• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

"Εθνικά πιάτα" χωρών

Thalassaki

Member
Μηνύματα
767
Likes
4.755
Επόμενο Ταξίδι
........
Όσοι έχετε πάει στην Ουγγαρία σίγουρα έχετε δοκιμάσει ένα από τα δημοφιλέστερα εθνικά της πιάτα το Gulyás. Αυτή η χορταστική, θερμαντική σούπα συνήθως μαγειρεύεται με βοδινό κρέας, μπόλικα κρεμμύδια, πάπρικα, λαχανικά και μικροσκοπικά χειροποίητα ζυμαρικά.
Hungarian-Goulash-Plated-Cravings-3-640x960.jpg



Η ρίζες αυτή της σούπας ανιχνεύονται στον 9ο αιώνα και η ονομασία του προέρχεται από την ουγγρική λέξη gulyás που σημαίνει «βοσκοί» ή «κτηνοτρόφοι». Κτηνοτρόφοι και βοσκοί λοιπόν από την Κεντρική Ευρώπη επινόησαν αυτό το πιάτο, αρχικά χρησιμοποιώντας αποξηραμένο κρέας που το μαγείρευαν με άλλα υλικά. Αν και οι Ούγγροι θεωρούν ότι αυτή η σούπα είναι ένα από τα εθνικά τους πιάτα, άλλες χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης φτιάχνουν αυτή την παραδοσιακή σούπα σε διαφορετικές παραλλαγές.

Στη Βιέννη, το πρώην κέντρο της Αυστροουγγρικής Αυτοκρατορίας, αναπτύχθηκε ένα ιδιαίτερο είδος γκούλας. Το Wiener Saftgulasch ή το Fiakergulasch στο μενού σε παραδοσιακά εστιατόρια είναι ένα πλούσιο στιφάδο με περισσότερα κρεμμύδια χωρίς ντομάτες και συνήθως έρχεται μόνο με σκούρο ψωμί. Μια παραλλαγή του Wiener Saftgulasch είναι το Fiakergulasch, το οποίο σερβίρεται πολλές φορές με τηγανητό λουκάνικο και τοπικά dumblings με το όνομα Semmelknödel.

Υπο κανονικές συνθήκες και σύμφωνα με τα όσα είχαμε προγραμματίσει, την προηγούμενη εβδομάδα θα βρισκόμαστε στην Αυστρία και σίγουρα ένα από τα πιάτα που θα τρώγαμε εκεί εκτός από το κλασσικό wiennersnitzel θα ήταν και το Goulash που είναι επίσης πολύ δημοφιλές.
Εφόσον όμως τα σχέδια μας δεν μπόρεσαν να πραγματοποιηθούν και για να «ζεστάνω» λίγο την απογοήτευση και την μελαγχολία του νέου μας αποκλεισμού αποφάσισα να φέρω την κεντρική Ευρώπη στο πιάτο μας. Για να υποδεχτούμε τις πρώτες ψύχρες του φθινοπώρου έφτιαξα την πολύ παλιά συνταγή Γκούλας που έχω από την Γκρατσιώτισσα γιαγιά μου ή οποία με τη σειρά της την διατηρούσε απαράλλακτη για χρόνια όπως ακριβώς την έκανε η δική της γιαγιά και θέλω να μοιραστώ σήμερα μαζί σας.

IMG_20201108_150401.jpg

Ψωνίστε τα υλικά. προμηθευτείτε τις αγαπημένες σας μπύρες και ταξιδέψτε το επόμενο Σαββατοκύριακο στην κεντρική Ευρώπη με όχημα το πιάτο σας!

Υλικά
  • 1 κιλό μοσχάρι ( κατά προτίμηση χτένι ή ποντίκι) κομμένο σε μεγάλους κύβους και ελαφρώς αλευρωμένο
  • 4 ψιλοκομμένα μεγάλα κρεμμύδια
  • 4 καρότα μέτρια σεφέτες
  • 3 πατάτες κομμένες σε καρεδάκια
  • Μερικά κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1ή 2 καυτερές πράσινες πιπεριές, 2 γλυκές πιπεριές κέρατα και μία κόκκινη πιπεριά σε κύβους
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο ή φυτικό λίπος τύπου φυτίνη
  • 4 κουταλιές σούπας γλυκιά πάπρικα ή 2 κουταλιές γλυκιά πάπρικα και 2 κουταλιές καπνιστή
  • 4 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 1 κουταλιά κύμινο σκόνη ή σπόρους αγριοκύμινου
  • Αλάτι , μάυρο πιπέρι κατά βούληση
  • 1 λίτρο έτοιμο ζωμό βοδινού ή σπιτικό από κόκκαλα

  • Εκτέλεση
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και σοτάρουμε το μοσχάρι να θωρακιστεί. Αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και ρίχνουμε το κρεμμύδι μαζί με την πάπρικα , το κύμινο, τον πολτό σκόρδου και τις πιπεριές.

Ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα και σβήνουμε με ένα μέρος του βοδινού ζωμού μέχρι να καλυφθεί το κρέας. Σιγομαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για μία ώρα ελέγχοντας κατά διαστήματα τα υγρά προσθέτοντας τον υπόλοιπο ζωμό ή αν χρειαστεί ζεστό νερό έτσι ώστε το κρέας να μένει πάντα μέσα σε υγρό.

Μετά από περίπου μία ώρα προσθέτουμε το αλατοπίπερο το σέλινο, τα καρότα και λίγα λεπτά αργότερα τις πατάτες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για μισή περίπου ώρα ακόμα και μέχρι να ψηθούν τα λαχανικά , να μαλακώσει το κρέας και να χυλώσει η σάλτσα. Αν η σάλτσα δεν χυλώσει αρκετά ή την θέλετε λίγο πιο πυκνή, μπορείτε να την δέσετε προσθέτοντας λίγο 1 κ.σ. αλεύρι ή κορν φλάουερ διαλυμένο σε μισό ποτήρι νερό.

Αν το θέλετε ιδιαίτερα καυτερό μπορείτε να προσθέσετε και μια κουταλιά πιπέρι καγιέν.

Κι εδώ το απαραίτητο συνοδευτικό Semmelknödel που αν σας ενδιαφέρει μπορώ να δώσω επίσης την συνταγή.

IMG_20201108_150408.jpg


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.497
Likes
11.811
Επόμενο Ταξίδι
?
Γκούλας! Λέξη κλειδί. Το βάλσαμο του χειμώνα. Προσωπικά το λατρεύω και το έχω φάει αρκετές φορές στα ταξίδια μου αλλά και στο σπίτι. Το προτιμώ στην κλασική του εκδοχή σε σούπα, αλλά μου άρεσε και σαν πιάτο μοσχάρι με σάλτσα αλλά και σε πιο πηχτή σούπα μέσα σε καρβέλι ψωμί. Αχ!

Βουδαπέστη
Hungary-12.JPG


Μπρατισλάβα
Bratislava-375.jpg


Βιέννη
Vienna -500.jpg


Πράγα
Prague-Πράγα 2018-440.jpg


Prague-Πράγα 2018-767.jpg


Κρακοβία
Krakow 2019-491.jpg


Krakow 2019-994.jpg


@Thalassaki ναι θέλουμε συνταγή. Τι είναι Semmelknodel ?
 
Last edited:

Thalassaki

Member
Μηνύματα
767
Likes
4.755
Επόμενο Ταξίδι
........
Στα σλαβικα παντοπωλεια της Αχαρνων και της Πατησιων βρισκει κανεις ετοιμο το καυτερο μειγμα μπαχαρικων για γκουλας και το προσθετει απλα στο κρεας και τα λαχανικα (δοκιμασμενο)
Έχεις πολύ δίκιο, Κι εγώ πριν 10 χρόνια που έμενα κοντά στην Πλ.Κολιάτσου έβρισκα απίθανα πράγματα σε αυτά τα μαγαζάκια που ξεφύτρωναν σαν τα μανιτάρια στου γύρω δρόμους. Εκτός από τα διάφορα μείγματα μπαχαρικών και τις έτοιμες σούπες που είχαν τιμούσα δεόντως και τα υπέροχα καπνιστά αλλαντικά τους , τις διάφορες κονσέρβες με παστά ψάρια και διαφόρων πατέ και τις υπέροχες ρώσσικες αυθεντικές βότκες που έβρισκα σε δυό ρώσσικα μπακάλικα που είχα δυό τετράγωνα απο το σπίτι μου. Μέχρι και χαβιάρι έφερναν και μπλίνις σε τιμές 6 φορές φτηνότερες απο τα δικά μας delicatessen. Αυτά τα μαγαζάκια μεταναστών είναι αυθεντικά φτηνά και αξίζουν την επίσκεψή μας.
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.937
Likes
44.907
Έχεις πολύ δίκιο, Κι εγώ πριν 10 χρόνια που έμενα κοντά στην Πλ.Κολιάτσου έβρισκα απίθανα πράγματα σε αυτά τα μαγαζάκια που ξεφύτρωναν σαν τα μανιτάρια στου γύρω δρόμους. Εκτός από τα διάφορα μείγματα μπαχαρικών και τις έτοιμες σούπες που είχαν τιμούσα δεόντως και τα υπέροχα καπνιστά αλλαντικά τους , τις διάφορες κονσέρβες με παστά ψάρια και διαφόρων πατέ και τις υπέροχες ρώσσικες αυθεντικές βότκες που έβρισκα σε δυό ρώσσικα μπακάλικα που είχα δυό τετράγωνα απο το σπίτι μου. Μέχρι και χαβιάρι έφερναν και μπλίνις σε τιμές 6 φορές φτηνότερες απο τα δικά μας delicatessen. Αυτά τα μαγαζάκια μεταναστών είναι αυθεντικά φτηνά και αξίζουν την επίσκεψή μας.
Εχω παντα τον φοβο οτι εισαγονται ανεξελεγκτα ως προς τα προσθετα που περιεχουν. Αλλα ποσο συχνα θα μαγειρευει κανεις εθνικ πια? Επισης τα Γεωργιανα και τα Ρωσικα τα φτιαχνουν πλεον και ελληνικες βιοτεχνιες καποιες φορες.
Σε σχεση με 10 χρονια πριν ειναι πολυ περισσοτερα τα μαγαζια.
 

Thalassaki

Member
Μηνύματα
767
Likes
4.755
Επόμενο Ταξίδι
........
Γκούλας! Λέξη κλειδί. Το βάλσαμο του χειμώνα. Προσωπικά το λατρεύω και το έχω φάει αρκετές φορές στα ταξίδια μου αλλά και στο σπίτι. Το προτιμώ στην κλασική του εκδοχή σε σούπα, αλλά μου άρεσε και σαν πιάτο μοσχάρι με σάλτσα αλλά και σε πιο πηχτή σούπα μέσα σε καρβέλι ψωμί. Αχ!

Βουδαπέστη
View attachment 331544

Μπρατισλάβα
View attachment 331543

Βιέννη
View attachment 331549

Πράγα
View attachment 331547

View attachment 331548

Κρακοβία
View attachment 331545

View attachment 331546

@Thalassaki ναι θέλουμε συνταγή. Τι είναι Semmelknodel ?
Τι φωτογραφίες είναι αυτές giannismits ;;; Μου πέταξες τα μάτια έξω!

Βλέπω και σε χαίρομαι πως έχεις κάνει σπουδή και έχει εντρυφήσει στο γκούλας. Το γκούλας που έφαγες στην Βιέννη στου Figlmüller είναι το αυθεντικό Wiener Saftgulasch που ανέφερα πιο πάνω χωρίς λαχανικά σε πηχτή σάλτσα με μοσχάρι και πολλά κρεμμύδια. Το σερβίρουν παραδοσιακά με Spätzle αυτά τα υπέροχα χυλοπιτάκια αυγού που είναι πολύ δημοφιλή εκτός από την Αυστρία και σε Γερμανία, Ουγγαρία, Σλοβενία μέχρι και Ελβετία. Δίπλα βλέπω πως δοκιμάσατε φυσικά και το περίφημο σνίτσελ του όπως πρέπει συνοδευμένο με πατατοσαλάτα!

Η δική μου συνταγή είναι πιό κοντά στην Ουγγαρέζικη αλλά και Τσέχικη συνταγή σε μορφή σούπας παρόλο που μου αρέσει πολύ και η εκδοχή του κυρίως πιάτου σε πυχτή σάλτα με αυτά τα ψωμάκια κνέντλικι που φαίνονται στο πιάτο σου απο την Πράγα ή με τα Semmelknödel που έφτιαξα εγώ.

Τα knödel είναι στην ουσία βραστά ή τηγανιτά dublings και φτιάχνονται από διάφορα αμυλώδη υλικά. Υπάρχουν τα κνόεντελ πατάτας, ψωμιού, knödel που φτιάχνεις με σιμιγδάλι κι αυτά που γίνονται από αλεύρι.
Σκέτα ή γεμιστά, βραστά ή τηγανητά, ένα αγαπημένο συνοδευτικό στην Αυστριακή, Γερμανική, Τσέχικη, Ουγγρική και γενικότερα σε όλη την κεντροευρωπαική και ανατολικοευρωπαική κουζίνα. Αλμυρά ή γλυκά, βραστά ή τηγανιτά τρώγονται μετά μανίας και έθρεψαν πολλές γενιές.

Τα Semmelknödel που έφτιαξα αυτή τη φορά με το γκούλας είναι κνοέντελ ψωμιού απαραίτητα μπαγιάτικου. Τα Semmel ή Kaisersemmel είναι τα διάσημα στρογγυλά ψωμάκια τα οποία συνοδεύουν το φαγητό αλλά και χρησιμοποιούνται για υπέροχα σάντουιτς με κάθε λογής υλικό.

kaisersemmel.jpg


Με βάση λοιπόν αυτά τα ψωμάκια που έχουν μείνει από την προηγούμενη μέρα οι Αυστριακοί σκέφτηκαν να φτιάξουν το φαγητό ή συνοδευτικό της επόμενης μέρας.

Η συνταγή είναι σχετικά απλή αν και θέλει λίγο προσοχή κατά το βράσιμο για να μην ανοίξουν.

Κόβουμε τα ψωμάκια σε κύβους και τα μουλιάζουμε με καυτό γάλα. Τα αφήνουμε να μαλακώσουν για μισή ώρα και ενώ τσιγαρίζουμε πολύ ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με μπέικον ή σπεκ σε κύβους.

Ρίχνουμε το καραμελωμένο κρεμμύδι , το μπέικον, ψιλοκομμένο μαϊντανό, μοσχοκάρυδο, αυγό, αλάτι , πιπέρι μέσα στο μουσκεμένο ψωμί και ζυμώνουμε πολύ καλά με το χέρι όπως θα κάναμε στους κεφτέδες. Αν το μείγμα βγει νερουλό μπορούμε να βάλουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά μέχρι να μπορούμε να το πλάσουμε.

Το βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα και μετά με βρεγμένα χέρια τα πλάθουμε σε μπαλάκια και τα βράζουμε για περίπου 15 λεπτά σε ελαφρώς αλατισμένο νερό που όμως δεν πρέπει να κοχλάζει δυνατά γιατί διαλύονται.

Τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας μόλις τα βγάλουμε να μην έχουν περιττή υγρασία, τα γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα σερβίρουμε ως συνοδευτικά στο καυτερό μας γκούλας!
 
Last edited:

Thalassaki

Member
Μηνύματα
767
Likes
4.755
Επόμενο Ταξίδι
........
Εχω παντα τον φοβο οτι εισαγονται ανεξελεγκτα ως προς τα προσθετα που περιεχουν. Αλλα ποσο συχνα θα μαγειρευει κανεις εθνικ πια? Επισης τα Γεωργιανα και τα Ρωσικα τα φτιαχνουν πλεον και ελληνικες βιοτεχνιες καποιες φορες.
Σε σχεση με 10 χρονια πριν ειναι πολυ περισσοτερα τα μαγαζια.
Αυτός είναι και ο λόγος που απέφευγα τις πολλές κονσέρβες και τα έτοιμα μείγματα, κανόνα τον οποίο προσπαθώ να τηρώ ακόμα και σε ελληνικά προιόντα. Τα αλλαντικά τους θεωρώ πως είναι πολύ πιο αυθεντικά και "σπιτικα" απο τα δικά μας που βρίσκουμε στις αλυσίδες των super markets και απείρως πιό νόστιμα. Αν και πλέον μένω πιο νότια συχνά επισκέπτομαι αυτά τα εθνικ μικρομάγαζα της περιοχής για τις ωραίες λιχουδιές τους.
 

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.826
Likes
18.206
Γκούλας! Λέξη κλειδί. Το βάλσαμο του χειμώνα. Προσωπικά το λατρεύω και το έχω φάει αρκετές φορές στα ταξίδια μου αλλά και στο σπίτι. Το προτιμώ στην κλασική του εκδοχή σε σούπα, αλλά μου άρεσε και σαν πιάτο μοσχάρι με σάλτσα αλλά και σε πιο πηχτή σούπα μέσα σε καρβέλι ψωμί. Αχ!

Βουδαπέστη
View attachment 331544

Μπρατισλάβα
View attachment 331543

Βιέννη
View attachment 331549

Πράγα
View attachment 331547

View attachment 331548

Κρακοβία
View attachment 331545

View attachment 331546

@Thalassaki ναι θέλουμε συνταγή. Τι είναι Semmelknodel ?
αμαν , μας παχυνες...
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.497
Likes
11.811
Επόμενο Ταξίδι
?
@Thalassaki με έχεις εντυπωσιάσει! Δηλαδή ουσιαστικά είναι σαν κεφτέδες ψωμιού. Τα φάγαμε αλλά δεν ξέραμε τι τρώγαμε! Το σίγουρο είναι πως μου είχαν αρέσει πολύ. Θα τα κάνω κάποια στιγμή και στο σπίτι. Να σου πω πως το γκούλας με την πηχτή σάλτσα στην Πράγα ήταν το πιο συγκλονιστικό απ' όλα!

αμαν , μας παχυνες...
Άσε, θα μας καταστρέψουν αυτές οι αναρτήσεις με τα φαγητά!
 
Last edited:

Thalassaki

Member
Μηνύματα
767
Likes
4.755
Επόμενο Ταξίδι
........
@Thalassaki με έχεις εντυπωσιάσει! Δηλαδή ουσιαστικά είναι σαν κεφτέδες ψωμιού. Τα φάγαμε αλλά δεν ξέραμε τι τρώγαμε! Το σίγουρο είναι πως μου είχαν αρέσει πολύ. Θα τα κάνω κάποια στιγμή και στο σπίτι. Να σου πω πως το γκούλας με την πηχτή σάλτσα στην Πράγα ήταν το πιο συγκλονιστικό απ' όλα!

Άσε, θα μας καταστρέψουν αυτές οι αναρτήσεις με τα φαγητά!
Διαβάζετε με δική σας ευθύνη. Η ανάγνωση βλάπτει σοβαρά την ζυγαριά σας!
 

Thalassaki

Member
Μηνύματα
767
Likes
4.755
Επόμενο Ταξίδι
........
Εφόσον περάσαμε στα μονοπάτια της επίσης αγαπημένης μου τσέχικης κουζίνας αξίζει νομίζω να σας δώσω μια συνταγή για τα περίφημα Kynuti Knedlik το δημοφιλέστερο συνοδευτικό για το Γκούλας αλλά και για άλλα Τσέχικα παραδοσιακά πιάτα με σάλτσα όπως το SVICKOVA NA SMETANE (μοσχαρίσιο κρέας νουά,με λευκή σάλτσα λαχανικών)

svickova_na_smetane.jpg


ή το Vepřo-knedlo-zelo (λαχταριστές και ζουμερές φέτες ψητού χοιρινού με μαγειρεμένο ξυνολάχανο).

vepro_knedlo_zelo.jpg


Αν σας ενδιαφέρει μπορώ να σας δώσω τις αυθεντικές συνταγές και για τα δύο αυτά αγαπημένα μου πιάτα που είχε την καλοσύνη να μοιραστεί μαζί μου η φίλη μου Τάνια πριν πολλά χρόνια όταν μαζί με τον άνδρα της άνοιξαν στη γειτονιά μου το πρώτο από τα δύο τσέχικα εστιατόρια της Αθήνας.

Πριν από 38 χρόνια όταν πήγαινα στο δημοτικό ακόμα , μόλις λίγα μέτρα από το σπίτι μας άνοιξε το τσέχικο εστιατόριο Svejk .Η συγγένεια της Τσέχικης κουζίνας με την Αυστριακή είναι πολύ έντονη με πάρα πολλά κοινά πιάτα που διαφέρουν μόνο στην ονομασία και για αυτό τον λόγο η μητέρα μου ήταν από τους πρώτους πελάτες και μόνιμους θαμώνες τους συγκεκριμένου εστιατορίου όποτε νοσταλγούσε να φάει ένα καλομαγειρεμένο πιάτο σαν απ τα χέρια της μαμάς της.

Θυμάμαι πως ακόμα κι αν ήθελε να πιεί μια μπύρα με κάποιο μεζεδάκι με βούταγε από το χέρι νωρίς το βράδυ και κατηφορίζαμε προς τους αγαπημένους μας γείτονες. Πολύ γρήγορα γίναμε φίλοι με τους ιδιοκτήτες Σπύρο και Τάνια αλλά και με την Αφροδίτη και την Ελένη. Μια φιλία που διατηρούμε ακόμα και σήμερα 35 χρόνια μετά παρόλο που η μητέρα μου δυστυχώς δεν είναι πλέον μαζί μας.

Αρκετά σας ζάλισα όμως με την ιστορική αναδρομή. Πάμε να φτιάξουμε αυτό το νόστιμο, βραστό στην ουσία ψωμάκι !

_gsutzy-gsut__houskovy_knedlik (1).jpg


Kynuti Knedlik

Υλικά


½ κιλό αλεύρι σκληρό ή το παραδοσιακό κίτρινο για ψωμί και πίτες

50 γρ φρέσκια μαγιά ή 2 φακελάκια σκόνη

1 κουταλιά ζάχαρη

250-300 ml ζεστό γάλα (όσο αντέχει το δάχτυλο σας μετρώντας μέχρι το 20)

1 κουταλακι αλάτι

2 αυγά

Χλιαρό νερό όσο σηκώσει

4 φέτες ψύχα μπαγιάτικου λευκού ψωμιού σε κύβους.

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και ανοίγουμε μια τρύπα στη μέση. Βάζουμε τη φρέσκια μαγια αφου την σπάσουμε σε μικρότερα κομμάτια με τα χέρια μας το μισό χλιαρό γάλα και τη ζάχαρη και περιμένουμε να αρχίσει να κάνει φουσκάλες.

Στην άκρη του μπολ σπάμε τα δυο αυγά και ρίχνουμε το αλάτι και αρχίζουμε και δουλεύουμε το μείγμα με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε όσο χλιαρό νερό χρειαστεί ανάλογα με την απορροφητικότητα του αλευριού που χρησιμοποιήσαμε αλλά και του μεγέθους των αυγών.

Στόχος μας είναι να φτιάξουμε μια αρκετά μαλακή ζύμη πολύ πιο μαλακή από του ψωμιού και προσθέτουμε τους κύβους του μπαγιάτικου ψωμιού και συνεχίζουμε το ζύμωμα με βρεγμένα χέρια. Μέχρι να το ενσωματώσουμε στη ζύμη, Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο.

Μετά από μία περίπου ώρα αλευρώνουμε μια επιφάνεια και διπλώνουμε την φουσκωμένη ζύμη χωρίς να ζυμώσουμε έντονα .Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη και σχηματίζουμε δύο φρατζολάκια μήκους περίπου 15 εκατοστών, σκεπάζουμε πάλι με τη πετσέτα και αφήνουμε μισή ώρα ακόμα να φουσκώσουν.

Σε φαρδιά κατσαρόλα βράζουμε νερό με 1-2 κουταλιές αλάτι και αν θέλετε ένα ολόκληρο κρεμμύδι που το αφαιρούμε μετά από μερικά λεπτά.

Τοποθετούμε με μια σπάτουλα ένα ένα τα φρατζολάκια μας μέσα στο νερό που κοχλάζει ελαφρά . Τα γυρνάμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για μισή ώρα με ανοιχτό καπάκι.

Τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε σε μια ξύλινη επιφάνεια.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά και τα κόβουμε αρχικά στη μέση και μετά σε φέτες 1-2 εκ με οδοντικό νήμα. Μην χρησιμοποιήσετε μαχαίρι γιατί θα σας διαλυθούν!

Η γλυκιά κυρία στο παρακάτω video μπορεί να σας βοηθήσει επίσης να καταλάβετε την εκτέλεση της συνταγής αν και δεν χρησιμοποιεί την προσθήκη του μπαγιάτικου ψωμιού που μπορεί να παραληφθεί.



Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Υ.Γ.@giannismits όταν τα φτιάξετε περιμένω φωτογραφίες!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μηνύματα
906.161
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom