• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ζιμπάμπουε Νότια Αφρική Ζιμπάμπουε - Νότια Αφρική

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
υ.γ. ξεχνάω τίποτα;
- Διαβατήρια, βίζες κλπ
- Μετρητά σε Δολλάρια ΗΠΑ
- Χάρτες (τους παλιούς καλούς χάρτινους)
- money belts κλπ για να έχετε κρυψώνες για τα βασικά
- Lonely Planet (διαβασμένο από πριν για τα βασικά)
- χαπάκια για το νερό.

_antonis_

Member
- Διαβατήρια, βίζες κλπ
- Μετρητά σε Δολλάρια ΗΠΑ
- Χάρτες (τους παλιούς καλούς χάρτινους)
- money belts κλπ για να έχετε κρυψώνες για τα βασικά
- Lonely Planet (διαβασμένο από πριν για τα βασικά)
- χαπάκια για το νερό.
Οκ για τα περισσότερα.
Το Lonely Planet δεν έχω κοιτάξει...
Μετρητά έκανα συνάλλαγμα με Καρπάθιους που ήρθαν απο το Αμέρικα για καλοκαίρι, έχω αρκετά.
Money belt δεν είχα ώς τώρα, αλλά θα πάρω απο το αεροδρόμιο.
Φανταστείτε ότι έχω μέχρι αδιάβροχη θήκη που βάζεις μέσα σημειώσεις, διάφορα έγγραφα τέλος πάντων, για να μη βρέχονται (θα χρειαστεί στο Livingstone και στο Cage dive).
Τα χαπάκια για το νερό ποιά είναι; Κάποιος μου είχε ξαναγράψει κάτι τέτοιο νομίζω...
Τρέχω, τρέχω, αλλά κάτι γίνεται...

GTS

Member
Δε χρειάζονται χάπια. Να πίνετε εμφιαλωμένο νερό και θα είστε ΟΚ.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Δε χρειάζονται χάπια. Να πίνετε εμφιαλωμένο νερό και θα είστε ΟΚ.
Ναι, προφανώς κανείς δεν προτείνει τα χάπια ως γενική λύση, απλά αν ξεμείνετε από εμφιαλωμένο στη μέση του πουθενά, καλό είναι να τα έχεις μαζί σου. Ίσως φανούν χρήσιμα για 1-2 φορές, και μακάρι να μη χρειαστούν καν.

GTS

Member
Αν είναι να ξεμείνουν στη μέση του πουθενά σε καμιά Ζιμπάμπουε, βράστα...δεν είναι και απίθανο εδώ που τα λέμε, εδώ νομίζουν ότι θα περάσουν τα σύνορα με Ζάμπια χωρίς βίζα. Δε πειράζει, έχει καλή θέα του Livingstone island και από την απέναντι πλευρά.

_antonis_

Member
Θα έχω μαζί μου καλού κακού.
Αν ξεμείνουμε πουθενά, έχω τα τηλέφωνα κάποιων Καρπάθιων που μένουν εκεί να με σώσουν!! :haha:

Αν είναι να ξεμείνουν στη μέση του πουθενά σε καμιά Ζιμπάμπουε, βράστα...δεν είναι και απίθανο εδώ που τα λέμε, εδώ νομίζουν ότι θα περάσουν τα σύνορα με Ζάμπια χωρίς βίζα. Δε πειράζει, έχει καλή θέα του Livingstone island και από την απέναντι πλευρά.
Λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω.
Πρώτον επειδή δεν είπα ότι θα περάσουμε χωρίς βίζα, αλλά ότι θα την βγάλουμε εκεί και δεύτερον επειδή τελικά θα περάσουμε!! :rolleyes:

_antonis_

Member
Νομίζω πως είμαι κατά 95% έτοιμος.

Κλεισμένες όλες οι εκδρομές, day tours, κλπ κλπ. Αφήσαμε μόνο 1-2 μέρες στους καταρράκτες που δεν κλείσαμε κάτι και θα δούμε εκεί αναλόγως τα κέφια και τα οικονομικά.
-Φωτοτυπημένα όλα (κρατήσεις, εισιτήρια) 5x για να τα δίνουμε αν χρειάζονται αντίγραφα για τις βίζες. Η πρεσβεία της Ζάμπια δεν έχει απαντήσει τι χρειάζομαι για την day tripper visa, αλλά όλοι εκεί συνεχίζουν να επιβεβαιώνουν ότι σίγουρα την βγάζω στην είσοδο (τι να πώ).
-Ταξιδιωτική ασφάλιση οκ.
-Lonely planet διαβασμένο, σημειωμένο.
-Χαπάκια για νερό παρελήφθησαν. Εμβόλια και λοιπά χάπια οκ. -Αντικουνουπικά οκ, σε μεγάλες ποσότητες...
-GPS με περασμένους χάρτες οκ. Εκτυπωμένες όλες οι διαδρομές σε περίπτωση που δε λειτουργεί το GPS.
-Νέα υποβρύχια φωτογραφική μέχρι τα 12μ παρελήφθη (ελπίζω να τη χρησιμοποιήσω στη devil's pool και στο white shark cage dive).
-Πιστωτικές-prepaid οκ, όπως επίσης και δολλάρια σε μετρητά (περιμένω κάποιους φίλους να μου δώσουν και ψιλά δολάρια για μικροαγορές-ταξί-διόδια κ.α.)
-Φωτογραφίες για βίζες που ίσως χρειαστούν, όπως και οι αιτήσεις έτοιμες (ας είν καλά το ινερνετ).
-Πρίζα/μετασχηματιστής για τις συσκευές μας/φορτιστές.
-Φακός (ποτέ δεν ξέρεις)

Πως σας φαίνεται;

Twinkie

Member
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ταξίδι-Όνειρο
Στα πέντε σημεία της Γης
Ζηλεύωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω :bash:

Καλό ταξίδι :D

zmaria

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη (αμήν)
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα,Περού,Ν.Αφρική
Ζηλεύωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω :bash:

Καλό ταξίδι :D
Κι εγώ ζηλεύω!!!

Καλά να περάσεις Αντουάν!! Και μετά μόλις γυρίσεις θέλουμε ιστορία και πολλές φώτο!!!

GTS

Member
Το devil's pool, είναι από τις εντονότερες, καλυτερότερες (sic) και πιο γαμάτες εμπειρίες της ζωής μου. Απλά, μη το χάσετε.....δεν υπάρχει κάτι ανάλογο πουθενά στο κόσμο απ'όσο ξέρω...εννοείται ότι ζηλεύω...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom