• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ζιμπάμπουε Νότια Αφρική Ζιμπάμπουε - Νότια Αφρική

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
3 μέρες αμιγώς στο Κέιπ Ταουν ή γενικά στη περιοχή; Λίγες μου φαίνονται

_antonis_

Member
3 μέρες αμιγώς στο Κέιπ Ταουν ή γενικά στη περιοχή; Λίγες μου φαίνονται
Είναι μόνο για Κέιπ Τάουν. Σαφάρι θα έχουμε φάει μπόλικο στη μάπα, οπότε θα είναι για ένα μικρό τουρ, ακρωτήρι καλής ελπίδας, βουτιά με καρχαρίες, αυτά πάνω κάτω...

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Αισιόδοξο σε βρίσκω και μάλλον αδικείς τη πόλη. Θα πρέπει να σηκωθείς από τα αξημέρωτα για να πάς Robin island, Table mountain και να περπατήσεις τη πόλη. Σημειωτέον τα "σαφάρι" του μεγάλου λευκού, είναι στο Gansbaai 160 χλμ μακρυά από το Κέιπ Τάουν.

_antonis_

Member
Αισιόδοξο σε βρίσκω και μάλλον αδικείς τη πόλη. Θα πρέπει να σηκωθείς από τα αξημέρωτα για να πάς Robin island, Table mountain και να περπατήσεις τη πόλη. Σημειωτέον τα "σαφάρι" του μεγάλου λευκού, είναι στο Gansbaai 160 χλμ μακρυά από το Κέιπ Τάουν.
Δε θα πάω Robin Island, αποκλείεται να αντέχουμε και να με ακολουθεί η παρέα...
160 km σημαίνει κάπου 2 ,5 ώρες. Ε, δε φτάνει μια ολόκληρη μέρα δηλαδή γι'αυτό; Δε γίνεται να το χάσω!!!!

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Τότε θα πρέπει να κάνεις επαφή με πρακτορείο που οργανώνει τέτοια τουρ και να κανονίσει μεταφορά από και προς το Κέιπ Ταουν. Είναι εφικτό και απ'ότι είδα πρόχειρα μεταφορά και κατάδυση έρχεται στα 160 ευρώ το άτομο. Είναι κανά 2ωρο δρόμος όπως γράφουν. Πάντως το απέφυγα προσωπικά γιατί το θεωρώ πολύ στημένο. Στην ουσία προσελκύουν τους καρχαρίες με τροφή κι αυτοί μάλλον έχουν μάθει να βρίσκουν έτοιμο φαί. Και όπως σε όλα τέτοια τύπου σαφαροειδή τίποτα δεν σου εγγυάται ότι θα δεις λευκούς καρχαρίες...

_antonis_

Member
Τότε θα πρέπει να κάνεις επαφή με πρακτορείο που οργανώνει τέτοια τουρ και να κανονίσει μεταφορά από και προς το Κέιπ Ταουν. Είναι εφικτό και απ'ότι είδα πρόχειρα μεταφορά και κατάδυση έρχεται στα 160 ευρώ το άτομο. Είναι κανά 2ωρο δρόμος όπως γράφουν. Πάντως το απέφυγα προσωπικά γιατί το θεωρώ πολύ στημένο. Στην ουσία προσελκύουν τους καρχαρίες με τροφή κι αυτοί μάλλον έχουν μάθει να βρίσκουν έτοιμο φαί. Και όπως σε όλα τέτοια τύπου σαφαροειδή τίποτα δεν σου εγγυάται ότι θα δεις λευκούς καρχαρίες...
Το Robben island είναι must αν σε ενδιαφέρει η ιστορία του τόπου κι από το 1999 είναι και στη λίστα της ΟΥΝΕΣΚΟ Robben Island - UNESCO World Heritage Centre
Ευχαριστώ για όλες τις πληροφορίες!
Έχω ψάξει για γραφεία που οργανώνουν μονοήμερα τουρ για καρχαρίες, έχω βρει και πιο φτηνά, αλλά ποιος ξέρει τι θα είναι...και σίγουρα στημένο, αλλά μετά απο το ντοκιμαντέρ που είδα που λευκός μπήκε σε κλουβί με 2 εικονολήπτες, το προτιμώ!! :haha:

Αν αντέχει η παρέα και αν προλαβαίνουμε φυσικά, θα ήθελα μια βόλτα και στο Robin, αλλά νομίζω είμαι άπληστος...:rolleyes:

_antonis_

Member
Update:

Έχουν γίνει όλες οι κρατήσεις και αγορές.
Έτοιμα τα ξενοδοχεία, αγοράστηκαν τα εισιτήρια όλα, κλείστηκαν οι περισσότερες και σημαντικότερες εκδρομές (Livingstone Island, Shark Cage Dive - αφήσαμε μερικές που θα κλείσουμε τελευταία στιγμή απο το ξενοδοχείο αναλόγως τα οικονομικά μας), αγοράσαμε ταξιδιωτική ασφάλιση και νομίζω το μόνο που έμεινε είναι η ενοικίαση αυτοκινήτου. Περιμένω 1 απάντηση για το θέμα και μετά κλείστηκε και αυτό. Έψαξα για χάρτες Gps να το έπαιρνα μαζί μου συσκευή για τους δρόμους για Ζιμπάμπουε, αλλά δε βρήκα. Οπότε μάλλον θα αποθηκεύσω εικόνες στο netbook απο το google earth με τους δρόμους.

Τα εντός τώρα:
κάναμε όλα τα εμβόλια, αγοράσαμε τα φάρμακα, χάπια και σιγά σιγά προετοιμαζόμαστε και με τα υπόλοιπα, αντάπτορες για τις συσκευές, όλα τα έγγραφα εκτυπωμένα και εις διπλούν σε φάκελο. Αυτά προς το παρόν...

Τα ξαναλέμε!! :D

υ.γ. ξεχνάω τίποτα;

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Το μπλοκ σημειώσεων και εντυπώσεων!

_antonis_

Member
Το μπλοκ σημειώσεων και εντυπώσεων!
Πραγματικά φαντάζομαι τον εαυτό μου, χάρτες, οδηγίες, voucher, πιστωτικές, άρες μάρες κουκουνάρες και σημειωματάριο... Θα κρατάω, όχι ότι δεν θα κρατάω, αλλά φανταστείτε με!

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Πραγματικά φαντάζομαι τον εαυτό μου, χάρτες, οδηγίες, voucher, πιστωτικές, άρες μάρες κουκουνάρες και σημειωματάριο... Θα κρατάω, όχι ότι δεν θα κρατάω, αλλά φανταστείτε με!
Φαντάζομαι... έτοιμο ταξιδιωτικό πιάτο τους έχεις ετοιμάσει χι χι :clap:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh