Η μάχη της κουζίνας! Ποια είναι η χώρα με την αγαπημένη σας κουζίνα;

Αγαπημένη κουζίνα


  • Total voters
    145
D

Delmem38110

Guest
δοκίμασε να κανεις το εξής. φτιάξε Τις φακές κανονικά όπως τις έκανες
κρατάς δυο κουτάλες σε ένα πιάτο και τις υπόλοιπες περάσετες απο Μπλέντερ. Και συνεχίζεις κα τις μαγειρεύεις με κόρφο μακαρονάκι για κανα 12λεπτο (όχι μεγάλη ποσότητα) βάζοντας μέσα και τις αμπλενταριστες, προσθέτεις νέρο για να τις αραιώσεις στο δικό σου γούστο. Σερβιρεις πασπαλίζοντας γκρανα και λίγο ώμο ελαιόλαδο. Ειναι παραλλαγή της ιταλικής συνταγης πάστα ε φατζιολι. και ειναι εξερετικα νόστιμη και θρεπτική. Δοκιμασμένη.
τιπ. Αν έχουμε την πέτσα από παλιά γκρανα δεν την πετάμε. Την κάνουμε να φύγει το πάνω το εξωτερικό μέρος ελαφρά με τον τρίφτη για τυρί και την μαγειρείουμε μαζί με τις φακές. Δεν θα λιώσει αλλα θα μαλακώσει και θα γίνει φαγώσιμη και θα προσθέσει νοστιμιά στο φαγητό.
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
10.090
Likes
13.186
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Έχουμε συνταγή; Μου άνοιξε την όρεξη. Αν και μάλλον θα προτιμήσω να ετοιμάσω τις φακές ξεχωριστά και να τις χυσω στα μακαρόνια και να τα συνοδευσω μ'ενα νεροβραστο λουκάνικο.
Προτείνω παραλλαγή.
Έχεις προσπαθήσει φακορυζο? Βρες όμως ανατολίτικη συνταγή. Έχω κάνει περίπου αυτήν https://www.google.com/amp/s/www.fo...aramelized-onions-mujadara-recipe-1925439.amp
 

Señor_Nada

Member
Μηνύματα
1.665
Likes
9.364
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Ειρωνικά το έγραψα για τη συνταγή. Μόνο που βλέπω παραβρασμενες φακές με τα ζουμιά και μακαρόνια μαζί μου κόβεται η όρεξη.

Αντίθετα το πιάτο που ποσταρε ο @Samion με τις φακές τα μακαρόνια και τα λουκάνικα ευχαρίστως θα το τρωγα. Όπως και το φακορυζο ή τα όσπρια σε σαλάτες ή στο φούρνο μου αρέσουν.

Το πιάτο που ποσταρε ο @turms είναι το αντίθετο από αυτό που έγραψα στην αρχή για την Ιταλία. Είναι λες και τους είπαν σας δίνουμε τρία υλικά φτιάξτε το χειρότερο δυνατό πιάτο και οι Γερμανοί ξεπέρασαν τον εαυτό τους!
 

Nikos86

Member
Μηνύματα
579
Likes
4.436
Ναι αλλα δεν μετραμε το ποσο καλη ειναι η ελληνικη κουζινα με το ποσο καλα κανει τις ιταλικες ή γαλλικες συνταγες. Προφανως μακαρονια σε ιταλικο θα φας οχι σε ελληνικο μαγειρειο Και οντως και εγω ψαχνω να βρω προφιτερολ που να εχει λιγοτερη σοκολατα ωστε να καταλαβαινεις τη γευση που εχει αυτο μεσα πως το λενε και δεν βρισκω. Η μπολονεζ που σιγοβραζει το ραγου τοσες ωρες ειναι πολυ καλυτερη απο τα ελληνικα μακαρονια με κιμα, το ιδιο ισχυει και με τη καρμποναρα στην ιταλικη της εκδοχη και η ιταλικη εκδοχη με τα λαζανια ειναι καλυτερη απο το παστιτσιο, Εγω προσωπικα και υποθετω και οι υπολοιποι δεν ψηφισαμε ελληνικη κουζινα γιατι πιστευουμε πως οι Ελληνες κανουν τα μακαρονια καλυτερα απο τους Ιταλους. Τη ψηφισα γιατι προτιμω φασολαδα απο μακαρονια με φασολια και μυδια που κανουν στη Ναπολη, προτιμω τις ελληνικες φακες απο τα μακαρονια με φακη, τον μουσακα απο το παστιτσιο, τη μαγειριτσα απο τη μπολονεζ ξερω γω, τον μπαμπα απο το προφιτερολ, το κανταιφι κρεμα ή το πολιτικο ραβανι απο το μιλφειγ και παει λεγοντας...

Edit: Βασικά και ο μπαμπάς (σαβαρεν) παίζει να είναι γαλλικής προελεύσεως δεν ξέρω...
 
Last edited:

Señor_Nada

Member
Μηνύματα
1.665
Likes
9.364
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Βασικά και ο μπαμπάς (σαβαρεν) παίζει να είναι γαλλικής προελεύσεως δεν ξέρω..
Ναι ο μπαμπάς με το ρούμι είναι γαλλικός: Baba au Rhum - A Guide to French Pastries / Blog / La Cuisine Paris

Η λίστα με τα γλυκά τους είναι ατελείωτη.

το κανταιφι κρεμα ή το πολιτικο ραβανι απο το μιλφειγ
Με αυτό καρασυμφωνω. Αφού το γαλλικό μιλφειγ είναι αυτό το ξενερωμα:

millefeuille.jpg
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.524
Likes
9.556
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Τη ψηφισα γιατι προτιμω φασολαδα απο μακαρονια με φασολια και μυδια που κανουν στη Ναπολη, προτιμω τις ελληνικες φακες απο
εχεις φαει φασολαδα στην Ιταλια, πορτογαλια, βραζιλια? η φακες σε αυτες τις χωρες? σιγα τα ωα, οσπρια κανουν ολοι, δεν ειναι αυτο το φορτε της ελληνικης κουζινας. που κι εγω την προτιμω αλλα ως συνολο η ιταλικη υπερεχει.
Ναι ο μπαμπάς με το ρούμι είναι γαλλικός:
Il babà è la derivazione di un dolce a lievitazione naturale originario della Polonia (babka ponczowa) e di altri paesi slavi.
Babà - Wikipedia
 

Nikos86

Member
Μηνύματα
579
Likes
4.436
εχεις φαει φασολαδα στην Ιταλια, πορτογαλια, βραζιλια? η φακες σε αυτες τις χωρες? σιγα τα ωα, οσπρια κανουν ολοι, δεν ειναι αυτο το φορτε της ελληνικης κουζινας. που κι εγω την προτιμω αλλα ως συνολο η ιταλικη υπερεχει.
Ναι έχω φάει στην Ιταλία, απαράδεκτη σαν τη δική μας τη καρμπονάρα ένα πράγμα. Γενικά με τη κατσαρόλα δεν το έχουν, εκτος από μακαρόνια δεν κάνουν κάτι της προκοπής. Έχουν καταπληκτικά τυριά, τρομερά κρασια, εξαιρετικό καφέ, καταπληκτικό παγωτό. Αλλά ζαχαροπλαστική και μαγειρική τους έχουμε. Επίσης εχουμε και ανατολίτικες επιρροές, σουβλιστα, μαγειρίτσες, γεμιστά, όσπρια καλόμαγειρεμένα. Κατά τη γνώμη μου είμαστε πιο δυνατοί.
 
Last edited by a moderator:

Señor_Nada

Member
Μηνύματα
1.665
Likes
9.364
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Il babà è la derivazione di un dolce a lievitazione naturale originario della Polonia (babka ponczowa) e di altri paesi slavi.
Ναι το γράφει και στο λινκ που έβαλα. Οι Γάλλοι έκαναν την εκδοχή με το ρούμι που είναι και η πιο διαδεδομένη. Ακόμα και στο λινκ που έβαλες δηλαδή τη Γαλλία έχει ως χώρα προέλευσης. Καλύτερα να μην ανοίξουμε τη συζήτηση από που έχει ξεκινήσει ένα πιάτο γιατί υπάρχουν διαφωνίες για άπειρα πιάτα.
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.524
Likes
9.556
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
εκτος από μακαρόνια δεν κάνουν κάτι της προκοπής.
τα ειπες ολα. αριστα. ελα τωρα, κανουν κ πιτσα. κι εχουν κ μαντολινο.
για τους γνωστες της Ιταλιας κ μονο το τριπτυχο:
πιτσα, παστα, μαντολινο.
 

paefstra

Member
Μηνύματα
14.133
Likes
45.601
Αλλά ζαχαροπλαστική και μαγειρική τους έχουμε. Επίσης εχουμε και ανατολίτικες επιρροές, σουβλιστα, μαγειρίτσες, γεμιστά, όσπρια καλόμαγειρεμένα. Κατά τη γνώμη μου είμαστε πιο δυνατοί.
Μονο οι βορειοελλαδιτεςτους εχουν στο μαγειρευτο, που ξερουν να χρησιμοποιουν μπαχαρικα.
Πας κατω απο το αυλακι, ολες οι σπιτικες κουζινες εχουν μονο κανελλα και γαρυφαλλο. Ειτε στιφαδο τρως, ειτε γιαχνι ολα μυριζουν σαν μπακλαβαδες.
 

Nikos86

Member
Μηνύματα
579
Likes
4.436
Μονο οι βορειοελλαδιτεςτους εχουν στο μαγειρευτο, που ξερουν να χρησιμοποιουν μπαχαρικα.
Πας κατω απο το αυλακι, ολες οι σπιτικες κουζινες εχουν μονο κανελλα και γαρυφαλλο. Ειτε στιφαδο τρως, ειτε γιαχνι ολα μυριζουν σαν μπακλαβαδες.
Πω πω και γω δεν τα μπορώ το γαρύφαλλο και τη κανέλλα. Απο Πελοπόννησο δεν έχω πολύ άποψη αλλά μόνο από Πάτρα που έχω πάει 3 φορές, πραγματικά πολύ χάλια το φαι. Στο κέντρο της πόλης τουλάχιστον, έξω στα χωριά δεν ξέρω. Και οι πρώτες ύλες και τα μπαχαρικά απαράδεκτα. Ούτε σουβλάκι της προκοπής δεν έβρισκες. Κατά τ' άλλα έλα και συ εντάξει μια χαρά μαγειρευτό βρίσκεις και στη νότια Ελλάδα. Δεν έχουμε τα μπαχάρια που έχετε επάνω αλλά εντάξει δεν τα κάνουμε και σαν μπακλαβάδες, τουλάχιστον όχι όλοι. Στη Ρόδο έτσι πρόχειρα δεν τα χρησιμοποιούμε τόσο πολύ, το γαρύφαλλο και τη κανέλλα.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.740
Μηνύματα
910.520
Μέλη
39.474
Νεότερο μέλος
Dio1985

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom