• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ελληνικό νησί ή παράλια Τουρκίας για διακοπές φέτος;

alma

Member
Άσχετο αλλά και σχετικό ταυτόχρονα :) Φίλη μου που σπούδαζε Χίο μου είπε ότι το νησί έχει πολύ τσιμπημένες τιμές σε φαγητό, ισχύει;

Εξαρτάται σε ποιά περιοχή και κυρίως σε ποιά εστιατόρια αναφέρεται.Στη Συκιάδα για παράδειγμα μπορείς να φας καλά και μεγάλες μερίδες σε καλές τιμές χωρίς όμως ποικιλία.Στη Λαγκάδα τρως εξαιρετικά ψάρια σε πολύ λογικές τιμές.Αν φας στο Αργέντικο στον Κάμπο φυσικά είναι διαφορετική η τιμή.Επίσης μερικά ακριβούτσικα υπάρχουν στο Βροντάδος.Στο Πιτυός επίσης τρως τοπικές σπεσιαλιτέ σε πολύ λογικές τιμές......Οπότε γενικά δεν θα έλεγα οτι είναι ακριβό το φαί.Ακόμα και στον τουριστικό Καρφά τρως σε λογικές τιμές.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Με έκπληξη διαπίστωσα ότι το στούντιο που κλείνω τα 3 τελευταία χρόνια για διακοπές στις Κυκλάδες έχει ανεβάσει τις τιμές του κατά 15% φέτος ενώ τα νάυλα των ακτοπλοϊκών αυξάνονται κατά 10% περίπου. Με μείωση μισθού στο 20% που μου προέκυψε φέτος, το δίλημμα είναι πραγματικό.
Σε πελατη 3 ετων κανουν αυξηση 15%; Δηλαδη επικοινωνησες μαζι τους τους ειπες ποια εισαι και σου ειπαν τιμη κατα 15% μεγαλυτερη σε σχεση με την περσινη; (μονο αν περσι επεσες σε μεγαλη προσφορα μπορω να βρω λογικη). Εχε κατα νου πως μπορεις να βρεις αλλο φθηνοτερο καταλυμα στο ιδιο νησι ή σε αλλο μερος της Ελλαδας (δοξα το Θεο υπαρχουν παρα πολλα). Στα τουρκικα παραλια δεν εχω παει και δεν μπορω να εχω αποψη.

κι επειδη αναφερθηκε και το θεμα ακριβο φαγητο για καποιες τουριστικες περιοχες. Ναι σε γενικες γραμμες τα εστιατορια κλπ ισως ειναι λιγο πιο τσιμπημενα απο καποιες αλλες επαρχιακες και παραμεθωριες περιοχες της χωρας. Αυτο ομως δεν συμβαινει γιατι οι επιχειρηματιες θελουν να εκμεταλευτουν τους πελατες αλλα γιατι εχουν πελατεια και εσοδα 2 αντε 3 μηνες το χρονο. Πληρωνουν ομως για ολοκληρο το χρονο νοικι, παγια σε ΔΕΗ, νερο, τηλεφωνο κ.α. Συνεπως αυτα τα κοστη αναγκαστηκα πρεπει να ενσωματωσουν στον τιμοκαταλογο τους.
Αλλα με την πολιτικη που ακολουθουν οι εκαστοτε κυβερνησεις δεν υπαρχει περιπτωση να επιμηκυνθει η τουριστικη περιοδος. Επισης δεν βλεπω κανεναν να διαμαρτυρεται για το 23% ΦΠΑ στην εστιαση. Φετος να δειτε τιμες σε εστιατορια και ταβερνες. Αν παει και στα νησια απο το 16% στο 23& εκει να δειτε γλεντια. Και μετα απο αυτο πηγαινε και ριξε τη ψηφο σου στους ιδιους μ@λ@κ@ Ελληνα...

Σαφως υπαρχουν και αυτοι που εκμεταλλευονται αλλα αυτοι ειναι οσοι εξασφαλισμενη πελατεια κυριως λογω της θεσης του καταστηματος. Π.χ. στη Χαλκιδικη υπαρχουν ταβερνες με ανεκτο ως χαλια φαγητο που ειναι πανω στο κυμα ή εχουν θεα τη θαλασσα που ειναι ασφυκτικα γεματες το καλοκαιρι και αλλες με εξαιρετικο φαγητο που ειναι στους πισω (δευτερους οπως τους λεμε) δρομους που εχουν πολυ λιγοτερο ως ελαχιστο κοσμο.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Άσχετο αλλά και σχετικό ταυτόχρονα :) Φίλη μου που σπούδαζε Χίο μου είπε ότι το νησί έχει πολύ τσιμπημένες τιμές σε φαγητό, ισχύει;
Αν η φιιλη σου ειναι Σερραια ισως εχει δικιο. Το φαγητο στα Σερρας ειναι παφθηνο οποτε της Χιου μοιαζει ακριβο...

paefstra

Member
Σε πελατη 3 ετων κανουν αυξηση 15%; Δηλαδη επικοινωνησες μαζι τους τους ειπες ποια εισαι και σου ειπαν τιμη κατα 15% μεγαλυτερη σε σχεση με την περσινη; (μονο αν περσι επεσες σε μεγαλη προσφορα μπορω να βρω λογικη). Εχε κατα νου πως μπορεις να βρεις αλλο φθηνοτερο καταλυμα στο ιδιο νησι ή σε αλλο μερος της Ελλαδας (δοξα το Θεο υπαρχουν παρα πολλα).
Η αύξηση που είδα είναι στην ιστοσελίδα. Εννοείται ότι ως πελάτισσα είχα σταθερή προ-προπερσινή τιμή, αν και κάθε χρόνο η επίσιμη τιμή "τσιμπούσε" λιγάκι προς τα πάνω. Ακόμη δεν πήρα τηλέφωνο, αλλά το θεωρώ απίθανο να απορροφήσει τόση αύξηση. Εννοείται ότι θα πάρω να μάθω συγκεκριμένα, απλά δεν περίμενα να δω φέτος ειδικά τόση αύξηση, ενώ αφαιρέθηκε και η προσφορά των προηγούμενων ετών για ένα βράδυ δώρο στα 7.
Όσο για το να βρώ κάτι άλλο το ίδιο καλό και φθηνότερο δεν παίζει. Είναι ένα από τα ωραιότερα και καθαρότερα στούντιο που έχω πάει ποτέ, και στην καλύτερη δυνατή τιμή. Έχω κόλλημα με το νησί αυτό και έχουν προφανώς τσεκαριστεί τα πάντα!

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Η αύξηση που είδα είναι στην ιστοσελίδα. Εννοείται ότι ως πελάτισσα είχα σταθερή προ-προπερσινή τιμή, αν και κάθε χρόνο η επίσιμη τιμή "τσιμπούσε" λιγάκι προς τα πάνω. Ακόμη δεν πήρα τηλέφωνο, αλλά το θεωρώ απίθανο να απορροφήσει τόση αύξηση. Εννοείται ότι θα πάρω να μάθω συγκεκριμένα, απλά δεν περίμενα να δω φέτος ειδικά τόση αύξηση, ενώ αφαιρέθηκε και η προσφορά των προηγούμενων ετών για ένα βράδυ δώρο στα 7.
Όσο για το να βρώ κάτι άλλο το ίδιο καλό και φθηνότερο δεν παίζει. Είναι ένα από τα ωραιότερα και καθαρότερα στούντιο που έχω πάει ποτέ, και στην καλύτερη δυνατή τιμή. Έχω κόλλημα με το νησί αυτό και έχουν προφανώς τσεκαριστεί τα πάντα!
Ε δεν μπορει σε ολο το νησι να μην υπαρχει αλλο αξιοπρεπες στουντιο σε καλη τιμη.

Παρε τηλεφωνο. Σε πελατες δεν κανεις ποτε αυξηση (και μαλιστα τοσο μεγαλη) εκτος κι αν εχει γινει αναβαθμιση στις παροχες ξενοδοχειου-δωματιου.
Θεωρω πως ψαχνεις για τις ιδιες ημερομηνιες πανω κατω με τις περσινες. Δηλαδη δεν πηγες περσι αρχες Ιουλιου ή Ιουνιο και φετος θες τελος Ιουλιου ή Αυγουστο.

paefstra

Member
Ε δεν μπορει σε ολο το νησι να μην υπαρχει αλλο αξιοπρεπες στουντιο σε καλη τιμη.

Παρε τηλεφωνο. Σε πελατες δεν κανεις ποτε αυξηση (και μαλιστα τοσο μεγαλη) εκτος κι αν εχει γινει αναβαθμιση στις παροχες ξενοδοχειου-δωματιου.
Θεωρω πως ψαχνεις για τις ιδιες ημερομηνιες πανω κατω με τις περσινες. Δηλαδη δεν πηγες περσι αρχες Ιουλιου ή Ιουνιο και φετος θες τελος Ιουλιου ή Αυγουστο.
Πράγματι, τις ίδιες ακριβώς ημερομηνίες πάω πάντα, και πιστεύω πως αν επικοινωνήσω σίγουρα θα έχω κάποια προνομιακή αντιμετώπιση, αλλά πόσο; Και, όντως έχω τσεκάρει τα πάντα, και από internet και δια ζώσης, και αυτό που πάω είναι εξαιρετική περίπτωση.
Με μείωση εισοδήματος φέτος και αυξήσεις σε ακτοπολοϊκά, δωμάτια και φαγητό, είναι πολύ δύσκολο να εξασφαλίσεις διακοπές όπως πέρσι. Ή τα στάνταρ θα ρίξεις (που τα δικά μου δεν είναι πολύ ψηλά: καθαριότητα, ησυχία, λειτουργικότητα, και κάποια αισθητική) ή τις μέρες θα μειώσεις. Ή παράλια Τουρκίας.:(

alma

Member
Πέρσυ στη Σίφνο το Μελτέμι στις Καμάρες είχε τον Ιούλιο δωμάτια καθαρά πολύ κοντά στη θάλασσα γύρω στα 40 ευρώ.Δεν ξέρω αν ισχύει για φέτος(μου είχε φανεί πολύ καλή τιμή).Υποθέτω οτι και φέτος δεν θα έχει καμιά ιδιαίτερη διαφορά.

paefstra

Member
Πέρσυ στη Σίφνο το Μελτέμι στις Καμάρες είχε τον Ιούλιο δωμάτια καθαρά πολύ κοντά στη θάλασσα γύρω στα 40 ευρώ.Δεν ξέρω αν ισχύει για φέτος(μου είχε φανεί πολύ καλή τιμή).Υποθέτω οτι και φέτος δεν θα έχει καμιά ιδιαίτερη διαφορά.
Μόλις το είδα, απλό δίκλινο, όχι στούντιο και τέλος Ιουλίου στα 65 ευρώ φέτος. Ε, δεν το λες και ευκαιρία, κυρίως λόγω της έλλειψης εξοπλισμού κουζίνας που μου φαίνεται ό,τι χρησιμότερο για διακοπές με παιδί και από τα αδιαπραγμάτευτα στάνταρ...δε μπορώ να περιγράψω πόσο χάλια είναι να πλένεις το πιατικό που λερώνεται από τα πρωινά, τα δεκατιανά ή τα απογευματινά στο νιπτήρα του μπάνιου...
Τέλος πάντων,ευχαριστώ για τις προτάσεις αλλά η πρόθεσή μου στο topic δεν ήταν να βρώ καλύτερες τιμές για ένα συγκεκριμένο νησί, αλλά να διερευνήσω πόση διαφορά και σε τι έχουν οι διακοπές στην Τουρκία σε σχέση με τα ελληνικά νησιά, εκτός από το οικονομικό, που είναι σαφώς υπέρ της Τουρκίας.

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Αν η φιιλη σου ειναι Σερραια ισως εχει δικιο. Το φαγητο στα Σερρας ειναι παφθηνο οποτε της Χιου μοιαζει ακριβο...
Σερραία όποτε ίσως έχεις δίκιο :) Αλλά τρώμε και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας..υπάρχει δλδ ένα μέτρο σύγκρισης..Μου έλεγε τραγικές τιμές (δλδ ακριβά και για Αθήνα) σε delivery για παράδειγμα. Εξωπραγματικές τιμές για μια πίτσα. Θα πρέπει να τη ρωτήσω για περισσότερες λεπτομέρειες γιατί πραγματικά δε θυμάμαι.

Πάντως όντως εδώ έχουμε πολύ φτηνό φαγητό και σε ορισμένα μέρη εξαιρετικό :cool:

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Η Τουρκία δεν είναι φτηνή χώρα πλέον. Με τη βενζίνη στα 2 ευρώ και κάτι, έχει ακριβύνει πολύ.
Τα ξενοδοχεία δεν είναι καλύτερα από τα δικά μας, και όταν κάποιος κάνει συγκρίσεις, καλό είναι να τις κάνει σε όμοια πράγματα. Δηλαδή νοικιαζόμενα δωμάτια Ελλάδας με νοικιαζόμενα Τουρκίας. 4άρια με 4άρια κλπ.
Επίσης καλό είναι να γίνεται σύγκριση με βάση το συγκριτικό πλεονέκτημα των θερέτρων. Μπορεί ένα 3άρι σε ελληνικό νησί να είναι ακριβότερο από ένα 3άρι τούρκικο, αλλά είναι και θέμα τόπου. Στα ελληνικά νησιά υπάρχουν ονειρεμένες αμμουδιές, στα τουρκικά παράλια, όχι.
Τα περισσότερα ξενοδοχεία στην Τουρκία βρίσκονται πάνω σε βραχώδεις ακτές με μια μικροσκοπική αμμουδιά από κάτω που τη μοιράζονται 1000 πελάτες. Εξαίρεση αποτελούν τα τεράστια ξενοδοχεία της Αττάλειας, που έχουν μπροστά μεγάλες αμμουδιές, αλλα απευθύνονται σε μαζικό τουρισμό που έρχεται με τσάρτερ. Αν σας αρέσει αυτού του είδους ο τουρισμός, τότε είναι καλή επιλογή - πολύ καλύτερη από τον αντίστοιχο τουρισμό της Κρήτης.
Αλλά αν φαντάζεστε μικρά γραφικά ψαροχώρια με ωραία ξενοδοχειάκια με υπέροχες παραλίες, τότε τα ελληνικά νησιά είναι μονόδρομος.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.652
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom