• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ταϊλάνδη Επιλογή για Ταϋλάνδη

mpiftex

Member
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Επανεξέταση χρειάζομαι φουλ και Ταϋλανδοθεραπεία επειγόντως!!:haha:
Εγώ να δεις!!! :haha:

Οι παραλίες της επαρχίας Phang Nga δεν νομίζω πως είναι οι καλύτερες (όπως και αυτές του Krabi) της χώρας. Είναι πιο άγριες και όχι τόσο γοητευτικές όσο οι ατελείωτες με λευκή άμμο του Samui και των Phi Phi για παράδειγμα. Φυσικά εγώ ότι είδα το είδα σε low season, με τις βροχές να ανακατεύουν τα νερά και μετά το tsunami που σάρωσε την επαρχία περισσότερο από κάθε άλλη. Πιστεύω πως αν πας μέχρι Απρίλη θα είναι ιδανικές οι παραλίες αλλά χωρίς να έχω προσωπική πείρα την εποχή αυτή.

Ξέχασα να πω πως στην επαρχία αυτή βρίσκεται και το εθνικό πάρκο Khao Lak που λένε πως είναι από τα πιο όμορφα στη χώρα. Όταν ήθελα να πάω (Αύγουστο), είχαν τεράστιες πλυμμήρες, είχαν πέσει δέντρα και είχαν κλείσει οι δρόμοι και ήταν αδύνατον να φτάσεις, γι'αυτό συνέχεισα και πήγα στο Phuket.

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Κοίτα να δεις που βαλθήκανε να με τρελάνουν εδώ μέσα! Άλλοι πάνε στο Λάος, άλλοι στην Ταϊλάνδη και εγώ γύρισα στο κρύο Πόρτλαντ!! :haha::haha:
Ξερεις τι κοντεψα να παθω περσι οταν αμεριμνα δηλωσες οτι ταξιδευες επι πενταμιση μηνες στην Απω Ανατολη; Παρα τριχα τοτε γλυτωσα το εγκεφαλικο! Και τωρα σε μαρανε το ταπεινο μου εικοσαημερο στο Λαος; Που μεχρι να ανεβω στο αεροπλανο θα κρατω την ανασα μου μηπως και...:roll:

xenos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Καλα εκανες και πηγες στο παγωμενο Πορτλαντ:bleh:,εξαλλου πρεπει να εχουμε και ενα μετρο συγκρισης για το τι μας αρεσει,αν και χωρις να ξερω,πρεπει να ειναι εντελως διαφορετικα τα μεγεθη.
Στο θεμα μας τωρα:D
Καλα σου τελειωνε η visa και πηγες Βκκ αντι να μπεις για λιγο στη Μαλαισια αφου ησουν διπλα
Πως θα μαθουμε για τα παραδεισενια μερη που εξιστορουν οι παλιο-ταιλανδολατρες:haha:
Και γω εχω ακουσει "καλα"πραγματα παντως για εκεινη την περιοχη.
Οποια πληροφορια βρεις ευπροσδεκτη,και κοιτα να προβιβασεις τον GTS:haha: γιατι εχει σκοπο να παρει ταιλανδομαστερ.!!

mpiftex

Member
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
@ΕΡΣΗ: 8,5 μήνες παρακαλώ! Μη μου κόβεις έτσι 3 μήνες! :haha: Όχι ντάξει, δεν μπορώ να πω πως έχω και παράπονο. Αλλά όταν σου λείπει... καταλαβαίνεις... :)

@xenos: Πήγα ΒΚΚ γιατί ήμουν ήδη σχεδόν 2 μήνες στο νότο και ήθελα να προχωρήσω προς ανατολή (Καμπότζη κτλ). Επίσης τότε δεν ήξερα ακόμη πόσο θα κρατήσει το ταξίδι, δεν ήθελα να περάσω όλο τον καιρό στην Ταϊλάνδη!!
Κοίταξα το LP και είδα πως ξέχασα τα: Koh Jam κοντά στο Krabi, τα μικροσκοπικά νησάκια της επαρχίας Trang και φυσικά το εθνικό θαλάσσιο πάρκο Tarutao (Koh Tarutao, Koh Lipe κτλ). Όλα αυτά όμως είναι για την εποχή Νοέμβρη-Απρίλη... για μένα ήταν απαγορευμένα λόγω εποχής! :( Ψάξτο λίγο στο internet και στο google earth, πήγαινε και στο travelfish και κάτι θα βρεις πιστεύω!

GTS και xenos πάνε ολοταχώς για ταϊλανδομάστερ αλλά αυτά τα απονέμει ο Markos που έχει διδακτορικό στην Ταϊλάνδη!! :haha::haha:

Markos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταϊλάνδη
Ταξίδι-Όνειρο
Τανζανία - Ζανζιβάρη
Thanks mpiftex!!! Αλλά έχω ακόμη πολλά να μάθω...

varioAthens

Member
Φίλοι mpiftex, gts, markos, xenos, αν κατάλαβα καλά από τα συμφραζόμενα είστε οι πλέον ειδικοί επί Ταϋλάνδης, έτσι?
Αν ναι, θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει στο εξής ερώτημα (που βέβαια έχω ξαναθέσει αλλά εγώ τον χαβά μου): Αν πάω Ιούνιο στο Κράμπι, το "καίω" το ταξίδι από άποψη καιρού?

GTS

Member
Ειδικοί στη Ταϋλάνση είναι όλοι που ανέφερες, πλην εμού! Μια φορά έχω πάει ο έρμος....:roll:

Εγώ Ιούνιο θα πήγαινα στην άλλη ακτή, την ανατολική (Samui, Phangan, Tao κτλ) και νησάκια Μαλαισίας αν είχα χρόνο (Perhentian, Redang κτλ)

Ιούνιο για Κράμπι δε ξέρω, θα σε διαφωτίσουν οι ειδικοί είπαμε...

go2dbeach

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
είδα πως ξέχασα τα: Koh Jam κοντά στο Krabi, τα μικροσκοπικά νησάκια της επαρχίας Trang και φυσικά το εθνικό θαλάσσιο πάρκο Tarutao (Koh Tarutao, Koh Lipe κτλ)
Ειναι αυτα που θελω να επισκεφτω :roll: ο mpiftex με ξεσηκωσε!
Τι μας κανετε βρε Ταυλανδοι νυχτιατικα...τι μας κανετε..
Τοσο που σκεφτομαι να παω κι εγω για Ταυλανδοθεραπεια :lol: βλεπετε χρωσταω κατι μαθηματα στο Κραμπι :haha:.
Χωρις πλακα το σκεφτομαι σοβαρα οποτε απαντηστε στην varioathens γιατι μπορει να τη συναντησω εκει τον Ιουνιο :D

xenos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Τοσο που σκεφτομαι να παω κι εγω για Ταυλανδοθεραπεια :lol: βλεπετε χρωσταω κατι μαθηματα στο Κραμπι :haha:.
Χωρις πλακα το σκεφτομαι σοβαρα οποτε απαντηστε στην varioathens γιατι μπορει να τη συναντησω εκει τον Ιουνιο :D
Kαλως τα κοριτσια απο τον Αγ.Δομινικο:haha:
Πως κι `απο δω?:D

Τον Οκτωμβριο που μας περασε ειχα την ιδια απορια με σας οταν επισκευθηκα το θαλλασιο παρκο Κο Τσανγκ,περιοδος βροχων βλεπετε.
Λοιπον ο καιρος ηταν super.Εβρεξε 3 φορες σε διαστημα 10 ημερων χωρις να με επιρρεαση καθολου η βροχη που ηταν καταρακτωδης μεν αλλα των 15 λεπτων δε.
Σε ολες τις θαλλασιες μετακινησεις μου δεν υπηρξε κανενα προβλημα,και ηταν πολλες.
Τωρα σχετικα με το Κραμπι ειναι και λιγο θεμα τυχης,αλλα δεν νομιζω να υπαρξει προβλημα.
Στην θεση σας θα πηγαινα,δεν ειναι φοβερο το ρισκο,εξαλλου αν βρεξει,μπορει ναναι και σε ωρες που δεν κυκλοφορητε,παντως ακομα και η βροχη εκει ειναι ομορφη και ζεστη,και μυριζει περιπετεια και ζουγκλα.:D
Φτιαξτε βαλιτσες.
Ριξτε και μια ματια Krabi, Koh Lanta and Phi Phi Island, Thailand - Weather and climate

varioAthens

Member
επόμενο ταξίδι: Λατινική Αμερική ΔΙΑΓΡΑΦΗ
επόμενο ταξίδι: Ταϋλάνδη :)
Μετά τις συναντήσεις μελών σε καφετέριες, τώρα συναντήσεις και στο Κράμπι!!! :)

Last edited by a moderator:

Markos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταϊλάνδη
Ταξίδι-Όνειρο
Τανζανία - Ζανζιβάρη
Συμφωνώ με τον Ξένο για το Κραμπί τον Ιούνιο.

Θέλει λίγο τύχη και καλή διάθεση!!!!

marikaki

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
νησια ειρηνικου
λοιπον να πω και εγω μιας και η πρωτη φορα που πηγα ηταν ιουνιος,ο καιρος μια χαρα ηταν και την ζεστη του ειχε και την απιστευτη υγρασια και βροχη μονο 2 φορες στις 10 μερες και αυτο για καμια 1-2 ωρες και μετα εκανες μπανιο κανονικα στην πισισνα,στην θαλασσα δεν μπηκα ειχε πολυ κυμα ειδικα στην καρον που εμενα εγω,στην πατονγκ ηταν πιο ηρεμα τα νερα,την εκδρομη στα πι-πι εγω δεν την εκανα αλλα η παρεα του αδερφου ναι κουνουσε αρκετα.......α επισης στην πατονγκ εκανε ο αδερφος μου μπανιο στην θαλασσα και ειπε οτι ειχε πολυ δυνατα ρευματα προσπαθουσαν να βγουν εξω και δεν τα καταφερναν.
την δευτερη φορα που ηταν τελη ιουλιου-αρχες αυγουστου ειχε πιο πολλες βροχες,στις 15 μερες εβρεξε τις 6 αλλα απο καμια ωρα μονο,εκτος απο ενα βραδυ αργα που πραγματικα επαθα την πλακα μου με την βροχη,δεν εχω ξαναδει τετοια βροχη και με τοσο αερα.....
και τις 2 φορες ειχε αρκετο τουρισμο ειδικα στην πατονγκ αλλα νορμαλ οχι πατα με να σε πατω,ωραια πραγματα και να φας ανετα και να κανεις την βολτα σου χωρις να σε ενοχλουν.
επισης ειχαμε νοικιαση αυτοκινητο και γυρισαμε το νησι μονοι μας,απιστευτη ομορφια και οσο για την οδηγηση μια χαρα ειναι οι ανθρωποι,χειροτεροι απο εμας τους ελληνες δεν ειναι παντως θα νομιζεις οτι οδηγεις την χωρα σου,απλα προσοχη στα παπακια βγαινουν απ'οπου να'ναι και οπως να'ναι :shock:
να πας ιουνιο μια χαρα θα περασεις,και μια συμβουλη αν πας και μπανγκοκ στην επιστροφη να κανεις ολα τα ψωνια σου απο εκει το 1/3 των τιμων σε σχεση με το πουκετ και ειδικα αμα σου τυχη σαββατοκυριακο πες μου να σου πω σε πια αγορα θα πας.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα