• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Η ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας

madman

Banned
Επόμενο Ταξίδι
Ανδρος{ΠΣΚ}
Ταξίδι-Όνειρο
Σιβηρία,Ανταρτική,Σαχάρα.
Ο τουρισμός αναμφίβολα αποτελεί ενα απο τα πιο σημαντικά όπλα της ελληνικής οικονομίας.Εκατομμύρια επισκέπτες μας τιμούν κάθε χρόνο.Ωστόσο παρότι τη κρισιμότητα αυτού του κλάδου οι πολιτικοί φορείς αλλά και ενα μεγάλο κομμάτι των επιχειρηματιων και των εργαζομενων που σχετίζονται εμμεσα ή άμεσα με το κλάδο δεν δίνουν την πρέπουσα σοβαρότητα.Εχω την βεβαιότητα αν υπήρχε κάποιος πολιτικός με όραμα και συνάμα οργάνωση,προγαμματισμός και πειθαρχεία απο όσους σχετίζονται με το χώρο θα μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε περισσότερο τις ομορφιές και την ιστορία της πατρίδας μας και έτσι να βελτιώσουμε και το βιοτικό μας επίπεδο.

Βέβαια κατά εμε παράλληλα με την βελτίωση των υπηρεσιών του τουριστισμού σημαντικό είναι να υπάρξει και σεβασμός στο περιβάλλον.Παρότι πολλοί μπορούν να διαφωνήσουν και να παραθέσουν πολλά παραδείγματα εγώ πιστευω οτι η οικολογία και τουρισμός μπορούν να συμβαδίσουν.

Συνεχίζεται....

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Βέβαια κατά εμε παράλληλα με την βελτίωση των υπηρεσιών του τουριστισμού σημαντικό είναι να υπάρξει και σεβασμός στο περιβάλλον.Παρότι πολλοί μπορούν να διαφωνήσουν και να παραθέσουν πολλά παραδείγματα εγώ πιστευω οτι η οικολογία και τουρισμός μπορούν να συμβαδίσουν.

Συνεχίζεται....
Συμφωνώ και επαυξάνω. Ειδαλλιώς καταστρέφεις και υποβαθμίζεις το τουριστικό προιόν σου που η φύση έδωσε απλόχερα.

chrikky

Member
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά...
καλά παντού το συναντάς, αλλά εγω για έναν ανεξήγητο λόγο τη φρίκη την είχα φάει σε μια περιοχή στο λασίθι.. πανέμορφα όλα καλά και να βλέπεις την πλαστική καρέκλα του αθίγγανου μέσα στο πλάνο και να σου γυρίζει το άντερο!

δυστυχώς, στην ελλάδα μια εικόνα που συναντάμε συχνά, αλλά εκεί είχε κάνει την αρνητικότερη εντύπωση στην αισθητική μου για κάποιο λόγο....

madman

Banned
Επόμενο Ταξίδι
Ανδρος{ΠΣΚ}
Ταξίδι-Όνειρο
Τα συν της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας σε αυτή τη φάση αποτελούν τα κλασσικά ο ήλιος και η θάλασσα,η πιο συναρπαστική ιστορία και τα μνημεία μας,οι πολύ καλές υπηρεσίες των πολυτελών ξενοδοχείων.Επιπλέον πλεονέκτημα της βιομηχανίας μας αποτελεί και το καλό υγειονομικό μας σύστημα{α και στα νησιά μας πρέπει να βελτιωθούμε}τα σχετικά καλά λιμάνια,τα πολλά και καλούτσικα αεροδρόμια που έχουμε{οκ εντάξει κάποια όπως Σαντορίνης αποτελεί ύβρις}.

Δυστυχώς και τα αρνητικά δεν είναι λίγα αλλά αυτά οφείλεται κυρίως στις ελλείψεις που υπάρχουν κυρίως στους ελεγχτικούς μηχανισμούς
αλλά και στον ερασιτεχνισμο πολλών.{καλά κάποιοι φίλοι υποψιάζομαι οτι θα αναλύσουν λεπτομερώς τα αρνητικά και καλά θα κάνουν}.

Συνεχίζεται....

mary_a

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Route 66
αλλά και στον ερασιτεχνισμο πολλών
π.χ. ο κάθε νησιώτης που έκανε το χωράφι του ξενοδοχείο με επιδότηση και πιστεύει ότι έγινε επαγγελματίας του τουρισμού, αλλά μόνο αρπαχτές κοιτάει να κάνει.
Πραγματικά πιστεύω ότι σε επίπεδο τουριστικών υπηρεσιών είμαστε σε προνηπιακό επίπεδο..

madman

Banned
Επόμενο Ταξίδι
Ανδρος{ΠΣΚ}
Ταξίδι-Όνειρο
Ενα άλλο που ωστόσο θα έπρεπε να μας προβληματίζει είναι η εποχικότητα του κλάδου.Δεν είναι δα μυστικό οτι εδώ μας επισκέπτονται κυρίως το καλοκαίρι.Βέβαια αυτό συμβαίνει σχεδόν σε όλες τις χώρες τις Μεσογείου.Αλλά πιστευω όμως οτι υπάρχει και κάποια δυσαναλογία.Εντάξει ο πολύς κόσμος στην Ευρώπη και Αμερική παίρνει τις άδειες κυρίως το καλοκαίρι αλλά θα μπορούσαμε να τον αναπτύξουμε και για τις άλλες εποχές με διάφορα πολιτιστικά γεγονότα ή ακόμη και με συνενδριακό τουρισμό.{απορρίπτεται δυστυχώς το γκολφ που μεν είναι πάρα πολύ δημοφιλές σε αγγλοσαξωνικές χώρες αλλά στη πατρίδα μας θα προκαλέσει τεράστιο οικολογικά προβλήματα λόγω και της έλλειψης νερού που έχουμε.}

Εχω την αίσθηση οτι η ελληνική τουριστική καμπανια πραγματοποιείται ορθώς μεν στις Αγγλία,Γερμανία,Σκανδιναβία αλλά αγνοεί όμως επιδεικτικά και κάποιες χώρες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν ίσως τον τουρισμό μαςόπως η Ινδία και η Κίνα.{οκ μεγάλες αποστάσεις και ίσως δυσανάλογο το ρίσκο}.Ξέρουμε οτι γενικώς πολλοί Γιαπωνέχοι ταξιδευουν πολύ εκτός Ασίας.Γιατί να μην γίνει και με τις Κίνα και Ινδία που άλλωστε συνεχίζουν να αναπτύσσονται ραγδαία.

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
η χωρα μας θα μπορουσε να γινει παραδεισος για τους λατρεις του trekking, canynonig, Ορειβασιας, mountain bike, αναρριχητες κλπ

ποσο ομως ειδατε να διαφημιζεται η Καλυμνος;;;
για τους γνωστες της αναρριχησης η Καλυμνος αποτελει ενα απο τα τοπ μερη στην ευρωπη αν οχι στον κοσμο...

ποσο διαφημιζεται ο Ολυμπος για trekking;;; αναλογιστηκαν ποτε οι υπευθυνοι ποσο θα αρεσει στους ξενους να ανεβεις στο βουνο το πρωι κ μετα μια βουτια στην θαλασσα;;

διαφημιστηκε ποτε η Πινδος ή ο Γραμμος για πεζοπορια-ορειβασια;

εγω πολυ αμφιβαλλω...προωθουμε εναν τουρισμο: θαλασσα-ηλιος-ερωτας το οποιο ναι μεν ειναι καλο, αλλα σε καποιες περιπτωσεις οδηγει σε καταστασεις τραγικες Βλ. λαγανα , χερσονησο κλπ και στην καλυτερη οδηγει σε εποχιακο τουρισμο μονο για καλοκαιρι...

η Ελλαδα εχει απιστευτα μερη να παει κανεις κ τον χειμωνα, κ ανοιξη κ καλοκαιρι κ φθινοπωρο...

Traveller

Member
η χωρα μας θα μπορουσε να γινει παραδεισος για τους λατρεις του trekking, canynonig, Ορειβασιας, mountain bike, αναρριχητες κλπ
Aν η Ελλάδα είναι παράδεισος για όλα αυτά η Ιταλία, η Γαλλία, η Αυστρία, η Γερμανία, η Ελβετία , η Τσεχία και πολλές άλλες χώρες τι είναι? Πάλι μου έπεσε βαρύ το κότσι και διαβάζω ότι θέλω...

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
κοτσι;;
τυχερε...
δεν ειπα οτι η Ελλαδα ειναι παραδεισος κ αυτες οι χωρες οχι...

αλλα θα μπορουσε να ειναι εστω ημι-παραδεισος...να το κανω πιο ευκολοχωνευτο

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
καλό το θέμα σου madman.πραγματικά στην ελλάδα απουσιάζει η οργάνωση όσον αφορά σπόρ που θα μπορούσε να προσελκύσουν διαφορετικό τουρισμό καθ όλη την διάρκεια του χρόνου! δεν υστερεί σε τίποτα από αλλες χώρες,απλώς δεν αναδεικνύεται τίποτα!
εδώ μπορούμε να πούμε και για την σταδιακή εγκατάλειψη ορεινών πανέμορφων χωριών που δεν τους δίνουν τέτοιες ευκαιρίες ...
το περιθαλάσσιο κομμάτι μπορώ να πώ οτι καλά το πάει ..υπάρχει ενδιαφέρον όπως και στα νησιά μας ,άσχετα άν λείπει πολλές φορές ο επαγγελματισμός...
η κρήτη ειναι ένα απο τα σημεία που ακόμα καλά κρατεί,μιάς και ειναι καλυμένη αρκετά απο δυνατά τουριστικά σημεία που αποτελούν πόλο έλξης! για αυτο και θεωρείται ένα πλούσιο νησί.όσο αφορά τα ορεινα΄τμήματα,σε κάθε χωριό θα βρείς έστω και στοιχειώδη κάλυψη(ταβέρνα,κατάλυμα για να μείνεις κλπ)
το φαράγγι της σαμαριάς ένα ελκυστικό αξιοθέατο πολυδιαφημισμένο,σίγουρα αποτελεί δυνατό λόγο επίσκεψης στο νησί μας !!
είθε η πολιτεία ή δεν ξέρω ποιοί να προσπαθήσουν να βρούν και να αξιοποιήσουν περισσότερες ιδέες για την τουριστική ανάπτυξη της χώρας μας σε σοβαρότερο επίπεδο!!

marydim

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Δεν θεωρώ ότι κάποιος πολιτικός δεν ξεκινάει σε κάποιον τομέα με όραμα!
Στην αρχή πάντα όλοι έχουν ιδέες, προτάσεις, όνειρα, κτλ. ελπίζοντας σε ένα καλύτερο μέλλον αλλά στην πορεία η κατάσταση απάθειας, η γραφειοκρατία και τα μικροσυμφερόντα που κυριαρχούν γύρω του είναι λογικό να τον απογοητεύουν σε σημείο που να τα παρατάει σιγά σιγά και να αναφωνεί ότι τελικά "Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη"!
Όποιος έχει ασχοληθεί έστω και λίγο με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ή τα Δημόσια πράγματα αυτού του τόπου νομίζω ότι καταλαβαίνει τι εννοώ.
Η συλλογική προσπάθεια είναι το μυστικό σε όλα! Αν το Υπουργείο Πολιτισμού απασχολεί πχ 100 άτομα και από αυτά δουλεύουν τα 10 είναι αυτονόητο ότι δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί ποτέ κάτι καλό. Θα γίνονται μόνο τα απαραίτητα και τίποτα περισσότερο.
Επίσης, αν ο κάθε Δήμος της χώρας τα περιμένει όλα από το Υπουργείο Πολιτισμού είναι λογικό ότι δεν θα κάνει ποτέ τίποτα εποικοδομητικό για τον τόπο του και για το προϊόν από το οποίο ζει η πλειοψηφία των δημοτών του.

Αλήθεια πόσα μέρη έχετε επισκεφθεί στην Ελλάδα και λειτουργεί ένα καλό κέντρο τουριστικών πληροφοριών παρέχοντας στους επισκέπτες φυλλάδια, χάρτες, κτλ τουριστικού ενδιαφέροντος?

Για ποια ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού μιλάμε, λοιπόν, όταν δεν υφίστανται ακόμα και τα πιο απλά πράγματα???

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
Aν η Ελλάδα είναι παράδεισος για όλα αυτά η Ιταλία, η Γαλλία, η Αυστρία, η Γερμανία, η Ελβετία , η Τσεχία και πολλές άλλες χώρες τι είναι? Πάλι μου έπεσε βαρύ το κότσι και διαβάζω ότι θέλω...
πεσ τα χρυσόστομε!:clap:
ου γαρ οιδασι τι γραφουσι!!!
Ναι η Ελλάδα ισως να μπορούσε να γινει τετοιος παραδεισος!
Οχι όμως από Ελληνες.
Να ερθουν να μας οργανώσουν Αυστριακοί, Γερμανοί Ελβετοί κ Τσεχοι
και να τους αφήσουμε να μας το κάνουν!!!

Λυπάμαι που το γράφω αυτό, δεν με τιμά κ ιδιαιτέρως ισως,,,
αλλά δεν με νοιάζει κ ιδιαίτερα!!!:cool:

Θέλω πολύ να την δω την Ελλαδα μας να γίνει μια Αυστρία η Γερμανία η Ιταλία κ παραδεισος στο τρέκινγκ και στην υπαιθρια ποδηλασία λόγω υπεροχης ελληνικής φύσης,
αλλά πούυυυυ να την αφήσουν τα μικρόψυχα συμφέροντα!:(

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα