• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ταϊλάνδη Επιλογή για Ταϋλάνδη

marydim

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Δεν ξέρω τι ημερομηνίες θα πας αλλά τον Αύγουστο που πήγαμε εμείς δεν μπορώ να πω ότι το νησί βούλιαζε από τον κόσμο!
Low season για το Πουκέτ εκείνη η περίοδος συναντήσαμε τόσο κόσμο όσο έχει ένα ελληνικό νησάκι αρχές Ιουλίου. Λίγοι και καλοί.
Και φυσικά δεν επικρατούσε συνωστισμός στις παραλίες! Ούτε καν στην παραλία της Patong δεν συνάντησα πολλούς ξένους αλλά είχε πολύ κύμα και ίσως προτιμούσαν τις πισίνες! Πάντως, στην Πατόνγκ περισσότεροι ήταν οι Ταϋλανδοί μασέρ παρά οι τουρίστες!

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Και οι θάλασσες είχαν τόσο κύμα που δεν μπορούσες να κάνεις εκδρομές στα γειτονικά νησιά, π.χ. Πι Πι?
ε δεν νομίζω οτι θα κάνει και τσουνάμι!!! να δείς πως μανουβράρουν τις βαρκούλες αυτοί!!δεν καταλαβαίνουν τίποτα!!:haha::haha::haha:

mpiftex

Member
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Μιας και μιλάμε για Ταϊλάνδη, ας πω και'γω τη γνώμη μου! :p

Προσωπικά το Phuket δεν μου άρεσε. Είδα πολύ καλύτερη φύση, θάλασσα και φυσικά κόσμο σε άλλα μέρη της Ταϊλάνδης. Δεν έχω δυστυχώς μαζί μου το ημερολόγιο μου για να γράψω τις ακριβείς εντυπώσεις μου αλλά θυμάμαι τι είχα γράψει τη μέρα πριν φύγω από το νησί:

“όταν βλέπω μαζεμένους δυτικούς μεσήλικες με ύφος και look playboy, καταλαβαίνω πως είναι ώρα να φύγω”.

Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους μεσήλικες αλλά καταλαβαίνετε το είδος του τουρίστα στο οποίο αναφέρομαι. Και δεν πάτησα καν το πόδι μου στη Patong. Έμεινα 3-4 μέρες στο Phuket (την πόλη) που το βρήκα συμπαθητικό και με λιγότερους τουρίστες, σε ένα γλυκύτατο guesthouse (Old Town hostel) και έκανα daytrips στις παραλίες οι οποίες δεν ήταν τίποτα το τρομερό (πήγα σε 3-4 νομίζω, δεν θυμάμαι ποιες, μόνο 1 μου άρεσε πολύ η οποία είχε όμως τον άπειρο κόσμο). Την τελευταία μέρα έμεινα στην Kata όπου η παραλία ήταν ωραία αλλά η περιοχή πολύ τουριστική και με το τρισάθλιο Club Met μπροστά στη παραλία, σε όλο το μήκος της.
Στους τουριστικούς ζωολογικούς κήπους και τα adventure parks δεν πάτησα, προτίμησα να κάνω χιλιόμετρα επί χιλιομέτρων με τα πόδια μετακινούμενος από παραλία σε παραλία.

Πήγα μόνο και μόνο για να δω ΓΙΑΤΙ πάνε όλοι εκεί αλλά δεν μπόρεσα να καταλάβω παρ'όλα αυτά! Η χώρα προσφέρει μέρη 10 φορές πιο όμορφα και αυθεντικά!

Αυτό που προτείνω εγώ είναι αντί για Phuket πήγαινε στο γειτονικό Phang Nga και κάνε το boat trip tour στο θαλάσσιο πάρκο εκεί. Όταν οι τουρίστες του Phuket φεύγουν κατά χιλιάδες κάθε μέρα με τα πολυτελή σκάφη για να πάνε να δουν το “James Bond island”, από το Phang Nga φεύγουν 1-2 longtail boats με μια χούφτα ταξιδιώτες η κάθε μια και οι εικόνες που θα αντικρίσεις είναι απίστευτες! Το τεράστιο λαβύρινθο με τα mangroves, τα χιλιάδες νησάκια σαν αυτά του Halong Bay, το πλωτό ψαροχώρι Koh Panyi όπου αν αποφασίσεις να μείνεις εκεί το βράδυ, αφού ξεκουμπιστούν οι χιλιάδες απογευματινοί τουρίστες του Phuket μένεις μόνος με τους ντόπιους! Το βράδυ που έμεινα εγώ εκεί, ήμουν ο μόνος ξένος στο νησί! Είναι απίστευτη εμπειρία, με σκηνικό ομορφότερο του Halong Bay!
Ε και μετά Krabi, Phi-phi και Railay beach... :D

mpiftex

Member
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Ουπς, ξέχασα πως Surin και Similian ανήκουν στο Phang Nga. Εγώ εννοούσα το Ao Phang Nga Marine National Park που βρίσκεται μέσα στον κόλπο που κάνει το Phuket με την υπόλοιπη Ταϊλάνδη.

Τη μέρα που πήγα εγώ, ξεκινήσαμε από την πόλη 8 άτομα όλοι κι όλοι. Μας πήγαν στο λιμανάκι και πήραμε το longtail boat. Αρχίσαμε την περιήγηση στο δάσος με τα υδρόβια δέντρα mangrove που έχουν δημιουργήσει ένα τεράστιο δάσος μέσα στο νερό σαν λαβύρινθο. Είναι σαν να είσαι σε ποτάμια που διακλαδίζονται. Στη συνέχεια βγαίνεις στα ανοιχτά και αντικρίζεις τα 100άδες καταπράσινα νησάκια/βράχους. Φυσικά τα νερά έχουν παντού το φανταστικό πράσινο χρώμα. Πας στο τουριστικό James Bond island, σταματάς σε παραλιούλες, μπαίνεις σε σπηλιές και σε ανοίγματα μέσα σε βράχους που υπάρχει πρόσβαση μόνο στην χαμηλή παλίρροια κτλ. Το απόγευμα πας στο Koh Panyi (χτισμένο πάνω σε δοκάρια). Εγώ ήμουν ο μόνος που έμεινα εκεί το βράδυ. Το πρωί ξύπνησα και είδα την ανατολή του ηλίου και εξερεύνησα όλο το νησί μόνος μου! Τρομερό και off the beaten path. Τουρίστες (από το Phuket) συναντάς μόνο στο James Bond island και το Koh Panyi (που σταματάνε για φαγητό και φεύγουν το απόγευμα).

GTS

Member
Μα το Σίμιλαν δεν ανήκει στο Phang Nga! Είναι στα ανοικτά της Andaman coast και είναι θαλάσσιο πάρκο! Έλεγα μήπως είχες πάει και είχες άποψη, αν και οι φωτό μιλάνε από μόνες τους...

Τα ίδια και με το Ko Racha Yai, το οποίο είναι νοτίως του Πουκέτ και φαίνεται και αυτό μούρλια...κάτι τέτοια με τρελλαίνουν...

mpiftex

Member
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Φίλε GTS σε πιάνω αδιάβαστο! Μελέτησε το χάρτη της Ταϊλάνδης και έλα για επανεξέταση! :haha::haha:

Δεν μιλάω για το Koh Pha Ngan, το γνωστό νησί στον κόλπο της Ταϊλάνδης αλλά για την επαρχία Phang Nga που εκτείνεται βόρεια και ανατολικά του Phuket στην πλευρά της Andaman. Σε αυτή την επαρχία ανήκουν τα Surin, Similian, το Ao Pha Ngan (για το οποίο γράφω παραπάνω) και τα Koh Yao.

Στα Surin και Similian δεν είχα πάει μιας και ήμουν εκεί off-season και είναι κλειστά τους καλοκαιρινούς μήνες. Επίσης αν θυμάμαι καλά αν δεν πας για καταδύσεις, είναι κάπως τσιμπημένες οι τιμές. Αλλά στο Ao Pha Ngan είχα πάει και είχε και τέλειο καιρό και ήταν μοναδικά. Κρίμα που δεν μπορώ να σου δείξω φωτογραφίες που τράβηξα για να καταλάβεις την ομορφιά του μέρους!!

GTS

Member
Το ήξερα βρε ότι τα Σίμιλαν είναι στην Andaman, το γράφω κι όλας παρακάτω, απλά δεν ήξερα ότι διοικητικά ανήκουν στην επαρχία Phang Nga (και δε τη μπερδεύω με το υπέροχο Phangan που άλλωστε έχω τιμήσει και αγαπήσει)

Εχω περάσει ώρες στο Google Earth, ουουουου.....:haha: Αλί σε μας που τα κοιτάμε μόνο..

xenos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Γεια σου mpiftex και καλως ηρθες απο το Σ.Φρανσισκο,πως παει η Ομπαμανιακ καλα κρατει??

Επι του θεματος τωρα.:D
Μιας και ανεφερες μερικους προορισμους με επικεντρο το Πουκετ,
μηπως μπορεις να μας πεις και μερικες περιοχες που πρεπει να επισκευθει καποιος
προς Κραμπι και νοτιοτερα,αν γνωριζεις βεβαια.....αλλα πιστευω οτι γνωριζεις.

Τι προτεινεις λοιπον για ενα ταξιδι 15 ημερων στο Κραμπι,και οχι μονο!!!

mpiftex

Member
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Η επανεξέταση ανακαλείται και φυσικά προβιβάζεσαι! :lol:

Ναι όλα αυτά τα υπέροχα ανήκουν στην επαρχία Phang Nga που δυστυχώς (ή ευτυχώς ;)) περνάει απαρατήρητη από τους τουρίστες που κινούνται μεταξύ Phuket, Phi Phi και Krabi!

GTS

Member
Επανεξέταση χρειάζομαι φουλ και Ταϋλανδοθεραπεία επειγόντως!!:haha:

Η επαρχία Phang Nga έχει ωραίες παραλίες? Ξέρω ότι είναι από τα ωραιότερα μέρη και μου κάνει εντύπωση που δεν έχει πολύ τουρισμό....αλλά και στο Phangan μήπως είχε? Και είναι φοβερό μέρος (ζημιά πάθαμε σήμερα..)

mpiftex

Member
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Κοίτα να δεις που βαλθήκανε να με τρελάνουν εδώ μέσα! Άλλοι πάνε στο Λάος, άλλοι στην Ταϊλάνδη και εγώ γύρισα στο κρύο Πόρτλαντ!! :haha::haha:
Όλος ο κόσμος εδώ αναμένει πως και πως την ορκωμοσία του νέου προέδρου σήμερα, δεν φαντάζεστε για τι ενθουσιασμένο μιλάμε! Ετοιμάζονται γιορτές και πανηγύρια στους δρόμους, τα bar σε μεγαλοοθόνες και ακόμα και κάποια cinema θα την έχουν ζωντανά ενώ μετά θα έχουν και πάρτυ κτλ!!! Προσωπικά κρατώ μικρό καλάθι... αλλά να είναι σαν τον προηγούμενο αποκλείεται!!

Επί του θέματος:
Όπως καταλαβαίνεις προτείνω ανεπιφύλακτα το πάρκο για το οποίο γράφω παραπάνω. Είναι πολύ κοντά στο Krabi και είναι εύκολο side-trip.
Φυσικά Railay και Ton Sai beach που είχα ξαναγράψει.
Η πόλη του Krabi είναι συμπαθητική αλλά όχι τίποτα το τρομερό.
Από Krabi παίρνεις και το καραβακι για τα Phi Phi
Λίγο πιο νότια το Koh Lanta που έχω ακούσει τα καλύτερα αλλά δεν πήγα (off-season). Ακόμα πιο νότια υπάρχουν πολλά νησάκια που κάποιοι "παλιοί" στην Ταϊλάνδη μου παρουσίασαν ως παράδεισο, μιας και δεν φτάνουν πολλοί ξένοι ως εκεί. Αλλά για αυτά θέλει χρόνο και ίσως ταλαιπωρία.
Το πιο νότιο που έφτασα εγώ (πρωτού αρχίσω να ανεβαίνω πάλι προς Bangkok αφού τελείωνε η visa) ήταν η πόλη Songhla (είναι στην μεριά του κόλπου), 50-100χλμ από Μαλαισία, με τους πολύ φιλικούς κατοίκους!!

Αυτά μου έρχονται στο μυαλό τώρα. Αργότερα θα κοιτάξω τον οδηγό της Ταϊλάνδης της φίλης μου μπας και θυμηθώ κάτι άλλο.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα