• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Alpha bank bonus

paefstra

Member
Η διαδικασία ακύρωσης ή αλλαγής ημερομηνίας είναι η ίδια με των μιλίων;;
Ο,τι απο τα δυο κι αν κανεις χρεωνεσαι 23 ευρω ανα κρατηση.
Για μενα ειναι πολυ κατωτερα εισιτηρια των εισιτηριων με μιλια, που με τα δευτερα μπορεις να κανεις απειρες αλλαγες δωρεαν, κατι που κανω πολυ συχνα.
Ειδικα αν κλεινεις για πολυ καιρο πριν που μπορει να τυχει το οτιδηποτε.
Πιθανον να βολευουν για κοντινα ταξιδια.

makisg

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μιλάνο-Βερόνα-Μολβένο.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
Ο,τι απο τα δυο κι αν κανεις χρεωνεσαι 23 ευρω ανα κρατηση.
Για μενα ειναι πολυ κατωτερα εισιτηρια των εισιτηριων με μιλια, που με τα δευτερα μπορεις να κανεις απειρες αλλαγες δωρεαν, κατι που κανω πολυ συχνα.
Ειδικα αν κλεινεις για πολυ καιρο πριν που μπορει να τυχει το οτιδηποτε.
Πιθανον να βολευουν για κοντινα ταξιδια.

Το καταλαβαίνω ότι είναι πολύ κατώτερα, αλλά έχει πάρα πολλούς πόντους η σύζυγος, οπότε κάπως πρέπει να ξοδευτούν.

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Το καταλαβαίνω ότι είναι πολύ κατώτερα, αλλά έχει πάρα πολλούς πόντους η σύζυγος, οπότε κάπως πρέπει να ξοδευτούν.
Δεν ξέρω πόσο "κατώτερα" θεωρούνται αυτά τα εισιτήρια γιατί δεν έχουν δωρεάν αλλαγή πτήσεων ή ακύρωση αλλά τα economy εισιτήρια είναι σαν εισιτήρια comfort flex και δικαιούσαι εκτός από προσωπικό αντικείμενο και 8κιλη χειραποσκευή και μια παραδοτέα βαλίτσα 23Kg.
Οπότε για πόντους που δεν εξαργυρώνονται σε μίλια και για ακριβούς προορισμούς όπου οι low cost αεροπορικές προσγειώνονται σε αεροδρόμια 80 χλμ μακριά (π.χ. Μποβέ, Σαρλερουά κλπ) νομίζω ότι είναι μια χαρά η αξιοποίησή τους.

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Δεν ξέρω πόσο "κατώτερα" θεωρούνται αυτά τα εισιτήρια γιατί δεν έχουν δωρεάν αλλαγή πτήσεων ή ακύρωση αλλά τα economy εισιτήρια είναι σαν εισιτήρια comfort flex και δικαιούσαι εκτός από προσωπικό αντικείμενο και 8κιλη χειραποσκευή και μια παραδοτέα βαλίτσα 23Kg.
Οπότε για πόντους που δεν εξαργυρώνονται σε μίλια και για ακριβούς προορισμούς όπου οι low cost αεροπορικές προσγειώνονται σε αεροδρόμια 80 χλμ μακριά (π.χ. Μποβέ, Σαρλερουά κλπ) νομίζω ότι είναι μια χαρά η αξιοποίησή τους.
Για ταξίδια που κλείνονται για κοντινές χρονικές περιόδους και για όλα αυτά που ανέφερες, είναι μια χαρά εισιτήρια. Αν θελήσεις ποτέ να κλείσεις ταξίδια για πολλούς μήνες μετά ή σε ενδιαφέρει η ακύρωση ακόμα και για ταξίδια κοντινών χρονικών περιόδων, θα καταλάβεις ποια είναι η διαφορά να κλείνεις εισιτήρια με μπόνους και ποια με μίλια. Δεν θα τα χαρακτήριζα κατώτερα εισιτήρια, αλλά λιγότερο ευέλικτα.

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Για ταξίδια που κλείνονται για κοντινές χρονικές περιόδους και για όλα αυτά που ανέφερες, είναι μια χαρά εισιτήρια. Αν θελήσεις ποτέ να κλείσεις ταξίδια για πολλούς μήνες μετά ή σε ενδιαφέρει η ακύρωση ακόμα και για ταξίδια κοντινών χρονικών περιόδων, θα καταλάβεις ποια είναι η διαφορά να κλείνεις εισιτήρια με μπόνους και ποια με μίλια. Δεν θα τα χαρακτήριζα κατώτερα εισιτήρια, αλλά λιγότερο ευέλικτα.
Ναι συμφωνώ δεν είναι ευέλικτα ως προς τις αλλαγές και αναλογικά ξοδεύεις περισσότερους πόντους από ότι μίλια για να αγοράσεις ένα εισιτήριο από ότι κατάλαβα..
Αλλά αφενός μπορούν να σε εξυπηρετήσουν σε ταξίδια τελευταίας στιγμής, εάν βρεθούν θέσεις, και αφετέρου είναι ο πιο αποδοτικός τρόπος να ξοδέψεις πόντους που δεν γίνονται μίλια εφόσον δεν αγοράζεις έπιπλα ή προϊόντα από το ΙΚΕΑ.
Εμένα πάντως με έσωσαν 2 φορές για Παρίσι και Βρυξέλλες που έκλεισα εισιτήρια ένα μήνα πριν και χρειαζόμουν και τις παραδοτέες αποσκευές.

pan82

Member
Αν θελήσεις ποτέ να κλείσεις ταξίδια για πολλούς μήνες μετά ή σε ενδιαφέρει η ακύρωση ακόμα και για ταξίδια κοντινών χρονικών περιόδων, θα καταλάβεις ποια είναι η διαφορά να κλείνεις εισιτήρια με μπόνους και ποια με μίλια. Δεν θα τα χαρακτήριζα κατώτερα εισιτήρια, αλλά λιγότερο ευέλικτα.
βασικά αν σε ενδιαφέρει η ακύρωση δεν έχουν καμία διαφορά αφού και στις δύο περιπτώσεις είναι 23€ το κόστος ακύρωσης. Αν σε ενδιαφέρει η αλλαγή συμφωνώ αλλά σε μία αλλαγή θα δώσεις 23€ αλλά θα γλιτώσεις πολύτιμα μίλια που πλέον με 23€ αξίζει να τα κρατήσεις είναι τελείως διαφορετικής αξίας από τους αντίστοιχους πόντους πια.

Ναι συμφωνώ δεν είναι ευέλικτα ως προς τις αλλαγές και αναλογικά ξοδεύεις περισσότερους πόντους από ότι μίλια για να αγοράσεις ένα εισιτήριο από ότι κατάλαβα..
το βασικό πλεονέκτημα είναι ότι σε μακρυνές αποστάσεις μπορεί να θες 15000 μίλια η 22500 bonus για εισιτήριο με βαλίτσα και αν μπορείς να κλείσεις όταν βγάζει το 50% στην εξαργύρωση εκεί δεν υπάρχει ανταγωνισμός με 22500 πόντους πας και έρχεσαι παντού όταν θες ή τα ίδια η παραπάνω μίλια αλλιώς.

paefstra

Member
βασικά αν σε ενδιαφέρει η ακύρωση δεν έχουν καμία διαφορά αφού και στις δύο περιπτώσεις είναι 23€ το κόστος ακύρωσης. Αν σε ενδιαφέρει η αλλαγή συμφωνώ αλλά σε μία αλλαγή θα δώσεις 23€ αλλά θα γλιτώσεις πολύτιμα μίλια που πλέον με 23€ αξίζει να τα κρατήσεις είναι τελείως διαφορετικής αξίας από τους αντίστοιχους πόντους πια.

το βασικό πλεονέκτημα είναι ότι σε μακρυνές αποστάσεις μπορεί να θες 15000 μίλια η 22500 bonus για εισιτήριο με βαλίτσα και αν μπορείς να κλείσεις όταν βγάζει το 50% στην εξαργύρωση εκεί δεν υπάρχει ανταγωνισμός με 22500 πόντους πας και έρχεσαι παντού όταν θες ή τα ίδια η παραπάνω μίλια αλλιώς.
Συμφωνω οτι ειναι μεγαλης αξιας τα μιλια, αλλα για μας που παμε ταξιδια οσο φθηνοτερα γινεται σε καθε επιπεδο, και το early booking στη διαμονη ριχνει δραματικα το κοστος του ταξιδιου, οχι μονο το δωρεαν εισιτηριο. Γι αυτο δεν κλεινω γενικα εναν μηνα πριν ουτε περιμενω το -50% γιατι χανω πολυτιμο χρονο απο το early booking της διαμονης, εκτος αν παω να με φιλοξενησουν,
γιατι εχει σημασια να βρω και τη διαμονη φθηνα.
Γι αυτο τονισα οτι "για μενα" αλλα οχι για αλλους ειναι κατωτερης αξιας εισιτηρια και εχω ακυρωσει 2 στα 3 ταξιδια με bonus και τα αντικατεστησα με εισιτηρια με μιλια. Γλιτωσα πολυ περισσοτερα απο τη διαμονη απο τα 23 ευρω penalty ακυρωσης. Ο παραγοντας flex ειναι σημαντικοτατος και δεν ειναι flex.
Καθε ανθρωπος εχει το στιλ που ταξιδευει. Για μενα δεν εξυπηρετουν.

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
και αναλογικά ξοδεύεις περισσότερους πόντους από ότι μίλια για να αγοράσεις ένα εισιτήριο από ότι κατάλαβα..
Αυτό με τις αναλογίες πόντων και μιλίων και πότε συμφέρει και πότε δεν συμφέρει είναι λίγο παγίδα και εξαρτάται απο τα προσωπικά δεδομένα του καθενός... Ο καθένας μας θα πρέπει να υπολογίσει τα οφέλη και τα κόστη του για να δει τι τον συμφέρει. Οι ερωτήσεις πχ του στυλ "με συμφέρει να βγάλω Aegean premium;" είναι τελείως άκυρες! Κάποιον μπορεί να τον συμφέρει και κάποιον άλλον όχι.

Ας φέρω ένα μικρό δικό μου παράδειγμα. Οι πόντοι που κερδίζω και δεν μπορώ να μετατρέψω σε μίλια είναι οι μοναδικοί πόντοι που κερδίζω χωρίς να έχω ξοδέψει ούτε ένα ευρώ! Όλους τους υπόλοιπους πόντους, που μπορώ να μετατρέψω σε μίλια, τους κερδίζω μόνο με αγορές (στη δική μου περίπτωση, πάντα για έξοδα που θα έκανα ούτως ή άλλως), οπότε αυτόματα αποκτούν άλλη αξία για μένα. Η Άλφα έχει πολλούς συνεργάτες που μπορείς να ξοδέψεις τους πόντους που έχεις και ο καθένας θα κρίνει και θα πράξει κατα το δοκούν. Το οτι είμαστε σε ταξιδιωτικό φόρουμ και συζητάμε για ταξίδια δεν σημαίνει οτι ντε και καλά πρέπει να ξοδέψουμε τους πόντους σε μίλια και αεροπορικά.... Άρα όταν θα βγάλω ένα εισιτήριο με πόντους θα ξοδέψω τους μικρότερης σε αξία πόντους για να έχω ένα αγαθό που αν ξοδέψω μίλια θα μου "κοστίσει" φαινομενικά περισσότερο. Κάποιος άλλος μπορεί να κερδίζει όλους τους πόντους του με αγορές. Γι αυτόν έχουν άλλη αξία οι πόντοι σε σχέση με τα μίλια κτλ κτλ Υπάρχουν πολλά ανάλογα παραδείγματα για το ποια είναι η αξία των πόντων και των μιλίων για τον καθένα...

Το παράδειγμα αυτό είναι για να σκεφτεί κάποιος ποια είναι τα δικά του δεδομένα και να δει τι είναι αυτό που τον/την συμφέρει περισσότερο, και οχι για να το θεωρήσει θέσφατο!...

Εμένα πάντως με έσωσαν 2 φορές για Παρίσι και Βρυξέλλες που έκλεισα εισιτήρια ένα μήνα πριν και χρειαζόμουν και τις παραδοτέες αποσκευές.
Το οτι σε ωφέλησαν πολύ εσένα δεν σημαίνει οτι ωφελούν το ίδιο κάποιους άλλους. Και πάλι έτυχε να χρειάζεσαι πτήσεις σε δρομολόγια που πετάνε απευθείας απο Θεσσαλονίκη. Το ξέρεις οτι δεν μπορείς να βγάλεις εισιτήρια με μπόνους όταν υπάρχει ανταπόκριση ή οι πτήσεις πραγματοποιούνται απο συνεργαζόμενη αεροπορική;... Εμείς απο τη Θεσσαλονίκη έχουμε πολύ λιγότερες επιλογές σε εισιτήρια μπόνους! Με μίλια όμως μπορούμε να κλείσουμε απο SKG με ανταπόκριση πχ την Αθήνα ή και άλλες πόλεις και μάλιστα όταν οι πτήσεις πραγματοποιούνται απο συνεργάτες. Μιλάμε για τεράστια διαφορά!

Ναι στην ακύρωση είναι το ίδιο αλλά αυτό που μετράει είναι οι αλλαγές που μπορείς να κάνεις δωρεάν. Η ακύρωση ενός ταξιδιού δεν σημαίνει κατ ανάγκη ακύρωση του εισιτηρίου, οπότε μπορείς να το γλιτώσεις το 23ευρω. Επίσης μπορεί να μην ακυρώσεις το ταξίδι αλλά να θέλεις να αλλάξεις +-μία μέρα ή να αλλάξεις ώρα και αυτό να χρειαστεί να το κάνεις πάνω απο μία φορά κτλ. Σε αυτές τις περιπτώσεις στα εισιτήρια με μπόνους πληρώνεις αβέρτα 23ευρα τα οποία γλιτώνεις στα εισιτήρια με μίλια.
Για μένα και για σένα τα μίλια μπορεί να έχουν μεγαλύτερη αξία, για κάποιους άλλους ομως δεν είναι έτσι. Σκέψου μόνο οτι υπάρχουν πολλοί που δεν μαζεύουν καν μίλια ή υπάρχουν άλλοι που μαζεύουν μόνο μίλια και καθόλου πόντους (ξέρω τέτοια άτομα)!

Αυτό που φέρνετε παράδειγμα την αγορά εισιτηρίου με μειωμένη εξαργύρωση μιλίων και το θεωρείτε και ευκαιρία με ξεπερνάει βρε παιδιά. Δηλαδή μου λέτε οτι σε ένα διάστημα 15 ημερών που μπορεί να κρατάει η προσφορά αυτή θα πρέπει να κλείσω τα ταξίδια όλου του έτους ή θα περιμένω τη προσφορά και όταν με το καλό αυτή έρθει δεν θα υπάρχουν εισιτήρια για να κλείσω..:lol: Υπάρχουν ταξίδια που θέλουν οργάνωση και δεν μπορείς να περιμένεις τέτοιες προσφορές. Αν σου κάτσει τότε καλώς, αλλιώς δεν είναι ευκαιρία (τουλάχιστον για μένα) ούτε καν!

paefstra

Member
Δεν έχω καταφέρει ποτέ να αγοράσω εισιτήριο με τέτοια προσφορά. Μα ποτέ :rolleyes-80:
Ουτε εγω γιατι εχω βρει με επιστροφη εγκαιρως κανονικη χρεωση bonus, οποτε θα ηταν τουλαχιστον χαζο να αφησω τα εισιτηρια να περιμενουν εμενα οταν θα πεσουν ολοι σαν κορακια και οταν αλλος πιο χαλαρος δεν θα περιμενει και θα τα κλεισει πιο πριν.
Ολη αυτη η αισιοδοξια στο φορουμ πηγαζει απο το οτι δεν λαμβανεται υποψιν η διαθεσιμοτητα.
Θα τα πουμε ξανα οταν σκασει το 50% αλλα μην ακουσω γκρινια που δεν βρισκετε και μεταβαση και επιστροφη για ολοκληρη παρεα.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.653
Μέλη
39.403
Νεότερο μέλος
snapthreads9

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom