• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Εστιατορια και ταβερνες και ζαχαροπλαστεία στην Αθηνα

Earth Citizen

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Λίμνες Καναδά
Hervè θεός.

Πέραν του ότι είναι γαστριμαργικά πρωτοπόρος και τρομερά ευφάνταστος είναι και πολύ ωραίος τύπος. Μια φορά που είχαμε πάει στο εσταιτόριο, συζητάγαμε αρκετή ώρα για ταξίδια στην νοτιοανατολική Ασία. Ο σεφ ( ο ίδιος ο Hervè Pronzato δηλαδή) έκανε πολλά χρόνια στην Μαλαισία και γενικά ταξίδεψε σε πολλά μέρη της ΝΑ Ασίας. Και από εκεί έφερε πολλά πράγματα που γενικά δεν τα συναντάς συχνά σε κουζίνες.
Τώρα μου θύμησες και κάτι άλλο που συνάντησα πρώτη φορά σε εστιατόριο: μέλη από την ομάδα της κουζίνας (κι όχι μόνο από το σέρβις) έρχονταν στο τραπέζι και σου εξηγούσαν οι ίδιοι το πιάτο.
Εμείς καθόμασταν στην μικρή "αυλή", αλλά-για όσους δε γνωρίζουν- υπάρχει και η μπάρα γύρω απ' την ανοικτού τύπου κουζίνα, όπου βλέπεις ζωντανά όλες τις ετοιμασίες των πιάτων.
Ο σεφ ευγενέστατος και πολύ κουλ, του μιλήσαμε κι εμείς στο τέλος.

MVSylvia

Member
Εχει δοκιμασει κανεις το Pinoy Asian fast food στους αμπελοκηπους; Βλεπω οτι εχει ή εστω ειχε και halo halo

STKF

Member
20230105_221000.jpg
20230105_225844.jpg

Όπως λέει και ο σεφ του CTC, στο μήνυμά του προς τους πελάτες, πρόκειται για ένα ταξίδι στις γεύσεις.
Αυτό το ταξίδι απολαύσαμε και εμείς χθες το βράδυ χωρίς καν να σηκωθούμε από τις θέσεις μας.
Ήταν ένα από τα ωραιότερα ταξίδια που έχουμε κάνει. :)

Last edited:

Earth Citizen

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Λίμνες Καναδά
View attachment 417807 View attachment 417808
Όπως λέει και ο σεφ του CTC, στο μήνυμά του προς τους πελάτες, πρόκειται για ένα ταξίδι στις γεύσεις.
Αυτό το ταξίδι απολαύσαμε και εμείς χθες το βράδυ χωρίς καν να σηκωθούμε από τις θέσεις μας.
Αυτή η αστακο-καλαμποκόσουπα (διαχρονική στο μενού, την έχω γευτεί 2 φορές τα τελευταία χρόνια), είναι απ' τα νοστιμότερα πιάτα που έχω δοκιμάσει ποτέ σε εστιατόριο!

STKF

Member
Αυτή η αστακο-καλαμποκόσουπα (διαχρονική στο μενού, την έχω γευτεί 2 φορές τα τελευταία χρόνια), είναι απ' τα νοστιμότερα πιάτα που έχω δοκιμάσει ποτέ σε εστιατόριο!
Εντάξει, τι να πρωτοπεί κάποιος για τα πιάτα και ποιό να ξεχωρίσει ως καλύτερο? Με δυσκολία ξεχωρίζω κάποια μεταξύ αυτών και αυτό που αναφέρεις.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Τι κόστος έχει αυτό περίπου?

fotast

Member
Οι τιμές ίδιες με αυτές που έχει στο site;Στα 90 το μενού;Και δύο επιλογές για pairing;

marquis

Member
Εγώ πάντως απογοητεύτηκα το καλοκαίρι. Δεν ήταν κακό, αλλά δεν ξεπέρασε τις προσδοκίες μετά από αυτά που είχα ακούσει. Το μενού δεν ήταν όσο εποχικό όσο άλλων παρόμοιων εστιατορίων και το σέρβις αρκετά μέτριο για το είδος του εστιατορίου. Επίσης περίεργο ότι σε άτομο με δυσανεξία αντί να φέρουν ένα διαφορετικό πιάτο η να αλλάξουν κάπως τη συνταγή απλά αφαίρεσαν ένα συστατικό από το προσφερομενο.

Earth Citizen

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Λίμνες Καναδά
Εγώ πάντως απογοητεύτηκα το καλοκαίρι. Δεν ήταν κακό, αλλά δεν ξεπέρασε τις προσδοκίες μετά από αυτά που είχα ακούσει. Το μενού δεν ήταν όσο εποχικό όσο άλλων παρόμοιων εστιατορίων και το σέρβις αρκετά μέτριο για το είδος του εστιατορίου. Επίσης περίεργο ότι σε άτομο με δυσανεξία αντί να φέρουν ένα διαφορετικό πιάτο η να αλλάξουν κάπως τη συνταγή απλά αφαίρεσαν ένα συστατικό από το προσφερομενο.
Τη γνώριζαν πριν πάτε τη δυσανεξία αυτή; Αν την έμαθαν τελευταία στιγμή, δεν είναι εύκολο σε τέτοια εστιατόρια να δημιουργήσουν νέο πιάτο εκείνη την ώρα.

marquis

Member
Τη γνώριζαν πριν πάτε τη δυσανεξία αυτή; Αν την έμαθαν τελευταία στιγμή, δεν είναι εύκολο σε τέτοια εστιατόρια να δημιουργήσουν νέο πιάτο εκείνη την ώρα.
Την γνώριζαν από τη στιγμή της κράτησης εξού και η απογοήτευση καθότι σε εστιατόριο με αστέρι Michelin πρώτη φορά μας έτυχε κάτι τέτοιο.

STKF

Member
Τι κόστος έχει αυτό περίπου?
90€ το άτομο χωρίς ποτά. 88€ για να είμαι ακριβής. Καλό θα είναι όμως να δεις την ιστοσελίδα τους πριν πας.
Οι τιμές ίδιες με αυτές που έχει στο site;Στα 90 το μενού;Και δύο επιλογές για pairing;
Σωστά.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Δοκίμασα το Muse στο κέντρο, πρόκειται για bistro στην είσοδο boutique hotel. Λίγο περίεργο να τρως απέναντι από τη ρεσεψιόν αλλά έδινε μια ζωντάνια αυτό το μπες-βγες πελατών. Η κουζίνα πειραγμένη ελληνική, καλές και οι δύο σαλάτες, κακά τα ραβιόλι μουσακά, καλά τα υπόλοιπα, αλλά το κόστος (περίπου 40€/άτομο) υπερβολικό για την ποσότητα και την ποιότητα, με το κουπόνι και την έκπτωση του e-food που έπεσε στα 25€ ήταν ΟΚ, αλλά και πάλι έχουμε καλύτερες επιλογές σε αυτά τα λεφτά. Πολύ καλό σέρβις και καλά κοκτέιλ, πολύ ήσυχο, μάλλον δεν πηγαίνει κανείς για φαγητό εκεί.

Μετά από αρκετά κακά μεξικάνικα στην Αθήνα, βρήκα κι ένα που μου άρεσε: chilangos στο Χολαργό. Γύρω στα 25-30€ το άτομο, πολύ ποιοτικό φαγητό, γενναιόδωρες μερίδες, πραγματικά καλές σαλάτες και σούπερ γλυκό. Με λες και εντυπωσιασμένο για αθηναϊκό μεξικάνικο.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.639
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom