• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Η ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας

positiva

Member
Επόμενο Ταξίδι
Άγνωστο...
Ταξίδι-Όνειρο
ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ...
Καλά χαλαρώστε λίγο... από που κι ως που ρε παιδιά θα είμαστε νο1 προορισμός χειμερινού τουρισμού στον κόσμο? Με τις λίμνες και τα ποτάμια που δεν έχουμε, με το ελάχιστο χιόνι ή με τα ωραία μεν αλλά σαφώς κατώτερα των Άλπεων βουνά? Η Ελλάδα δεν μπορεί να συγκριθεί με τις κεντροευρωπαικές χώρες στο χειμερινό τουρισμό όχι μόνο λόγω οργάνωσης αλλά και λόγω αντικειμενικών συνθηκών... είναι σα να λέμε οτι Αγγλία και η Γερμανία μπορεί να κτυπήσει την Ελλάδα στον καλοκαιρινο τουρισμό...
φίλε traveller δεν συζητάμε να γίνουμε Νο1 στον κόσμο. Το μόνο που λέω τουλάχιστον εγώ είναι να γίνουμε αισθητά καλύτεροι από ό,τι είμαστε. Θεωρώ ότι υπάρχει αυτή η δυνατότητα...

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
βασικα εγω δεν θελω να γινουμε κ νο1 στον χειμερινο...
προτιμως τις Αυστριακες - Ελβετικες Αλπεις...

nikosfp

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βερολίνο-Δρέσδη
Ταξίδι-Όνειρο
Oρλάντο Φλόριδα-ΗΠΑ
Κυριοι καλημερα.Γιατι να ενδειαφερθει ο καθε πολιτικος για τα βουνα και τις πεζοπορειες,την στιγμη που ο καθε ενας απο δαυτους εχει απο ενα ξενοδοχειο σε καθε νησι η μιζαρετε απο τα αλλα ξενοδοχεια που δεν εχει?Οταν σε μια χωρα βασιλευει και διοικει το Κρατος και η Εκκλησια θα οδηγουμαστε σαν τα προβατα σε μερη που τα μισα πηγαινουν σε πολιτικους και τα αλλα μισα στους παπαδες.Η Θεσσαλονικη ειναι πανεμορφη.Για μενα προσωπικα ειναι η πιο ομορφη πολη της χωρας μου.Τι ομορφο εχει για εναν ξενο?Περαν της τεραστιας πολιτιστικης αξιας που ειναι η Ακροπολη,τι αλλο μπορει να ελκυσει εναν ξενο η Αθηνα?Εχετε ολοι σας προσεξει την βρωμα και τα σκουπιδια που υπαρχουν στις γειτονιες του Πειραια,λιγο μονο μετρα μακρυα απο το λιμανι και το κεντρο του?Την εισοδο στην πρωτευουσα που ειναι "πανβρωμικη"???Εχετε ταξιδεψει απο Αντιριο μερια για Αγρινιο?Τετοιο σκουπιδι δεν νομιζω να υπαρχει πουθενα σε ολη την γη!!!Η καθε Ελληνικη πολη ειναι ομορφη μονο για τον Ελληνα.Ταξιδευω αρκετα χρονια με το αυτοκινητο μου.Οποτε χρειαστηκα βοηθεια και πληροφοριες οι 9 στους 10,στην Ευρωπη,μονο απο το χερι δεν με πηραν να με εξυπηρετησουν!!!Στην Ελλαδα 1 στους 10 ενδειαφερθηκε,χωριστα που πρεπει να υποστουμε απο τους υπολοιπους 9 την ειρωνια τους!Οπως προανεφερε και καποιος συμφορουμιτης,για να γινουμε αξιολογη χωρα θα πρεπει να ζησουν εδω Ευρωπαιοι,γιατι εμεις οι Ελληνες ουτε ειμασταν,ουτε ειμαστε και ουτε θα γινουμε ποτε..."Ευρωπαιοι".Καλο ειναι αυτο,κακο ειναι,δεν ξερω.Οσο για τους πολιτικους,θα νοιαστουν για την ορειβατικη κληρονομια μας την ωρα που θα ξεπουλησουν τα ιδια μας τα εδαφη,οχι σε Ευρωπαιους αλλα σε Σκοπιανους????Να την χαιρονται την Ελλαδα τους!

Traveller

Member
Γιατι να ενδειαφερθει ο καθε πολιτικος για τα βουνα και τις πεζοπορειες,την στιγμη που ο καθε ενας απο δαυτους εχει απο ενα ξενοδοχειο σε καθε νησι η μιζαρετε απο τα αλλα ξενοδοχεια που δεν εχει?
Aυτό τώρα τι σχέση έχει με το θέμα μας?? Είσαι πιά τόσο σίγουρος ότι όλοι οι πολιτικοί μιζάρονται? έχεις δηλαδή κάτι το χειροπιαστό? γιατί δεν πας σε κανένα εισαγγελέα να το καταγγείλεις?

Οταν σε μια χωρα βασιλευει και διοικει το Κρατος και η Εκκλησια θα οδηγουμαστε σαν τα προβατα σε μερη που τα μισα πηγαινουν σε πολιτικους και τα αλλα μισα στους παπαδες.
Αν εσύ θεωρείς τον εαυτό σου πρόβατο και πηγαίνεις εκεί που σου λέει ο όσιος Παχούμιος εμείς τι σου φταίμε? Εγώ πάντως πηγαίνω εκεί που θέλω και όχι εκεί που μου λέει η θεία φώτιση...

Η Θεσσαλονικη ειναι πανεμορφη.Για μενα προσωπικα ειναι η πιο ομορφη πολη της χωρας μου.
Πονόματο έχεις?

Οποτε χρειαστηκα βοηθεια και πληροφοριες οι 9 στους 10,στην Ευρωπη,μονο απο το χερι δεν με πηραν να με εξυπηρετησουν!!!Στην Ελλαδα 1 στους 10 ενδειαφερθηκε,χωριστα που πρεπει να υποστουμε απο τους υπολοιπους 9 την ειρωνια τους!
Πρέπει να είσαι πολύ γκαντέμης... εμένα ειδικά στην επαρχία πάντα οι άνθρωποι με βοηθούν και σκίζονται να με εξυπηρετήσουν...

Οσο για τους πολιτικους,θα νοιαστουν για την ορειβατικη κληρονομια μας την ωρα που θα ξεπουλησουν τα ιδια μας τα εδαφη,οχι σε Ευρωπαιους αλλα σε Σκοπιανους????Να την χαιρονται την Ελλαδα τους!
Συγκλονιστικό!! Δηλαδή υπάρχουν Έλληνες πολιτικοί που χαρίζουν εδάφη της χάρας μας στα Σκόπια? Για λέγε λεπτομέρειες, για λέγε...

nikosfp

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βερολίνο-Δρέσδη
Ταξίδι-Όνειρο
Oρλάντο Φλόριδα-ΗΠΑ
Φιλε traveller,γιατι πηρες το μηνυμα μου προσωπικα?Που οφειλεται το ζορι σου?Δεν ζεις στην Ελλαδα εσυ?Ο Ρουσοπουλος απο τον μισθο του εφτιαξε την Βιλα του????Τοσα χρονια η γεφυρα Ριου Αντιριου δεν γινοταν γιατι τα Fery τα ειχαν πολιτικοι,το ξερεις αυτο?Οσο για τον αν εχω αποδειξεις για το αν μιζαρονται,εχω τοσες οσες εχεις κι εσυ οτι ΔΕΝ μιζαρονται.
Δεν αποκαλεσα ολους τους Ελληνες προβατα.Οσο γι αυτο με τους παπαδες και την προπαγανδα που παιζεται για να επισκευτεις τα μοναστηρια τους και απο κατω γινεται το παρεμποριο,ειναι αλλη συζητηση,δεν θα την κανουμε εδω και τωρα.Μηπως δεν το γνωριζεις κι αυτο?
Τον πονοματο δεν καταλαβα γιατι τον εβαλες.Προσωπικη μου αποψη ειναι.Εσενα αν δεν σου αρεσει ας μην απαντουσες.Αν καταλαβα λαθος σου ζητω συγνωμη.
Ισως ειμαι καντεμης.Αλλα το υφακι αρκετων ειναι εμφανες οταν προκειται για να εξυπηρετησουν συμπατριωτη τους.
Οσο για τα εδαφη,κοντα ειμαστε.Θα δεις την ονομασια και θα καταλαβεις τι εννοω.
Δεν ξερω τι σχεση που εχεις με τους πολιτικους και τους υπερασπιζεσαι και δεν με νοιαζει φυσικα.Εκεινο που μου κανει εντυπωση ομως ειναι η αντιδραση σου για τους πολιτικους ενω για το οτι αυτη η χωρα θα ηταν καταξιωμενη αν δεν την ειχαν Ελληνες δεν το σχολιασες καθολου,που ειμαστε αμεσα κι εγω κι εσυ μεσα σε αυτους που δηλητηριαζουμε την Ελλαδα.Σε αυτο συμφωνεις βλεπω.
Τελος παντων ζητω συγνωμη απο εσενα και ολα τα μελη εδω μεσα αν βγηκα εκτος θεματος.Ν΄αγαπιομαστε.

Traveller

Member
Nikosfp ασφαλώς και δεν πήρα το μήνυμά σου προσωπικά... απλά με ενοχλούν αφάνταστα οι αστηρίχτες καταγγελίες στυλ Τριανταφυλλόπουλου πως όλοι τα παίρνουν όλοι μιζάρονται όλοι είναι σάπιοι... το ξαναλέω μπορείς να αποδείξεις οτι ο Ρουσόπουλος έπαιρνε μίζες και έφτιαξε την βίλλα του? Αν ναι κατευθείαν στον εισαγγελέα να γίνεις και ήρωας της κάθαρσης, αν όχι κόψε την πλάκα γιατί γίνεσαι γραφικός... Αυτό που είπες, ότι κάποιος πρέπει να αποδείξει οτι δεν μιζάρεται, σκέψου το καλά και θα καταλάβεις μόνος σου το μέγεθος της σαχλαμάρας που είπες...

Για τα μοναστήρια τι να γνωρίζω δηλαδή? Σε όλο τον κόσμο παραμυθιάζονται φουκαράδες και τα σκάνε στους παπάδες, σε βουδιστές μοναχούς , σε ιμάμηδες, σε Αφρικανούς φύλαρχους... στην Ελλάδα νομίζεις ότι συμβαίνουν μόνο αυτά?

Για την Θεσσαλονίκη πάσο... αν εσύ την βρίσκεις σαν την ωραιότερη πόλη της Ελλάδος εμένα μου περισσεύει... γούστα είναι αυτά...

Τι θα δω δηλαδή με την ονομασία αγαπητέ? Θα γίνει αυτό που έπρεπε να γίνει χρόνια τώρα... μια σύνθετη ονομασία που θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία... που είναι το δράμα και το ξεπούλημα? Αν δηλαδή οι Σκοπιανοί ονομαστούν επίσημα Βόρεια Μακεδονια ή Μακεδονία του Βαρδάρη σημαινει ότι δίνουμε τα εδάφη μας και ξεπουλάμε την χώρα μας? Χαλαρώστε λίγο ρε παιδιά...

Η χώρα μας κουτσή στραβή με τα καλά της και τα στραβά της αυτή είναι... οι πολιτικοί μας προέρχονται και ψηφίζονται από εμας τους κατοίκους της Ελλάδας... αν αυτοί δηλητηριάζουν την Ελλάδα άλλο τόσο την δηλητηριάζουμε κι εμείς... Καλό λοιπόν θα ήταν να κοιτάς πρώτα τι κάνεις εσύ για την χώρα σου και μετά να τα ρίχνεις στους πολιτικούς που εσύ στο κάτω κάτω ψηφίζεις...

joss

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αγνωστο...
Ταξίδι-Όνειρο
Πολλα...
Συμφωνω απολυτα με τα παραπανω, ειδικα με οσα λεει ο nikosfp. Δυστυχως ετσι ειναι η "καταραμενη ρατσα μας". Φανταζομαι οτι ολοι μας θα εχουμε δει τις χαωδεις συγκρισεις που υπαρχουν με τα πρισσοτερα μερη του κοσμου σε σχεση με την Ελληνικη μιζερια και να πουλαμε φουμαρα. Δυστυχως σε αυτη τη χωρα παντα θα υπαρχει ο παραγοντας "κονομα' στη μεση. Για να γινω κατανοητος σας λεω ενα στοιχειο που μου εκανε εντυπωση οταν ημουν στις Μαλδιβες. Λοιπον εκει στα νησακια / ξενοδοχεια για να παρει καποιος αδεια για φτιαξει resort πρεπει:

1. το αφαιρουμενο ποσοστο πρασινου (κυριως φοινικοδεντρα) να μην υπερβαινει το 20% της υπαρχουσας βλαστισης! - Στην Ελλαδα φανταζεστε οτι το αντιστοιχο ποσοστο θα ηταν 85% και αφου λαδωνε καοποιος τις αρμοδιες αρχες θα γινοταν 98%

2. Το υψος του υψηλοτερου κτιριου στο νησακι δεν θα πρεπει να ξεπερνα το υψος του μεσου ορου των φοινικοδεντρων! Γι' αυτο οταν βλεπει καποιος φωτογραφιες λεει "επιγειος παραδεισος" - Στην Ελλαδα φανταζομαι συμφωνειτε οτι μετα το σχετικο λαδωμα θα μπορουσε να κτισει καποιος ωραιοτατη πολυκατοικια 5 οροφους πανω απο τα φοινικοδεντρα

3. Στις Μαλδιβες ολα τα bangalows ειναι χωμενα μεσα στα δενδρα για να μη σε ψηνει ο ηλιος - Στην Ελλαδα φυσικα θα ηταν κτισμενα μεχρι εκει που κειναει το κυμα για εκμεταλευτουμε και την τελευταια σπιθαμη γης για ευκολο κερδος.

Τελος, να αναφερω οτι το μεγιστο λαθοςηταν η δημιουργια των rooms to let που ο καθε βοσκος, αγροτης κλπ. εγινε "τουριστικος επιχειρηματιας". Ετσι οσοκαι να προσπαθουν καποιοι καλοι ξενοδοχοι (λιγοι) παντα θα υπαρχει ο ανταγωνισμος απο τα rooms to let που θα ριχνουν τις τιμες και φυσικα τις υπηρεσιες / ποιοτητα τουριστικου προϊοντος. Ενα καλο παραδειγμα εδω ειναι η Hammamet στη Τυνισια οπου δοθηκαν αδειες μονο για ξενοδοχεια 5,4 αστερων.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Συμφωνω απολυτα με τα παραπανω, ειδικα με οσα λεει ο nikosfp. Δυστυχως ετσι ειναι η "καταραμενη ρατσα μας". Φανταζομαι οτι ολοι μας θα εχουμε δει τις χαωδεις συγκρισεις που υπαρχουν με τα πρισσοτερα μερη του κοσμου σε σχεση με την Ελληνικη μιζερια και να πουλαμε φουμαρα. Δυστυχως σε αυτη τη χωρα παντα θα υπαρχει ο παραγοντας "κονομα' στη μεση. Για να γινω κατανοητος σας λεω ενα στοιχειο που μου εκανε εντυπωση οταν ημουν στις Μαλδιβες. Λοιπον εκει στα νησακια / ξενοδοχεια για να παρει καποιος αδεια για φτιαξει resort πρεπει:

1. το αφαιρουμενο ποσοστο πρασινου (κυριως φοινικοδεντρα) να μην υπερβαινει το 20% της υπαρχουσας βλαστισης! - Στην Ελλαδα φανταζεστε οτι το αντιστοιχο ποσοστο θα ηταν 85% και αφου λαδωνε καοποιος τις αρμοδιες αρχες θα γινοταν 98%

2. Το υψος του υψηλοτερου κτιριου στο νησακι δεν θα πρεπει να ξεπερνα το υψος του μεσου ορου των φοινικοδεντρων! Γι' αυτο οταν βλεπει καποιος φωτογραφιες λεει "επιγειος παραδεισος" - Στην Ελλαδα φανταζομαι συμφωνειτε οτι μετα το σχετικο λαδωμα θα μπορουσε να κτισει καποιος ωραιοτατη πολυκατοικια 5 οροφους πανω απο τα φοινικοδεντρα

3. Στις Μαλδιβες ολα τα bangalows ειναι χωμενα μεσα στα δενδρα για να μη σε ψηνει ο ηλιος - Στην Ελλαδα φυσικα θα ηταν κτισμενα μεχρι εκει που κειναει το κυμα για εκμεταλευτουμε και την τελευταια σπιθαμη γης για ευκολο κερδος.

Τελος, να αναφερω οτι το μεγιστο λαθοςηταν η δημιουργια των rooms to let που ο καθε βοσκος, αγροτης κλπ. εγινε "τουριστικος επιχειρηματιας". Ετσι οσοκαι να προσπαθουν καποιοι καλοι ξενοδοχοι (λιγοι) παντα θα υπαρχει ο ανταγωνισμος απο τα rooms to let που θα ριχνουν τις τιμες και φυσικα τις υπηρεσιες / ποιοτητα τουριστικου προϊοντος. Ενα καλο παραδειγμα εδω ειναι η Hammamet στη Τυνισια οπου δοθηκαν αδειες μονο για ξενοδοχεια 5,4 αστερων.
όλα αυτα που λες για τις Μαλδίβες έγιναν φαντάζομαι για την προστασία του περιβάλλοντος και για να χαίρονται οι πολίτες του ευνομούμενου αυτού κράτους τις φυσικές ομορφιές του τόπου τους. και γι αυτό κάνουν μπάνιο ελεύθερα στις παραλίες των νησιών τους. σωστά?
η δημιουργία των δωματίων εδώ είναι αναπόφευκτη όπως και των B&B στον πρώτο κόσμο μια και δεν υπάρχει απολυταρχικό καθεστώς που να τα απαγορεύει. στο χέρι της χώρας είναι να τα ελέγχει και να τα ανεβάσει ποιοτικά όπως και έχει γίνει τα τελευταία 10-15 χρόνια. με τα κλειδιά, νομοθεσία κλπ.

XRISTOS71

Member

θεωρώ εντελώς λάθος τήν άμεση συγκριση Ελλάδας Μαλδίβες .

τι σχέση μπορει να έχουν οι δύο αυτές χώρες σε θέματα υποδομής
οι Μαλδίβες είναι ένας παράδεισος που αναπτύχθηκε με έναν μοναδικό σκοπό : να δέχετε πολύ έυπορους κυρίως τουρίστες οι οποίοι μένουν σε ακριβα resort και ξοδέυουν τα δολάρια και τα ευρώ τους πρός χάρη τής καλοπέρασης .

δέν καταλαβαίνω γιατί αναφέρεις το rooms to let ως ΛΑΘΟΣ.
έχω μήνει πάμπολες φορές σε rooms to let και δέν είχα ποτε κανένα παράπονο πάντα σε σχέση (τιμής-απόδοσης )
εσυ πιστέυεις οτι τα τόσα εκατομμύρια τουριστών που έρχονται στήν Ελλάδα μένουν όλοι σε ακριβά ξενοδοχεία ? αν δέν υπήρχαν το φθηνα ενοικιαζόμενα δωμάτια, με το ίδιο σκεπτικό όλα τα hostel που προσφέρουν φθηνη διαμονή ανα την ευρώπη έπρεπε να τα θεωρούμε και αυτά λάθος ......δέν νομίζω

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Συμφωνω απολυτα με τα παραπανω, ειδικα με οσα λεει ο nikosfp. Ενα καλο παραδειγμα εδω ειναι η Hammamet στη Τυνισια οπου δοθηκαν αδειες μονο για ξενοδοχεια 5,4 αστερων.
E!! ;oxi και το καλύτερο παράδειγμα η Hammamet !!!
ειναι το πιο τσιμεντοκιτσάτο σύμπλεγμα που έχω δεί!!άσχετα απο την νομοθεσία και τα οφέλη της,δεν ταιριάζει ούτε με το περιβάλλον,ούτε με την κουλτούρα της χώρας.. ειναι και αυτοί μές το γούστο!!:shock:

XRISTOS71

Member
όλα αυτα που λες για τις Μαλδίβες έγιναν φαντάζομαι για την προστασία του περιβάλλοντος και για να χαίρονται οι πολίτες του ευνομούμενου αυτού κράτους τις φυσικές ομορφιές του τόπου τους. και γι αυτό κάνουν μπάνιο ελεύθερα στις παραλίες των νησιών τους. σωστά?
η δημιουργία των δωματίων εδώ είναι αναπόφευκτη όπως και των B&B στον πρώτο κόσμο μια και δεν υπάρχει απολυταρχικό καθεστώς που να τα απαγορεύει. στο χέρι της χώρας είναι να τα ελέγχει και να τα ανεβάσει ποιοτικά όπως και έχει γίνει τα τελευταία 10-15 χρόνια. με τα κλειδιά, νομοθεσία κλπ

φίλε samion εσυ πιστέυεις οτι ολη η ανάπτυξη των Μαλδίβων έγινε με σκοπό να πηγαίνουν για μπανάκι οι μόνιμοι κάτοικοι τών νησιών ....

Last edited by a moderator:

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
φίλε samion εσυ πιστέυεις οτι ολη η ανάπτυξη των Μαλδίβων έγινε με σκοπό να πηγαίνουν για μπανάκι οι μόνιμοι κάτοικοι τών νησιών ....
μα δεν κατακλύζουν τις παραλίες των νησιών τους με τις οικογένειές τους? και τα σπιτάκια πάνω στο νερό δεν φτιάχτηκαν για να τους προφυλάσσουν από τις βροχές την περίοδο των τυφώνων? και μάλιστα έχουν και δεξαμενές για να συγκρατούν το νερό για να πίνουν. άσε που στη δύση οι άσχετοι τις αποκαλούν πισίνες..

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom