagar...[το διόρθωσα και στο κείμενο, να μην μπερδεύω τον κόσμο]
Τα 2 πιο γνωστά νησάκια που βρίσκονται μέσα στην Lake Pichola, το Lake Palace και το Jag Mandir είναι όντως απλησίαστα για διαμονή. Εδώ και για καφέ που θέλαμε να πιούμε στο γνωστό Lake Palace (εντυπωσιακό Παλάτι που τώρα έχει μετατραπεί σε χλιδάτο ξενοδοχείο και εκεί γυριστεί και κάποιος James Bond) δεν μπορούσαμε να πάμε γιατί ήταν high season και δεν επέτρεπαν την είσοδο σε μη ενοίκους. Έναν καφέ στο Jag Mandir ήπιαμε μόνο για να μας φύγει ο καημός :haha: αλλά σε καμία περίπτωση δεν φτάνει το Lake Palace.

Twinkie

Member
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ταξίδι-Όνειρο
Στα πέντε σημεία της Γης
Νομίζω στο έχω ξαναγράψει...Άλλη μια δεν βλάπτει. Θέλω να πάω Ινδία τώρα με αυτά που μας γράφεις!!!:clap:

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
@ Babaduma μάλλον δεν το έγραψα καλά... δεν μείναμε σε νησάκι μέσα σε κάποια από τις λίμνες, μείναμε σε ξενοδοχείο πάνω στην όχθη της λίμνης Fateh Sagar...[το διόρθωσα και στο κείμενο, να μην μπερδεύω τον κόσμο]
Τα 2 πιο γνωστά νησάκια που βρίσκονται μέσα στην Lake Pichola, το Lake Palace και το Jag Mandir είναι όντως απλησίαστα για διαμονή. Εδώ και για καφέ που θέλαμε να πιούμε στο γνωστό Lake Palace (εντυπωσιακό Παλάτι που τώρα έχει μετατραπεί σε χλιδάτο ξενοδοχείο και εκεί γυριστεί και κάποιος James Bond) δεν μπορούσαμε να πάμε γιατί ήταν high season και δεν επέτρεπαν την είσοδο σε μη ενοίκους. Έναν καφέ στο Jag Mandir ήπιαμε μόνο για να μας φύγει ο καημός :haha: αλλά σε καμία περίπτωση δεν φτάνει το Lake Palace.
ΟΚ, τώρα ξεκαθάρισε το πράγμα! Γιατί και 'γώ παραξενεύθηκα πώς μείνατε εκεί! :haha: Κι εμείς όταν πήγαμε, αν θυμάμαι καλά, το κόστος διαμονής στο Lake Palace ήταν ίσως και 10-πλάσιο αυτού που πληρώσαμε για εκεί που μείναμε (άσε που τα δωμάτια ήταν όλα κλεισμένα από μήνες πριν). Καμμία σύγκριση, φυσικά, σε επίπεδο παροχών αλλά, όπως και να το κάνουμε, εγώ τουλάχιστον δε θά'νοιωθα άνετα άν έμενα εκεί - στην συγκεκριμένη πόλη. Το μόνο που κάναμε, όπως είπες, ήταν όχι να πιούμε καφέ αλλά μια βαρκάδα γύρω-γύρω απ' το νησάκι για να βγάλουμε φωτογραφίες! :)

Στην ταινία του James Bond, πάντως, αν το ντεκόρ και η χλίδα που έβλεπες ήταν τα πραγματικά, τότε τ'άξιζε τα λεφτά του.

varioAthens

Member
ΟΚ, τώρα ξεκαθάρισε το πράγμα! Γιατί και 'γώ παραξενεύθηκα πώς μείνατε εκεί! :haha: Κι εμείς όταν πήγαμε, αν θυμάμαι καλά, το κόστος διαμονής στο Lake Palace ήταν ίσως και 10-πλάσιο αυτού που πληρώσαμε για εκεί που μείναμε (άσε που τα δωμάτια ήταν όλα κλεισμένα από μήνες πριν). Καμμία σύγκριση, φυσικά, σε επίπεδο παροχών αλλά, όπως και να το κάνουμε, εγώ τουλάχιστον δε θά'νοιωθα άνετα άν έμενα εκεί - στην συγκεκριμένη πόλη. Το μόνο που κάναμε, όπως είπες, ήταν όχι να πιούμε καφέ αλλά μια βαρκάδα γύρω-γύρω απ' το νησάκι για να βγάλουμε φωτογραφίες! :)

