• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Εσθονία Λεττονία Λιθουανία Φινλανδία Ελσίνκι-Ταλλίν-Λετονία-Λιθουανία

_antonis_

Member
Τελικά αποφασίσαμε να κλείσουμε με το τρένο των 19.00 ώστε να μη χάσουμε τη μέρα στο Ελσίνκι...

makisg

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μιλάνο-Βερόνα-Μολβένο.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
για να μην ανοίγω καινούργιο πόστ,θα ήθελα και εγώ τη βοήθειά σας για το Ελσίνκι και για τις γύρω περιοχές που μπορεί να επισκευτεί κανείς.το ταξίδι θα είναι 21/7 εως 26/7 απο θεσ/νίκη.βρίσκω μέσω αθήνας 335ευρω το άτομο,είναι καλή τιμή γι'αυτή την εποχή?
Αντώνη ποιό ξεν/χείο έκλεισες στο ελσίνκι???
επειδή είναι αργά,αύριο θα επανέλθω με περισσότερες ερωτήσεις.

_antonis_

Member
για να μην ανοίγω καινούργιο πόστ,θα ήθελα και εγώ τη βοήθειά σας για το Ελσίνκι και για τις γύρω περιοχές που μπορεί να επισκευτεί κανείς.το ταξίδι θα είναι 21/7 εως 26/7 απο θεσ/νίκη.βρίσκω μέσω αθήνας 335ευρω το άτομο,είναι καλή τιμή γι'αυτή την εποχή?
Αντώνη ποιό ξεν/χείο έκλεισες στο ελσίνκι???
επειδή είναι αργά,αύριο θα επανέλθω με περισσότερες ερωτήσεις.
Επειδή γράφεις απο Θεσ/νίκη, υπάρχει σύνδεση τις ημερομηνίες αυτές Θεσ/νίκη-Ελσίνκι; Για να συγκρίνουμε τη τιμή με το μέσω Αθηνών. Ή αυτό που βρήκες είναι το 335?
Με τι εταιρία είναι;
Εγώ έχω κλείσει Αθήνα-Ελσίνκι με SAS και επιστροφή απο Vilnius (Λιθουανία) με LH 227 ευρώ (απο Αθήνα βέβαια) και μια μικρή στάση στην επιστροφή στη Φρανκφούρτη.
Το ξενοδοχείο στο Ελσίνκι είναι το Holiday Inn. Γενικά δυσκολεύτηκα λίγο για ξενοδοχεία, τα περισσότερα δεν είχαν διαθεσιμότητα ήδη εδώ κι έναν μήνα, οι τιμές είναι φυσικά λίγο ακριβές για εμάς, αλλά και με το σκεπτικό ότι μετά το Ελσίνκι έχουμε ακόμη 12 μέρες σε άλλες χώρες και έπρεπε να περιορίσουμε κάπως το budget, οπότε επιλέξαμε αυτό. Πάντως πρέπει να ψιλοβιαστείς νομίζω, ιδίως για το θέμα του ξενοδοχείου...

makisg

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μιλάνο-Βερόνα-Μολβένο.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
Αντώνη καλημέρα,η αναζήτηση έγινε μέσω του skyscanner και είναι θεσ/νίκη-αθήνα με aegian και αθήνα-ελσίνκι με sas και αντίστοιχα η επιστροφή και το δίνει 335 το άτομο.το δικό μου ταξίδι θα είναι μόνο φινλανδία γι΄'αυτό θέλω απο τους γνώστες της πόλης του ελσίνκι και της περιοχής,αν ξαναπήγαιναν για 4-5 μέρες,που θα επέλεγαν να μείνουν και ποιά μέρη θα επισκεπτόταν.

ANEL

Member
αν θες για ξενοδοχείο,δες και αυτό
ARTHUR Hotel - galahotels.Com
το booking το δίνει 450Ε,εvώ το gala 376,7E το 2/κλινο με πρωινό.
είναι πολύ κοντά στον κεντρικό σταθμό των τρένων.
για αεροπορικά,δεν είμαι σίγουρη,αλλά νομίζω πως αν ψάξεις από Θεσσαλονίκη ίσως βρεις και φτηνότερα,μέσω μιας ευρωπαϊκής πόλης και όχι μέσω Αθήνας,πχ. μέσω Φρανκφούρτης , Στοκχόλμης,Κοπεγχάγης ..
άντε,καλό ψάξιμο:)

makisg

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μιλάνο-Βερόνα-Μολβένο.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
αγαπητή ΑΝΕΛ ευχαριστώ για την απάντησή σου.θα κοιτάξω για εναλλακτικές, τα ξεν/χεία που λέν οτι είναι στη παραλία είναι καλύτερα απο άποψη περιχής ή όχι?
ποιά περιοχή είναι καλύτερη για διαμονή στο ελσίνκι,ωστε βγαίνοντας απο το ξενοδοχείο να είσαι κοντά στα περισσότερα αξιοθέατα.

marquis

Member
αγαπητή ΑΝΕΛ ευχαριστώ για την απάντησή σου.θα κοιτάξω για εναλλακτικές, τα ξεν/χεία που λέν οτι είναι στη παραλία είναι καλύτερα απο άποψη περιχής ή όχι?
ποιά περιοχή είναι καλύτερη για διαμονή στο ελσίνκι,ωστε βγαίνοντας απο το ξενοδοχείο να είσαι κοντά στα περισσότερα αξιοθέατα.
Τι εννοείς με το παραλία? Γιατί αν είναι κοντά στο κυριώς λιμάνι, συνήθως δεν είναι τόσο κεντρικά. Η καλύτερη περιοχή είναι γύρω από την Esplanade, που είναι αρκετά κεντρικά για ο,τιδήποτε κάνει κανείς στην πόλη. Και η περιοχή του σταθμού είναι αρκετά βολική όμως, και στο κέντρο της πόλης. Γενικά το κέντρο της πόλης είναι σχετικά μικρό και συνεπώς άνετα περπατιέται.
Εγώ έχω μείνει στο Kamp, το οποίο θεώρησα αρκετά ακριβό γι αυτά που προσφέρει, με πολύ μέτριο επίπεδο εξυπηρέτησης, και στο Hitlon Strand, το οποίο αν και όχι τόσο κεντρικό ήταν σαφώς καλύτερο σαν σύνολο, με αρκετά καλό value στα 100ευρώ με πρωινό.
Για τις ημερομηνίες που θέλεις η τιμή από Θεσσαλονίκη μου φαίνεται λογική, δεδομένης της περιόδου και του δρομολογίου. Το φθηνότερο από Αθήνα είναι 270ευρώ, οπότε απο Θεσσαλονίκη φυσιολογικό είναι να έχει 330. Επίσης το δρομολόγιο ATH-HEL εκτελείται από την Blue1, θυγατρική της SAS.

makisg

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μιλάνο-Βερόνα-Μολβένο.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
όσο και αν ψάχνω για εναλλακτηκές απο θεσ/νίκη δε βρίσκω τίποτα καλύτερο απο τιμή και διάρκεια πτήσεων.
κάντε μου βρε παιδιά ένα προγραμματάκι για το τί μπορώ να δώ στο ελσίνκι και για
2-3 ημερήσιες εκδρομές με τρένο ή λεοφωρείο εκεί κοντα να απολαύσουμε τη φινλανδική φύση.(αν υπάρχει καμιά όμορφη παραλίμνια πόλη ή κάποια άλλη παραθαλάσια κανα δύο ώρες απόσταση).

marquis

Member
όσο και αν ψάχνω για εναλλακτηκές απο θεσ/νίκη δε βρίσκω τίποτα καλύτερο απο τιμή και διάρκεια πτήσεων.
κάντε μου βρε παιδιά ένα προγραμματάκι για το τί μπορώ να δώ στο ελσίνκι και για
2-3 ημερήσιες εκδρομές με τρένο ή λεοφωρείο εκεί κοντα να απολαύσουμε τη φινλανδική φύση.(αν υπάρχει καμιά όμορφη παραλίμνια πόλη ή κάποια άλλη παραθαλάσια κανα δύο ώρες απόσταση).
Το Ελσίνκι σε 2 μέρες θα το χετε γυρίσει. Δεν έχει ιδιαίτερα πολλά αξιοθέατα. Θα κάνετε βόλτες στο κέντρο, θα δείτε τη Suomenlinna, ένα νησί-φρούριο προστατευμένο από την UNESCO, κανένα μουσείο(Η Εθνική Πινακοθήκη είναι ενδιαφέρουσα, όπως και το Kiasma για όσους αρέσει η σύγχρονη τέχνη) κλπ. Για ημερήσια, με πρόταση μίας διανυκτεύρεσης εκεί, θα έλεγα πως το Ταλλίν, αν και ανήκει στην Εστονία, αξίζει μια επίσκεψη, δεδομένου της κοντινής απόστασης του από το Ελσίνκι.

makisg

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μιλάνο-Βερόνα-Μολβένο.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
Τι εννοείς με το παραλία? Γιατί αν είναι κοντά στο κυριώς λιμάνι, συνήθως δεν είναι τόσο κεντρικά. Η καλύτερη περιοχή είναι γύρω από την Esplanade, που είναι αρκετά κεντρικά για ο,τιδήποτε κάνει κανείς στην πόλη. Και η περιοχή του σταθμού είναι αρκετά βολική όμως, και στο κέντρο της πόλης. Γενικά το κέντρο της πόλης είναι σχετικά μικρό και συνεπώς άνετα περπατιέται.
Εγώ έχω μείνει στο Kamp, το οποίο θεώρησα αρκετά ακριβό γι αυτά που προσφέρει, με πολύ μέτριο επίπεδο εξυπηρέτησης, και στο Hitlon Strand, το οποίο αν και όχι τόσο κεντρικό ήταν σαφώς καλύτερο σαν σύνολο, με αρκετά καλό value στα 100ευρώ με πρωινό.
Για τις ημερομηνίες που θέλεις η τιμή από Θεσσαλονίκη μου φαίνεται λογική, δεδομένης της περιόδου και του δρομολογίου. Το φθηνότερο από Αθήνα είναι 270ευρώ, οπότε απο Θεσσαλονίκη φυσιολογικό είναι να έχει 330. Επίσης το δρομολόγιο ATH-HEL εκτελείται από την Blue1, θυγατρική της SAS.

αγαπητέ marquis σέυχαριστώ πολύ για τη απάντησή σου,παραλία εννοώ π.χ. αυτό που διαβάζω για το Scandic Grand Marina hotel ότι βρίσκεται στη παραλία και επειδή δε γνωρίζω καθόλου ρωτώ εσάς που έχετε πάει.

ANEL

Member
Μάκη εγώ θεωρώ τη περιοχή γύρω απ΄τον σιδηροδρομικό σταθμό τη βολικότερη,όχι μόνο γιατί είναι στο κέντρο και μπορείς να πας σχεδόν παντού με τα πόδια,αλλά και επειδή είσαι δίπλα στα τρένα και τα λεωφορεία(αστικά και υπεραστικά).
Το ξενοδοχείο που αναφέρεις είναι στο λιμάνι,δεν το λες και απαγορευτικά μακριά απ΄το κέντρο,δεν το λες και κοντά αν έχεις να μεταφέρεις και αποσκευές.Νομίζω βολεύει καλύτερα αυτούς που μετακινούνται με τα καράβια.
Τώρα για ημερήσιες που ρωτάς το Porvoo,μας άρεσε πολύ σαν πόλη και τοπίο.
Και τοTampere μας φάνηκε ενδιαφέρον σαν πόλη.
Το Ελσίνκι εκτός απ΄αυτά που αναφέρει ο Μάρκος,έχει επίσης πολύ όμορφα πάρκα,όπως πχ.αυτό πίσω απ΄την όπερα..δες στο google map φώτο και τα ξαναλέμε.

makisg

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μιλάνο-Βερόνα-Μολβένο.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
η πτήση φθάνει το βράδυ στις 22.30 οπότε στο ξεν\χείο θα είμαστε σχεδόν τα μεσάνυχτα,οπότε προτιμότερο είναι η επιλογή του ξεν/χείου να είναι κοντά στο σταθμό λέτε,γιατί όταν φθάσεις εκεί πώς θα πάς π.χ.στο Best Western Premier Hotel Katajanokka ή σε οποιοδήποτε άλλο απομακρισμένο απο το κέντρο.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.637
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom