Δωρεάν εκμάθηση ξένων γλωσσών

varioAthens

Member
Σίγουρα κάτι μαθαίνεις, αλλά εξαρτάται και από τον άνθρωπο. Δηλαδή έκατσα και ασχολήθηκα, πραγματικά έμαθα, αλλά ο χρόνος στον οποίο τα ξέχασα ήταν πρωτόγνωρος για μένα. Νομίζω έχει να κάνει με το ότι δεν έγραφα, να γράφω κανονικά με στιλό και με χαρτί εννοώ, εγώ που είμαι οπτικός τύπος μόνο έτσι τα συγκρατώ. Ξέρω πάντως κόσμο που τον βοήθησε πολύ περισσότερο. Και σίγουρα βοηθάει πολύ σε "ξεσκόνισμα" ήδη ξεχασμένων γλωσσών.

.
Η αληθεια ειναι οτι για τα ιταλικα που τα εχω διδαχθει (πτυχιο) αλλα τα εχω ψιλοξεχασει βοηθαει περισσοτερο απο το μαθω μια ολοκαινουρια γλωσσα.
Και επειδη εχω το ιδιο θεμα με σενα ξεκινησα να γραφω πλεον σε χαρτι οτι «διδαχθηκα» μεσα στην εβδομαδα γιατι αλλιως τα εχω ξεχασει την επομενη μερα

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Μπααα δεν ισχύει. Οι εξεταστικές δεν επηρεάζουν κι οι διδάσκοντες είναι όπως τύχει. Εγώ βρήκα εύκολα πολύ καλύτερους στην ελεύθερη αγορά και στα φροντιστήρια.
Συμφωνώ, δεν τρελάθηκα με το επίπεδο των καθηγητών και πάνε πολύυυυυυυυυ αργά. Τόσο αργά που δεν έχει νόημα, μπορείς να χάνεις τα μισά μαθήματα και πάλι δε μένεις πίσω.

Grtraveler

Member
Κάποια ταχύρυθμα φροντιστήρια στο κέντρο της Αθήνας που διαφημίζονται συνέχεια και απευθύνονται σε ενήλικες (κάνουν δια ζώσης και παράλληλα εξ αποστάσεως και μπορείς να κανεις και ενναλαγες στις ώρες των τμημάτων), δεν μπορώ να πω ότι μου ενέπνευσαν εμπιστοσύνη ……με την έννοια ότι όταν είχα πάει από κοντά να ρωτήσω μου φάνηκε πολύ μαζικό και δεν ξέρω αν λειτουργεί στη πράξη το εντατικό 11 μηνο που προσφέρουν …..(το 2019 για ισπανικα, εντατικό, 11 μηνες, μαζί με βιβλία 750€)

Last edited:

gkalla

Member
Επόμενο Ταξίδι
????
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Περού, Ν. Ζηλανδία
Κάποια ταχύρυθμα φροντιστήρια στο κέντρο της Αθήνας που διαφημίζονται συνέχεια και απευθύνονται σε ενήλικες (κάνουν δια ζώσης και παράλληλα εξ αποστάσεως και μπορείς να κανεις και ενναλαγες στις ώρες των τμημάτων), δεν μπορώ να πω ότι μου ενέπνευσαν εμπιστοσύνη ……με την έννοια ότι όταν είχα πάει από κοντά να ρωτήσω μου φάνηκε πολύ μαζικό και δεν ξέρω αν λειτουργεί στη πράξη το εντατικό 11 μηνο που προσφέρουν …..(το 2019 για ισπανικα, εντατικό, 11 μηνες, μαζί με βιβλία 750€)
Και σε τέτοιο έχω θητεύσει. Καλά είναι, πολύ οργανωμένα και με καλά ποσοστά στις εξετάσεις.
Όντως το πρόβλημα είναι στην πολυκοσμία. Με 15-20 άτομα στην τάξη είναι δύσκολη η εξάσκηση κυρίως στον προφορικό λόγο.

piccolo_mondo

Member
Εχει μαθει κανεις γλωσσα απο την εφαρμογη Duolingo ή απο καποια αλλη;
Εχοντας αυτο το καλοκαιρι απλετο χρονο και βαρεμαρα κατεβασα το Duolingo αλλα πραγματικα μου φαινεται εφαμιλλο του google translator
O 9χρονος γιος μου ασχολειται με αυτο για τα Γερμανικα. Εγω που ξερω Γερμανικα, μπορω να σου πω οτι με ενα δικο του 2ωρο απασχοληση την εβδομαδα, εδω και 10 μηνες περιπου, τωρα μπορουμε να κανουμε απλους διαλογους. Αρα κατι εμαθε!
(Τον βοηθαω ομως οταν χρειαζεται, και προσθετω πληροφοριες και επεξηγησεις, αρα ισως δεν ειναι καθαρα αποτελεσμα του Duolingo οσα εχει μαθει)

Last edited:

varioAthens

Member
O 9χρονος γιος μου ασχολειται με αυτο για τα Γερμανικα. Εγω που ξερω Γερμανικα, μπορω να σου πω οτι με ενα δικο του 2ωρο απασχοληση την εβδομαδα, εδω και 10 μηνες περιπου, τωρα μπορουμε να κανουμε απλους διαλογους. Αρα κατι εμαθε!
(Τον βοηθαω ομως οταν χρειαζεται, και προσθετω πληροφοριες και επεξηγησεις, αρα ισως δεν ειναι καθαρα αποτελεσμα του Duolingo οσα εχει μαθει)
Λοιπον update: κανω εδω και κανενα 15ημερο ισπανικα.
Καταρχας με βοηθαει το οτι γνωριζω ιταλικα.
Κατα δευτερον κανω καποια επιπλεον πραγματα που δεν προβλεπονται απο την εφαρμογη, οπως:
α) γραφω. Γραφω τις λεξεις της εβδομαδας, προτασεις κλπ και β)προχωραω παραπερα: δηλ. αν μου εχει τα 3 πρωτα προσωπα ενος ρηματος, ψαχνω μονη μου και βρισκω και τα αλλα 3 ωστε να εχω ολοκληρωμενη εικονα του πως κλινεται ενα ρημα.
Ετσι προχωραω πιο γρηγορα και τολμω να πω οτι εχω μαθει αρκετα πραγματακια.

Last edited:

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Κατα δευτερον κανω καποια επιπλεον πραγματα που δεν προβλεπονται απο την εφαρμογη, οπως:
α) γραφω. Γραφω τις λεξεις της εβδομαδας, προτασεις κλπ και β)προχωραω παραπερα: δηλ. αν μου εχει τα 3 πρωτα προσωπα ενος ρηματος, ψαχνω μονη μου και βρισκω και τα αλλα 3 ωστε να εχω ολοκληρωμενη εικονα του πως κλινεται ενα ρημα.
Ναι θέλει προσωπική μελέτη σίγουρα. Αυτό με το γράψιμο βοηθάει, ιδίως αν μαθαίνεις καλύτερα γράφοντας, όπως εγώ. Κι εγώ έχω γεμίσει τετράδια. Αν δεν προλαβαίνω βγάζω screenshots ό,τι με μπερδεύει και υποτίθεται ότι τώρα το καλοκαίρι θα τα περάσω στα τετράδια. Για να δούμε.
Σκέφτομαι πόσο θα με είχε βοηθήσει όταν πήγαινα γαλλικά να έχω και το duolingo παράλληλα για την προφορά.
Αυτό που είναι λίγο σπαστικό είναι που αλλάζουν σχετικά συχνά την πορεία και το πλήθος των κεφαλαίων. Μου έχει συμβεί 2-3 φορές, αλλά το χρησιμοποιώ, με διαλύματα, χρόνια.

depy!!!

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μαλαισία - Βόρνεο
Ταξίδι-Όνειρο
Με βανάκι στη Νορβηγία
Σοβαρά σε βοήθησε το ότι ξέρεις ιταλικά; Εγώ είχα κάνει 1-2 χρόνια πριν πολύ καιρό και με μπέρδευε αφάνταστα. Μέχρι να καταφέρω να διώξω τα ιταλικά απο τη μνήμη μου είδα κι έπαθα. Πάντως έμαθα ισπανικά ώστε να μπορώ να συνεννοηθώ - βασικά βέβαια. Το κακό είναι ότι σταματούσα τα μαθήματα για μεγάλα διαστήματα και μετά έπρεπε να αρχίσω από πιο πίσω επίπεδο. Δεν προχωρούσα γρήγορα.

varioAthens

Member
Σοβαρά σε βοήθησε το ότι ξέρεις ιταλικά; Εγώ είχα κάνει 1-2 χρόνια πριν πολύ καιρό και με μπέρδευε αφάνταστα. Μέχρι να καταφέρω να διώξω τα ιταλικά απο τη μνήμη μου είδα κι έπαθα. Πάντως έμαθα ισπανικά ώστε να μπορώ να συνεννοηθώ - βασικά βέβαια. Το κακό είναι ότι σταματούσα τα μαθήματα για μεγάλα διαστήματα και μετά έπρεπε να αρχίσω από πιο πίσω επίπεδο. Δεν προχωρούσα γρήγορα.
Ναι με βοηθαει αλλα δεν ξερω αν σε βαθος χρονου με μπερδευει κι εμενα

Grtraveler

Member
Κάτι τέτοιο έχει προσπαθεί κανεις https://www.skroutz.gr/s/127136/Mathe-monos-sou-ispanika.html

Εχει Καλες κριτικές στο Σκρουτζ ….

παλιότερα είχα πάρει ενός άλλου εκδοτικού οίκου για τα αγγλικά και ήταν καλο, για τα ισπανικά όμως που ειχα πάρει του ίδιου εκδοτικού οίκου με αυτό των αγγλικών, δεν έλεγε πολλά πράγματα. Το παραπάνω (από το Σκρουτζ) το σκέφτομαι να το απορώ για να τα ξαναθυμηθώ.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.652
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom