• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Τουρκία Διαμονή στην Κωνσταντινούπολη

panlek30

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Βολιβία
Σήμερα κατορθωσα να βρω 2 ωρες για να κλεισω δωματιο για Κωνσταντινουπολη που ειναι ο αρχικος μας προορισμος . Θα μεινουμε εκεί για 6 βράδια . Μου συστηθηκε να μείνω κοντά στο galatahan στην περιοχη του γαλατά . Προσπαθώντας να βρω κάτι αξιόλογο εκεί χωρίς να χρειάζεται να δώσω το νεφρό μου παρατήρησα ότι αφενός μεν δεν έχει αρκετά ξενοδοχεία 5 ή 4 αστέρων , αλλά κυρίως μικρά ξενοδοχεία-πανσιόν που όμως χρεώνουν σαν 5άστερα . Αναζήτησα λοιπόν και κατάλυμα στην περιοχή του sultanahmed με καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών ξενοδοχείου, λίγο μικρότερα δωμάτια αλλά πιο vfm. Φοβάμαι όμως ότι δε μια τόσο μεγάλη πόλη , κάτι δεν έχω σκεφτεί σωστά. Ποια θα ήταν η επιλογή σας ? Να πω ότι θα ταξιδέψουμε με την κόρη μου και τον γιο μου , 3 άτομα , (δεν βρίσκω εύκολα τρίκλινο) που είναι 22 , και ελπίζουμε ότι θα προλάβουμε να δούμε τα βασικά αξιοθέατα πριν φύγουμε για την β στάση στην καππαδοκία. Ποια περιοχή ή πιο ξενοδοχείο θα επιλέγατε ? αρχική σκέψη για ημερήσιο κόστος < 120 ευρώ . Επίσης θα βάζατε στην διαμονή σας πρωινό ή θεωρείτε ότι είναι ανούσιο ?
Αν μου ελεγες οτι εχεις 2 αντε 3 βραδια, θα σου προτεινα σουλταναχμετ γιατι τα κυρια αξιοθεατα ειναι εκει κ για τοσο λιγο διαστημα δεν θα προλαβαινες κ πολλα παραπανω ετσι κ αλλιως. Για 6 βραδια ομως, χωρις δευτερη σκεψη καπου στο Γαλατα ή στο Καρακόι. Το Σουλταναχμετ ειναι το ιστορικο κεντρο που θα πας τις πρωτες μερες να δεις τα αξιοθεατα. Μετα δεν εχει κατι αλλο να σου προσφερει. Γεματο τουριστικα μαγαζια και το βραδυ επισης νεκρα.

spyros91

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Ντουμπαι
Στο Σουλταναχμετ δεν είναι για διαμονή τόσες βραδιές.. νεκρα το βράδυ , θα δείτε τα αξιοθέατα σε μια μέρα και μετά τέλος.. εγώ θα εμένα σε καλό σε κοντινή απόσταση από την Ιστικλάλ. Μαγαζιά ανοιχτά μέχρι το βράδυ, φουλ φαγαδικα, μαγαζιά για ποτό,γενικά κόσμος !!!

fani b

Member
Στο Σουλταναχμετ δεν είναι για διαμονή τόσες βραδιές.. νεκρα το βράδυ , θα δείτε τα αξιοθέατα σε μια μέρα και μετά τέλος.. εγώ θα εμένα σε καλό σε κοντινή απόσταση από την Ιστικλάλ. Μαγαζιά ανοιχτά μέχρι το βράδυ, φουλ φαγαδικα, μαγαζιά για ποτό,γενικά κόσμος !!!
pera palace 3 χιλ δεν πλησιαζω . Που κοντα αναφερεσαι ? για να δω κι εκει ..

Hayate

Member
Επόμενο Ταξίδι
Oπου δεν κανονιζουμε..
Ταξίδι-Όνειρο
Hokkaido χειμωνα
Σήμερα κατορθωσα να βρω 2 ωρες για να κλεισω δωματιο για Κωνσταντινουπολη που ειναι ο αρχικος μας προορισμος . Θα μεινουμε εκεί για 6 βράδια . Μου συστηθηκε να μείνω κοντά στο galatahan στην περιοχη του γαλατά . Προσπαθώντας να βρω κάτι αξιόλογο εκεί χωρίς να χρειάζεται να δώσω το νεφρό μου παρατήρησα ότι αφενός μεν δεν έχει αρκετά ξενοδοχεία 5 ή 4 αστέρων , αλλά κυρίως μικρά ξενοδοχεία-πανσιόν που όμως χρεώνουν σαν 5άστερα . Αναζήτησα λοιπόν και κατάλυμα στην περιοχή του sultanahmed με καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών ξενοδοχείου, λίγο μικρότερα δωμάτια αλλά πιο vfm. Φοβάμαι όμως ότι δε μια τόσο μεγάλη πόλη , κάτι δεν έχω σκεφτεί σωστά. Ποια θα ήταν η επιλογή σας ? Να πω ότι θα ταξιδέψουμε με την κόρη μου και τον γιο μου , 3 άτομα , (δεν βρίσκω εύκολα τρίκλινο) που είναι 22 , και ελπίζουμε ότι θα προλάβουμε να δούμε τα βασικά αξιοθέατα πριν φύγουμε για την β στάση στην καππαδοκία. Ποια περιοχή ή πιο ξενοδοχείο θα επιλέγατε ? αρχική σκέψη για ημερήσιο κόστος < 120 ευρώ . Επίσης θα βάζατε στην διαμονή σας πρωινό ή θεωρείτε ότι είναι ανούσιο ?
Να πω τη γνώμη μου..???Δεν είναι δα και τόσο μακριά το Σουλταναχμετ από Γάλατα .Ένα τραμ δρόμος.Η ένα ταξί βραδυ...Γαλατα θα έμενα να το αναφέρω αλλά αν βρίσκετε κάτι πολύ καλύτερο και οικονομικότερο στο Σουλτάναχμετ τότε δοκιμάστε το ..Το πρωινό είναι ωραίο να υπάρχει για να μη ψάχνεστε αλλά πάλι τα βάζεις κάτω και αν η τιμή/ποιότητα είναι καλή χωρίς πρωινό τότε με τα χρήματα που κερδίζεις τρως έξω.Δεν είναι τόσο ακριβά...

spyros91

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Ντουμπαι
pera palace 3 χιλ δεν πλησιαζω . Που κοντα αναφερεσαι ? για να δω κι εκει ..
Γιατί δεν πλησιάζεις? Εμείς μέναμε κοντά στο μετρό sishane, και από την τοποθεσία μείναμε απόλυτα ικανοποιημένοι! Το Σουλταναχμετ Ιστικλάλ δεν το λες εύκολη διαδρομή ( εκτός αν κινείστε με ταξί, που και πάλι βέβαια οι δρόμοι ήταν χάος) . Να ανέβεις δηλαδή από γεφυρα Γαλατα μέχρι Ιστικλάλ είναι καλή ανηφορουλα.. Σουλταναχμετ οκ μέρα έχει να δεις Αγία Σοφιά Μπλε τζαμί, κινστέρνα,τοπ Καπί αλλά το βράδυ που πήγαμε μια βόλτα δεν είχε καθόλου κόσμο και δεν ήταν και τόσο ζωντανά.. εμείς γενικά μείναμε πολύ ικανοποιημένοι από Ιστικλάλ, διότι έσφιζε από ζωή, τα μαγαζιά ακόμα και με ρούχα ήταν ανοιχτά έως τις 12+ ..

fani b

Member
Γιατί δεν πλησιάζεις? Εμείς μέναμε κοντά στο μετρό sishane, και από την τοποθεσία μείναμε απόλυτα ικανοποιημένοι! Το Σουλταναχμετ Ιστικλάλ δεν το λες εύκολη διαδρομή ( εκτός αν κινείστε με ταξί, που και πάλι βέβαια οι δρόμοι ήταν χάος) . Να ανέβεις δηλαδή από γεφυρα Γαλατα μέχρι Ιστικλάλ είναι καλή ανηφορουλα.. Σουλταναχμετ οκ μέρα έχει να δεις Αγία Σοφιά Μπλε τζαμί, κινστέρνα,τοπ Καπί αλλά το βράδυ που πήγαμε μια βόλτα δεν είχε καθόλου κόσμο και δεν ήταν και τόσο ζωντανά.. εμείς γενικά μείναμε πολύ ικανοποιημένοι από Ιστικλάλ, διότι έσφιζε από ζωή, τα μαγαζιά ακόμα και με ρούχα ήταν ανοιχτά έως τις 12+ ..
το pera palace εχει 3000 ευρω για 6 μέρες. Έχεις κάποιο να προτείνεις σε καλό σημείο ?

Karakoy προτείνω είσαι κοντά σε όλα και πρωινό μπορείτε να βρείτε να φάτε τα πάντα στην Πόλη.
καποιο δοκιμασμενο ?

spyros91

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Ντουμπαι
το pera palace εχει 3000 ευρω για 6 μέρες. Έχεις κάποιο να προτείνεις σε καλό σημείο ?
Ααα sorry , νόμιζα εννοείς σαν περιοχή δεν πλησιάζεις.. κοίτα εμείς είχαμε μείνει σε ένα hotel fresia. Για 45/βραδιά ήταν μια χαρά. 70 πχ δεν θα έδινα!! Αλλά γενικά η περιοχή εκεί μου αρέσει.

fani b

Member
Sub karakoy έμεινα η περιοχή είναι γεμάτη ξενοδοχεία, μπαράκια, καφέ και μπορείς να πας από εκεί και απέναντι στο Kadikoy(Χαλκηδόνα)
ω ναι το ειδα , δυστυχώς δεν ειχει τρικλινο . Εξαιρετικη διακοσμηση και ατμοσφαιρα

apodrasi

Member
Επόμενο Ταξίδι
France
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Ινδία-Περού
Αν μου ελεγες οτι εχεις 2 αντε 3 βραδια, θα σου προτεινα σουλταναχμετ γιατι τα κυρια αξιοθεατα ειναι εκει κ για τοσο λιγο διαστημα δεν θα προλαβαινες κ πολλα παραπανω ετσι κ αλλιως. Για 6 βραδια ομως, χωρις δευτερη σκεψη καπου στο Γαλατα ή στο Καρακόι. Το Σουλταναχμετ ειναι το ιστορικο κεντρο που θα πας τις πρωτες μερες να δεις τα αξιοθεατα. Μετα δεν εχει κατι αλλο να σου προσφερει. Γεματο τουριστικα μαγαζια και το βραδυ επισης νεκρα.
Τα άλλα τρία βράδια θα μπορούσατε στο My Dora Hotel στο Kadikoy (ανατολική πλευρά, μπροστά στο λιμάνι). Έχει οικογενειακά δωμάτια στην τιμή που ψάχνεις ή τρίκλινες σουίτες, λίγο ακριβότερες. Δοκιμασμένο, καθαρό, με πρωινό και ανοιχτή ταράτσα. Επειδή είναι η πρώτη φορά στην Πόλη δεν το συστήνω για όλες τις μέρες. Πάντως το καραβάκι φεύγει ανά δεκάλεπτο και σε άλλα δέκα λεπτά είναι Karakoy και Eminonu, η διαδρομή είναι απίθανη! Το εισιτήριο γύρω στο ένα ευρώ. Και το ίδιο το Kadikoy έχει ενδιαφέρον, πιο αληθινή γειτονιά, χωρίς τον τουριστικό χαμό.

fani b

Member
πάντως είναι εκπληκτικό πως η διαμονή μας στην καππαδοκία σε υπόσκαφο και ξενοδοχείο με πισίνα κλπ κλπ κοστίζει λιγότερο από την διαμονή σε ένα μικρό ξενοδοχειάκι της Πόλης . Δυστυχώς στα περισσότερα προτεινόμενα δεν εβρισκα τρίκλινο οπότε κλείσαμε στο galapera apartments . θα επανέλθω μόλις γυρίσουμε για ενημέρωση για αυτό και την καππαδοκία capp royal cave hotel . Σας ευχαριστώ θερμά . θα χρειαστώ ξανά την βοήθεια των μελών σε thread διαμονής Λονδίνου ώστε να ζητήσω συνδρομή για τον γ προορισμό των διακοπών,

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.639
Μέλη
39.378
Νεότερο μέλος
gtolios

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom