• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Εστιατορια και ταβερνες και ζαχαροπλαστεία στην Αθηνα

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Μετά από αρκετά κακά μεξικάνικα στην Αθήνα, βρήκα κι ένα που μου άρεσε: chilangos στο Χολαργό. Γύρω στα 25-30€ το άτομο, πολύ ποιοτικό φαγητό, γενναιόδωρες μερίδες, πραγματικά καλές σαλάτες και σούπερ γλυκό. Με λες και εντυπωσιασμένο για αθηναϊκό μεξικάνικο.
Βρίσκεις; Τυχαίνει να είναι κοντά στο σπίτι μου και έχω καθίσει μια φορά, άλλες 2-3 έχω παραγγείλει μέσα στα χρόνια. Απλά συμπαθές το βρίσκω και λίγο υπερτιμημένο για αυτό που είναι.
Εντάξει, δε με χαλάει να πάρω delivery ένα vegan burrito ή ένα με γαρίδες που έχει, χορταστικά και αρκετά εύγευστα, αλλά αν είναι να δώσω 25-30 για dine in θα προτιμήσω κάτι άλλο. Αλλά συμφωνώ ότι για δεδομένα Αθήνας είναι σίγουρα πάνω από το μέσο όρο.

Vicks

Member
Επόμενο Ταξίδι
Εντός Ευρώπης
Ταξίδι-Όνειρο
?
Δοκίμασα το Muse στο κέντρο, πρόκειται για bistro στην είσοδο boutique hotel. Λίγο περίεργο να τρως απέναντι από τη ρεσεψιόν αλλά έδινε μια ζωντάνια αυτό το μπες-βγες πελατών. Η κουζίνα πειραγμένη ελληνική, καλές και οι δύο σαλάτες, κακά τα ραβιόλι μουσακά, καλά τα υπόλοιπα, αλλά το κόστος (περίπου 40€/άτομο) υπερβολικό για την ποσότητα και την ποιότητα, με το κουπόνι και την έκπτωση του e-food που έπεσε στα 25€ ήταν ΟΚ, αλλά και πάλι έχουμε καλύτερες επιλογές σε αυτά τα λεφτά. Πολύ καλό σέρβις και καλά κοκτέιλ, πολύ ήσυχο, μάλλον δεν πηγαίνει κανείς για φαγητό εκεί.

Μετά από αρκετά κακά μεξικάνικα στην Αθήνα, βρήκα κι ένα που μου άρεσε: chilangos στο Χολαργό. Γύρω στα 25-30€ το άτομο, πολύ ποιοτικό φαγητό, γενναιόδωρες μερίδες, πραγματικά καλές σαλάτες και σούπερ γλυκό. Με λες και εντυπωσιασμένο για αθηναϊκό μεξικάνικο.
Θα συμφωνήσω για το Chilangos, όχι μόνο στο Χολαργό, αλλά και το αδελφάκι του στα Μελίσσια που το τιμάμε συχνά. Αρκετά καλό μου φάνηκε και το Mexha, επί της Αγίου Κωνσταντίνου στο Μαρούσι.

gkalla

Member
Επόμενο Ταξίδι
????
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Περού, Ν. Ζηλανδία
Άλλη μια taquería στο Περιστέρι είναι η La Piñata. Όχι μόνο μεξικάνικα αλλά κι διάφορα πιάτα από κεντρική, νότια και βόρεια αμερική. Ο ιδιοκτήτης είναι Κοσταρικανός και οι άνθρωποι της κουζίνας είναι από λατινικές χώρες. Αυτές τις μέρες είναι κλειστό γιατί αλλάζει χώρο αλλά πολύ σύντομα θα είναι και πάλι ανοιχτό. Αρκετά αυθεντικές γεύσεις και επιπλέον είναι οικονομικότατο. Στο μαγαζί έχει κάποια στάντς και φυσικά ντελίβερι.

Last edited:

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Βρίσκεις; Τυχαίνει να είναι κοντά στο σπίτι μου και έχω καθίσει μια φορά, άλλες 2-3 έχω παραγγείλει μέσα στα χρόνια. Απλά συμπαθές το βρίσκω και λίγο υπερτιμημένο για αυτό που είναι.
Εντάξει, δε με χαλάει να πάρω delivery ένα vegan burrito ή ένα με γαρίδες που έχει, χορταστικά και αρκετά εύγευστα, αλλά αν είναι να δώσω 25-30 για dine in θα προτιμήσω κάτι άλλο. Αλλά συμφωνώ ότι για δεδομένα Αθήνας είναι σίγουρα πάνω από το μέσο όρο.
Δεν πήραμε burritos, δε θα παράγγελνα κάτι τέτοιο σε εστιατόριο να σου πω την αλήθεια. Η σαλάτα κινόα εκτός από υπερτεράστια (προσωπικά χόρτασα κι απλά δοκίμασα από τα άλλα) ήταν η καλύτερη που έχω φάει στην Ελλάδα, η πάπια (σε τάκος) πραγματικά εξαιρετική και είναι και δύσκολο πιάτο, το chilaquile πολύ σωστά μαγειρεμένο (κι είναι εύκολο πιάτο , δεν ξέρω πώς συνήθως καταφέρνουν να το κάνουν τόσο μέτριο στην Ελλάδα) το cheesecake με παγωτό φυστίκι αντάξιο ποιοτικότατου ζαχαροπλαστείου, για να είμαι συγκεκριμένος. Μακάρι να πεινούσα να δοκιμάω το mole τους (αγαπάμε σοκολάτα με κολοκύθα, έχει ένα στο Μέξικο Σίτυ που όποτε πηγαίνω πάω καρφί μόνο γι αυτό το πιάτο).

Ωραία η γειτονιά σου, ΠΟΛΛΕΣ επιλογές, με ιντριγκάρει αρκετά το hidden bistro, αν έχεις πάει γράψε δυο γραμμές.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Δοκίμασα και το Athen's Cook στο Σύνταγμα. Καλούτσικο ήταν, αλλά σε αυτή την τιμή (40+) από μένα είναι όχι, τίποτε το ιδιαίτερο ώστε να πω ότι θα πλήρωνα τόσα.

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Δεν πήραμε burritos, δε θα παράγγελνα κάτι τέτοιο σε εστιατόριο να σου πω την αλήθεια. Η σαλάτα κινόα εκτός από υπερτεράστια (προσωπικά χόρτασα κι απλά δοκίμασα από τα άλλα) ήταν η καλύτερη που έχω φάει στην Ελλάδα, η πάπια (σε τάκος) πραγματικά εξαιρετική και είναι και δύσκολο πιάτο, το chilaquile πολύ σωστά μαγειρεμένο (κι είναι εύκολο πιάτο , δεν ξέρω πώς συνήθως καταφέρνουν να το κάνουν τόσο μέτριο στην Ελλάδα) το cheesecake με παγωτό φυστίκι αντάξιο ποιοτικότατου ζαχαροπλαστείου, για να είμαι συγκεκριμένος. Μακάρι να πεινούσα να δοκιμάω το mole τους (αγαπάμε σοκολάτα με κολοκύθα, έχει ένα στο Μέξικο Σίτυ που όποτε πηγαίνω πάω καρφί μόνο γι αυτό το πιάτο).

Ωραία η γειτονιά σου, ΠΟΛΛΕΣ επιλογές, με ιντριγκάρει αρκετά το hidden bistro, αν έχεις πάει γράψε δυο γραμμές.
Burritos βρε παίρνω όταν παραγγέλνω delivery. :p
Τη μία φορά που είχα πάει, κάμποσα χρόνια πριν, είχα πάρει τη vegan επιλογή που είχαν σε κυρίως (τότε) και δε με είχε ενθουσιάσει.
Στην πορεία έχει αλλάξει αρκετά το μενού. Τι να πω, ίσως να του δώσω ευκαιρία πάλι κάποια στιγμή.

Η γειτονιά όντως, για ΒΠ είναι σίγουρα προβιβάσιμη. Το hidden bistro που ανέφερες δεν το είχε πάρει το μάτι μου, συμπαθές φαίνεται, αν πάω θα δώσω update!

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Να πω κι εγώ ότι το Chilangos μου άρεσε τη μια φορά που πήγα. Πολύ ευγενικό και άνετο προσωπικό και σίγουρα δεν πληρώσαμε τόσα. Νομίζω 25€ με κανάτες μαργαρίτα. Η οποία μαργαρίτα σε κανάτα δεν είναι και κάτι άξιο λόγου. Θεωρώ ότι για delivery δεν λέει γιατί τα κυρίως πιάτα μου φαίνονται λειψά, αλλά στην ίδια τιμή.
Το hidden το έχω ως λύση ανάγκης για φίλους που βλέπω κοντά στη Μεσογείων. Καλό για καφέ δηλαδή και κανά ποτό. Μια φορά η παρέα πήρε και φαγητό. Δεν ενθουσιάστηκε. Να πας, να μου πεις :haha:

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Να πω κι εγώ ότι το Chilangos μου άρεσε τη μια φορά που πήγα. Πολύ ευγενικό και άνετο προσωπικό και σίγουρα δεν πληρώσαμε τόσα. Νομίζω 25€ με κανάτες μαργαρίτα. Η οποία μαργαρίτα σε κανάτα δεν είναι και κάτι άξιο λόγου. Θεωρώ ότι για delivery δεν λέει γιατί τα κυρίως πιάτα μου φαίνονται λειψά, αλλά στην ίδια τιμή.

Το hidden το έχω ως λύση ανάγκης για φίλους που βλέπω κοντά στη Μεσογείων. Καλό για καφέ δηλαδή και κανά ποτό. Μια φορά η παρέα πήρε και φαγητό. Δεν ενθουσιάστηκε. Να πας, να μου πεις :haha:
Όχι, έχουμε αγγαρέψει άλλον τώρα.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Κάποιο ρεστοράν με θέα την Ακρόπολη;

Έχω πάει δυο-τρεις φορές στο «Αττικός» GH Attikos | Restaurant

Κάτι ανάλογο;
Φάγαμε πάρα πολύ ωραία στον τελευταίο όροφο του Ηλέκτρα. Αναμενόμενα ακριβό, αλλά όχι και από το Πιασοκωλιστάν.
Για να τσιμπήσεις, έχει φανταστική θέα το Ερμού 18, αλλά δεν είναι ακριβώς εστιατόριο. Τρως πάντως μια μακαρονάδα κλπ.
ΚΑλό ήταν και το Στροφή, αλλά υπερτιμημένο για μένα.
Προφανώς υπάρχει η επιλογή του Μουσείου της Ακρόπολης.
Κάτω (!) από την Ακρόπολη, με θέα τα τείχη της για μένα είναι εξαιρετική επιλογή σε θέμα ποιότητας/τιμής το Θέσπις στην Πλάκα. Πραγματικά καλό φαγητό σε γήινες τιμές, αλλά δεν έχει εσωτερικό χώρο και δε βλέπει Παρθενώνα, προσφέρεται για καλό καιρό μόνο. Είναι όμως το αγαπημένο μου.

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.639
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα