• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ελληνικό νησί ή παράλια Τουρκίας για διακοπές φέτος;

alma

Member
Επειδή πηγαίνω Χίο κάθε χρόνο έχω να σου πω ειδικά αν δεν έχεις ξαναπάει και πας πρώτη φορά,να μείνεις μόνο Χίο ειδικά αν πας για λιγότερο απο 10 μέρες.Είναι μεγάλο νησί και έχει πάρα πολλά να δεις και να κάνεις καθώς και πολλές παραλίες.Εκτός απο τα μαστιχοχώρια,υπάρχει και ο υπέροχος Κάμπος με τα αρχοντικά και τον πολυχώρο-μουσείο εσπεριδοειδών Citrus που διοργανώνει και δραστηριότητες-θεατρικά για παιδιά,τα υπέροχα χωριά στο Βορρά όπως η Βολισσός με το κάστρο,το ορεινό Πιτυός κτλ......Από παραλιες όλων των ειδών όπως Μαύρα Βόλια με βότσαλο,Βρουλίδια που θυμίζει Επτάνησα,κοσμικές όπως Καρφάς κτλ.Επίσης έχει συχνά εκδρομές(αν θες οπωσδήποτε και τουρκικά παράλια) μονοήμερες,διήμερες και τριήμερες για τα τουρκικά παράλια.Δίνω αυτές τις πληροφορίες επειδή αναφέρθηκε η Χίος.Ωστόσο τα λεωφορεία στη Χίο είναι αραιά και αν δεν οδηγείς είναι πρόβλημα.Εκτός αν χρησιμοποιήσεις και ταξί.....

paefstra

Member
ειναι πολυ διαφορετικες οι σκεψεις μιας οικογενειας καθως εχει αλλα μετρα και σταθμα..
αληθεια για ποια περιοχη στα τουρκικα παραλια βρηκες 250 ή 350 ευρω το πακετο?
Η σύνθεση της παρέας είναι εγώ και το Βλαστάρι, το οποίο είναι εκπαιδευμένο στην ταλαιπωρία και η περιοχή που κοιτάω είναι Bitez ή Turgutreis, .

paefstra

Member
.Δίνω αυτές τις πληροφορίες επειδή αναφέρθηκε η Χίος.Ωστόσο τα λεωφορεία στη Χίο είναι αραιά και αν δεν οδηγείς είναι πρόβλημα.Εκτός αν χρησιμοποιήσεις και ταξί.....
Μάλλον αυτό που περιγράφεις είναι για άτομα που οδηγούν...Παίρνω ταξί όποτε το χρειάζομαι, αλλά βασίζομαι στις συγκοινωνίες και δεν αντέχω τις μεγάλες διαδρομές στις διακοπές.

alma

Member
Άρα όντως η Χίος δεν είναι για την περίπτωση σας.Καλά να περάσετε όπου και να πάτε.

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Άσχετο αλλά και σχετικό ταυτόχρονα :) Φίλη μου που σπούδαζε Χίο μου είπε ότι το νησί έχει πολύ τσιμπημένες τιμές σε φαγητό, ισχύει;

galat

Member
Επόμενο Ταξίδι
...
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
@ paefstra
Η ταπεινή μου γνώμη στο ερώτημά σου :
Αν θέλεις να πας κάπου στο εξωτερικό ή να αλλάξεις παραστάσεις σε σχέση με όσα κάνεις τα τελευταία χρόνια, πήγαινε να ανακαλύψεις την φίλη και γείτονα χώρα, στα παράλια της οποίας έτσι και αλλίως θα βρεις κάτι από τον εαυτό μας.
Αν όμως το κριτήριό σου είναι καθαρά οικονομικό, να μείνεις στην Ελλάδα. Όχι από πατριωτισμό. Αλλά γιατί ένα 23 ή 16% όσων δαπανήσεις σαν ΦΠΑ θα γυρίσει πάλι σε σένα. Γιατί θα στηρίξεις θέσεις εργασίας, ανάμεσα στις οποίες και την δική σου. Γιατί θα δώσεις ελπίδα σε μία δύσκολη στιγμή σε ανθρώπους που παλεύουν για να επιβιώσουν.

σαιτας

Member
Υπαρχουν ωραιοτατα νησακια κοντα στην αττικη και χωρις να πληρωσεις μια περιουσια στα εισιτηρια. Μην ξεχναμε το κοστος εισιτηριων. Αιγινα,Αγκιστρι, Πορος κ.λ.π. παραλιες να πλατσουριζετε και χαμηλο κοστος βεβαια.

paefstra

Member
Υπαρχουν ωραιοτατα νησακια κοντα στην αττικη και χωρις να πληρωσεις μια περιουσια στα εισιτηρια. Μην ξεχναμε το κοστος εισιτηριων. Αιγινα,Αγκιστρι, Πορος κ.λ.π. παραλιες να πλατσουριζετε και χαμηλο κοστος βεβαια.
Αυτό πράγματι το κάνουμε Σαββατοκύριακα με ευκολία. Πέρσι μάλιστα διέθεσα κι ένα 4ήμερο στον Πόρο και δεν το μετάνιωσα. Όμως, δεν τις λες και ωραίες τις θάλασσες, ούτε καθαρές. Μόνο σαν σύντομη απόδραση μπορείς να το δεις κι όχι για διακοπές, και πιστεύω ότι θα συμφωνήσουν κι άλλοι.

paefstra

Member
@ paefstra
Η ταπεινή μου γνώμη στο ερώτημά σου :
Αν θέλεις να πας κάπου στο εξωτερικό ή να αλλάξεις παραστάσεις σε σχέση με όσα κάνεις τα τελευταία χρόνια, πήγαινε να ανακαλύψεις την φίλη και γείτονα χώρα, στα παράλια της οποίας έτσι και αλλίως θα βρεις κάτι από τον εαυτό μας.
Αν όμως το κριτήριό σου είναι καθαρά οικονομικό, να μείνεις στην Ελλάδα. Όχι από πατριωτισμό. Αλλά γιατί ένα 23 ή 16% όσων δαπανήσεις σαν ΦΠΑ θα γυρίσει πάλι σε σένα. Γιατί θα στηρίξεις θέσεις εργασίας, ανάμεσα στις οποίες και την δική σου. Γιατί θα δώσεις ελπίδα σε μία δύσκολη στιγμή σε ανθρώπους που παλεύουν για να επιβιώσουν.
Προφανώς και συμφωνώ με την τοποθέτησή σου. Όμως θα ήταν σκόπιμο να δείξουν κατανόηση και οι επαγγελματίες του τουρισμού και αφού το εισόδημα των Ελλήνων μειώθηκε και να μην κάνουν αυξήσεις φέτος. Αν οι τιμές έμεναν στα ίδια επίπεδα, έστω, δεν θα το συζητούσα καν. Όμως, αντί γι΄αυτό, αυξάνεται το κόστος των διακοπών...Φοβάμαι ότι αν συνεχιστεί αυτό, του χρόνου το δίλημμα θα είναι "όπου φτηνότερα βρω ή τίποτα".

Fanie

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπέστη
Ταξίδι-Όνειρο
Lena's Stone Forest
Εγώ ήθελα να σου προτείνω το Ποτοκάκι, στο Πυθαγόρειο της Σάμου.
Έχει μεγάλη παραλία με βότσαλο και άμμο, μέτριο βάθος νερών, ήπιο κυμματισμό και βρίσκεται δίπλα στο αεροδρόμιο και την πόλη του Πυθαγορείου.
Υπάρχουν οικονομικά καταλύματα, αλλά είναι σχετικά μακριά από την παραλία.
Ρίξε κι εσύ μια ματιά:

Booking.com: Ξενοδοχεία σε Πυθαγόρειο. Κάντε κράτηση σε ξενοδοχείο τώρα!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.652
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom