• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Η πρωτη φορα ειναι η καλυτερη;

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Για αυτό μας έχει αρρωστήσει το travelstories.Άκου λέει 2η,3η,4η,....φορά στο ίδιο μέρος.Εδώ δεν έχουμε γυρίσει τα βασικά ακόμα.Χρόνου θέλοντος,ευρώ επιτρέποντος...όταν αξιωθώ να το κάνω θα μπορώ να εκφέρω κ άποψη.
Καταραμένο forum:bleh::bleh::bleh:
Πραγματι ακουγεται περιεργο οταν κανεις δεν εχει καλυψει ουτε κατ' ελαχιστο το πλανο των ταξιδιων του, πως μπορει να επαναλαβει ταξιδι στο ιδιο μερος.
Πολλες φορες νιωθω ετσι! Ουτε το ενα δεκατο των οσων θελω να δω δεν εχω καλυψει και θελω να επαναλαβω την επισκεψη μου σε καποιον τοπο η πολη; Ακουγεται (και ενδεχομενως και να ειναι) εξωφρενικο.
Μονο που επισης μου φαινεται πολυ θλιβερο, καποιος τοπος που μου αρεσε πολυ και με συνεπηρε να μην μπορεσω να τον επισκεφθω ξανα, γιατι δε θα εχω καλυψει το ταξιδιωτικο πλανο μου εγκαιρως (στα πλαισια μιας και μονης ζωης το πλανο μου δεν μπορει να καλυφθει, ουτε απο αποψη κοστους, αλλα κυριως απο αποψη χρονου).
Δηλαδη μου φαινεται πολυ σκληρο να περασει η ζωη μου χωρις να ξαναπαω εκει που ενιωσα στο παρελθον ενα ειδος ψυχικης ανατασης. Αυτο, συν τω χρονω, με βαραινει πολυ.

dmdoc

Member
Πραγματι ακουγεται περιεργο οταν κανεις δεν εχει καλυψει ουτε κατ' ελαχιστο το πλανο των ταξιδιων του, πως μπορει να επαναλαβει ταξιδι στο ιδιο μερος.

-Μάλλον μόνο με καμία τρελή αεροπορική προσφορά,έτσι χωρίς πρόγραμμα

Πολλες φορες νιωθω ετσι! Ουτε το ενα δεκατο των οσων θελω να δω δεν εχω καλυψει και θελω να επαναλαβω την επισκεψη μου σε καποιον τοπο η πολη; Ακουγεται (και ενδεχομενως και να ειναι) εξωφρενικο.
Μονο που επισης μου φαινεται πολυ θλιβερο, καποιος τοπος που μου αρεσε πολυ και με συνεπηρε να μην μπορεσω να τον επισκεφθω ξανα, γιατι δε θα εχω καλυψει το ταξιδιωτικο πλανο μου εγκαιρως (στα πλαισια μιας και μονης ζωης το πλανο μου δεν μπορει να καλυφθει, ουτε απο αποψη κοστους, αλλα κυριως απο αποψη χρονου).

-Κ 2 ζωές ίσως είναι λίγες.Άτιμες υποχρεώσεις.

Δηλαδη μου φαινεται πολυ σκληρο να περασει η ζωη μου χωρις να ξαναπαω εκει που ενιωσα στο παρελθον ενα ειδος ψυχικης ανατασης. Αυτο, συν τω χρονω, με βαραινει πολυ.

-Έρση,εξέφρασες κ τον δικό μου πόνο...απόλυτα!!

Giristroula

Member
Επόμενο Ταξίδι
κάτσε να μαζώξω κάνα χρήμ
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα, Ιαπωνία
Εμένα παιδιά κάποιες φορές μου έχει συμβεί το αντίθετο, δηλ την πρώτη φορά να μη ξετρελαθώ και τη δεύτερη να τη δω την πόλη διαφορετικά, πιο όμορφα!Για παράδειγμα όταν είχα πάει σα φοιτήτρια στη Ρώμη, δεν είχα πολυενθουσιαστεί.Όταν όμως ξαναπήγα πρόπερσι, μετά από 12 χρόνια από τότε, την είδα με άλλα μάτια και την εκτίμησα περισσότερο. Τελικώς κατέληξα στο συμπέρασμα οτι τις εντυπώσεις πολλές φορές δεν τις διαμορφώνει το ίδιο το μέρος, αλλά η ηλικία του κάθε ανθρώπου, η φάση στην οποία βρίσκεται στο κάθε ταξίδι, η παρέα και οι πνευματικές αναζητήσεις και ανησυχίες που έχει κάθε φορά!Έτσι άλλοτε είναι πιο καλή η πρώτη φορά και άλλοτε οι επόμενες!

dik-7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Kαι εγώ προς το παρόν αποφεύγω να ταξιδεύω στο ίδιο μέρος δύο φορές.
Πάντως δύο φορές που έχω βρεθεί στην ίδια πόλη (Μοναχο και Πράγα) ήμουν πιο χαλαρός και άνετος, έχοντας απαλλαχθεί από το άγχος του να δω τα βασικά αξιοθέατα.
Από τις υπόλοιπες πόλεις που έχω επισκεφθεί μια φορά, σίγουρα θα ήθελα να ξαναβρεθώ στο Παρίσι.

varioAthens

Member
Γενικά όσο και αν λατρέψω ένα μέρος και παρόλο που μπορεί να πώ "θα ξανάρθω οπωσδήποτε" σπάνια το έχω κάνει!
Γιατί όταν θα έρθει η ώρα να δώσω χρήματα για την υλοποίηση ενός ταξιδιού λέω πάντα: "ας μην πληρώσω για να δώ κάτι που ξέρω, ας δώ κάτι διαφορετικό".
Εξαίρεση αποτελεί το Λονδίνο που νιώθω ότι κάθε φορά που πάω βλέπω κάτι διαφορετικό!

malysa

Member
Επόμενο Ταξίδι
έλα μου ντε...
Ταξίδι-Όνειρο
3η βραχονησίδα αριστερά
Κάθε φορά που επισκέφθεσαι το ίδιο μέρος είναι διαφορετική ... άλλα συναισθήματα και άλλα βιώματα κάτω από το πρίσμα των προηγούμενων αναμνήσεων.

Η πρώτη φορά είναι το πρωτόγνωρο, η δεύτερο το εξοικιωμένο, κ.ο.κ.

Τώρα στις standard ευρωπαϊκες πρωτεύουσες (Παρίσι, Λονδίνο, Ρώμη), κατά τη γνώμη μου, η πολλαπλή επίσκεψη είναι για χάζι, ψώνια, χαβαλέ, για το συναίσθημα που θες να νιώσεις ως μόνιμος κάτοικος (ας είναι καλά και οι ιντερντικές προσφορές και δυνατότητες :shock:

Η χώρα που επισκέφθηκα δεύτερη φορά, ήταν η Αίγυπτος.
Η πρώτη φορά(1992), στα 28 μου, ήταν μαγική. Ηταν το όνειρο των παιδικών μου χρόνων!... Μου φάνηκαν όλα τόσο διαφορετικά απ΄ ότι είχα δει μέχρι τότε. Ηταν το τρίτο μου ταξίδι στο εξωτερικό και το πρώτο σε "αραβική" χώρα.
Τη δεύτερη φορά (2007), παρότι δεν μου φάνηκε να έχει αλλάξει πολύ, στα μάτια μου φάνταζε διαφορετικά : είχα ήδη επισκεφθεί και άλλες χώρες τέτοιου στυλ (Τυνησία, Μαρόκο,Τουρκία), οπότε πολλές από τις εικόνες έμοιαζαν ίδιες. Ημουν 15 χρόνια μεγαλύτερη και τα μάτια κοιτάζουν αλλιώς περνώντας τα χρόνια.

Χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια μας μόνο τρόπο να κοιτάνε (όπως τραγουδάει και ο Γ. Ανδρεάτος).

Αν είχαμε διακόσια χρόνια ζωής, αμέτρητο ελεύθερο χρόνο και χρήματα, τα μέρη που θα επισκεφθόμουν για δεύτερη φορά (απ΄αυτά που έχω επισκεφθεί), είναι η Φλωρεντία, Νορβηγία (με χίλιαααα!!!), Β.Ταϋλάνδη, Ινδία & Νεπάλ (2-3-4 φορές ακόμα :p:p).

Ομως επειδή το παραπάνω δεν συμβαίνει, στοχεύω στα επόμενα νέα μέρη που θα συναντήσω στη ζωή μου :lol:

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Καλύφθηκα πλήρως από Eva_Kas (Λονδίνο - άνω των 5 φορές) και mariath (Κων/πολη - άνω των 10).

malysa

Member
Επόμενο Ταξίδι
έλα μου ντε...
Ταξίδι-Όνειρο
3η βραχονησίδα αριστερά
Babaduma, μόλις μου θύμισες και την Πόλη!!
Δυστυχώς μόνο 1 φορά την επισκέφθηκα, αλλά έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου να το ξανακάνω!!

maris-lou

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρωμη-Φλωρεντια
Ταξίδι-Όνειρο
περου
Με καλυψε απολυτα η ΕΡΣΗ, πολυτελεια η δευτερη φορα και πικρα το οριστικο αντιο...

Lyda

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΚΑΛΜΥΚΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Τωρα που το σκεφτομαι καλυτερα ισως δεν ειναι η πολη αλλα η περιοδος της ζωη μου που περασα στην καθεμια. Το Παρισι οσες φορες και αν ξανα πηγα, δεν μου εδωσε την αισθηση της πρωτης φορας. Δυστηχως δεν μπορω να ξανα γινω 17 χρονων, να αλητευω με αλλα 3 παιδια της ηλικιας μου και να περιπλανιεμαι εδω και εκει. Την Αβανα δεν μπορω να την δω ξανα με τον ρομαντισμο της επαναστασης που την εβλεπα καποτε. Η αρχιτεκτονικη της δεν μου δινει την αισθηση της "αρχοντιας" αλλα μονο της εγκαταλειψης.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom