• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Εσθονία Λεττονία Λιθουανία Φινλανδία Ελσίνκι-Ταλλίν-Λετονία-Λιθουανία

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Αντώνη μην έχετε άγχος, εκεί νυχτώνει τ'αξημέρωτα τον Ιούλιο, μπορείτε να τριγυρνάτε όση ωρα αντέχετε βιολογικά

ANEL

Member
Ναι για την allegro μιλάω. Γιατί είναι εμπειρία; Εννοείς ότι είναι τέλειο αυτό το τρένο, ε; Έτσι φαίνεται στις φωτ/φίες...Για πές...
Η τιμή καλή είναι, αλλά συγκριτικά καλύτερη είναι του αεροπλάνου (96 περίπου το τρένο, 98 το αεροπλάνο-βέβαια είπαμε δεν ξέρω τι λέει αυτή η αεροπορική). Αυτό δε με νοιάζει τόσο, όσο το ωράριο. Δηλαδή απλά με το αεροπλάνο κερδίζουμε ώρες, όσο να'ναι. Βέβαια, μπορούμε να φύγουμε στο πρόγραμμα που έχω απο πάνω, αντί για 10/7 βράδυ με το αεροπλάνο, στις 11/7 με το πρώτο τρένο, στις 06.12 και φτάνουμε Αγ.Πετρούπολη 10.48, έτσι κάτι λέει. Αν και μέχρι να τακτοποιηθούμε μετά στο ξενοδοχείο κλπ θα φύγει η μισή 11η/7. Έτσι βγαίνουν περίπου 3 μέρες Αγ.Πετρούπολη ενώ αεροπορικώς είναι 3+ μέρες. Δεν ξέρω...για βοήθα λίγο ακόμη να κλείνω τώρα που είναι σαβ/κο και έχω χρόνο... :D
επίσης μπορείτε να φύγετε στις 10/7,με απογευματινό τρένο και να φτάσετε περίπου την ίδια ώρα στην Αγ,Πετρούπολη..έτσι θα έχεις τις ίδιες μέρες στην πόλη που θα είχες κι αν πήγαινες με αεροπλάνο και επίσης την ευκαιρία να δεις μέρος των 2 χωρών μέσα απ΄το τρένο..άλλωστε την εποχή μου θα πας,μην περιμένεις να νυχτώνει νωρίτερα από τις 11 το βράδυ..;)

_antonis_

Member
επίσης μπορείτε να φύγετε στις 10/7,με απογευματινό τρένο και να φτάσετε περίπου την ίδια ώρα στην Αγ,Πετρούπολη..έτσι θα έχεις τις ίδιες μέρες στην πόλη που θα είχες κι αν πήγαινες με αεροπλάνο και επίσης την ευκαιρία να δεις μέρος των 2 χωρών μέσα απ΄το τρένο..άλλωστε την εποχή μου θα πας,μην περιμένεις να νυχτώνει νωρίτερα από τις 11 το βράδυ..;)
Το τελευταίο είναι το καλύτερο!:D
Ευχαριστώ πολύ, ίσως προτιμήσουμε το τρένο τότε, θα δούμε... Προς το παρόν, θα περιμένω 1-2 μέρες να δούμε τα περί πτώχευσης....και συνεχίζουμε (το εύχομαι δηλαδή!).

ANEL

Member
Το τελευταίο είναι το καλύτερο!:D
.
αφού σου αρέσει τόσο,να σου πω, πως θα ξημερώνει γύρω στις 5.30 το πρωί:D
εμένα μου άρεσε που φωτογράφιζα το ηλιοβασίλεμα στις 1.30μμ,αλλά το μικρό γουρουνάκι του φόρουμ,έχει άλλη γνώμη ...:haha:

_antonis_

Member
αφού σου αρέσει τόσο,να σου πω, πως θα ξημερώνει γύρω στις 5.30 το πρωί:D
εμένα μου άρεσε που φωτογράφιζα το ηλιοβασίλεμα στις 1.30μμ,αλλά το μικρό γουρουνάκι του φόρουμ,έχει άλλη γνώμη ...:haha:
Μ'αρέσει γιατί κερδίζω συνολικά 1-2 μέρες στις 14... :lol:

Όσο για το γουρουνάκι το γνωρίζω...κάπου το είχε αναφέρει-δε θυμάμαι σε ποιά βόρειοευρωπαϊκή χώρα αναφερόταν.

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
αφού σου αρέσει τόσο,να σου πω, πως θα ξημερώνει γύρω στις 5.30 το πρωί:D εμένα μου άρεσε που φωτογράφιζα το ηλιοβασίλεμα στις 1.30μμ,αλλά το μικρό γουρουνάκι του φόρουμ,έχει άλλη γνώμη ...:haha:
Αυτή η έλλειψη σκοταδιού εμένα με αποδιοργάνωσε εντελώς, αλλά ήμουν και πιο βόρεια. ΠΟΤΕ ξανά σε βόρεια πλάτη τον Ιούνιο
Πάντως αν σκεφτείς το χρόνο να πας στο αεροδρόμιο 2 ώρες πριν, να πετάς στο αεροδρόμιο της Πετρούπολης και μετά άιντε συγκοινωνία στο κέντρο μην νομίζεις ότι κερδίζεις πολλά
Δες το λινκ για το τραίνο Allegro που είναι υψηλής ταχύτητας
How to travel by train & ferry from London to Helsinki & Finland
Δεν ξέρω όμως τιμές. Το θέμα είναι ότι έχεις 4 επιλογές αναχώρησης και σε διαφορετικές ώρες της μέρας και το βασικό από το κέντρο τοπυ Ελσίνκι στην Αγία Πετρούπολη ντιρεκτ

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Και όπως γράφει το σάιτ μπορείς να αγοράσεις τα εισιτήρια οnline και αν ισχύει η τιμη παίζει γύρω στα 90 ευρώ (από τη βιασύνη μου δεν το διάβασα για να έχω πληρέστερες πληροφορίες στο προηγούμενο ποστ)

_antonis_

Member
Αυτή η έλλειψη σκοταδιού εμένα με αποδιοργάνωσε εντελώς, αλλά ήμουν και πιο βόρεια. ΠΟΤΕ ξανά σε βόρεια πλάτη τον Ιούνιο
Πάντως αν σκεφτείς το χρόνο να πας στο αεροδρόμιο 2 ώρες πριν, να πετάς στο αεροδρόμιο της Πετρούπολης και μετά άιντε συγκοινωνία στο κέντρο μην νομίζεις ότι κερδίζεις πολλά
Δες το λινκ για το τραίνο Allegro που είναι υψηλής ταχύτητας
How to travel by train & ferry from London to Helsinki & Finland
Δεν ξέρω όμως τιμές. Το θέμα είναι ότι έχεις 4 επιλογές αναχώρησης και σε διαφορετικές ώρες της μέρας και το βασικό από το κέντρο τοπυ Ελσίνκι στην Αγία Πετρούπολη ντιρεκτ
Ευχαριστώ πολύ!
Ναι, το έχω δεί αυτό το allegro, κάτω απο τα 100 ευρώ πάει, δε με νοιάζει αυτό και έχεις δίκιο με τις ώρες. Συν αν βάλεις μεταφορές εντός πόλης κλπ σίγουρα μπορεί να βγεί και περισσότερες ώρες τελικά, ενώ το τρένο φαντάζομαι η στάση και στο Ελσίνκι αλλά και η άφιξη στην Αγ.Πετρούπολη θα είναι πιο κεντρικά.
Οκ, απόφαση ελήφθη, ευχαριστώ.

Θα βρώ άλλο αίνιγμα-γροίφο να σας πρήξω αύριο... :haha::haha::haha:

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Ευχαριστώ πολύ!
Ναι, το έχω δεί αυτό το allegro, κάτω απο τα 100 ευρώ πάει, δε με νοιάζει αυτό και έχεις δίκιο με τις ώρες. Συν αν βάλεις μεταφορές εντός πόλης κλπ σίγουρα μπορεί να βγεί και περισσότερες ώρες τελικά, ενώ το τρένο φαντάζομαι η στάση και στο Ελσίνκι αλλά και η άφιξη στην Αγ.Πετρούπολη θα είναι πιο κεντρικά.

Φτάνει στο σταθμό Vyborg (ψάξτο στο googlemaps)
Εγώ προσωπικά δεν θα σκεφτομουνα άλλη επιλογή.

ANEL

Member
Ευχαριστώ πολύ!

στο Ελσίνκι ο σταθμός του τρένου είναι καρακέντρο..το πιο πιθανό είναι να βγαίνεις απ΄το ξενοδοχείο σου και να μπαίνεις στον σταθμό!
άλλους γρίφους,μόνο με εγγυήσεις πως θ΄αποφεύγουμε την πτώχευση,again and again..:bleh:

ANEL

Member

μόλις πείσαμε έναν να ταξιδέψει με το allegro...στις πόσες πωλήσεις, μας δίνουν δώρο εισιτήριο??:haha::haha:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom