• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Η τέχνη στον κόσμο

axinos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βελιγραδι ισως...
Ταξίδι-Όνειρο
Νεα Υορκη
Παρεπιπτοντως, αν δεν ειμαι αδιακριτη, τι εχεις σπουδασει Ερση? Μονο καποιος ειδικος θα ηξερε τοσες λεπτομερειες...:clap:

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Ναι ναι μπράβο! Αυτός είναι! Το κορίτσι που διαβάζει είναι το πιο σεμνοπρεπές από τα τρία και ως εκ τούτου πληστάκις έχει γίνει εργόχειρο σταυροβελονιά από τις μαμάδες μας.
Αυτός που πρωτοέβαλα μου αρέσει πάρα πολύ για το σκαμπρόζικο του θέματος του. Ό πίνακας λέγεται le verrou δηλαδή ο σύρτης. Ζωγραφίστηκε γύρω στο 1777. Την εποχή αυτή κυριαρχεί στη Γαλλία οι ιδέες του libertinage. Ο πίνακας αυτός θα μπορούσαμε να πούμε οτι έχει επηρεαστεί από αυτές όπως και στη λογοτεχνία "οι επικίνδυνες σχέσεις" του Laklos ή τα βιβλία του Μαρκησίου ντε Σαντ και πολλά άλλα έργα. Το προβληματικό ή μάλλον το ενδιαφέρον σε αυτό το πίνακα είναι οτι ενώ η ερωτική πράξη δείχνει να έχει συντελεστεί (το κρεβάτι είναι αναστατωμένο και το βάζο αναποδογυρισμένο, η καρέκλα ανάποδα) η νεαρά τώρα προσπαθεί να φύγει σαν να την έπιασαν τώρα οι ντροπές της και ο εραστής της προσπαθεί να τη συγκρατήσει βάζοντας τον σύρτη. Επίσης ο μισός πίνακας ο οποίος είναι μεγάλων διαστάσεων καταλαμβάνεται από ένα άδειο κρεβάτι, πρωτοφανής διαχείρηση του χώρου για την εποχή. Πολλές ερμηνείες έχουν δοθεί, αλλά δε θυμάμαι πια καμία, πράγμα που σημαίνει οτι δε μου φάνηκαν πειστικές.
Σειρά σου τώρα!

axinos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βελιγραδι ισως...
Ταξίδι-Όνειρο
Νεα Υορκη
Να σου πω την αληθεια, και εγω απο εργοχειρο τον ηξερα :lol:. Βαζω εναν θρησκευτικου περιεχομενου και θελω απλα μερος (τον αγιογραφο δεν τον ξερω ουτε εγω, αλλα για αυτο ειναι εδω η Ερση ;))

Attachments

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Χμμμ! Τώρα μάλιστα! Ιδέα δεν έχω! Ας πω Ρωσία έτσι στην τύχη!

axinos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βελιγραδι ισως...
Ταξίδι-Όνειρο
Νεα Υορκη
Οχι, δεν ειναι η Ρωσια και δεν ειναι ορθοδοξη χωρα. Βρισκεται στην Ευρωπη βεβαια. αυτη η εικονα ειναι τοσο διασημη, που το μοναστηρι στο οποιο βρισκεται το επισκεφτηκε και ο Παπας Ιωαννης Παυλος. Δεν ξερω αν βοηθησα...

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Παρεπιπτοντως, αν δεν ειμαι αδιακριτη, τι εχεις σπουδασει Ερση? Μονο καποιος ειδικος θα ηξερε τοσες λεπτομερειες...:clap:
Σπούδασα άσχετα πράγματα. Η ιστορία της Τέχνης με ευχαριστεί πολύ οπότε συγκρατώ εύκολα τέτοιες λεπτομέρειες. Επίσης, όταν ήταν μικρή η κόρη μου και την έσερνα στα διαφορα μουσεία για να μη βαριέται το παιδί, που τι χρωστούσε άλλωστε, έκανα έρευνα στα σχετικά site των μουσείων για να έχω να της εξηγήσω τους πίνακες και να της λέω και καμιά ιστορία σχετική και έτσι να περνάμε ευχάριστα όλοι μας. Κοντά στη μικρή έμαθα και εγώ. Τις συγκεκριμένες λεπτομέρειες για τον πίνακα του Fragonard τις έμαθα ενόψει ενός οικογενειακού ταξιδιού στο Παρίσι που φυσικά περιλάμβανε και μια επίσκεψη στο Λούβρο.

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Οχι, δεν ειναι η Ρωσια και δεν ειναι ορθοδοξη χωρα. Βρισκεται στην Ευρωπη βεβαια. αυτη η εικονα ειναι τοσο διασημη, που το μοναστηρι στο οποιο βρισκεται το επισκεφτηκε και ο Παπας Ιωαννης Παυλος. Δεν ξερω αν βοηθησα...
Οπότε τζίφος! Δεν παρακολουθώ και τα δρομολόγια του Πάπα άρα δεν έχω ελπίδα Ας δούμε και οι υπόλοιποι τι λένε!

axinos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βελιγραδι ισως...
Ταξίδι-Όνειρο
Νεα Υορκη
Μολις διαβασα ποσο σημαντικη εικονα διαλεξα!!!:clap: Τη ζωγραφισε , λεει, ο ιδιος ο ευαγγελιστης Λουκας, οταν η Παναγια του εξιστορουσε τη ζωη του Χριστου. Μετα χαθηκαν τα ιχνη της και ξαναβρεθηκε γυρω στο 320 απο την Αγια Ελενη, που την πηγε στην Κων/πολη. Μετα μεταφερθηκε εκει που ειναι τωρα.

axinos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βελιγραδι ισως...
Ταξίδι-Όνειρο
Νεα Υορκη
Κλεμμενη δε λες τιποτα! Στο μεταξυ οταν επισκεφτηκα εγω το μερος δεν μου ειχαν πει τιποτα για Αγια Ελενη, Ευαγγελιστη Λουκα και τα λοιπα και θεωρουσα οτι τη ζωγραφισε καποιος δικος τους. Τρελοι απατεωνες!:haha:

marakixin

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λονδινο
Ταξίδι-Όνειρο
αγια-πετρουπολη
axinos.εισαι σιγουρος για το ευαγγελιστης Λουκας.Γιατι συμφωνα με τους μυθους αλλα και ως αναγνωρισμενες ως δικες του ειναι 3 εικονες.Ο ευαγγελιστης Λουκας πηγε ο ιδιος στην Παναγια και της ζητησε την αδεια να την ζωγραφισει.η Παναγια του την εδωσε και ενα αγγελος Κυριου του εδωσε 3 ξυλα.Ο Ευαγγελιστης Λουκας ζωγραφισε την Παναγια κια την πηγε στην ιδια για να του πει αν της αρεσε.η Παναγια ειδε την εικονα αλλα ηταν μονη της και του ειπε οτι δεν ειχε ζωγραφισει μαζι της το γιο της.Ο ευαγγελιστηε πηρε το 2 ξυλο και ζωγραφισε ξανα την αγια μητερα με το Χριστο,την πηγε πάλι σε εκεινη και εκεινη του ειπε οτι την ζωγραφισε δεξιοκρατουσα και τοτε εκεινος πηρετο τελευταιο ξυλο και ζωγραφισε ξανα την μανα με τον γιο της,αυτη την φορα με χρυσο και ασημι.Η Παναγια του χαρισε την ευλογια της η πρωτη βρισκοταν στην Παναγια την Σουμελα και σε αυτην ο Λουκας προσθεσε αργοτερα τον Χριστο η 2 στο Μεγα σπηλαιο στα Καλαβρυτα και η τριτη στην μονη Κυκκου στην Κυπρο,στην μονη εφτασε απο την θαλασσα οταν ριχτηκε απο τον πατριαρχη Κωσταντινουπολεως στην εποχη της εικονομαχιας για να γλιτωσει.Αυτα ξερω για τον Ευαγγελιστη Λουκα και οτι αργοτερα χρεωθηκαν σε αυτον πολλες αλλες εικονες

axinos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βελιγραδι ισως...
Ταξίδι-Όνειρο
Νεα Υορκη
Η επισημη σελιδα της πολης στην οποια βρισκεται ετσι λεει. Αλλα και η βικιπαιδεια που ενημερωθηκα το αναφερει. αν θελετε θα το παρει το ποταμι και θα βαλω κατι αλλο.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα