• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Εγκαίνια Malpensa express-Milano Centrale

fitziano

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Καλά καλά άμα εσύ ξέρεις από Ιταλία εγώ είμαι ο πάπας.

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Μήπως να βάλουν loco τρένα για να μπει και μια τάξη? :xmas_wink:

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Χαχα, γιαυτό και ο tiganitos το έχασε το τρένο!!! Φίλε, άστο, ξέρω από Ιταλία. Σε σχέση με τη Γερμανία τα ιταλικά τρένα είναι εντελώς ασυνεπή!
Ναι, βρήκες παράδειγμα να κάνεις σύγκριση τώρα... Έχω πάρει δεκάδες από δαύτα, αλλά είναι ζήτημα το 20-25% των Γερμανικών ICE που έχω πάρει να έφυγε στην ώρα τους... Έχουν πολλά καλά τα Γερμανικά τρένα, αλλά η ακρίβεια τους δεν είναι ένα από αυτά...

peter75rhodes

Banned
Επόμενο Ταξίδι
GWT/BGY/BRA/AMS/MAD/CRL
Ταξίδι-Όνειρο
Island/Grönland
Δηλαδή βρέθηκες εσύ να αμφισβητήσεις τη γερμανική τελειότητα;;; Είναι τα ιταλικά τρένα καλύτερα από τα γερμανικά;;;; Πού τα βρίσκεις και τα λες αυτά;;;

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Χαχα, γιαυτό και ο tiganitos το έχασε το τρένο!!! Φίλε, άστο, ξέρω από Ιταλία. Σε σχέση με τη Γερμανία τα ιταλικά τρένα είναι εντελώς ασυνεπή!
Δηλαδή βρέθηκες εσύ να αμφισβητήσεις τη γερμανική τελειότητα;;; Είναι τα ιταλικά τρένα καλύτερα από τα γερμανικά;;;; Πού τα βρίσκεις και τα λες αυτά;;;
ούτε αυτό το θέμα το έχεις. πάντα υπάρχει στο φορουμ καποιος/οι που ξερει παραπανω από μας. μην λες ότι ξερεις γιατι εκτιθεσαι. κ για να μην εκτιθεσαι κ εδω πρώτα να φερεις στοιχεια κ μετα να μιλας.
μαθε λοιπόν για την Ιταλία που ξέρεις (fitziano σε κόβω για καλόγερο ακόμα):
>90% ακρίβεια στα τρενα μεγαλων αποστασεων (0-15')
90.5% στα τοπικά (0-5')
από τα πιο συνεπή στην Ευρώπη.
http://www.ferroviedellostato.it/cms-file/allegati/il-gruppo/rab_72.pdf
το δε συγκεκριμενο του θεματος είναι ένα από τα 3 της χωρας (κουίζ: ποια ειναι τα αλλα 2?) με εγγυημενο σερβις. σε απεργιες κλπ κ φυσικα με πολυ μεγαλυτερη ακριβεια απο τα υπολοιπα.

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
από τα πιο συνεπή στην Ευρώπη.
μηπως ξέρεις να μας πεις την πεντάδα η την δεκάδα των συνεπέστερων τραίνων στην Ευρώπη?
τα γερμανικά είναι πάνω η κάτω απο τα ιταλικά;

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
μηπως ξέρεις να μας πεις την πεντάδα η την δεκάδα των συνεπέστερων τραίνων στην Ευρώπη?
τα γερμανικά είναι πάνω η κάτω απο τα ιταλικά;
άνοιξε ένα νέο θέμα να πεις εκεί ότι θέλεις. αν έχεις φυσικά κάτι ουσιαστικό να πεις.
το θέμα αφορά ένα συγκεκριμένο ιταλικό τρένο που ως τοπικό, όπως είπα πριν, έχει >90% ακρίβεια κ ειδικα με το εγγυημενο σερβις αρκετά ψηλότερη ακρίβεια. ούτε καμμία σύγκριση έκανα ούτε κ με ενδιαφέρει. ούτε σας εθιξα κατι. άνοιξε άλλο θεμα κ ξεσπαθωστε, το θεμα συγκριση τρενων δεν με ενδιαφερει, ούτε κ αυτους που διαβαζουν αυτο το θεμα. ας τελειωσει εδω.

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
συγνώμη βρε συνφορουμίτη,
μια απορία εξέφρασα μηπως και γνώριζες..

ούτε δικά μου είναι τα τρένα, ουτε εχω διάθεση να ξεσπαθώσω, και νόμιζα το να γνωρίζουμε ποια ειναι τα συνεπέστερα τρένα ίσως να μας βοηθήσει στην οργάνωση μελλοντικών μας σιδηροδρομικών μετακινήσεων ως πληροφορία, είτε στην Ιταλία, είτε στην Γερμανία, είτε οπουδήποτε αλλού.

εχεις δίκαιο, ας κλείσει εδώ μιας και το προνόμιο των ουσιαστικών ποστ κ τόπικ ειναι αποκλειστικό ορισμένων μόνο.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Καλύτερα δεν είναι... Είναι όμως ακριβέστερα στα δρομολόγιά τους.

Borealis

Member
Ναι, βρήκες παράδειγμα να κάνεις σύγκριση τώρα... Έχω πάρει δεκάδες από δαύτα, αλλά είναι ζήτημα το 20-25% των Γερμανικών ICE που έχω πάρει να έφυγε στην ώρα τους... Έχουν πολλά καλά τα Γερμανικά τρένα, αλλά η ακρίβεια τους δεν είναι ένα από αυτά...
Θυμάσαι κάποια παραδείγματα σημαντικής αργοπορίας των ICE που δεν είχαν σχέση με τη σύνδεση των δύο δικτύων και την αναβάθμιση του ανατολικού και τα γνωστά ανόητα ατυχήματα (που θα μπορούσαν να συμβούν παντού). Έχω χρησιμοποιήσει παραπάνω από τριάντα φορές τραίνο στη Γερμανία και δεν άργησε ποτέ ( οι τιμές του είναι που σφάζουν, ειδικά αν αγοράζεις στο ταμείο και δεν ταξιδεύεις με μεγάλη παρέα).

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Θυμάσαι κάποια παραδείγματα σημαντικής αργοπορίας των ICE που δεν είχαν σχέση με τη σύνδεση των δύο δικτύων και την αναβάθμιση του ανατολικού και τα γνωστά ανόητα ατυχήματα (που θα μπορούσαν να συμβούν παντού). Έχω χρησιμοποιήσει παραπάνω από τριάντα φορές τραίνο στη Γερμανία και δεν άργησε ποτέ ( οι τιμές του είναι που σφάζουν, ειδικά αν αγοράζεις στο ταμείο και δεν ταξιδεύεις με μεγάλη παρέα).
Κάποια ώρα το μεσημέρι της 31/8/2010 στο σταθμό του FRA, περιμένω το ICE για Βόννη. Το μεγάφωνο δε σταματά να ανακοινώνει καθυστερήσεις.... Το δικό μου άργησε 14 λεπτά. Το διπλανό είχε 32 λεπτά καθυστέρηση, όπως και όλα τα υπόλοιπα εκείνη τη μέρα είχαν λίγη, από 3 λεπτά μέχρι 30+ ...
Παραδόξως, στην επιστροφή, 2 μέρες μετά, ήρθε στην ώρα του...

Γενάρης 2009 Βερολίνο Sudkreuz. Με μια παρέα θέλουμε να πάμε daytrip στη Leipzig. Έχουμε εισιτήρια με κράτηση, οπότε μπαίνουμε στο σταθμό και κατευθυνόμαστε στην αποβάθρα. Τζίφος... 84 λεπτά καθυστέρηση. Ευτυχώς, το προηγούμενο τρένο, προγραμματισμένο μια ώρα πιο πριν, είχε κι αυτό καθυστέρηση και το πήραμε από μια διπλανή αποβάθρα (χωρίς κράτηση, όμως, πήγαμε όρθιοι...). Η επιστροφή, κι αυτή καθυστέρηση πάνω από ώρα.
2 μέρες μετά, daytrip στη Δρέσδη. Μια από τα ίδια (καθυστερήσεις της τάξης του μισάωρου όμως).

Να πω κι άλλα?

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.653
Μέλη
39.403
Νεότερο μέλος
snapthreads9

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα