Earth Citizen
Member
- Μηνύματα
- 2.872
- Likes
- 7.175
- Ταξίδι-Όνειρο
- Ιαπωνία, Λίμνες Καναδά
Τώρα μου θύμησες και κάτι άλλο που συνάντησα πρώτη φορά σε εστιατόριο: μέλη από την ομάδα της κουζίνας (κι όχι μόνο από το σέρβις) έρχονταν στο τραπέζι και σου εξηγούσαν οι ίδιοι το πιάτο.Hervè θεός.
Πέραν του ότι είναι γαστριμαργικά πρωτοπόρος και τρομερά ευφάνταστος είναι και πολύ ωραίος τύπος. Μια φορά που είχαμε πάει στο εσταιτόριο, συζητάγαμε αρκετή ώρα για ταξίδια στην νοτιοανατολική Ασία. Ο σεφ ( ο ίδιος ο Hervè Pronzato δηλαδή) έκανε πολλά χρόνια στην Μαλαισία και γενικά ταξίδεψε σε πολλά μέρη της ΝΑ Ασίας. Και από εκεί έφερε πολλά πράγματα που γενικά δεν τα συναντάς συχνά σε κουζίνες.
Εμείς καθόμασταν στην μικρή "αυλή", αλλά-για όσους δε γνωρίζουν- υπάρχει και η μπάρα γύρω απ' την ανοικτού τύπου κουζίνα, όπου βλέπεις ζωντανά όλες τις ετοιμασίες των πιάτων.
Ο σεφ ευγενέστατος και πολύ κουλ, του μιλήσαμε κι εμείς στο τέλος.