Γυναίκες που ταξιδεύουν

maratha

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κούβα
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Κορίτσια μου! Στα είκοσι έβλεπα ράγες τραίνου και έτρεμα από το φόβο μου. Το ίδιο και με το αεροπλάνο. Το έτρεμα. Δε μπορούσα να ταξιδέψω με κανένα μέσο. Είχα απίστευτες φοβίες. Πίστευα όμως ανέκαθεν ότι οι φοβίες είναι ο δρόμος πάνω στον οποίο πρέπει να βαδίσουμε για να εξελιχθούμε. Ξεκίνησα δειλά δειλά να παίρνω αεροπλάνα και τραινα με παρέα. Ούτε μπορούσα να σκεφτώ το ενδεχόμενο να ταξιδέψω μόνη μου.
Ωστόσο ήταν κάτι που ανέκαθεν θαύμαζα σε άλλους ανθρώπους που το τολμούσαν.
Μέχρι τα 26 μου πήρα την απόφαση και ταξίδεψα μόνη μου με τραίνο και αεροπλάνο και κατάλαβα ότι οι φοβίες μου ήταν πλέον παρελθόν. Το 2011 έκανα το βήμα και βγήκα εκτός Ελλάδας μόνη μου, επισκεπτόμενη τη Στοκχόλμη. Έχω γράψει και μια από τις πρώτες μου ιστορίες εδώ στο φόρουμ, πριν επτά χρόνια. Ιστορία που εξελίχθηκε σε βαθιά ενδοσκόπηση και με έκανε να συνειδητοποιήσω πολλά πράγματα για το μέσα μου. Αυτή την αίσθηση της ελευθεριας του πρώτου ταξιδιού δε θα την ξεχάσω ποτε.
https://www.travelstories.gr/community/threads/Το-Σύνδρομο-της-Στοκχόλμης.33528/

Στη συνέχεια έκανα κάθε φορά και πιο περίπλοκα ταξίδια, πήγα σε όλη τη Βαλτική, άλλαξα αεροπλάνα τραινα ΚΤΕΛ πλοία, βρέθηκα μόνη σε τεράστιες πόλεις, στριμώχτηκα σε τραμ στην Πόλη, κοιμήθηκα σε μια γωνιά σε αεροδρόμιο της Ιταλίας και άλλα πολλά. Κάποτε αποφάσισα να βγω μόνη μου και εκτός Ευρώπης. Επισκέφτηκα την Αρμενία και πέρασα υπέροχα. Συνέχισα με την Κολομβια το Καζακστάν το Κιργισταν, κάθε φορά ανακαλύπτοντας νέα πράγματα, γίνομαι λίγο πιο σοφή, πιο ελεύθερη, πιο κοντά στον πραγματικό εαυτό μου.
Έτσι εκλαμβάνω το ταξίδι, σαν απελευθέρωση.
Όλα αυτά που κατάφερες μόνο στα όνειρά μου θα τα τολμούσα. Μπράβο σου !!!

viktoria

Member
Όλα αυτά που κατάφερες μόνο στα όνειρά μου θα τα τολμούσα. Μπράβο σου !!!
Αγαπητη μου συνομηλικη (54 ειμαι και γω)ολα τα μεγαλειωδη και μεγαλα εργα και πραξεις απο ενα ονειρο ξεκινησαν!Ονειρεψου και μετα καντα πραγματικοτητα ,η ζωη ειναι πολυ λιγη για να μενουμε με τους φοβουσ μας ,τολμα θα ανταμοιφθεις σιγουρα.:clap:

Last edited by a moderator:

coco

Member
Επόμενο Ταξίδι
ιταλια παλι
Ταξίδι-Όνειρο
ρωσια
Ειναι προτιμωτερο να μετανοιωνεις για κατι που εκανες,παρα για οσα δεν τολμησες να κανεις..Αμα μπορω εγω,τοτε μπορειτε ολες..σιγα σιγα...οσο σας περνει στην αρχη ..και μετα δεν θα σας πιανει κανεις...ειπαμε...υγεια και χρημα!

Katerinatravel92

New Member
Καλησπέρα σας, θα ήθελα να σας ρωτησω, υπάρχει καμία γυναικα που έχει ταξιδέψει μόνη της σε μουσουλμανική χώρα? Πιστεύετε ότι είναι εφικτό να ταξιδέψει μόνη της μια κοπέλα στην Αλγερία, η στο Μαρόκο, για παράδειγμα? Θέλω να πάω στην Αλγερία. Αλλά δεν βρίσκω κανέναν που να θέλει να έρθει μαζί μου.

viktoria

Member
Καλησπέρα σας, θα ήθελα να σας ρωτησω, υπάρχει καμία γυναικα που έχει ταξιδέψει μόνη της σε μουσουλμανική χώρα? Πιστεύετε ότι είναι εφικτό να ταξιδέψει μόνη της μια κοπέλα στην Αλγερία, η στο Μαρόκο, για παράδειγμα? Θέλω να πάω στην Αλγερία. Αλλά δεν βρίσκω κανέναν που να θέλει να έρθει μαζί μου.
Καλησπερα και σε σενα !Εγω το Πασχα που μας περασε ταξιδεψα σχεδον μονη στην Αιγυπτο ,εχοντας αντρες ξεναγους δεν ενοχληθηκα πουθενα και απο κανεναν ,αντιθετως ολοι ηταν πολυ ευγενικοι μαζι μου,ακομα και οι νεαροι που πουλουσαν διαφορα εξω απο τους αρχαιολογικους χωρους μολις ελεγα στην γλωσσα τους ,ευχαριστω δεν θελω δεν ενοχλουσαν αλλο,Εχω βεβαια και καποια ηλικια:haha:ισως ναπαιξε κι αυτο τον ρολο του,αρκει βεβαια να χρησιμοποιεις κοινη λογικη,οχι μινι,σορτς,ντεκολτε ,πολυ αργα το βραδυ κτλ.:)

apodrasi

Member
Επόμενο Ταξίδι
France
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Ινδία-Περού
Γυναικα που ταξιδευει κι εγω, συχνα μονη, χωρις κανεναν ενδοιασμο και το καταευχαριστιεμαι. Συχνα επισης με τρια παιδια απο τοτε που ηταν νηπια. Τωρα ειναι αρκετα μεγαλα, ωστοσο εξακολουθουμε να κανουμε ταξιδια (και) ολοι μαζι, μεχρι που εκδηλωσε ενδιαφερον να τριγυρναει μαζι μας η πρωτη "αδελφη ψυχη" κι εγιναν τεσσερα, εκει να δεις χαρα!
Τωρα να με συμπαθατε μα θα το πω: για καποιο λογο με ενοχλει ακομα και η ιδεα της ιδιαιτεροτητας της γυναικας που ταξιδευει. Δειχνει να αποδεχομαστε την υπαρξη της (της ιδιαιτεροτητας) και μονο που υπάρχει σχετικο θεμα που τραβαει. Δε βλεπω και τον αντιποδα δλδ "ανδρες που ταξιδευουν", οντα που ταξιδευουν ειναι ολοι. Ισως παλι, εχοντας ζησει σε ιδιαιτερες εργασιακες συνθηκες, να ειμαι εξοικειωμενη με τη ..διαφορετικοτητα και γι' αυτο να μου ξενιζει τοσο το "ταξιδια γενους θηλυκου". Αντιστοιχως, δεν εχω απαντησει (απ' οσο θυμαμαι) και σε συζητησεις του τυπου "Να κανω ταξιδι μονος/μονη" παροτι ισως ειμαι η χαρακτηριστικη περιπτωση ανθρωπου που χαιρεται περισσοτερο τα μοναχικα ταξιδια (μη βγειτε τωρα συνταξιδιωτες και με κραζετε...).
Οπως και να 'χει, συγγνωμη για την ανορθοδοξη θεση, προφανως την αληθεια του γραφει καθενας. Με ετρωγε να "ακουστει" και η δικη μου.

viktoria

Member
Γυναικα που ταξιδευει κι εγω, συχνα μονη, χωρις κανεναν ενδοιασμο και το καταευχαριστιεμαι. Συχνα επισης με τρια παιδια απο τοτε που ηταν νηπια. Τωρα ειναι αρκετα μεγαλα, ωστοσο εξακολουθουμε να κανουμε ταξιδια (και) ολοι μαζι, μεχρι που εκδηλωσε ενδιαφερον να τριγυρναει μαζι μας η πρωτη "αδελφη ψυχη" κι εγιναν τεσσερα, εκει να δεις χαρα!
Τωρα να με συμπαθατε μα θα το πω: για καποιο λογο με ενοχλει ακομα και η ιδεα της ιδιαιτεροτητας της γυναικας που ταξιδευει. Δειχνει να αποδεχομαστε την υπαρξη της (της ιδιαιτεροτητας) και μονο που υπάρχει σχετικο θεμα που τραβαει. Δε βλεπω και τον αντιποδα δλδ "ανδρες που ταξιδευουν", οντα που ταξιδευουν ειναι ολοι. Ισως παλι, εχοντας ζησει σε ιδιαιτερες εργασιακες συνθηκες, να ειμαι εξοικειωμενη με τη ..διαφορετικοτητα και γι' αυτο να μου ξενιζει τοσο το "ταξιδια γενους θηλυκου". Αντιστοιχως, δεν εχω απαντησει (απ' οσο θυμαμαι) και σε συζητησεις του τυπου "Να κανω ταξιδι μονος/μονη" παροτι ισως ειμαι η χαρακτηριστικη περιπτωση ανθρωπου που χαιρεται περισσοτερο τα μοναχικα ταξιδια (μη βγειτε τωρα συνταξιδιωτες και με κραζετε...).
Οπως και να 'χει, συγγνωμη για την ανορθοδοξη θεση, προφανως την αληθεια του γραφει καθενας. Με ετρωγε να "ακουστει" και η δικη μου.
Καλησπερα,το οτι μιλαμε μονο για γυναικες αν ταξιδευουν μονες η οχι ,δεν ειναι ρατσιστικο αλλα οπως και να το κανουμε ειμαστε ποιο ευαλωτες λογω σωματικης να πω καταστασης ,λογω οτι σε πολλες χωρες ακομα και εντος Ευρωπης ειναι πιο δυσκολο να κυκλοφορει μια γυναικα μονη βραδυ ,παρα ενας ανδρας .Τι να γινει ετσι ειναι δομημενη η κοινωνια μας και δεν βλεπω στο κοντινο μελλον κατι ναλλαζει σαυτο!

paefstra

Member
Καλησπερα,το οτι μιλαμε μονο για γυναικες αν ταξιδευουν μονες η οχι ,δεν ειναι ρατσιστικο αλλα οπως και να το κανουμε ειμαστε ποιο ευαλωτες λογω σωματικης να πω καταστασης ,λογω οτι σε πολλες χωρες ακομα και εντος Ευρωπης ειναι πιο δυσκολο να κυκλοφορει μια γυναικα μονη βραδυ ,παρα ενας ανδρας .Τι να γινει ετσι ειναι δομημενη η κοινωνια μας και δεν βλεπω στο κοντινο μελλον κατι ναλλαζει σαυτο!
Νομιζω οτι εχει δραματοποιηθει πολυ το ζητημα.
Τεινω να πιστεψω μαλιστα οτι οι παλιοτερες γενιες ηταν λιγοτερο ευαλωτες, χωρις να εχουν ακουσει ποτε για φεμινισμο. Η προγιαγια μου μετεφερε νυχτα στην πλεξιδα των μαλλιων της χαρτακια-μηνυματα για την Αντισταση με κινδυνο της ζωης της. Σιγα μην ετρεμε να κυκλοφορησει μεσα στη νυχτα μην την "ενοχλησει" λεκτικα ο περαστικος.

Ποτε γινανε τοσο "ευαλωτες" οι γυναικες δεν το καταλαβα. Γιατι σε παλιοτερες εποχες και πιο αυστηρης "πατριαρχιας" γ@..σαν κι εδερναν.

Ή τουλαχιστον αυτες τις εικονες εχω εγω απο το σοι μου. Κρατησαν σπιτια ορθια για χρονια με παιδια ενω ο αντρας ελειπε σε πολεμους, εξοριες και φυλακες. Και τωρα συζηταμε σοβαρα αν μπορουν να παρουν ενα αεροπλανο να πανε λιγο πιο εξω απο τη χωρα για 4-5 μερες?

viktoria

Member
Νομιζω οτι εχει δραματοποιηθει πολυ το ζητημα.
Τεινω να πιστεψω μαλιστα οτι οι παλιοτερες γενιες ηταν λιγοτερο ευαλωτες, χωρις να εχουν ακουσει ποτε για φεμινισμο. Η προγιαγια μου μετεφερε νυχτα στην πλεξιδα των μαλλιων της χαρτακια-μηνυματα για την Αντισταση με κινδυνο της ζωης της. Σιγα μην ετρεμε να κυκλοφορησει μεσα στη νυχτα μην την "ενοχλησει" λεκτικα ο περαστικος.

Ποτε γινανε τοσο "ευαλωτες" οι γυναικες δεν το καταλαβα. Γιατι σε παλιοτερες εποχες και πιο αυστηρης "πατριαρχιας" γ@..σαν κι εδερναν.

Ή τουλαχιστον αυτες τις εικονες εχω εγω απο το σοι μου. Κρατησαν σπιτια ορθια για χρονια με παιδια ενω ο αντρας ελειπε σε πολεμους, εξοριες και φυλακες. Και τωρα συζηταμε σοβαρα αν μπορουν να παρουν ενα αεροπλανο να πανε λιγο πιο εξω απο τη χωρα για 4-5 μερες?
Καλησπερα,αλλα οταν καποια κοπελα ρωταει αν μπορει μονη της να παει σε μουσουλμανικη χωρα,εσυ μπορεις να της πεις πηγαινε π.χ.στο Αφγανισταν η στο Ιρακ η Λιβυη αερατα μονη σου?(Κι γιαγια μου ενεκα Ηπειρωτισσα βοηθαγε στον πολεμο φανταρους ,αλλα ηταν στην χωρα της το εκανε για εναν σκοπο και δεν πηγαινε διακοπες σε μια χωρα που θεωρουν τις γυναικες κατωτερες των υποζυγιων οπως στις περισσοτερες μουσουλμανικες!

paefstra

Member
Καλησπερα,αλλα οταν καποια κοπελα ρωταει αν μπορει μονη της να παει σε μουσουλμανικη χωρα,εσυ μπορεις να της πεις πηγαινε π.χ.στο Αφγανισταν η στο Ιρακ η Λιβυη αερατα μονη σου?(Κι γιαγια μου ενεκα Ηπειρωτισσα βοηθαγε στον πολεμο φανταρους ,αλλα ηταν στην χωρα της το εκανε για εναν σκοπο και δεν πηγαινε διακοπες σε μια χωρα που θεωρουν τις γυναικες κατωτερες των υποζυγιων οπως στις περισσοτερες μουσουλμανικες!
Καθένας κάνει αυτό που μπορεί. Εγω δεν θα απαντούσα σε κανεναν τι να κανει, εφοσον δεν μπορει να παρει την ευθυνη των επιλογων του, αντρα η γυναικα.
Εχω την επιλογη να εργαστω σε μουσουλμανικες χωρες αλλα δεν ρωταω καποιον αν θα παω η οχι. Αποφασιζω μονη μου τι θεωρω σωστο για μενα. Αλλα εχω την επιλογη. Αν ηταν υποχρεωση, σε βεβαιωνω οτι θα πηγαινα.
Απαντησα επειδη ειπες οτι ειναι ευαλωτη η θεση της γυναικας και σε Ευρωπαικες χωρες. Ξαφνικα μπηκε το Αφγανισταν στην κουβεντα, που δεν εχω παει κιολας.

viktoria

Member
Καθένας κάνει αυτό που μπορεί. Εγω δεν θα απαντούσα σε κανεναν τι να κανει, εφοσον δεν μπορει να παρει την ευθυνη των επιλογων του, αντρα η γυναικα.
Εχω την επιλογη να εργαστω σε μουσουλμανικες χωρες αλλα δεν ρωταω καποιον αν θα παω η οχι. Αποφασιζω μονη μου τι θεωρω σωστο για μενα. Αλλα εχω την επιλογη. Αν ηταν υποχρεωση, σε βεβαιωνω οτι θα πηγαινα.
Απαντησα επειδη ειπες οτι ειναι ευαλωτη η θεση της γυναικας και σε Ευρωπαικες χωρες. Ξαφνικα μπηκε το Αφγανισταν στην κουβεντα, που δεν εχω παει κιολας.
Καταρχην η κοπελα ρωτησε τι γνωμη ολων και ο καθενας λεει την υποκειμενικη του γνωμη και δηλαδη εσυ λες οτι το ιδιο, νυχτα σε οποιαδηποτε συνοικια μιας μεγαλουπολης μπορει ανετα να κυκλοφορησει μια γυναικα και μαλιστα νεαρης ηλικιας με εναν ανδρα?

paefstra

Member
Ποτε δεν ειπα σε οποιαδηποτε. Μια γυναικα δεν εχει ελλειψη κοινης λογικης, υποθετω. Θα παει εκει που κρινει. Αλλα δεν ηταν αυτη η αρχικη τοποθετηση σας, οποιαδηποτε συνοικια.
ακομα και εντος Ευρωπης ειναι πιο δυσκολο να κυκλοφορει μια γυναικα μονη βραδυ ,παρα ενας ανδρας
Αυτο ηταν το αρχικο ζητημα, το οποιο αλλαζει συνεχεια και βρισκομαι να απανταω σε νεα ατζεντα ερωτηματων συνεχεια.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom