• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Εσθονία Λεττονία Λιθουανία Φινλανδία Ελσίνκι-Ταλλίν-Λετονία-Λιθουανία

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
это мое удовольствие
(διότι με τα κυριλλικά έχω έναν έρωτα)
Το ανωτέρω σημαίνει "η ικανοποίηση είναι δική μου" (έτα μαγιό ουνταβόλστβιγιε). Άντε να μαθαίνεις
Για το μετρό το τσέκαρα και κακώς έγραψα νομίζω
Για το διαβατήριο δε ξέρω πόσο περίεργοι και τυπικοί είναι οι Ρώσοι, δεν μου έχει τυχει κάτι ανάλογο ως τώρα για να σου μεταφέρω την εμπειρία μου

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
16/7 RIGA-CESIS-AMATCIEMS (διανυκτέρευση)
17/7 RIGA-JUMARLA (Majori)
Δεν ξέρω κατά πόσο πρέπει να διανυκτερεύσεις στην ευρύτερη περιοχή του Cesis. Δεν έχει πολλά πράγματα να κάνεις. Καλύτερα κάνε μονοήμερη από Ρίγα. Αν θέλεις και μια διανυκτέρευση ανάμεσα στα δάση και στις λίμνες, καλύτερα προτίμησε το Τρακάι που έχει και μεγαλύτερη ποικιλία ξενοδοχείων και είναι πιο γραφικό.

Η Jurmala είναι ένα σύμπλεγμα οικισμών με θερινές κατοικίες Λετονών. Στο 'κέντρο' υπάρχει ένας πεζόδρομος για περαντζάδα παράλληλα με τη μεγάλη παραλία στη Βαλτική, οπότε ένα απόγευμα είναι αρκετό (2-3 ώρες). Αν έχει άσχημο καιρό πχ βροχή μην πας καθόλου, δεν έχει νόημα να περπατάς στην παραλία με βροχή.

_antonis_

Member
Δεν ξέρω κατά πόσο πρέπει να διανυκτερεύσεις στην ευρύτερη περιοχή του Cesis. Δεν έχει πολλά πράγματα να κάνεις. Καλύτερα κάνε μονοήμερη από Ρίγα. Αν θέλεις και μια διανυκτέρευση ανάμεσα στα δάση και στις λίμνες, καλύτερα προτίμησε το Τρακάι που έχει και μεγαλύτερη ποικιλία ξενοδοχείων και είναι πιο γραφικό.

Η Jurmala είναι ένα σύμπλεγμα οικισμών με θερινές κατοικίες Λετονών. Στο 'κέντρο' υπάρχει ένας πεζόδρομος για περαντζάδα παράλληλα με τη μεγάλη παραλία στη Βαλτική, οπότε ένα απόγευμα είναι αρκετό (2-3 ώρες). Αν έχει άσχημο καιρό πχ βροχή μην πας καθόλου, δεν έχει νόημα να περπατάς στην παραλία με βροχή.
Για το πρώτο θα το σκεφτώ, δεν ξέρω τώρα μ'αυτά που μου λές... Λές δηλαδή ότι προλαβαίνω να πάω να δώ Cesis και Amatciems σε μιά μέρα και να γυρίσω;

Οκ για τη Jumarla, είδα ότι είναι κοντά, δεν είχα σκοπό να κάτσω και πολύ....μια βόλτα, φαγητό ή καφέ και επιστροφή (τώρα που το λές ελπίζω να βρέχει :haha: ).

_antonis_

Member
Για Ελσίνκι πώς σας φαίνεται αυτό;

Booking.com: ξενοδοχείο Holiday Inn Helsinki City Centre, Ελσίνκι, Φινλανδία - 201 Σχόλια πελατών. Κάντε κράτηση σε ξενοδοχείο τώρα!

είναι χωρίς πρωϊνό, αλλά νομίζω είναι κάπως βολικό όσον αφορά δρόμους-στάσεις λεωφορείων-τρένων κλπ.
Και σχετικά οικονομικό.... τι λέτε; (έχουν μείνει μόνο 3 δωμάτια, στο άλλο που είχα υποψήφιο δεν έχουν μείνει δωμάτια...)

_antonis_

Member
Ναι, είναι Παρασκευή, έχω λίγο χρόνο και θα σας πρήξω (και πάλι).
Αφού δεν έχετε μείνει δεν περιμένω να μου πείτε όσον αφορά το ξενοδοχείο καθαυτό, αλλά περισσότερο για την τοποθεσία. Άρα για Ταλίν, λέω αυτό:

Booking.com: Boutique Hotel Old Town Maestro's, Tallinn, Estonia - 556 Guest reviews. Book your hotel now!

αν και όλα στην ίδια περιοχή φαίνονται, τι λέτε, σε καλό σημείο είναι;

Και αυτό για Λετονία (Ρίγα), κοντά στον σταθμό που θα χρησιμοποιήσουμε πολλές φορές αλλά όχι πολύ κοντά στο κέντρο. Όπως το βλέπετε στον χάρτη είναι πολύ μακρυά απ'το κέντρο ή περπατιέται;

http://www.booking.com/hotel/lv/saulite.html?sid=617ca5330b8ed8a1e17536dbb0472e5f

Έμεινε η Λιθουανία, θα σας πώ μόλις αποφασίσω γιατί είμαι ανάμεσα σε.....9 μόνο!!

vastsak

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ-ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ
_antonis_ said:
Ναι, είναι Παρασκευή, έχω λίγο χρόνο και θα σας πρήξω (και πάλι).
Αφού δεν έχετε μείνει δεν περιμένω να μου πείτε όσον αφορά το ξενοδοχείο καθαυτό, αλλά περισσότερο για την τοποθεσία. Άρα για Ταλίν, λέω αυτό:

Booking.com: Boutique Hotel Old Town Maestro's, Tallinn, Estonia - 556 Guest reviews. Book your hotel now!

αν και όλα στην ίδια περιοχή φαίνονται, τι λέτε, σε καλό σημείο είναι;

Και αυτό για Λετονία (Ρίγα), κοντά στον σταθμό που θα χρησιμοποιήσουμε πολλές φορές αλλά όχι πολύ κοντά στο κέντρο. Όπως το βλέπετε στον χάρτη είναι πολύ μακρυά απ'το κέντρο ή περπατιέται;

http://www.booking.com/hotel/lv/saulite.html?sid=617ca5330b8ed8a1e17536dbb0472e5f

Έμεινε η Λιθουανία, θα σας πώ μόλις αποφασίσω γιατί είμαι ανάμεσα σε.....9 μόνο!!
Φανταστικό ξενοδοχείο στο Ταλλιν στο ιστορικό κέντρο είναι το Hotel Telegraf.

_antonis_

Member
Φανταστικό ξενοδοχείο στο Ταλλιν στο ιστορικό κέντρο είναι το Hotel Telegraf.
Μου το είπε και κάποιος άλλος, αλλά είναι διπλάσια τιμή απο αυτά που διάλεξα εγώ. Σίγουρα δε θα'ναι το ίδιο, αλλά πρέπει να λάβω υπ'οψη μου τον συνταξιδιώτη....

Επι τη ευκαιρία, για Λιθουανία παιδιά βρήκα αυτά:
Booking.com: ξενοδοχείο Litinterp Vilnius, Βίλνιους, Λιθουανία - 74 Σχόλια πελατών. Κάντε κράτηση σε ξενοδοχείο τώρα!

και
http://www.booking.com/hotel/lt/vil...-22;srfid=8f366095cbb6d196c55d5960ed191137X36

αλλά μου φαίνονται μακρυά απο το τρένο που ίσως χρειαστεί να πάρουμε καμιά 2 φορές για εσωτερικές διαδρομές, εκτός αν πάμε με λεωφορειάκια

και αυτό, που φαίνεται πιο κοντά στο τρένο, αλλά ίσως μακρυά απο το κέντρο (λες και ξέρω που πέφτει το κέντρο...)

Booking.com: Algirdas City Hotels, Βίλνιους, Λιθουανία - 166 Σχόλια πελατών. Κάντε κράτηση σε ξενοδοχείο τώρα!

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
O σταθμός τρένων και λεωφορείων στο Βίλνιους είναι νότια της παλιάς πόλης και περπατιέται άνετα ακόμα και απ' το κέντρο όπου κέντρο θεωρώ τον καθεδρικό. Από εκεί φεύγουν τα τρένα και τα λεωφορεία για Τρακάι, Κάουνας.

Εγώ έμενα σε μια άλλη περιοχή που είναι στη βόρεια όχθη του ποταμιού και είναι το business κέντρο του Βίλνιους στο Radisson Lietuva, το οποίο τίμησα λόγω πολύ καλής τιμής (~60EUR το δίκλινο superior δωμάτιο) και είχε πολύ καλό πρωινό και φοβερή θέα προς την πόλη (ζήτα δωμάτιο σε ψηλό όροφο με θέα προς το ποτάμι). Απόσταση απ' το κέντρο γύρω στο 1.5 χλμ που περπατιέται άνετα και δίπλα έχει στάση λεωφορείου για το σταθμό τρένων/λεωφορείων και για το αεροδρόμιο. Γενικά τα ξενοδοχεία που είναι στην παλιά πόλη απαιτούν ένα σχετικό περπάτημα γιατί τα λεωφορεία/τρόλεϊ κινούνται περιμετρικά της παλιάς πόλης.

Πάντως απ' τα ξενοδοχεία που προτάθηκαν ξεχωρίζω λόγω θέσης το Novotel, αν το βρεις σε καλή τιμή κλείστο.

ANEL

Member
Στο Ελσίνκι,το Holiday in ,αν έχει καλή τιμή κλείστο..είναι ακριβώς στη κάτω πλευρά του σιδηροδρομικού σταθμού.εκεί είναι η αφετηρία των λεωφορείων και δίπλα του σχεδόν τα μακ ντόλαντς,αν θέλετε κάτι πρόχειρο για φαγητό!επίσης από μπροστά του σχεδόν περνάνε τραμ(αν χρειαστείς σου στέλνω αναλυτικές πληροφορίες)για κάθε σημείο της πόλης.
Στο Ταλλίν απλά είναι κεντρικά τα ξενοδοχεία που δίνεις,δεν ξέρω κάτι άλλο να σου πω.
Στο Βίλνιους να πάρετε καλύτερα λεωφορειάκι και να μείνετε στο κέντρο.έτσι κι αλλιώς είναι πολύ μικρό
Τέλος, στη Ρίγα εγώ θα απέφευγα τη περιοχή του σταθμού..προτιμώ το κέντρο..

marquis

Member
Για τη Ρίγα, η περιοχή που είναι το εν λόγω ξενοδοχείο είναι αρκετά καλή και όμορφη, γύρω στα 15 λεπτά πάνω κάτω από την παλια πόλη. Εμένα στο Bergs, το οποίο είναι κοντά στο ξενοδοχείο που παρέθεσες, και θα ξαναέμεινα στην ίδια περιοχή σίγουρα. Για το ξενοδοχείο όμως που σκέφτεσαι να μείνεις θα έλεγα να το κοιτάξεις λίγο περισσότερο, γιατί σίγουρα υπάρχουν καλύτερα ξενοδοχεία στη Ρίγα, ακόμη και με χαμηλές τιμές.

_antonis_

Member
Για τη Ρίγα, η περιοχή που είναι το εν λόγω ξενοδοχείο είναι αρκετά καλή και όμορφη, γύρω στα 15 λεπτά πάνω κάτω από την παλια πόλη. Εμένα στο Bergs, το οποίο είναι κοντά στο ξενοδοχείο που παρέθεσες, και θα ξαναέμεινα στην ίδια περιοχή σίγουρα. Για το ξενοδοχείο όμως που σκέφτεσαι να μείνεις θα έλεγα να το κοιτάξεις λίγο περισσότερο, γιατί σίγουρα υπάρχουν καλύτερα ξενοδοχεία στη Ρίγα, ακόμη και με χαμηλές τιμές.
Ευχαριστώ πολύ!
Η τοποθεσία με ενδιαφέρει περισσότερο που δεν έχω ιδέα.
Πάντως αν προλάβω θα το κοιτάξω λίγο ακόμη, αν και απ'ότι θυμάμαι άτομο που έμεινε εκεί μου το πρότεινε. Ευχαριστώ!

_antonis_

Member
Τα ξενοδοχεία κλείστηκαν όλα!
Νομίζω έκανα καλές επιλογές σε σχέση ποιότητας-τιμής.
Θα ξεκινήσω σιγά σιγά την αγορά εισιτηρίων απο πόλη σε πόλη (διεθνείς μετακινήσεις, όχι εσωτερικές).

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom