_antonis_
Member
Τελικά αποφασίσαμε να κλείσουμε με το τρένο των 19.00 ώστε να μη χάσουμε τη μέρα στο Ελσίνκι...
Επειδή γράφεις απο Θεσ/νίκη, υπάρχει σύνδεση τις ημερομηνίες αυτές Θεσ/νίκη-Ελσίνκι; Για να συγκρίνουμε τη τιμή με το μέσω Αθηνών. Ή αυτό που βρήκες είναι το 335?για να μην ανοίγω καινούργιο πόστ,θα ήθελα και εγώ τη βοήθειά σας για το Ελσίνκι και για τις γύρω περιοχές που μπορεί να επισκευτεί κανείς.το ταξίδι θα είναι 21/7 εως 26/7 απο θεσ/νίκη.βρίσκω μέσω αθήνας 335ευρω το άτομο,είναι καλή τιμή γι'αυτή την εποχή?
Αντώνη ποιό ξεν/χείο έκλεισες στο ελσίνκι???
επειδή είναι αργά,αύριο θα επανέλθω με περισσότερες ερωτήσεις.
Τι εννοείς με το παραλία? Γιατί αν είναι κοντά στο κυριώς λιμάνι, συνήθως δεν είναι τόσο κεντρικά. Η καλύτερη περιοχή είναι γύρω από την Esplanade, που είναι αρκετά κεντρικά για ο,τιδήποτε κάνει κανείς στην πόλη. Και η περιοχή του σταθμού είναι αρκετά βολική όμως, και στο κέντρο της πόλης. Γενικά το κέντρο της πόλης είναι σχετικά μικρό και συνεπώς άνετα περπατιέται.αγαπητή ΑΝΕΛ ευχαριστώ για την απάντησή σου.θα κοιτάξω για εναλλακτικές, τα ξεν/χεία που λέν οτι είναι στη παραλία είναι καλύτερα απο άποψη περιχής ή όχι?
ποιά περιοχή είναι καλύτερη για διαμονή στο ελσίνκι,ωστε βγαίνοντας απο το ξενοδοχείο να είσαι κοντά στα περισσότερα αξιοθέατα.
Το Ελσίνκι σε 2 μέρες θα το χετε γυρίσει. Δεν έχει ιδιαίτερα πολλά αξιοθέατα. Θα κάνετε βόλτες στο κέντρο, θα δείτε τη Suomenlinna, ένα νησί-φρούριο προστατευμένο από την UNESCO, κανένα μουσείο(Η Εθνική Πινακοθήκη είναι ενδιαφέρουσα, όπως και το Kiasma για όσους αρέσει η σύγχρονη τέχνη) κλπ. Για ημερήσια, με πρόταση μίας διανυκτεύρεσης εκεί, θα έλεγα πως το Ταλλίν, αν και ανήκει στην Εστονία, αξίζει μια επίσκεψη, δεδομένου της κοντινής απόστασης του από το Ελσίνκι.όσο και αν ψάχνω για εναλλακτηκές απο θεσ/νίκη δε βρίσκω τίποτα καλύτερο απο τιμή και διάρκεια πτήσεων.
κάντε μου βρε παιδιά ένα προγραμματάκι για το τί μπορώ να δώ στο ελσίνκι και για
2-3 ημερήσιες εκδρομές με τρένο ή λεοφωρείο εκεί κοντα να απολαύσουμε τη φινλανδική φύση.(αν υπάρχει καμιά όμορφη παραλίμνια πόλη ή κάποια άλλη παραθαλάσια κανα δύο ώρες απόσταση).
Τι εννοείς με το παραλία? Γιατί αν είναι κοντά στο κυριώς λιμάνι, συνήθως δεν είναι τόσο κεντρικά. Η καλύτερη περιοχή είναι γύρω από την Esplanade, που είναι αρκετά κεντρικά για ο,τιδήποτε κάνει κανείς στην πόλη. Και η περιοχή του σταθμού είναι αρκετά βολική όμως, και στο κέντρο της πόλης. Γενικά το κέντρο της πόλης είναι σχετικά μικρό και συνεπώς άνετα περπατιέται.
Εγώ έχω μείνει στο Kamp, το οποίο θεώρησα αρκετά ακριβό γι αυτά που προσφέρει, με πολύ μέτριο επίπεδο εξυπηρέτησης, και στο Hitlon Strand, το οποίο αν και όχι τόσο κεντρικό ήταν σαφώς καλύτερο σαν σύνολο, με αρκετά καλό value στα 100ευρώ με πρωινό.
Για τις ημερομηνίες που θέλεις η τιμή από Θεσσαλονίκη μου φαίνεται λογική, δεδομένης της περιόδου και του δρομολογίου. Το φθηνότερο από Αθήνα είναι 270ευρώ, οπότε απο Θεσσαλονίκη φυσιολογικό είναι να έχει 330. Επίσης το δρομολόγιο ATH-HEL εκτελείται από την Blue1, θυγατρική της SAS.