• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Η τέχνη στον κόσμο

marakixin

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λονδινο
Ταξίδι-Όνειρο
αγια-πετρουπολη
απο τωρα ασε καλυτερα να ψαξουμε .το ψαξιμο κανει πολυ καλο στο παιχνιδι αυτο...θα το παλεψουμε να εισαι σιγουρος

dimosf

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Είναι η Παναγία της Τσεστοσνόβα (ή κάπως έτσι λέγεται η πόλη), ιερή πόλη της Πολωνίας. Όσον αφορά το θέμα Ευαγγελιστής Λουκάς έχει αποδειχτεί οτι η συντριπτική πλειοψηφία των εικόνων που του αποδίδονται είναι μεταβυζαντινές. Αλλά βλέπεις η αίγλη του ονόματος έχει και άλλα πλεονεκτήματα!!!

bloody mary

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Αμαζόνιος
Α ρε Δήμο με πρόλαβες, εχτές το βράδυ προσπαθούσα για καμμιά ώρα να απαντήσω αλλά το PC αρνιόταν κατηγορηματικά. Βλέπεις έχω πάρει ήδη το καινούριο και αυτά είναι τα νάζια του αποχαιρετισμού.
Όσο για την εικόνα, είναι το πιο ιερό κειμήλιο της Πολωνίας και εθνικό σύμβολο. Οι συζητήσεις γύρω από την εικόνα δεν αφορούν τόσο τον αγιογράφο όσο το χρώμα του δέρματος της Παναγίας και πως αυτό έχει προκύψει (εκούσια ή ακούσια) όπως και τους θρύλους για τον θαυματουργικό της ρόλο και την ιστορία της.
Για τον ευαγγελιστή Λουκά ένα έχω να πω. Αν πραγματικά είχε αγιογραφήσει όσες εικόνες του αποδίδονται τουλάχιστον στην Ελλάδα, θα ήτανε ακόμα μαζί μας και θα έτρεχε να τελειώσει τις παραγγελίες!!! :)

axinos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βελιγραδι ισως...
Ταξίδι-Όνειρο
Νεα Υορκη
Μπραβο παιδια!:clap:
Ειναι οντως η Μαυρη Μαντονα και βρισκεται στο μοναστηρι Γιασνα Γκορα στην Τσεστοχοβα της Πολωνιας. Η πιο ενδιαφερουσα ιστορια που ακουσα για αυτη την εικονα απο ενα πολωνο φιλο μου που μενει στην πολη, ειναι οτι οταν τους επιτεθηκαν οι Σουηδοι, ο ηγουμενος της μονης, πηρε την εικονα και σταθηκε απεναντι απο τα κανονια και ως εκ θαυματος δεν επαθε ουτε γρατζουνια! Καθε χρονο κανουν αναπαρασταση του γεγονοτος και χιλιαδες πιστοι συρρεουν απο ολα τα καθολικα κρατη στην πολη. Και καθημερινα ομως βλεπει κανεις πιστους να περπατανε χιλιομετρα για να φτασουν και να προσκυνησουν την ιερη εικονα.
Δημο, αναμενουμε φωτογραφια!

dimosf

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Το θεωρώ σχετικά εύκολο, ειδικά για τους "ταξιδιώτες"

Attachments

• 159,4 KB Προβολές: 51

axinos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βελιγραδι ισως...
Ταξίδι-Όνειρο
Νεα Υορκη
Μοιαζει με Κλιμτ.

Ειναι απο τους πινακες που βρισκονται στην Tate του Λονδινου, ενω το μεγαλυτερο μερος της συλλογης του ειναι στο Belvedere στη Βιεννη. Μολις τον εψαξα και σπευδω να διορθωσω. Βρισκεται (?) τελικα στην Ιαπωνια, στο Toyota Municipal Museum of Art, ενω βρισκοταν μονο για ενα διαστημα στο Λιβερπουλ, κατα τη διαρκεια της του Θεσμου της Πολιτιστικης Πρωτευουσας. Φανταζομαι οτι τωρα πια τον επεστρεψαν. Παντως το χαρακτηριστικο των πινακων του Κλιμτ, ειναι οτι εκτος απο χρωματα, χρησιμοποιει και μεταλλα που ιριδιζουν και δινουν αλλη διασταση στον πινακα, οταν τον αντικρυζεις απο κοντα, κατι που δεν μπορουν να αποδωσουν οι αναπαραγωγες του.

axinos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βελιγραδι ισως...
Ταξίδι-Όνειρο
Νεα Υορκη
Βαζω μια λεπτομερεια απο ενα πασιγνωστο εργο και αναζητουμε δημιουργο και τοπο. Νομιζω οτι θα σας βαλω ολους στο πνευμα των Χριστουγεννων με την επιλογη μου. ;)

Attachments

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Σίγουρα είναι Ραφαήλ. Νομίζω οτι είναι από τοιχογραφία στη βίλλα Φαρνεζίνα στη Ρώμη. (εδώ όμως δεν είμαι καθόλυ σίγουρη).

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Είναι η Sistine Madonna φυσικά, και βρίσκεται στη Δρέσδη. ;)

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα