Ελληνικό νησί ή παράλια Τουρκίας για διακοπές φέτος;

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!

Το Καπουτάς είναι μια μικρή παραλία μεταξύ Καλκάν και Κας, πολύ μακρυά από τα Μικρασιατικά παράλια - όπως τα εννοούμε εμείς (δηλαδή από Αϊβαλί μέχρι Μάρμαρις). Μάλιστα είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ αμμώδης παραλία από Φετχιγιέ μέχρι τα Μύρα ( απόσταση 150 χλμ). Είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα. Άλλωστε είναι στην επαρχία της Αττάλειας, που εκεί, ναι έχει παραλίες, αλλα είναι μακρυά από τα δθτικά παράλια της Τουρκίας. Παραλίες σαν το Καπουτάς, σε όλη τη δυτική Τουρκία δεν υπάρχουν, πλην 3-4, που είτε είναι χτισμένες ( όπως το Altinkum), είτε είναι εθνικά πάρκα (όπως τα Πάταρα και το Iztuzu), αλλά με κύματα και ρηχή θάλασσα.

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Έχοντας κάνει οδικά τα παράλια της Μικράς Ασιάς από την Τροία έως την Αττάλεια, έχω να επιβεβαιώσω οτι από παραλίες έτσι όπως τις εννοούμε εδώ δεν σκίζει η γείτονα. Κάτι συμπαθητικές είχα δει γυρω από την Άσσο (Behramekale) το οποίο είναι απέναντι από τη Λέσβο, επίσης κάποιες στην Χερσόνησο της Ερυθραίας, πέριξ του Τσεσμέ δηλαδή, αλλά με τη Σμύρνη σε απόσταση αναπνοής ούτε θέλω να σκεφτώ τι θα γινεται το καλοκαίρι.
Στο Dalyan ειχα δει μια μεγαλη ακτιστη παραλιά η οποία την είχε γλιτωσει και δεν ειχε ξενοδοχεία, λόγω του οτι εκεί αφηναν τα αυγά τους οι θαλάσσιες χελώνες. Βεβαια μέτρησα πάνω απο πεντακόσιους στύλους για ομπρέλες πράγμα που σημάινει οτι μάλλον θα γίνονται ομελετες τα αυγά έτσι και έχουν τη διάθεση να ελευθερωθούν οι χελώνες το καλοκαίρι.
Στο Fetyhie υπάρχει η παραλία του Oludeniz, που είναι πολύ όμορφη, αλλά πιστεύω οτι θα γίνεται ο κακός χαμός μέσα στο καλοκαίρι.
Όσο απομακρύνεται κανείς από το Fetyhie τόσο πιο δυσκολη είναι η πρόσβαση μέσω των ελληνικών νησιών. Μετά το Κας προς την Αττάλεια υπάρχουν κάποιες ωραιες παραλίες (σε αρκετες από αυτές είναι χτισμένα πεντάστερα κιτσατα ξενοδοχεία-να δωσω χαρακτηριστικά ένα παραδειγμα: Amsterdam in Turkey - Κριτικές για Orange County Resort, Κεμέρ, Τουρκία - TripAdvisor )
Πιο συμπαθητική παραλία με ψιλό βότσαλο είναι κατά τη γνωμη μου η παραλία Όλυμπος (ναι υπάρχει και τετοια) που υπάρχουν μικρες πανσιον κλπ που μπορεί καποιος να μεινει και να κανει εκδρομές στα βουνα και στα χωρια που αξίζουν πολύ. Αλλά κάτι τετοιο απέχει πολύ από την Κω και δεν ξέρω πόσο θα σου βγει η μετάβαση.
Εγώ παντως με την εμπειρια που εχω απο τη γείτονα σε κατι τετοιο θα προσανατολιζόμουν.

thessaris

Member
επίσης κάποιες στην Χερσόνησο της Ερυθραίας, πέριξ του Τσεσμέ δηλαδή, αλλά με τη Σμύρνη σε απόσταση αναπνοής ούτε θέλω να σκεφτώ τι θα γινεται το καλοκαίρι.
Στη χερσόνησο της Ερυθραίας πήγαμε διακοπές τον Αύγουστο του 2008 και περάσαμε αρκετά καλά. Μείναμε στο Alacati (διατηρημένο παλιό ελληνικό χωριό, με πολύ τουρισμό) και καθώς είχαμε ΙΧ πηγαίναμε καθημερινά σε διάφορες παραλίες γύρω από το Cesme. Γενικά καλές παραλίες, μάλιστα η Altinkum ήταν πολύ ωραία και πολύ λίγο αξιοποιημένη (επιπλέον και 5άρι σήμα ελληνικού κινητού, αφού είχαμε και οπτική επαφή με τη Χίο). Γενικότερα η περιοχή της Ερυθραίας έχει αίσθηση μεγάλου ελληνικού νησιού θα έλεγα. Εξαιρετικό το φαγητό στα περισσότερα εστιατόρια με καλούτσικες τιμές. Το ξενοδοχείο είχε περίπου στα 70 ευρώ (ξενώνας ας πούμε καλύτερα), περιποιημένο και με ωραίο παραδοσιακό τούρκικο πρωινό. Κόσμο είχε, αλλά δεν ένιωσα κάποια ενόχληση πολυκοσμίας, ούτε στη θάλασσα, ούτε στα εστιατόρια, ούτε στα μπαράκια.

Πάντως η γενικότερη αίσθησή μου από τα μικρασιατικά παράλια, αλλά και γενικά από την αξιοποίηση του παραθάλασσιου τουρισμού στην Τουρκία θα συμφωνήσω με τους προηγούμενους. Σίγουρα λιγότερες παραλίες από την Ελλάδα, σίγουρα πολύ λιγότερες ΚΑΛΕΣ παραλίες και ατσούμπαλη "αξιοποίηση" με τερατουργήματα-ξενοδοχεία σε πολλές περιοχές.

ΥΓ Θα ήθελα να πάω στην Άσσο κάποια στιγμή (Behramkale) έχω ακούσει πολύ καλά λόγια, όπως επίσης είναι πολύ της μόδας στους εναλλακτικούς ας πούμε κύκλους της τουρκικής νεολαίας το νησάκι της Τενέδου, με πολύ εμφανή ελληνικά χαρακτηριστικά.

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Συμφωνώ οτι τα Αλατσατα ειναι πανεμορφα και καλοδιατηρημένα. Αλλά με 70 ευρω διαμονη το βραδυ, σε μια πανσιον, μόνο με πρωινό και ενοικίαση αυτοκινήτου για να παει στις παραλίες μήπως δεν ειναι ακριβώς η οικονομική λύση που ονειρεύεται η topic starter?
Κατι αναλογο στα 70 ευρω σε πανσιον δε μπορει να βρει και στην Ελλάδα δηλαδή;

thessaris

Member
Να διευκρινίσω ΕΡΣΗ ότι δεν πρότεινα τα παραπάνω για την κοπέλα, ούτε για κάποιον που ψάχνει κάτι φθηνότερο από Ελλάδα. Απλώς περιέγραψα τη δική μου εμπειρία, που σίγουρα κάποια στιγμή μπορεί να είναι η εναλλακτική για κάτι διαφορετικό.

paefstra

Member
Οι πληροφορίες σας είναι πολυτιμότατες! Τα νέα δεδομένα είναι ότι το Βλαστάρι δεν πείθεται για Τουρκία, πάμε νησάκι πάλι και μάλιστα ο καλός μας ξενοδόχος μας δίνει στην περσινή τιμή το δωμάτιο.Αλλά βλέπω να το τολμάω αργότερα το καλοκαίρ, κατά τον Αύγουστοι. Μου έχετε εξάψει την περιέργεια να δω ένα γειτονικό μα τόσο άγνωστο σε μένα τόπο..

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
Γενικά καλές παραλίες, μάλιστα η Altinkum ήταν πολύ ωραία και πολύ λίγο αξιοποιημένη (επιπλέον και 5άρι σήμα ελληνικού κινητού, αφού είχαμε και οπτική επαφή με τη Χίο).
Για να μην υπάρχει παρεξήγηση, το Altinkum που εννοώ εγώ ειναι πολύ νοτιότερα, κοντά στα Δίδυμα. Altinkum σημάινει Χρυσή Άμμος και είναι κοινή ονομασία πολλών πλαζ της γείτονος.
Κατά τα άλλα συμφωνώ με την Έρση: Όλυμπος και διαμονή σε κάποια από τις μικρές πανσιόν της περιοχής, ή για τους πιο εναλλακτικούς σε δεντρόσπιτο πάνω σε ένα πεύκο. Υπέροχη παραλία, αρχαιότητες ( έχει μια λυκιακή σαρκοφάγο με ελληνική επιγραφή στο μονοπάτι για την παραλία), σπιτικό φαγητό στις πανσιόν, πορτοκαλιές, πευκοδάσος και ευκαιρία για εκδρομές στα πέριξ: Χίμαιρα με τις αιώνιες φλόγες, Μύρα, εκδρομές στα χριστιανικά μοναστήρια των βουνών, Φάσηλις σε μαγικό παραθαλάσσιο τοπίο.

paefstra

Member
Για να μην υπάρχει παρεξήγηση, το Altinkum που εννοώ εγώ ειναι πολύ νοτιότερα, κοντά στα Δίδυμα. Altinkum σημάινει Χρυσή Άμμος και είναι κοινή ονομασία πολλών πλαζ της γείτονος.
Κατά τα άλλα συμφωνώ με την Έρση: Όλυμπος και διαμονή σε κάποια από τις μικρές πανσιόν της περιοχής, ή για τους πιο εναλλακτικούς σε δεντρόσπιτο πάνω σε ένα πεύκο. Υπέροχη παραλία, αρχαιότητες ( έχει μια λυκιακή σαρκοφάγο με ελληνική επιγραφή στο μονοπάτι για την παραλία), σπιτικό φαγητό στις πανσιόν, πορτοκαλιές, πευκοδάσος και ευκαιρία για εκδρομές στα πέριξ: Χίμαιρα με τις αιώνιες φλόγες, Μύρα, εκδρομές στα χριστιανικά μοναστήρια των βουνών, Φάσηλις σε μαγικό παραθαλάσσιο τοπίο.
Ε να, αυτά μου κάνετε και με ξεσηκώνετε! Άκου δεντρόσπιτο πάνω σε πεύκο! Υπάρχει link γι' αυτό; Με βλέπω Αύγουστο να ετοιμάζω βαλίτσες... Και κατι ακόμη: πώς πάει κανείς σ΄αυτή την περιοχή από Ελλάδα;

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
Πετάς για Αττάλεια, ή Νταλαμάν.
Εναλλακτικά με πλοίο από Ρόδο για Μάρμαρις, ή Φετχιγιέ (εποχιακά).
Ή Καστελόριζο για Κας.
Το αεροπλάνο νομίζω συμφέρει περισσότερο.

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Ναι, για να βρεθούμε στα ωραια της Τουρκίας θα πρεπει να πληρωσουμε ακριβά τη μεταβαση από τον Ελλάδα: ουτε τσαρτερ, ουτε low cost για τη γείτονα!
Site με πληροφορίες για την περιοχή: Γ‡Δ±ralΔ± PansiyonlarΔ± Antalya Butik Hotel FiyatlarΔ± Pension Pensions Pansiyonlar Olympos Otel Cirali (?irali), Hotels, Pensionen, Hotelreservierung, Infos, Olympos Trekking In Turkey: The Lycian Way by Kate Clow

paefstra

Member
Ακούγεται λίγο εξτρίμ, αλλά έχει μια χαρά low cost από Λονδίνο, όπου πάω έτσι κι αλλιώς κάθε καλοκαίρι! Και ryan παίζει και τσάρτερ από Thomas Cook. Στοιχίζει φτηνότερα το να ξεκινήσεις από Λονδίνο, παρά από Αθήνα!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom