• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Η πρωτη φορα ειναι η καλυτερη;

eva kas

Member
Επόμενο Ταξίδι
οσο πιο μακρια γινεται!
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη + Αρκτικη
η πρωτη φορα σε ενα μερος ειναι πολυ περιεργη,βλεπεις καινουριες εικονες,κανουρια πραγματα που σε ενθουσιαζουν γιατι ειναι νεα για το ματι σου.την επομενη φορα επισκεπτεσαι παλι το ιδο μερος γιατι θες να ξαναδεις αυτες τις εικονες που πλεον σου ειναι γνωστες!λατρεια μου το Λονδινο.......

erminathess

Member
Ταξίδι-Όνειρο
αργεντινη,μεξικο
Τα πρωτα συναισθηματα που μου βγαζει ενας τοπος ειναι καθοριστικα για την εξελιξη της σχεσης μας,
Ειτε μου ειναι παγερα αδιαφορος οποτε τα βαζω με τον εαυτο μου για την επιλογη μου αφου δεν επρεπε να υπαρχει ουτε καν πρωτη φορα
Ειτε στεκεται με αξιοπρέπεια απεναντι μου αλλα παραμενει βουβος, οποτε αυτη ειναι η πρωτη και τελευταια μας φορα
Ειτε με τα χρωματα και τα αρωματα του με εθιζει να παω και να ξαναπαω οποτε σιγουρα θα ξαναβρεθουμε και δυο και τρεις και εκατον τρεις φορες
Ειτε με μαγικο τροπο καθηλωνει το μυαλο και τη σκεψη μου και αποτελει κομματι της ζωης που ονειρευομαι να ζησω

nenena

Member
Επόμενο Ταξίδι
αναζητείται
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Κι εγώ από την μεριά μου δεν έχω επισκεφτεί και δεύτερη φορά ένα μέρος, ίσως γιατί δεν έτυχε, αλλά πιστεύω ότι πρέπει πρώτα να κλείσω έναν κύκλο και μετά να ανοίξω έναν άλλο!

dmdoc

Member
Για αυτό μας έχει αρρωστήσει το travelstories.Άκου λέει 2η,3η,4η,....φορά στο ίδιο μέρος.Εδώ δεν έχουμε γυρίσει τα βασικά ακόμα.Χρόνου θέλοντος,ευρώ επιτρέποντος...όταν αξιωθώ να το κάνω θα μπορώ να εκφέρω κ άποψη.
Καταραμένο forum:bleh::bleh::bleh:

Earth Citizen

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Λίμνες Καναδά
Προσωπικά προτιμώ να βλέπω καινούρια μέρη και λιγότερο να επισκέπτομαι πάλι τα ίδια..Με εξαίρεση προς το παρόν δύο πόλεις: Παρίσι και Λονδίνο. Την πρώτη αν και την έχω επισκεφτεί δυο φορές, δεν την έχω ευχαριστηθεί (τη μια ήμουν αρκετά μικρή και την άλλη είχαμε μείνει μόνο 2 μέρες) και έτσι έχει μείνει απωθημένο να ξαναπάω και να τη γυρίσω όπως θέλω εγώ! Τώρα το Λονδίνο έχει τόσα πράγματα να κάνεις που σίγουρα αξίζει περισσότερες από μία επίσκεψη! Αν ξαναπάω σε κάποια μέρη πιστεύω θα τα δω με άλλο μάτι: πιο χαλαρά χωρίς τρέξιμο για να προλάβω να δω κι αυτό και εκείνο και το άλλο, χωρίς το "άγχος" του χάρτη και ζώντας περισσότερο την ατμόσφαιρα του τόπου!

soudianos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
Καλέ τι γίνεται εδώ;;;;Πολλές Παριζιάνες βλέπω..

κι εγώ πήγα τέσσερις φορές και ξαναπάω ευχαρίστως

γιατί: παίρνω τη δόση μου, δηλ. αναβαθμίζομαι πολιτισμικά, πολιτιστικά,
εννοώ πόλη και ανθρώπους. γυρίζω πίσω πιο πολιτισμένος.....

φυσικά και οι άλλες ευρωπαϊκές πόλεις δεν υστερούν, απλά οι περιστάσεις...

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Η πρώτη φορά νομίζω ότι είναι αυτή που θα σου μείνει πιο έντονα στο μυαλό και στην ψυχή. Ιδιαίτερα αν η επίσκεψη είναι για διακοπές, για διασκέδαση.
Αν είναι για δουλειά, το πράγμα αλλάζει.

Οι επόμενες φορές θα σε κάνουν να νοιώσεις μια οικειότητα με το μέρος, να το κάνεις πιο δικό σου.

Το πιο περίεργο όμως, είναι όταν επιστρέφεις σε κάποιο προορισμό μετά από πολλά χρόνια. Και βλέπεις πόσο μπορεί να έχει αλλάξει. Είτε προς το καλύτερο, είτε προς το χειρότερο. Τότε νομίζω ότι είναι σα να το βλέπεις ξανά για πρώτη φορά. Με νέες όμως "πρώτες εντυπώσεις"

Μου έχει τύχει με τη Σιγκαπούρη. Πήγα για πρώτη φορά γύρω στα 20 μου χρόνια και ξαναβρέθηκα στα 40. Οι εντυπώσεις δεν ήταν καθόλου ίδιες. Θυμόμουν πολλά, αλλά επίσης πολλά ηταν εντελώς διαφορετικά, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την china town. Οι δε συγκρίσεις των φωτογραφιών "τότε" και "τώρα" από τα ίδια μέρη είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Η μετά από πολλά χρόνια επιστροφή στο ίδιο μέρος, μου έχει επίσης συμβεί για αρκετά μέρη εντός Ελλάδας. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση συνήθως η επιστροφή δε μου αφήνει καλές εντυπώσεις, αλλά απογοήτευση. Η εξέλιξη που έχουν πολλές περιοχές θεωρώ ότι είναι ιδιαίτερα κακές, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα για μένα, τη Ζάκυνθο.

dimitris70

Member
Προσωπικά θα ήθελα να διαχωρίσω το θέμα όσον αφορά τα city tours και τους μακρινούς, τροπικούς και μη, προορισμούς.
Δεκτόν ότι όλες οι ευρωπαικές πόλεις έχουν πολλά να σου προσφέρουν και όσες φορές και αν πας θα δεις διαφορετικά πράγματα. Είναι και κάτι εφικτό λόγω του κόστους και της ολιγοήμερης επίσκεψης που απαιτείται.
Σε πιο όμως μακρινό προορισμό που απαιτεί και χρόνο και χρήμα θα ξαναπηγαίνατε ενώ υπάρχουν τόσα άλλα μέρη να δείτε;
Διάβασα για Αβάνα, Τζαμάικα, Σευχέλλες....
Έχω επισκεφθεί 4 φορές την Ταυλάνδη όχι γιατί με τραβάει κάτι πίσω όσο για την ευκολία μετακίνησης και το χαμηλό κόστος σε συνδυασμό με τις ομορφιές που μπορεί να σου προσφέρει.
Θα ήθελα πολύ να ξαναταξιδέψω Κούβα και Βραζιλία. Μου λείπει η μουσική και ο χορός της Κούβας ενώ η Βραζιλία είναι τόσο τεράστια που ένα ταξίδι δεν είναι ποτέ αρκετό. Δεν είναι εύκολο να το πραγματοποιήσω όμως λόγω του κόστους που απαιτείται σε συνδυασμό άλλους προορισμούς-να σημειώσω ότι μιλάω για 3 και 4 εβδομάδων παραμονή που πιστέυω ότι απαιτούνται.

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Τα πρωτα συναισθηματα που μου βγαζει ενας τοπος ειναι καθοριστικα για την εξελιξη της σχεσης μας,
Ειτε μου ειναι παγερα αδιαφορος οποτε τα βαζω με τον εαυτο μου για την επιλογη μου αφου δεν επρεπε να υπαρχει ουτε καν πρωτη φορα
Ειτε στεκεται με αξιοπρέπεια απεναντι μου αλλα παραμενει βουβος, οποτε αυτη ειναι η πρωτη και τελευταια μας φορα
Ειτε με τα χρωματα και τα αρωματα του με εθιζει να παω και να ξαναπαω οποτε σιγουρα θα ξαναβρεθουμε και δυο και τρεις και εκατον τρεις φορες
Ειτε με μαγικο τροπο καθηλωνει το μυαλο και τη σκεψη μου και αποτελει κομματι της ζωης που ονειρευομαι να ζησω
Με καλυπτεις απολυτα! :clap:

afroditi

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος του κόσμου
δεν έχω επισκεφθεί το ίδιο μέρος δεύτερη φορά στο εξωτερικό..
δεν έχω την άνεση να ταξιδεύω τόσο συχνά, γι' αυτό και προτειμώ να γνωρίζω καινούργια μέρη όταν θα ξαναταξιδέψω!
αλλά για έναν περίεργο λόγο κ εγώ κ ο αρραβωνιαστικός μου νιώθουμε ότι έχουμε αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς με κωνσταντινούπολη και κούβα και μια υπόσχεση στον εαυτό μας ότι θα ξαναπάμε σίγουρα..!

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Σε ό,τι αφορά μεμονωμένα στατικά αξιοθέατα (π.χ αρχαιολογικούς χώρους, φυσικά μνημεία), η πρώτη φορά είναι άλλο πράγμα. Την πρώτη φορά που θα δεις αλάτινη έρημο θα σε συναρπάσει περισσότερο από όλες τις επόμενες, ομοίως και για το Μάτσου Πίτσου, ένα φαράγγι κλπ. Σε ό,τι αφορά "ζωντανούς", εναλλασσόμενους οργανισμούς όπως μια πόλη, το πράγμα αλλάζει διότι πάντα μπορείς να εμβαθύνεις ή και να απογοητευτείς από τη σύγκριση με την πρώτη επίσκεψη.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom