• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Η ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας

joss

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αγνωστο...
Ταξίδι-Όνειρο
Πολλα...
Πιθανον να μην το εξηγησα καλα. Δενε ειμαι κατα των Rooms to let αλλα κατα της ανελεγχτης δημιουργιας δωματιων απο ασχετους που υποβαθμιζουν το τουριστικο μας προιον. Δεν ειναι οι πιο πολλοι "επαγγελματιες" του τουρισμου και ετσι δεν τους ενδιαφερει αν θα ξαναελθει ο ιδιος τουριστας - σε εντιθεση με τις Μαλδιβες (και πολλα αλλα μερη) οπου κανουν τα αδυνατα δυνατα για να μεινεις ευχαριστημενος και να ξαναελθεις.

Οσο για τη Χαμμαμετ, μπορει να εχει τσιμεντενια ξενοδοχεια αναγκαστικα (βρισκεται στην ερημο - οχι σε καποιο δενδροφυτο μερος) αλλα ειναι πεντακαθαρη, εχει ρημοτομια, και προσφερει (για τα λεφτα που δινει καποιος) πολυ υψηλα στανταρ. Φανταστειτε κατι παρομοιο στην Ελλαδα. Γεματο πλαστικες καρεκλες θα ηταν και θα εμοιαζε καπως σαν Μπενιτσες ή Χερσονησο. Προσωπικα η Χαμμαμετ νομιζω οτι ειναι το απολυτο value-for-money. Την εχω προτεινει σε πολλους φιλους και εχουν μεινει πολυ ευχαριστημενοι (παντα σε σχεση κοστους/προσφερομενων υπηρεσιων).

Απο την αλλη δεν μπορουμε να ζηταμε υψηλο τουρισμο με τοσο χαλια ξενοδοχεια που δεν δινουν μια για ανακαινηση. Φυσικα δεν μιλαω για τις μεγαλες αλυσιδες, τα ολοκαινουργια ξενοδοχεια ή τα spa resort που εχουν γινει τελευταια. Μιλαω για τα γνωστα 3* (ουτε 1* δεν ειναι στην ουσια) με το πιτσιλωτο τσιμεντο στους τοιχους και τις πλαστικες καρεκλες, που αλλαζουν σεντονια καθε 7 ημερες - αλλα απαιτουν και 80-100 Ευρω τη βραδυα.

Οσο για τα Hostel δεν διαφωνω αλλα ξερεις οτι δεν παρεχουν υπηρεσιες και δεν τις απαιτεις. Επιπλεον ειναι πολυ οικονομικα, ενω εδω νομιζουν οτι παντα θα υπαρχουν "κοροιδα" για να βγαλουν ακομη μια χρονια.

Τελος, θα σας πω ενα προσωπικο παραδειγμα που ειχα σε ξενοδοχει Α' κατηγοριας που ειχα κλεισει μεσω καλου πρακτορειου (την επομενη χρονια το βγαλανε απο τον καταλογο τους).
Ηταν κατα 95% γεματο Γερμανους οι οποιοι απο τις 10:00 εως τις 18:00 κανανε αερομπικ στη πισινα με τη μουσικη στη διαπασον (αδυνατο να κλεισει καποιος ματι το μεσημερι). Ο κλιματισμος ηταν κεντρικος και τον ανοιγανε απο τις 18:00 εως τις 19:30 οταν δηλαδη φτιαχνανε το βραδυνο φαγητο στη κουζινα. Ετσι απο τη μια χτυπαγε ο ηλιος το δωματιο και δεν μπορουσες να κατσεις μεσα να ξαπλωσεις, απο τη αλλη δεν μπορουσες να βγεις στο μπαλκονι λογω ζεστης. Στο πρωινο επισης δεν υπηρχε ΠΟΥΘΕΝΑ φρεσκο γαλα - λογω κοστους ειχαν μονο εβαπορε!

Οταν παραπονεθηκα για τα παραπανω στον Διευθυντη αντι να μου πει "ενταξει απο αυριο θα ανοιγουμε τον κλιματισμο περισσοτερο και θα φερουμε και 1 λιτρο φρεσκο γαλα" η απαντηση του ηταν η εξης "Κυριε ειναι αρχες Σεπτεμβριου, ο κλιματισμος λειτουργει μονο 1-15 Αυγουστου. Δεν μπορω να κανω κατι. Οσο για το γαλα θα το σκεφτω... Εξ αλλου οι Γερμανοι δεν εχουν παραπονεθει"!!!

Τα σχολια δικα σας.

GTS

Member
φίλε samion εσυ πιστέυεις οτι ολη η ανάπτυξη των Μαλδίβων έγινε με σκοπό να πηγαίνουν για μπανάκι οι μόνιμοι κάτοικοι τών νησιών ....
Δεν αντιλαμβάνεσαι την ειρωνεία του Σαμίων μάλλον....

XRISTOS71

Member
Δενε ειμαι κατα των Rooms to let αλλα κατα της ανελεγχτης δημιουργιας δωματιων απο ασχετους που υποβαθμιζουν το τουριστικο μας προιον
ποιό είναι το κριτήριο σου για να θεωρείς κάποιον "άσχετο "για να έχει ενοικιαζόμενα δωμάτια .
Οσο για τα Hostel δεν διαφωνω αλλα ξερεις οτι δεν παρεχουν υπηρεσιες και δεν τις απαιτεις
γιατι τα rooms to let τι υπηρεσίες σου δίνουν και δέν τίς τηρούν ?

το παράδειγμα που ανέφερες είναι πολύ σωστό ,αλλά δέν έγινε σε ενοικιαζόμενα δωμάτια ,αλλά σε ξενοδοχείο πιθανών και all inclusive που απευθύνεται κατα μεγάλο ποσοστο σε ξένους τουρίστες .

έχω μείνει πολλές φορές σε ξενοδοχεία τέτοιου τύπου σε κρήτη κέρκυρα Ρόδο Ζάκυνθο κτλ που΄οι έλληνες ήταν σαν την μύγα μέσ'το γάλα . ισα ισα πού για οποιο πρόβλημα η προέκυψε μας εξυπηρέτησαν άριστα και καλά για τόν λόγο ότι είμασταν Ελληνες εχω παράδειγμα μεγάλου ξενοδοχείου στήν Ρόδο οπου ενω είχαμε δωμάτιο με πλαινή θέα θάλασσα και δέν μας άρεσε μας έκαναν upgrade σε bagalow πάνω στο κύμα χωρίς καμία επιπλέον χρέωση ,όταν άλλοι πελάτες ευρωπαίοι ζήτησαν το ίδιο το ξενοδοχείο τους έλεγε πώς η κράτηση από το τουριστικό γραφείο ήταν για συγκεκριμένο τύπο δωμάτιο και upgrade δεν προβλεπόταν .......
άν ανοίξουμε τέτοια κουβέντα με παραδείγματα θα γράφουμε εδώ για μέρες .....:D

XRISTOS71

Member
Δεν αντιλαμβάνεσαι την ειρωνεία του Σαμίων μάλλον....

όχι δεν την αντιλαμβάνομαι τήν ειρωνία του samion και γιαυτό
του εύχομαι να κάνει τόν γύρο του κόσμου μέσα από ενα αεροπλάνο :haha::haha::haha::haha:
και να αφήσει καταμέρος τίς κρουαζιέρες :bleh::bleh::bleh:

joss

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αγνωστο...
Ταξίδι-Όνειρο
Πολλα...
Φιλε XRISTOS71,

ποιό είναι το κριτήριο σου για να θεωρείς κάποιον "άσχετο "για να έχει ενοικιαζόμενα δωμάτια .

αν καποιος ασχολειται κυριως με αγροτικες δουλειες ή εχει καποιο εμπορικο καταστημα ή αλλη κυρια δουελια και παραλληλα εχει και μερικα δωματια, δεν νομιζω οτι θα εχει τον ιδιο ζηλο μεκαποιον που ζει μονο απο αυτη τη δουλεια

γιατι τα rooms to let τι υπηρεσίες σου δίνουν και δέν τίς τηρούν ?
Εχω δει πολλα που ειναι ελλεεινα απο πλευρας καθαριοτητας και καταστασης δωματιου

το παράδειγμα που ανέφερες είναι πολύ σωστό ,αλλά δέν έγινε σε ενοικιαζόμενα δωμάτια ,αλλά σε ξενοδοχείο πιθανών και all inclusive που απευθύνεται κατα μεγάλο ποσοστο σε ξένους τουρίστες .

έχω μείνει πολλές φορές σε ξενοδοχεία τέτοιου τύπου σε κρήτη κέρκυρα Ρόδο Ζάκυνθο κτλ που΄οι έλληνες ήταν σαν την μύγα μέσ'το γάλα . ισα ισα πού για οποιο πρόβλημα η προέκυψε μας εξυπηρέτησαν άριστα και καλά για τόν λόγο ότι είμασταν Ελληνες εχω παράδειγμα μεγάλου ξενοδοχείου στήν Ρόδο οπου ενω είχαμε δωμάτιο με πλαινή θέα θάλασσα και δέν μας άρεσε μας έκαναν upgrade σε bagalow πάνω στο κύμα χωρίς καμία επιπλέον χρέωση ,όταν άλλοι πελάτες ευρωπαίοι ζήτησαν το ίδιο το ξενοδοχείο τους έλεγε πώς η κράτηση από το τουριστικό γραφείο ήταν για συγκεκριμένο τύπο δωμάτιο και upgrade δεν προβλεπόταν .......
άν ανοίξουμε τέτοια κουβέντα με παραδείγματα θα γράφουμε εδώ για μέρες .....:D
Συμφωνω απολυτα. Και εγω εχω μεινει σε πολλα εξαιρετικα ξενοδοχεια στην Ελλαδα με απιστευτο σερβις. Δεν μιλαω γι' αυτα.

Γενικα υπαρχουν πολλες εξαιρεσεις στον κανονα αλλα ως λατρης του σπορ (σ.σ τουρισμος) απο το 1977 εχουν δει πολλα τα ματια μου και στην Ελλαδα και στο εξωτερικο και δυστυχως ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΑΝΤΑ πιστευω οτι ο κανονας στην Ελλαδα (αντιθετα με αλλες χωρες) ειναι "οπως τα αρπαξουμε φετος, και του χρονου βλεπουμε". Οπως προειπα δεν ειναι ολοι ιδιοι.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
όχι δεν την αντιλαμβάνομαι τήν ειρωνία του samion και γιαυτό
του εύχομαι να κάνει τόν γύρο του κόσμου μέσα από ενα αεροπλάνο :haha::haha::haha::haha:
και να αφήσει καταμέρος τίς κρουαζιέρες :bleh::bleh::bleh:
βλέπεις πού κατάντησα συνομιλώντας με το γεροπαράξενο?..κακέκτυπό του έχω γίνει. ο GTS το κατάλαβε. το παιδί (ή μάλλον ο εγγονός..) του γεροπαράξενου θα λένε...

XRISTOS71

Member
βλέπεις πού κατάντησα συνομιλώντας με το γεροπαράξενο?..κακέκτυπό του έχω γίνει. ο GTS το κατάλαβε. το παιδί (ή μάλλον ο εγγονός..) του γεροπαράξενου θα λένε...
ο λαός λέει : δείξε μου τόν φίλο σου να σου πώ ποιός είσαι :D

τίς ιστορίες και τις παρέες του γερο traveller ετσι όπως πάμε θα τίς κάνει ο Αρκάς εικονογραφημένα comics:haha::haha::haha: για σκέψου το λίγο ...δούλεψε το ..

GTS

Member
Αφήστε τα σάπια περί γέρου.....επιτέλους κύριοι....

GKCAPO

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΑΝΑΔΑΣ-Η.Π.Α.
το ξέρετε αυτό που λέει: "αν βάλεις το κώλο σου να μαγειρέψει σκ.. θα μαγειρέψει" ???

Τι να κάνουμε αυτοί είμαστε, αυτά τα αποτελέσματα βγάζουμε ...Βέβαια εύκολο να ονειρευόμαστετε και να ευχόμαστε. Θα μπορούσαμε να είμαστε εκεί ....ψηλά...αλλά...μπλα....μπλα...Η αλήθεια όμως είναι γύρω μας. Σαφώς υπάρχουν και χειρότερα (πχ Αφρική...κλπ).
Μέχρι το 80 τα κονομούσαν οι λίγοι με τους υπασπιστές τους. Από το 80 και μετά
γίναμε "λαμόγια" , ο καθένας μας με τον τρόπο του και εμείς, οι πρώην "μη προνομιούχοι",
εμείς, οι πρώην "πτωχοί πλην τίμιοι", δαγκώνουμε ο ένας τον άλλο, χωρίς να σταματήσουν να κονομάνε και οι λίγοι (οι οποίοι στο μεταξύ μπορεί να είναι πλέον άλλοι, τι σημασία έχει?)
(βλέπεις μεγάλωσε και η πίτα στο μεταξύ, βάλε και τα δανεικά της ΕΟΚ...). Μα δεν υπάρχουν
υγιείς μονάδες? Και βέβαια υπάρχουν...και πάρα πολλές...αλλά εκ του αποτελέσματος κρίνοντας, ή δεν μπορούν ή δεν θέλουν.
Άρα τι ψάχνετε για τουρισμούς, παιδείες, υγείες, υποδομές κλπ? Δεν μηδενίζω τα τόσα πολλά
που γίνονται, απλά εξηγώ γιατί, ενώ θα μπορούσαν,δεν γίνονται τα δεκαπλάσια!!!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom