Γυναίκες που ταξιδεύουν

coco

Member
Επόμενο Ταξίδι
ιταλια παλι
Ταξίδι-Όνειρο
ρωσια
Συχνα και σε διαφορων ειδων συζητησεις προκυπτει τετοιου τυπου προβληματισμος..Γινανε ξαφνικα οι γυναικες μη μου απτου,οπως τα παιδια τωρα θεωρουνται ημιθεοι και τα ζωα παιδακια?Σιγουρα εχει αλλαξει η θεωρηση των πραγματων και των αξιων..Οι γυναικες τωρα δουλευουν σκληρα,σε δουλεια,σπιτι,κοινωνια..οταν ομως φτασουν τα πραματα στο μη περαιτερω,καταληγω σε μη φεμινιστικο αλλα ρεαλιστικο συμπερασμα.Οι αντρες μπορουν να βιασουν..οι γυναικες οχι.

spirosninja

Member
Οι αντρες μπορουν να βιασουν..οι γυναικες οχι.
μια χαρα μπορουν ! ξερετε ποσοι αντρες εχουν αναγκαστει να παντρευτουν?:) αστε που η γυναικα νοικοκυρα εχει ενα μπρατσο σαν του ροκυ μπαλμποα :)

paefstra

Member
.Γινανε ξαφνικα οι γυναικες μη μου απτου,οπως τα παιδια τωρα θεωρουνται ημιθεοι και τα ζωα παιδακια?
Καποια χρονια πριν ο Πασκαλ Μπρυκνερ εγραψε σχετικα το αιρετικο δοκιμιο "Ο Πειρασμος της Αθωοτητας" για την αντιληψη της θηλυκοτητας και της παιδικοτητας στις συγχρονες δυτικες κοινωνιες. Τοτε το θεωρησα καπως τραβηγμενο, αλλα με εχει απασχολησει ξανα το θεμα με αυτη τη συζητηση.

coco

Member
Επόμενο Ταξίδι
ιταλια παλι
Ταξίδι-Όνειρο
ρωσια
Προσφατα το συζητησα με αμερικανιδα φιλη,ψαγμενο ατομο,ψυχολογο_συγγραφεα.Με εντυπωσιασε η διαφορα αντιληψης της δικης τους κοινωνιας με τη δικη μας .κατι που μου διεφυγε οσο ζουσα εκει.Μου εμαθε να αποφευγω να γενικευω..Και ναι,φιλε pan pan..γυναικες μονες μπορουν.Αν και δε βλεπω καποια απο τις συμμετεχουσες να διαβαζει αυτα που ανεφερες..Μ αρεσει να μπαινουν αντρες και να σχολιαζουν,παντως.

viktoria

Member
Συχνα και σε διαφορων ειδων συζητησεις προκυπτει τετοιου τυπου προβληματισμος..Γινανε ξαφνικα οι γυναικες μη μου απτου,οπως τα παιδια τωρα θεωρουνται ημιθεοι και τα ζωα παιδακια?Σιγουρα εχει αλλαξει η θεωρηση των πραγματων και των αξιων..Οι γυναικες τωρα δουλευουν σκληρα,σε δουλεια,σπιτι,κοινωνια..οταν ομως φτασουν τα πραματα στο μη περαιτερω,καταληγω σε μη φεμινιστικο αλλα ρεαλιστικο συμπερασμα.Οι αντρες μπορουν να βιασουν..οι γυναικες οχι.
Δεν ηθελα να το θεσω ετσι ωμα ,αλλα ο ρεαλισμος μας λεει την ωμη αληθεια οσο και να θελουμε να μην την δεχτουμε!

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
μια χαρα μπορουν ! ξερετε ποσοι αντρες εχουν αναγκαστει να παντρευτουν?:) αστε που η γυναικα νοικοκυρα εχει ενα μπρατσο σαν του ροκυ μπαλμποα :)
Ναι υπάρχει βία κατά των αντρών και πολλές γυναίκες είτε έχουν πλήρη άγνοια επι του θέματος είτε απλά το αρνούνται ισχυριζόμενες αυτήν την "αδυναμία"!

viktoria

Member
To ξέρω ότι θα με φάτε αλλά το τόπικ μου θυμίζει λίγο από Marie Claire και Cosmopolitan μαζί.
Γυναίκα μόνη ,μπορεί.!!!
Καλησπερα,δηλαδη οταν θετουν γυναικες θεματα που τους ενδιαφερουν θυμιζουν φυλαδες του 80 ?ενω πρεπει να μιλαμε μονο για θεματα παγκοσμιου ενδιαφεροντος?:).Χωρις φεμινιστικες κορωνες ,αλλα απαξιωνεις τους οποιους προβληματισμους(ισως και φοβους) εχει καποιος ανθρωπος που τυχαινει να ειναι γυναικα και δυστυχως μονο γυναικα μπορει να απαντησει για¨ γυναικεια θεματα"(οπως πως αντιμετωπιζουν μια μονη γυναικα στις μουσουλμανικες χωρες και καποια αλλα):)

Ναι υπάρχει βία κατά των αντρών και πολλές γυναίκες είτε έχουν πλήρη άγνοια επι του θέματος είτε απλά το αρνούνται ισχυριζόμενες αυτήν την "αδυναμία"!
Δηλαδη ,εκτος αποτι τους χτυπαμε τους βιαζουμε κιολας?Αρα πρεπει να φτιαχτουν και καταφυγια για κακοποιημενους ανδρες!

Last edited by a moderator:

panpan

Member
Καλησπερα,αλλα οταν καποια κοπελα ρωταει αν μπορει μονη της να παει σε μουσουλμανικη χωρα,εσυ μπορεις να της πεις πηγαινε π.χ.στο Αφγανισταν η στο Ιρακ η Λιβυη αερατα μονη σου?
Διακοπές στο Αφγανιστάν!!!Ιράκ!!! Μάλιστα.
Καλησπερα,δηλαδη οταν θετουν γυναικες θεματα που τους ενδιαφερουν θυμιζουν φυλαδες του 80 ?
Μπορείτε να θέτετε ότι θέματα θέλετε,απλά είπα την σκέψη μου.
Το αμέσως επόμενο ίσως είναι ....
Θέλω να του κάτσω αλλά δεν ξέρω αν εκείνες τις ημέρες που θα πάμε ταξίδι θα είναι από τις 'δύσκολες'.
Πέστε μου τι λιπαντικό να χρησιμοποιώ;
Συγνώμη αλλά η αυτοεξαίρεση των γυναικών από το ανθρώπινο είδος μου θυμίζει περιοδικά του 80 όπως λες.
Προσωπική άποψη και ίσως αιρετική.
Και ναι,φιλε pan pan..γυναικες μονες μπορουν.
Γλυκιά μου coco Το ξέρω πολύ καλά ότι οι γυναίκες μπορούν,όπως μπόρεσε και η δικιά μου πριν 40 χρόνια(σαράντα)
Όχι σήμερα το 2018.
Γι αυτό αναφέρθηκα σε περιοδικά του 80.

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Δηλαδη ,εκτος αποτι τους χτυπαμε τους βιαζουμε κιολας?Αρα πρεπει να φτιαχτουν και καταφυγια για κακοποιημενους ανδρες!
Συνήθως η βία ως προς τους άντρες είναι ψυχολογική!
* Μείωση αυτοπεποίθησης και εκτόξευση ύβρεων (αφού δεν μπορείς να φέρεις 2000€ πχ στο σπίτι είσαι άχρηστος), αναίτια αύξηση ευθυνών δλδ
* Καταπίεση συναισθημάτων (είναι ντροπή να λέμε σε ένα μικρό αγόρι "εσύ είσαι άντρας, δεν κάνει να κλαίς"....το παιδί όταν θέλει να κλάψει πρέπει να κλαίει ασχέτου φύλου! Η μη εκτόνωση συναισθημάτων έχει σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία προβληματικών ενηλίκων!)
* Η απομάκρυνση τέκνων απο το πατέρα τους και η χρησιμοποίησης τους ως "όπλο" μεταξύ διαζευγμένων γονέων. Πολλές φορές χρησιμοποιείται το/α παιδί/α απο τη μάνα ως εργαλείο για να πληγώσει τον πατέρα. Τα παιδιά έχουν ανάγκη και τους δύο γονείς άσχετα με τις διαφωνίες των γονέων. Επίσης η νομοθεσία στη Ελλάδα είναι τέτοια ώστε η επιμέλεια να πηγαίνει πάντα στη μάνα, ακόμα και όταν αυτή είναι ακατάλληλη.....και όσο απίστευτο και αν σου φαίνεται, υπάρχουν άντρες πολύ ικανότεροι στη ανατροφή των παιδιών απο μία γυναίκα.
* Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις που γυναίκες σηκώνουν χέρι να χτυπήσουν και όντως χτυπάνε....δεν ξέρω απο που πηγάζει το δικαίωμα να μπορούν οι γυναίκες να το κάνουν ....Προσωπικά θεωρώ οτι δεν έχει κανένας το δικαίωμα να σηκώνει το χέρι σε κάποιον άλλον, ασχέτου φύλου!

Όλα αυτά και όχι μόνο αυτά, αποτελούν βιασμό του αντρικού φύλου! Ο βιασμός δεν είναι μόνο έμπρακτος....

Ναι θα πρέπει να υπάρχει και για τους άντρες περίθαλψη για κακοποίηση και δεν το λέω καθόλου ειρωνικά!

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Αποδεκτά και σεβαστά αυτά που λες για τους άντρες φίλη @Sassenach77 αλλά δεν αποτελούν κίνδυνο για έναν άντρα στη διάρκεια ενός ταξιδιού. Επειδή έχω ταξιδέψει μόνη σε μουσουλμανικές χώρες και μη, πολλές φορές με στρίμωξαν, με χουφτωσαν, στην Ινδία με έφτυσαν κι ολας, οπότε ναι, κάποια πράγματα είναι πιο δύσκολα για τις γυναίκες. Στη δε Κολομβια κάθε βράδυ που πέρασα στα παράλια της Καραιβικης, γυρνώντας στο δωμάτιο άκουγα διάφορες ύβρεις σεξουαλικης φύσεως, από άντρες όλων των ηλικιών, ένας μάλιστα με στριμωξε άσχημα. Αυτά είναι απρόβλεπτα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στη συντριπτική πλειοψηφία τους, σε οποια ηλικία κι αν βρίσκονται, οτιδήποτε κι αν φοράνε.
Υπάρχει και άλλη όψη όμως του νομίσματος όπως μου επεσήμανε κάποτε ένας φίλος ταξιδιώτης. Μια γυναίκα που ταξιδεύει μπορεί πιο εύκολα να αγκαλιάσει και να προσεγγίσει ξένα παιδάκια,να παίξει μαζί τους περνώντας ευχάριστα το χρόνο της, όπως μου αρέσει να κάνω κι εγώ πάντοτε. Αυτό, ανεξάρτητα με τις προθέσεις του ,δε μπορεί εύκολα να το κάνει ένας άντρας.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom