• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ελληνικό νησί ή παράλια Τουρκίας για διακοπές φέτος;

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Ναι αν κανεις τετοιον συνδυασμό βγαινει. Απλώς δεν ειναι το σύνηθες συμβαίνον!

hypatia

Member
Επόμενο Ταξίδι
Southern Italy
Ταξίδι-Όνειρο
Σεράγεβο, Λίβανος, Περού
Κατά τα άλλα συμφωνώ με την Έρση: Όλυμπος και διαμονή σε κάποια από τις μικρές πανσιόν της περιοχής, ή για τους πιο εναλλακτικούς σε δεντρόσπιτο πάνω σε ένα πεύκο. Υπέροχη παραλία, αρχαιότητες ( έχει μια λυκιακή σαρκοφάγο με ελληνική επιγραφή στο μονοπάτι για την παραλία), σπιτικό φαγητό στις πανσιόν, πορτοκαλιές, πευκοδάσος και ευκαιρία για εκδρομές στα πέριξ: Χίμαιρα με τις αιώνιες φλόγες, Μύρα, εκδρομές στα χριστιανικά μοναστήρια των βουνών, Φάσηλις σε μαγικό παραθαλάσσιο τοπίο.
Εννοείς τα δεντροσπιτα του Καντίρ???? Θέλω χρόνια να πάω εκεί κυρίως για τα δεντρόσπιτα και τις αιώνιες φλόγες. Εχεις προσωπική εμπειρία???:p

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Έχω μείνει πριν από αιώνες στα δεντρόσπιτα. Είναι για backpacking καταστάσεις.
Πέρσι που πήγα, έμεινα στο Kibala που δεν έχει δεντρόσπιτα αλλά είναι σε καλή τοποθεσία και σαφώς υπερτερεί, αν και απέχει από τη θάλασσα.
Τα δεντρόσπιτα αρχίζουν και εξαπλώνονται όλο και πιο πολύ στη ΝΔ Τουρκία, τελευταία τα είδα και στο φαράγγι Saklikent.

iolh

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρισι
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος ΗΠΑ
μπορεις και τα δυο!
εγω για παραδειγμα ειχα παει χιο-συρνη (ειναι πολυ κοντα)

Rosa Mundial

Member
Επόμενο Ταξίδι
ελα ντε
Ταξίδι-Όνειρο
Ταϋλάνδη
παιδια, πιστευετε οτι τα παραλια μπορει καποιος να τα εξερευνησει μονος του? Δηλαδη χρις οργανωμενο ταξιδι? Να αναλυσω τι εννοω:υπαρχουν για μενα προορισμοι που αξιζει να επισκεφθει κανεις με τουριστικο γραφειο, πχ. Βουλγαρία, κυριως λογω του οτι το κοστος ειναι σαφως χαμηλοτερο ετσι όσο και για λογους ξεναγησης κλπ, που νομιζω τα τουριστικα προσφερουν πολυ καλα πακετα.

Απο την αλλη, υπαρχουν προορισμοι που θεωρω αδιανοητο να επισκεφθει καποιος με ταξιδιωτικο! Π.χ. οι μεγαλες ευρωπαϊκες πρωτευουσες! Εκει μπορεις να οργανωσεις μονος σου το ταξιδι, να δεις πολυ περισσοτερα με τον τροπο που εσυ θελεις και να κρατησεις το κοστος πιο χαμηλα σε συγκριση με αυτα που θα δωσεις στο ταξιδιωτικο.

Για τα παραλια Τουρκιας τι προτεινετε? Π.χ , βρηκα 3μερο πακετο απο Λεσβο για Αιβαλι-Σμυρνη με 180 ευρω , με ακτοπλοϊκα, 2 διανυκτερευσεις και διατροφη. Σκεφτομαι οτι με τοσα χρηματα (360 για δυο) θα μπορεσουμε μονοι μας να ευχαριστηθουμε καλυτερα το ταξιδι μας, να φαμε οπου θελουμε και να μεινουμε και παραπανω μερες. Μηπως , όμως, αν παμε μεμονωμενα μας....πιασουν κοτσους (για να το πω χυμα!) ....?

paefstra

Member
Τα ταξιδιωτικά γραφεία της Θεσσαλονίκης δίνουν το πακέτο των 2 διανυκτερεύσεων στο Αιβαλί με μεταφορά από και προς τη Θεσσαλονίκη με 99 ευρώ (σύνολο 4 μέρες, βέβαια). Μάλλον κάπως υπερτιμημένη εκδρομή βρήκες.

Rosa Mundial

Member
Επόμενο Ταξίδι
ελα ντε
Ταξίδι-Όνειρο
Ταϋλάνδη
Τα ταξιδιωτικά γραφεία της Θεσσαλονίκης δίνουν το πακέτο των 2 διανυκτερεύσεων στο Αιβαλί με μεταφορά από και προς τη Θεσσαλονίκη με 99 ευρώ (σύνολο 4 μέρες, βέβαια). Μάλλον κάπως υπερτιμημένη εκδρομή βρήκες.
η αληθεια ειναι οτι ψαχνω απο μυτιληνη και ειναι μακραν η φθηνοτερη πολυημερη που βρηκα! μου φαινεται κι εμενα τσιμπημενη, γι'αυτο μαλλον θα καταληξω να παω μονη μου (με λιγοστη αναζητηση βρηκα ηδη δικλινο με 35 ευρω με πρωινο!).

Δυστυχως, απ'ό,τι βλεπω, φετος είναι η πρωτη χρονια που τα εισιητρια απο Μυτιληνη για απεναντι εχουν τσιμπημενες τιμες. Μεχρι περυσι πηγαινες τσαμπα!

mfish

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ολη η γη
απο λεσβο 180 ευρω το ατομο για τριημερο( 2 διανυκτερευσεις) μου φαινονται υπερβολικα. Και απο τη στιγμη που περνας γιατι να μη μεινεις και 2 μερες παραπανω να δεις και αλλα πραγματα.

ZephX

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Azerbaijan/Bhutan
Πέρυσι το καλοκαίρι πέρασα με τους φίλους μου 2 εβδομάδες στο Dalyan. Μια βίλα με 4 κρεβατοκάμαρες, πισίνα κτλ κτλ κόστισε γύρω στις 2,500 λίρες. Ουσιαστικά έβγαινε στις 20 λίρες το άτομο την ημέρα. Για αντίστοιχη βίλα που ψάξαμε στην Ελλάδα δυστυχώς δεν βρήκαμε ή ήταν η τριπλάσια τιμή. Δεν θα διαφωνήσω ότι στο Dalyan δεν έχεις την παραλία μπροστά στα πόδια σου (πρέπει να πάρεις καραβάκι) αλλά για αυτό που θέλαμε εμείς ήταν τέλειο. Γνωρίσαμε και γυρίσαμε τις γύρω περιοχές (Αφροδισία, Ελληνικά χωριά φαντάσματα, κτλ κτλ), πήγαμε μερικές μέρες για μπάνιο, καλό φαγητό ταβέρνας σε λογικές τιμές με πολύ καλό σέρβις, BBQ στο σπίτι κτλ.

Δηλαδή ένα ταξίδι αναψυχής που είχε και αρκετό αρχαιολογικό και ιστορικό ενδιαφέρον (τουλάχιστον 6-7 διαφορετικά αξιοθέατα)...Δεν ξέρω κατά πόσο εύκολο θα ήταν να κάνουμε κάτι τέτοιο στην Ελλάδα σε αυτές τις τιμές.

Βέβαια το γεγονός είναι ότι το αεροδρόμιο του Dalaman έχει πτήσεις απο σχεδόν όλες τις μεγάλες Ευρωπαϊκές πόλεις, πλην της Αθήνας θα κάνει το ταξίδι δύσκολο για όσους θέλουν να πάνε εκεί.

Rosa Mundial

Member
Επόμενο Ταξίδι
ελα ντε
Ταξίδι-Όνειρο
Ταϋλάνδη
απο λεσβο 180 ευρω το ατομο για τριημερο( 2 διανυκτερευσεις) μου φαινονται υπερβολικα. Και απο τη στιγμη που περνας γιατι να μη μεινεις και 2 μερες παραπανω να δεις και αλλα πραγματα.
τελικα ειναι οντως πανακριβο. Μαλλον θα παμε μονοι μας. Αλλα 80 ευρω μεταφορικα για μυτιληνη? 80 ευρω? Με σαπιοκαραβο......

Rosa Mundial

Member
Επόμενο Ταξίδι
ελα ντε
Ταξίδι-Όνειρο
Ταϋλάνδη
σε αυτες τις παραλιακες περιοχες δεν συναλλασονται με ευρω ?

mfish

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ολη η γη
80 ευρω τι ειναι ? μεταφορικα απο αθηνα μυτηληνη και πισω? ακομα και να συναλλασονται σε ευρω δε συμφερει νομιζω, ειναι πιο ευκολο να γινουν στρογγυλοποιησεις αρνητικες για εσενα. Εμεις τουρκια μονο ξενοδοχεια πληρωναμε καμια φορα σε ευρω και μονο σε αυτα που ειχαμε κλεισει απο booking.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.652
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom