Sassenach77
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Γη του Πυρός
Γιατί σου κάνει εντύπωση όταν αρκετοί γράφουν "στείλε μου μήνυμα για να σου δώσω πληροφορίες"; Πολύς κόσμος δεν θέλει να δίνει πληροφορίες δημόσια! Κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να δίνει πληροφορίες. Αν θέλει θα δώσει, αν δεν θέλει δεν θα δώσει.Αυτό το συμπέρασμα ειλικρινά δε καταλαβαίνω από που προκύπτει, μάλιστα συμφωνούν αρκετοί κιόλας σ' αυτό, μου κάνει εντύπωση.
Αλλά για να μιλήσω επι προσωπικού επιπέδου, αυτό που έγραψα προκύπτει απο το γεγονός οτι όλες τις σημαντικές πληροφορίες, για ταξίδια πιο δύσκολα στην οργάνωση, τις έχω λάβει και εξακολουθώ να τις λαμβάνω είτε κατ' ιδίαν είτε με προσωπικά μηνύματα. Ρωτώ δημόσια και λαμβάνω απάντηση ιδιωτικά, είτε προσεγγίζοντας με κάποιος/α είτε τελικά προσεγγίζοντας εγώ ιδιωτικά τον άλλον για να λάβω απάντηση. Σέβομαι την επιθυμία τους και είμαι ευγνώμων για τις πληροφορίες. Και η πληροφορία μένει χαμένη μέχρι να πραγματοποιήσω το ταξίδι και να μπορώ να γράψω τη προσωπική μου εμπειρία για να δώσω πληροφορίες.
Μη μου πεις τώρα οτι δεν ανταλλάσεις πληροφορίες με συμφορουμίτες εκτός φόρουμ γιατί δεν θα το πιστέψω.Τουλάχιστον εγώ έχω βοηθηθεί απείρως και σε οικονομικά στοιχεία ταξιδιών, σε κόστη ζωής, διαμονής, αξιοθεατων κτλ, από ιστορίες και σκόρπιες πληροφορίες του φόρουμ που θα ήταν αδύνατο να βρω τόσο συγκεντρωμένα και πολλές φορές εμπεριστατωμένα στο ιντερνετικό χάος.
Για κάποιους προορισμούς υπάρχουν άπειρες πληροφορίες. Για κάποιους άλλους όμως δεν υπάρχουν ή είναι αναφορές χωρίς χρηστικές πληροφορίες. Δεν πάσχω απο έναυσμα, αλλά απο χρηστικές πληροφορίες να κάνω τα ταξίδια που θέλω.
Πολλοί εδώ, και εσύ είσαι μέσα σε αυτούς, λένε οτι το φόρουμ είναι για να γράφουμε ιστορίες. Τις πληροφορίες μπορούμε να τις αναζητήσουμε στο διαδίκτυο. Λυπάμαι αλλά δεν συμφωνώ. Αν δεν ανταλλάξω ταξιδιωτικές πληροφορίες σε ένα ταξιδιωτικό φόρουμ, τότε που θα το κάνω;...
Αυτό το τελευταίο με τα κόστη θέλει λίγο προσοχή. Αυτό που μπορεί για σένα να είναι ακριβό μπορεί για κάποιον άλλον να μην είναι ή να είναι, αλλά αυτός ο άλλος να είναι διατεθειμένος να το πληρώσει αυτό το κόστος για να κάνει ένα ταξίδι. Εγώ πλέον προτιμώ να σχολιάζω τι φαίνεται ακριβό για το δικό μου πορτοφόλι ή τι δεν είμαι διατεθειμένη να πληρώσω, χωρίς να αποτρέπω τους άλλους να το κάνουν. Δεν έχει σημασία τι αρέσει σε εμένα στο ταξίδι που θα κάνει κάποιος άλλος. Προτιμώ να βοηθώ ουσιαστικά. Για όποιον θέλει να δεχτεί τη βοήθεια μου φυσικά.Πολύς κόσμος δίνει οικονομικά στοιχεία και μεγάλη βοήθεια και σε προσωπικό επίπεδο το ίδιο προσπαθώ κι εγώ, ακόμα και στις πιο ασήμαντες λεπτομέρειες που καμιά φορά μπορεί κάπου να φανούν χρήσιμες όσον αφορά τα κόστη.