Στην ταινία του James Bond, πάντως, αν το ντεκόρ και η χλίδα που έβλεπες ήταν τα πραγματικά, τότε τ'άξιζε τα λεφτά του.

Επίσης, ένα άλλο καταπληκτικό ξενοδοχείο που παλαιότερα ήταν κι αυτό Παλάτι Μαχαραγιά είναι το Umaid Bhawan Palace στην Jodphur Rajasthan Hotels Rajasthani Heritage Hotels: Taj Hotels Resorts and Palaces Hotels in Rajasthan.
Συχνάζουν παμπλουτήδες και γαλαζοαίματοι (εκεί παντρεύτηκε ένας ινδός κροίσος την Εlizabeth Ηarley, καταφθάνουν απευθείας με ελικόπτερο τα μέλη της βασιλικής οικογενείας της Αγγλίας για διακοπές κ.ό.κ.).
Και εκεί δεν μπορέσαμε να πάμε γιατί για να πιείς καφέ έπρεπε να πληρώσεις είσοδο της τάξης των 80 ευρώ!!! :shock:

Μόνο στην Jaipur καταφέραμε να πάμε σε ένα πρώην Παλάτι και νυν χλιδάτο ξενοδοχείο για ένα ποτό, το Taj Rambagh Taj Hotels - Rambagh Palace,Jaipur

Γενικώς, όποιου το πορτοφόλι αντέχει υπάρχουν πολλά υπερχλιδάτα ξενοδοχεία που κάποτε υπήρξαν Παλάτια Μαχαραγιάδων και θεωρώ ότι είναι ωραία εμπειρία...αν μη τι άλλο είσαι στη χώρα των μαχαραγιάδων, αν έχεις τη δυνατότητα να τα απολαύσεις...σούπερ!

xenos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Ασε ρε vario τους γαλαζοαιματους πριγκηπες και μαχαραγιαδες και ξεναγησε μας στα πεντακαθαρα :haha: νερα του Γαγγη στο Βαρανασι.

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Επίσης, ένα άλλο καταπληκτικό ξενοδοχείο που παλαιότερα ήταν κι αυτό Παλάτι Μαχαραγιά είναι το Umaid Bhawan Palace στην Jodphur Rajasthan Hotels Rajasthani Heritage Hotels: Taj Hotels Resorts and Palaces Hotels in Rajasthan.
Συχνάζουν παμπλουτήδες και γαλαζοαίματοι (εκεί παντρεύτηκε ένας ινδός κροίσος την Εlizabeth Ηarley, καταφθάνουν απευθείας με ελικόπτερο τα μέλη της βασιλικής οικογενείας της Αγγλίας για διακοπές κ.ό.κ.).
,
Με βλεπω να διανυκτερεύω σε ένα απο αυτα την επόμενη μου φορα στην ινδία..:shock:
πλησιάζει ο 7 ος γάμος μου...(ολο μαχαραγιάδες μου την πέφτουν γαμώ το..):rolleyes:
Νασαι καλά vario που με γλύτωσες απο το ψάξιμο!!:clap:

varioAthens

Member
Με βλεπω να διανυκτερεύω σε ένα απο αυτα την επόμενη μου φορα στην ινδία..:shock:
πλησιάζει ο 7 ος γάμος μου...(ολο μαχαραγιάδες μου την πέφτουν γαμώ το..):rolleyes:
Νασαι καλά vario που με γλύτωσες απο το ψάξιμο!!:clap:
Eλπίζω να είμαι καλεσμένη και να είναι κερασμένη και η διαμονή μου...:D

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος