• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ζιμπάμπουε Νότια Αφρική Ζιμπάμπουε - Νότια Αφρική

ZephX

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Azerbaijan/Bhutan
Πληροφορίες για την εταιρία που λέω θα βρείτε στο Car Hire Cape Town | Car Rental South Africa

Αφού βάλεις τις πληροφορίες θα δείς τις διάφορες τιμές για τα γκρουπ αυτοκινήτων (Α το φθηνότερο) και θα δώσεις τα στοιχεία σου και θα επικοινωνήσουν αυτοί μαζί σου μέσω email με το πως να κάνεις την κράτηση (δεν είναι ανάγκη να προπληρώσεις).

Για 4 μέρες στο γκρουπ Β που κοίταξα βγαίνει γύρω στα 30κάτι ευρώ η ημέρα.

Χρεώνουν φυσικά εξτρά για να περάσεις τα σύνορα κτλ...

Μαζί μου πάντως ήταν πολύ εξυπηρετικοί. Το πρόβλημα μου ήταν ότι ενώ είχα για χρόνια δίπλωμα από την Αμερική, αυτό έληξε (και εγώ το έχασα κιόλας). Ο φίλος μου έχει δίπλωμα εδώ και 12 χρόνια αλλά σχεδόν ποτέ δεν οδηγεί και φοβάται. Τώρα μόλις βγάζω δίπλωμα στην Αγγλία. Ήταν η μοναδική εταιρία που ήταν διατιθεμένη να το συζητήσει μαζί μου και ο υπάλληλος μου είπε ότι θα το συζητήσουν με τη διεύθυνση και θα μου απαντήσουν...Όπως και έγινε...

_antonis_

Member
Ευχαριστώ για το λινκ.

Δεν ξέρω αν θα νοικιάσω αμάξι βέβαια στη Ν.Αφρική (Ζιμπάμπουε θα νοικιάσω) γιατί λέω 1 μέρα τουρ με το ΗΟΗΟ, μια μέρα θα μας πάρουν αυτοί για white shark cave και μένει 1 μέρα για τα υπόλοιπα-ή θα νοικιάσουμε αμάξι γι'αυτή τη μέρα, ή θα μας πάνε αν κάνουν εκδρομές για ακρωτήρι καλής ελπίδας κλπ κλπ.

Λοιπόν, στα περισσότερα site διάβασα πώς για να περάσεις απο Ζιμπάμπουε προς Ζάμπια, πληρώνεις $20, που είναι σαν day pass και το βγάζεις εκεί. Εύχομαι να είναι έτσι.

GTS

Member
Λοιπόν, στα περισσότερα site διάβασα πώς για να περάσεις απο Ζιμπάμπουε προς Ζάμπια, πληρώνεις $20, που είναι σαν day pass και το βγάζεις εκεί. Εύχομαι να είναι έτσι.
Ρε συ, μας έχεις κουφάνει με αυτά που γράφεις...καταρχήν, δε ξέρεις ότι η εκδρομή που έκλεισες είναι σε άλλη χώρα από αυτή που θα είσαι. Καλό είναι να πετύχεις τη χώρα πρώτα. Μετά, γράφεις ότι θα σε αφήσουν να περάσεις "έτσι" τα σύνορα αφού είναι για λίγες μόνο ώρες (!!!). Τώρα λες ότι διάβασες σε φόρουμ ότι με 20$ περνάς αέρα-πατέρα. Είσαι σίγουρος ότι μπορείς να οργανώσεις εκδρομές για τους φίλους σου? Μήπως είσαι ακατάλληλος για κάτι τέτοιο?

Επειδή κάποιοι έχουμε βρεθεί εκεί και ξέρουμε από πρώτο χέρι κάποια πράγματα, δε γράφεις μόνο πράγματα που απλά δεν ισχύουν, αλλά και που παραβιάζουν κάθε ταξιδιωτική λογική και μόνο ένας πρωτάρης στα ταξίδια μπορεί να γράψει. Είναι δυνατόν να περάσεις "έτσι" τα σύνορα μιας χώρας, την ώρα που διμερείς σχέσεις χωρών υπαγορεύουν να έχεις visa εισόδου και ίσως πολλαπλών εισόδων (ανάλογα τη περίπτωση) ? Ή μήπως σκέφτεσαι να περάσεις στη ζούλα, σε σύνορα που σε πληροφορώ η κατάσταση είναι πολύ μα πολύ περίεργη? Εσύ νομίζεις ότι θα περάσεις τα σύνορα Μονακό-Γαλλίας....

Επειδή στο Vic Falls η καλύτερη, μακράν όμως της δεύτερης, δραστηριότητα είναι η βουτιά στην άκρη του καταρράκτη και ήταν κάτι που ήθελες να κάνεις, έπρεπε πρώτα να δεις ότι ΔΕΝ βρίσκεται στη Ζιμπάμπουε. Βασικό. Αφού όμως διάλεξες να βρεθείς από την άλλη πλευρά, κανόνισε, εφόσον ακόμα θέλεις να πας, να πάρεις βίζα εισόδου για τη Ζάμπια από τη πρεσβεία της στο Λονδίνο. Αλλιώς, θα είσαι σα κι αυτούς που μας χαιρετούσαν από τη Ζιμπάμπουε την ώρα που βουτάγαμε κυριολεκτικά στην άκρη της αβύσσου...

Last edited by a moderator:

_antonis_

Member
Ρε συ, μας έχεις κουφάνει με αυτά που γράφεις...καταρχήν, δε ξέρεις ότι η εκδρομή που έκλεισες είναι σε άλλη χώρα από αυτή που θα είσαι. Καλό είναι να πετύχεις τη χώρα πρώτα. Μετά, γράφεις ότι θα σε αφήσουν να περάσεις "έτσι" τα σύνορα αφού είναι για λίγες μόνο ώρες (!!!). Τώρα λες ότι διάβασες σε φόρουμ ότι με 20$ περνάς αέρα-πατέρα. Είσαι σίγουρος ότι μπορείς να οργανώσεις εκδρομές για τους φίλους σου? Μήπως είσαι ακατάλληλος για κάτι τέτοιο?

Επειδή κάποιοι έχουμε βρεθεί εκεί και ξέρουμε από πρώτο χέρι κάποια πράγματα, δε γράφεις μόνο πράγματα που απλά δεν ισχύουν, αλλά και που παραβιάζουν κάθε ταξιδιωτική λογική και μόνο ένας πρωτάρης στα ταξίδια μπορεί να γράψει. Είναι δυνατόν να περάσεις "έτσι" τα σύνορα μιας χώρας, την ώρα που διμερείς σχέσεις χωρών υπαγορεύουν να έχεις visa εισόδου και ίσως πολλαπλών εισόδων (ανάλογα τη περίπτωση) ? Ή μήπως σκέφτεσαι να περάσεις στη ζούλα, σε σύνορα που σε πληροφορώ η κατάσταση είναι πολύ μα πολύ περίεργη? Εσύ νομίζεις ότι θα περάσεις τα σύνορα Μονακό-Γαλλίας....

Επειδή στο Vic Falls η καλύτερη, μακράν όμως της δεύτερης, δραστηριότητα είναι η βουτιά στην άκρη του καταρράκτη και ήταν κάτι που ήθελες να κάνεις, έπρεπε πρώτα να δεις ότι ΔΕΝ βρίσκεται στη Ζιμπάμπουε. Βασικό. Αφού όμως διάλεξες να βρεθείς από την άλλη πλευρά, κανόνισε, εφόσον ακόμα θέλεις να πας, να πάρεις βίζα εισόδου για τη Ζάμπια από τη πρεσβεία της στο Λονδίνο. Αλλιώς, θα είσαι σα κι αυτούς που μας χαιρετούσαν από τη Ζιμπάμπουε την ώρα που βουτάγαμε κυριολεκτικά στην άκρη της αβύσσου...
Τι λες ρε; Ποιός είπε ότι δεν ξέρω που είναι το Livingstone? Είναι δυνατόν να μην ήξερα;
Επίσης, ακόμη αν κατάλαβες οργανώνομαι! Γι'αυτό άνοιξα το θέμα. Άν τα είχα ετοιμάσει όλα, θα έγραφα μια ιστορία σε δυο μήνες, δε θα άνοιγα το θέμα για ερωτήσειςπ-πληροφορίες.

Φυσικά οι χώρες αυτές δεν είναι και το πιο κοινό μέρος να βρεθεί κάποιος, οπότε σίγουρα δεν τα ξέρω όλα, ούτε μπορώ να βρώ όσες πληροφορίες θέλω, ακόμη και σε διεθνή φόρουμ.

Για την βίζα αν μου πούν ότι βγαίνει στα σύνορα, καλώς. Αλλιώς δεν ξέρω αν θα προσπαθήσω μέσω Λονδίνου, γιατί όντως θέλω να βρεθώ εκεί, αλλά έχει διαδικασία το όλο θέμα.

Προς το παρόν, έφαγα 2 ώρες στο νοσοκομείο για να μου γράψουν εμβόλια-χάπια (τα οποία θα πάω μόλις τα πάρω να τα κάνω) και χθές άλλη 1 στην τράπεζα να πληρώσω πιστωτική...υπομονή!! Ακόμα είμαι στην αρχή...

Το αν είμαι κατάλληλος ή όχι για να οργανώσω ταξίδι, θα το δούμε σε 40 μέρες... ;)

Ευχαριστώ πάντως για τις πληροφορίες!

GTS

Member
Department of Immigration - Zambia

If one is visiting Zambia and is a citizen/passport holder of the following countries, then a visa application cannot be made at port of entry. To obtain a visa, one must apply in advance to a Zambian Mission (see Missions) or directly to the Chief Immigration Officer at Immigration headquarters in Lusaka, Zambia.
AFGHANISTAN GABON KOREA NORTH SENEGAL ALGERIA GAMBIA KUWAIT SIERRA LEONE ARMENIA GEORGIA LEBANON SOMALIA AZERBAYAN LIBERIA SRI-LANKA BANGLADESH GREECE LIBYA SUDAN BELARUS GUINEA BISSAU SYRIA BENIN GUINEA CONAKRY MALI TAJIKISTAN BURKINA FASO HONG KONG MAURITANIA TOGO CAMEROON INDIA MOLDOVA TUNISIA CENTRAL AFRICA REPUBLIC INDONESIA MOROCCO CHAD IRAN NIGER TURKMISTAN CHINA IRAQ NIGERIA UKRAINE CROATIA OMAN UNITED ARAB EMIRATES EQUATORIAL GUINEA IVORY COAST PAKISTAN UZBEKISTAN JORDAN PAPAU NEW GUINEA YEMEN
KAZAKHSTAN SAUDI ARABIA

_antonis_

Member
Department of Immigration - Zambia

If one is visiting Zambia and is a citizen/passport holder of the following countries, then a visa application cannot be made at port of entry. To obtain a visa, one must apply in advance to a Zambian Mission (see Missions) or directly to the Chief Immigration Officer at Immigration headquarters in Lusaka, Zambia.
Τα χάπια μου! χαχαχα
Γιατί έβγαλες βίζα απο Αγγλία και όχι απο Ιταλία; Μας εξυπηρετεί η Αγγλία εμας; Είναι εύκολη διαδικασία; Πάω να στείλω mail Για λεπτομέρειες...ουφ!!

GTS

Member
Τα χάπια μου! χαχαχα
Γιατί έβγαλες βίζα απο Αγγλία και όχι απο Ιταλία; Μας εξυπηρετεί η Αγγλία εμας; Είναι εύκολη διαδικασία; Πάω να στείλω mail Για λεπτομέρειες...ουφ!!
Γιατί μου τα κανόνισε ένα αγγλικό γραφείο - VisaSwift - Logged in as

_antonis_

Member
Γιατί μου τα κανόνισε ένα αγγλικό γραφείο - VisaSwift - Logged in as
Άχ...άντε γι'αυτό είπα άνοιξα το θέμα αυτό!

Δε μου λές καμιά λεπτομέρεια;
Βγάζουν βίζα για όπου θες, δηλαδή μπορώ να βγάλω απο εκεί και για Ζιμπάμπουε να μην έχω το άγχος για όταν φτάνουμε;
Ή να τους στείλω μειλ να μάθω περισσότερα;

GTS

Member
Για Ζιμπάμπουε δε χρειάζεσαι από πριν visa, τη παίρνεις κατά την είσοδο στη χώρα. Ψάξου λίγο, εύκολο είναι.

GTS

Member
zimbabwe visa requirements, tourist visas for zimbabwe

Αυτά τα πράγματα δεν είναι θέμα ρίσκου ή μη. Ενημερώνεσαι και προετοιμάζεσαι. Ψάξου ακόμα και να δεις αν ακόμα ισχύει το παραπάνω λινκ, μπορεί να είναι παλιό και να μην ισχύουν ακόμα τα αναγραφόμενα.

_antonis_

Member
Για Ζιμπάμπουε ισχύουν όπως λές, μου έχουν απαντήσει και απο 1-2 πρεσβείες και απο ταξιδιωτικά.

Γενικά νεότερα τώρα:

Για τη βίζα προς Ζάμπια έχει απαντήσει μόνο το πρακτορείο που οργανώνει την εκδρομή. Έχω στείλει μέιλ και σε 2 πρεσβείες, αλλά προς το παρόν τίποτα...

Έχουν κλειστεί όλα όσον αφορά Ζιμπάμπουε, ξενοδοχεία, σαφάρι. Μένει το αμάξι που θα νοικιάσουμε και τι θα κάνουμε τις 4-5 μέρες στους καταρράκτες, που θα το βλέπουμε εκεί αναλόγως τα οικονομικά, εκτός πάλι το Livingstone island, που ελπίζω να ξοδέψουμε εκεί την μία ημέρα.

Για Κέιπ τάουν, έχουμε 3 ολόκληρες μέρες, που θα τις οργανώσω μόλις είμαι εντελώς έτοιμος απο το θέμα Ζιμπάμπουε.

Εμβόλια έγιναν.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh