• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Θύματα της οικονομικής κρίσης και τα ταξίδια;

bloody mary

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Αμαζόνιος
Ξερω ακουγεται κακο κ κυνικο αλλα γιατι να μην (οχι εκμεταλλευθω αλλα) επωφεληθω.

Οι χωρες αυτες ειναι η Ισλανδια,η Τουρκια,η Ουγγαρια, η Βραζιλια, η Πολωνια...

Δεν το βλεπω ο θανατος σου η ζωη μου.Αλλα αφου η καθε χωρα (και η Ελλαδα εννοειται) κλεβει τους τουριστες (ταξιτζηδες ξενοδοχοι κλπ) γιατι να μην τους την φερουμε...
Γιατί να είναι κακό? Προς Θεού τα ωραία σου λεφτά θα πας να τους αφήσεις, λες να μην τα θέλουν γιατί αν πήγαινες σε άλλη συγκυρία θα άφηνες περισσότερα?:haha::haha:
Τα πράγματα είναι όπως τα βλέπει κανείς. Έγώ βλέπω να πηγαίνεις σε χώρες που επλήγησαν και να ενισχύεις τον τουρισμό τους.

go2dbeach

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Τα πράγματα είναι όπως τα βλέπει κανείς. Έγώ βλέπω να πηγαίνεις σε χώρες που επλήγησαν και να ενισχύεις τον τουρισμό τους.
Κι εγω ετσι ακριβως το βλεπω.Οτι ενισχυω την ντοπια οικονομια.Οι χωρες που εχουν πληγει ειτε απο φυσικες καταστροφες ειτε χτυπηθηκαν απο οικονομικη κριση νομιζω οτι θελουν περισσοτερο απο ποτε τουριστες.
Οσο για τα ταξιδια , δεν τα θεωρω ειδος πολυτελειας , ειναι οξυγονο για μενα , αλλα οταν εχεις οικογενεια σαφως και υπαρχουν αλλες προτεραιοτητες. Εμεις οι εθισμενοι ομως παντα θα βρισκουμε τροπο να παρουμε μια ταξιδο-τζουρα ;)

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Εμένα η πτώση του ευρώ με επηρεάζει αρκετά, εκτός όλων των άλλων επειδή ουσιαστικά ξοδεύω σε δολλάρια ζώντας σε χώρα που το νόμισμά της είναι δεμένο με το "πράσινο". Εκεί που σκόπευα να πάω 4 μήνες Ινδία, τώρα γίνανε 3, μη σου πως και δυόμιση. Αυτό το -30% στην αξία του νομίσματος δε μου έκανε και πολύ καλό (όπως αντίστοιχα ήμουν από τους πολύ κερδισμένου με τις συνεχείς ανόδους στην αξία του ευρώ τόσον καιρό), ουσιαστικά έχασα το 1/3 του ταξιδιωτικού προϋπολογισμού μου.

rania

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Ταξίδι-Όνειρο
Δύσκολη ερώτηση
όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων στη ζωή μας , έτσι και τα ταξίδια! Με καλό προγραμματισμό όλα γίνονται ,και κύριως με λίγο ψάξιμο παρα πάνω μπορεί ένα ταξίδι να βγεί αρκετά οικονομικό .

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Δεν ξέρω για σας παιδιά, αλλά εγώ αυτή την περιβόητη κρίση στην Ελλάδα τουλάχιστον δεν την βλέπω. Πάω και έρχομαι συνέχεια και τα αεροπλάνα είναι γεμάτα. Ψάχνω για δωμάτιο στο Πήλιο για τα Χριστούγεννα και όλα είναι γεμάτα. Δηλαδή ποια κρίση?
Με τόσο χαμηλούς μισθούς και δυσλειτουργία του δημόσιου τομέα με τόσους τεμπελαράδες και με τόσες καφετέριες γεμάτες - σε ώρες εργασίας - με ανθρώπους της παραγωγικής ηλικίας, νομίζω ότι ακόμα και η κρίση είναι πολυτέλεια για την Ελλάδα :lol:
Για να περνάς κρίση, πρέπει πρώτα να περάσεις άνθηση και ακμή. Έτσι μόνο γίνεται η κρίση αισθητή.
Προσωπική μου γνώμη είναι ότι η κρίση έχει χτυπήσει τις μεγάλες οικονομίες, αυτές που παράγουν χρήμα, αυτές που καταναλώνουν τεράστια ποσά, έχουν κολοσσιαίους προϋπολογισμούς και απασχολούν εκατομμύρια εργαζόμενους στην παραγωγή.
Εμείς εδώ, τι? Εδώ έχουμε κρίση τα τελευταία 50 χρόνια.
Η μικρή βάρκα που είναι δεμένη στο λιμάνι και δεν διακινδυνεύει να βγει στο πέλαγος δεν νιώθει τη φουρτούνα του μεγάλου πλοίου που διασχίζει τους ωκεανούς.
Γιαυτό μη μασάτε. Ταξιδέψτε και γυρίστε τον κόσμο. Και μην αφήνετε τους τρομολάγνους να σας επηρεάζουν.
Άλλωστε καλύτερα να ξοδέψω τα λεφτά μου σε ένα ωραίο ταξίδι, από το να χάσουν την αξία τους κλεισμένα σε μια τράπεζα που θα χρεωκοπήσει.

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Αυτό ξαναπές το! :lol:

Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου...και ακόμη περισσότερο στο τελευταίο! Άλλωστε και αυτή η κρίση είναι πλασματική για μένα...με τίποτα δεν πιστεύω ότι έχουν πραγματικές δυσκολίες...κάτι άλλο τρέχει! (όχι, δεν είμαι ο Λιακόπουλος) :haha:

αθηνα123

Member
Επόμενο Ταξίδι
?????????????????
Ταξίδι-Όνειρο
νησια μαρκισας
εγω παλι την βλεπω παντου την κριση, και σε εμας τους μικρους και μεσαιους.απλα δεν το εχουμε συνηδητοποιησει ακομα ή μαλλον ντρεπομαστε να το δειξουμε οτι περναμε κριση.οι περισσοτεροι απο αυτους που πανε εσωτερικα ταξιδακια και κανουν τα ψωνια τους οπως παλαιοτερα ή βγαινουν συχνα εξω για φαγητο κλπ χρωστανε τα μαλλια της κεφαλης τους.δεν το λεω εγω το λενε οι ακαλυπτες επιταγες και οι κατασχεσεις που εχουν παρει κατα πολυ την ανιουσα.

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Δεν ξέρω για σας παιδιά, αλλά εγώ αυτή την περιβόητη κρίση
Άλλωστε καλύτερα να ξοδέψω τα λεφτά μου σε ένα ωραίο ταξίδι, από το να χάσουν την αξία τους κλεισμένα σε μια τράπεζα που θα χρεωκοπήσει.
ετσι ακριβώς ειναι traveladdict.όσο για τα καφέ που ειναι γεμάτα,με νέους που αδιαφορούν να δουλέψουν,ειναι πιστεύω οτι δεν υπαρχει αντίκρυσμα...δεν πανε γιατί τους δίνουν άντε 600 ευρώ τον μήνα.και γιατί να πανε ?μπορούν να κάνουν όνειρα και οικογένεια? μα πρέπει να δουλέψουν 3 οκτάωρα ,και που ψυχή..μένουν λοιπόν στους γονείς,τρώνε λίγο φαγάκι,έχουν και χαρτζηλικι και πίνουν φράπες...
ειλικρινα΄δεν ξέρω τι να πώ...μπορεί να έχουν και δικιο.κακό πράγμα να μην κάνεις όνειρα ...
η κρίση ουτε και μένα με άγγιξε αισθητά.καμία αύξηση δεν πήρα,άντε να ανέβηκαν οι λογαριασμοί,τα κρεμυδάκια κλπ.απλώς ψωνίζω λιγότερα....τα ταξίδια μου δεν αφήνω να τα ακουμπήσει κανένας.και άν τολμήσει θα φάει μπόμπα....(αλογομούρης) ας πούμε ...
μια χαρά ειμαστε ...τι να το κάνεις ....μπορείς να κάνεις αρπαχτή και να οικονομήσεις σε 3 λεπτά 500.000 για πλάκα? οχι. άρα όλοι οι άλλοι εμεις δηλαδή, τι να πούμε? πέντε κατω πέντε πάνω τρεις το λαδόξυδο.στάνταρ πράγματα ..ας τα γλεντάμε τουλάχιστον με χάρη ......;)

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
Μόνο που η κρίση που εννοείς, είναι μία κρίση που υπάρχει στην Ελλάδα εδώ και χρόνια. Και πέρσι και πρόπερσι χρωστούσαν οι Έλληνες. Δεν είναι καινούργιο το φαινόμενο.
Εγώ εννοώ την τωρινή κρίση που χτυπά τις οικονομίες του εξωτερικού. Αυτή προς το παρόν δεν ήρθε στην Ελλάδα, παρά μόνο στα δελτία ειδήσεων.
Άσε που τα καύσιμα πέφτουν συνεχώς. Τι σόι κρίση είναι αυτή με φτηνά καύσιμα δεν καταλαβαίνω...
Άλλωστε ποιός θα απολυθεί στην Ελλάδα? Οι δημόσιοι υπάλληλοι? ( που είναι πλειοψηφία)?
Και ποια εταιρεία θα κλείσει για να απολύσει τους υπαλλήλους της?
Η κινητή τηλεφωνία που οργιάζει στα κέρδη?
Ο τύπος και τα κανάλια που ελέγχουν τα πάντα?
Οι τράπεζες, που είναι οι μόνες στην Ευρώπη, που παρουσιάζουν τέτοια κερδοφορία με τα επιτόκια που βάζουν?
Όλες οι άλλες μεγάλες επιχειρήσεις, ή έχουν ήδη κλείσει, ή έχουν πάει στα Βαλκάνια. Αυτές ας απόλύσουν Βούλγαρους και Ρουμάνους.
Υ.Γ. Μετά τις αποτυχημένες μου προσπάθειες για Χριστούγεννα στο Πήλιο, σήμερα προσπάθησα να βρω δωμάτιο στην Αράχωβα και στα πέριξ. Να μη σας πω τι πήρα....:shock:

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
Αγαπητή Renata, η προηγούμενη απάντηση πήγαινε στην αθήνα123.
Πάντως δεν είναι λύση να μη δουλεύουν τα νέα παιδιά.
Μπορεί με 600 ευρώ να μη κάνουν σπιτικό και οικογένεια, τουλάχιστον όμως δεν επιβαρύνουν τους γονείς τους. Μπορούν να πληρώνουν τους καφέδες τους, το κινητό τους, τη βενζίνη τους. Δες τους Αλβανούς. Για χρόνια δούλευαν στις χειρότερες δουλειές, με μειωμένους μισθούς, χωρίς ασφάλιση. Και σήμερα έχουν σπίτια και επιχειρήσεις. Νοικοκυρεύτηκαν.
Στην Αγγλία και στην Αμερική τα νέα παιδιά φεύγουν στα 18 τους και συγκατοικούν σε διαμερίσματα-τρύπες για να τα βγάλουν πέρα. Κανείς δεν ξεκινά σαν διευθυντής, αν και όλοι θα το ήθελαν.
Εγώ δούλευα και όταν ήμουν φοιτητής και ξεκίνησα σιγά σιγά χωρίς απαιτήσεις. Σήμερα έχω μια καλή δουλειά και μπορώ να κάνω τα ταξίδια που ονειρεύομαι. Αλλά για μια δεκαετία έφτυσα αίμα και δεν πήγα ούτε ένα σινεμά. ότι έβγαζα το ξόδευα στα ταξίδια φτηνά στην ξεφτίλα.
Και όλοι αυτοί που τους βλέπεις με το κινητό στο χέρι και το υφάκι να πίνουν καφέδες, θα μπορούσαν να πάρουν ένα σακίδιο στην πλάτη και να γυρίσουν τουλάχιστον την Ευρώπη, μπας και ανοίξει το μάτι τους και μάθουν και κάτι.

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
άχ έγινε black στην γραμμή μου και έχασα αυτά που σου ειχα γράψει.θα θυμηθώ λίγα.
δοκίμασε ορεινή αρκαδία ή πύλο. άσε τα in που ειναι πιασμένα και θα πήξεις εκεί...ψάξε τα δευτεροκλασάτα .άν απελπιστείς ελάτε χανιά.
οκ το έπιασα αυτό που λές ..όσο για την παγκόσμια κρίση,κάποιοι έχουν βάλει στοίχημα,στον πλανήτη γή να μείνουν λίγοι και εκλεκτοι...θα το καταφέρουν σιγα άλλά σταθερά ...το παιχνίδι το παίζουν με ακρίβεια κινήσεων...ευτυχώς που δεν θα δώ τα αποτελέσματα ...

ipanag

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
traveladdict, ξεχνάς τους ιδιωτικούς υπαλλήλους. Υπάρχουν αρκετές μεγάλες εταιρίες στην Ελλάδα που επηρεάζονται από την κρίση. Οι ψηλές τιμές σε πολλές υπηρεσίες στην Ελλάδα οφείλεται στην παραοικονομία (ο λόγος που ουσιαστικά η Μόσχα είναι τόσο ακριβή).
Φυσικά όλα αυτά δεν καταλαβαίνω πώς θα επηρεάσουν τα προσωπικά μας ταξίδια.
Οκ το επαγγελματικό ταξίδι αναβάλλεται για μείωση κόστους της εταιρίας. Εγώ όσο πληρώνομαι είμαι στην ίδια οικονομική κατάσταση (οκ με αυξημένο ίσως τον κίνδυνο της απόλυσης, αλλά αυτό είναι δυνητικό) οπότε εξακολουθώ να χαλάω μεγάλο μέρος των χρημάτων μου σε ταξίδια.
Α όσο για το πετρέλαιο, ε ναι έτσι πάει στην κρίση, για ένα αγαθό που μειώνεται η ζήτησή του. Κρίση = ανεργία επειδή κλείνουν εταιρίες, όχι ακρίβεια!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα