• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Γνώμες τρίτων για δικά μας ταξίδια

MVSylvia

Member
Εγω συμφωνω με @paefstra και απορω με το διαμοιρασμο πληροφοριων τετοιου τυπου σε κοσμο που γνωριζουμε οτι δεν ειναι το σωστο για εμας κοινο.

Και απορω επισης με την εκπληξη οταν η αντιδραση ειναι επικριτικη, αδαης, χλευαστικη, φθονερη και εγω δεν ξερω τι.

Δεν ειναι αναγκη να τα μοιραζομαστε ολα με ολους.

paefstra

Member
Μα γι' αυτό το λόγο είμαστε εδώ μέσα και μοιραζόμαστε γνώσεις και ιδέες, για να μην έχουμε να κάνουμε με τον κάθε (ταξιδιωτικά) ηλίθιο που νομίζει είτε ότι ταξίδι είναι Παρίσι, Λονδίνο, Ρώμη και στο τσακίρ κέφι Νέα Υόρκη, είτε πως για ότι κάνουμε διαθέτουμε χιλιάδες ευρώ.
Αντίστοιχα κουβέντα γίνεται και για τα νησιά, τύπου «τι θα πας να κάνεις εκεί;» ή «έφαγες κανένα πεντοχίλιαρο για όλα αυτά το καλοκαίρι;» μαζί με πολλά άλλα ωραία που ακούω κατά καιρούς.

Δε σχολιάζω το διαφορετικό γούστο που μπορεί να χει καθένας, κάτι που είναι τις περισσότερες φορές σεβαστό, αλλά την πονηριά και την κακεντρέχεια που βγάζει πολύς κόσμος. Βέβαια αυτό το κακό είναι γενικότερο και δεν αφορά μόνο τα ταξίδια που μπορεί να σχολιάζονται.

Αδιαφορείς και προχωράς απλά παρακάτω με το σχέδιο που 'χεις στο μυαλό σου, τίποτα περισσότερο, δε θα έπρεπε να μας αγγίζουν καν τέτοια περιστατικά.

ΥΓ. 10 άτομα, τουριστικός (!) κλάδος και δε βρέθηκε ούτε ένας να νιώθει λίγο και να υπερασπιστεί την άποψη σου για Ουζμπεκιστάν; Αλήθεια τώρα;
Μισο λιγο: εχω χαρακτηρισει βλαμμενους πολλους ταξιδιωτες και θα σου πω τις βασικες κατηγοριες:
1. Αυτους που κανουν χρεη για ταξιδια
2. Αυτους που πουλανε περιουσια για ταξιδια, αν εχουν απογονους.
3. Αυτους που παιρνουν τα παιδια τους απο το σχολειο για εβδομαδες η μηνες για ταξιδια.
Αυτα αφορουν το προσωπικο μου αξιακο συστημα. Δεν ειναι κακεντρεχεια, δεν συμφωνω εγω απλα.
Γιατι πρεπει να θεωρουμε πονηρια η κακεντρεχεια την προσωπικη φωνη της λογικης του καθενα?

kofidenia

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αλσατία, Μέλανας Δρυμός
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλληνική Πολυνησία
Και εγώ το έχω αντιμετωπίσει πολλές φορές ακόμα και από την οικογένεια μου που θεωρούν ότι οτιδήποτε εκτός Ευρώπης είναι επικίνδυνο. Έως ένα βαθμό τους δικαιολογώ όμως γιατί νοιάζονται για μένα. Πέρα από την οικογένεια όμως, διαλέγω σε ποιούς θα το πω. Συνήθως είναι οι πολύ κοντινοί μου ή άτομα που ξέρω ότι έχουν το ίδιο ''μικρόβιο'' με μένα. Όλων των άλλων η γνώμη μου είναι αδιάφορη.

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Όταν βρήκα το φόρουμ ενθουσιάστηκα γιατί μέχρι τότε δεν είχα που να εκφράσω τον ενθουσιασμό μου για τα ταξίδια, εκτός βέβαια από τον συνταξιδιώτη μου. Στη πορεία όμως ανακάλυψα ότι ούτε εδώ μπορώ να μοιραστώ τον ενθουσιασμό μου για τα ταξίδια που κάνω, γιατί δεν ταξιδεύουμε όλοι με τον ίδιο τρόπο, με τα ίδια μέσα και για τους ίδιους λόγους!

Η αντιμετώπιση αυτή γενικά έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχουν πληροφορίες στο φόρουμ, κυρίως οικονομικής φύσης, για ταξίδια που εκ των πραγμάτων χρειάζονται περισσότερα χρήματα, είτε γιατί οι πληροφορίες ανταλλασονται σε προσωπικό επίπεδο, είτε γιατί δεν ανταλλασονται καθόλου μήπως και μας πούνε πλούσιους.
Και να μην αναλύσω τώρα για το πως αντιμετωπιζονται οι ταξιδιωτικές συνήθειες του καθενός...

tatooine

Member
Όταν βρήκα το φόρουμ ενθουσιάστηκα γιατί μέχρι τότε δεν είχα που να εκφράσω τον ενθουσιασμό μου για τα ταξίδια, εκτός βέβαια από τον συνταξιδιώτη μου. Στη πορεία όμως ανακάλυψα ότι ούτε εδώ μπορώ να μοιραστώ τον ενθουσιασμό μου για τα ταξίδια που κάνω, γιατί δεν ταξιδεύουμε όλοι με τον ίδιο τρόπο, με τα ίδια μέσα και για τους ίδιους λόγους!

Η αντιμετώπιση αυτή γενικά έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχουν πληροφορίες στο φόρουμ, κυρίως οικονομικής φύσης, για ταξίδια που εκ των πραγμάτων χρειάζονται περισσότερα χρήματα, είτε γιατί οι πληροφορίες ανταλλασονται σε προσωπικό επίπεδο, είτε γιατί δεν ανταλλασονται καθόλου μήπως και μας πούνε πλούσιους.
Και να μην αναλύσω τώρα για το πως αντιμετωπιζονται οι ταξιδιωτικές συνήθειες του καθενός...
Οι πραγματικοί φίλοι και θα μας συμβουλέψουν γιατί ανησυχούν και θα χαρούν με τις ταξιδιωτικές μας επιλογές. Οι υπόλοιποι δεν χρειάζεται να ξέρουν.
Στην ερώτηση που πήγες φέτος το καλοκαίρι, το χωριό είναι μια καλή απάντηση.
Οικονομικής φύσεως αναρτήσεις δύσκολα να βρεθούν γιατί πολύ εύκολα κάποιος μπορεί να χλευαστεί για τις οποίες επιλογές του.

evaT

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Παρότι ζούμε σε χώρα παγκόσμιου τουριστικού προορισμού. είμαστε λαός με πολύ χαμηλή τουριστική συνείδηση. Μιλάμε για το μέσο όρο πάντα. Ναι ταξιδεύουμε περισσότερο, ναι ανοίξαμε το εύρος των προορισμών αλλά σε σχέση με τον υπόλοιπο δυτικό κόσμο υστερούμε ακόμη αρκετά.
Ο μέσος όρος απορεί πως γίνεται να ταξιδέψει κάποιος δίχως την "ασφάλεια" εντός ταξιδιωτικού γραφείου.
Το ταξίδι τύπου οργανώνω κάτι μόνος για τους πολλούς ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας.
Προσωπικά έχω ακούσει τα πάντα όλα από φίλους και οικογένεια, πλέον αποφεύγω να ανακοινώνω πολλά πολλά, συνήθως τα λέω λίγο πριν την αναχώρηση. Δεν προσδοκώ να γνωρίζουν λεπτομέρειες για χώρες όπως το Ουζμπεκιστάν που δεν τον λες χοτ τουριστικό προορισμό αλλά όπως ειπώθηκε ήδη η εξαγωγή συμπερασμάτων ενώ υπάρχει πλήρη άγνοια είναι τουλάχιστον ενοχλητική.

Το κορυφαίο ήταν μόλις πριν μέρες. Είχα ραντεβού με μια ταξιδιωτική πράκτορα για να συζητήσω για μια εκδρομή που πρόκειται να συνοδέψω και πάνω στην κουβέντα μου είπε για κάποια γνωστή της η οποία πρόκειται να ταξιδέψει εκεί που σκοπεύω να ταξιδέψω κ γω σύντομα και μάλιστα λέει το οργανώνει μόνη! Με τεράστια έκπληξη ζωγραφισμένη στο πρόσωπό της! Η τουριστική πράκτορας απόρησε! Τι να περιμένεις από τους άλλους...

Και απαντάω....μα καλά, ειδικά εμείς που ζούμε τα οργανωμένα γκρουπ επαγγελματικά και ζούμε αυτά που ζούμε...θα ταξιδέψουμε ιδιωτικά με τον ίδιο τρόπο; Ούτε καν!

Evi_Stav

Member
Μα γι' αυτό το λόγο είμαστε εδώ μέσα και μοιραζόμαστε γνώσεις και ιδέες, για να μην έχουμε να κάνουμε με τον κάθε (ταξιδιωτικά) ηλίθιο που νομίζει είτε ότι ταξίδι είναι Παρίσι, Λονδίνο, Ρώμη και στο τσακίρ κέφι Νέα Υόρκη, είτε πως για ότι κάνουμε διαθέτουμε χιλιάδες ευρώ.
Αντίστοιχα κουβέντα γίνεται και για τα νησιά, τύπου «τι θα πας να κάνεις εκεί;» ή «έφαγες κανένα πεντοχίλιαρο για όλα αυτά το καλοκαίρι;» μαζί με πολλά άλλα ωραία που ακούω κατά καιρούς.

Δε σχολιάζω το διαφορετικό γούστο που μπορεί να χει καθένας, κάτι που είναι τις περισσότερες φορές σεβαστό, αλλά την πονηριά και την κακεντρέχεια που βγάζει πολύς κόσμος. Βέβαια αυτό το κακό είναι γενικότερο και δεν αφορά μόνο τα ταξίδια που μπορεί να σχολιάζονται.

Αδιαφορείς και προχωράς απλά παρακάτω με το σχέδιο που 'χεις στο μυαλό σου, τίποτα περισσότερο, δε θα έπρεπε να μας αγγίζουν καν τέτοια περιστατικά.

ΥΓ. 10 άτομα, τουριστικός (!) κλάδος και δε βρέθηκε ούτε ένας να νιώθει λίγο και να υπερασπιστεί την άποψη σου για Ουζμπεκιστάν; Αλήθεια τώρα;
Λόγω του υστερογράφου έγραψα και εγώ το αρχικό μήνυμα, γιατί πραγματικά μου έκανε εντύπωση αυτό το πράγμα! Δεν με στεναχώρησε σε προσωπικό επίπεδο ούτε με νοιάζει η γνώμη τους εννοείται. Με στεναχώρησε, ωστόσο, το γεγονός του ότι υπάρχει τόσο έντονος "ταξιδιωτικός αναλφαβητισμός" σε μια εταιρεία που ασχολείται με τον τομέα.

Evi_Stav

Member
Έχει πολύ ενδιαφέρον που στην Ελλάδα κάποιοι έχουν άποψη χωρίς να έχουν γνώση. Κατά τ’άλλα βλέπω ότι σε έψησα για το Ουζμπεκισταν, χτυπα το και μη σε νοιάζει ;)
Εμείς όταν είπαμε σε κάποιους ότι θα πάμε Ουζμπεκισταν το είχαν συνυφασμένο με Αφγανιστάν και ήταν σιιιιιγουροι ότι κάτι κακό θα μας συμβεί. Όταν ειδαν όμως τις φωτογραφίες τουλάχιστον κόπηκε η έκφραση άποψης.
Μου έχεις βάλει την ιδέα στο μυαλό και αναμφισβήτητα είναι μέσα στα πλάνα! Και το Πάσχα να μην μας βγει, το ψάχνουμε για κάποια στιγμή μέσα στο 2024.

Evi_Stav

Member
Προφανως ξεκιναει απο το οτι συζητατε με τριτους που ΘΑ πατε κι οχι που πηγατε μετα το ταξιδι.
Δεν χρειαζεται να ειμαστε τοσο διαφανοι, εκτος αν μας το πληρωνουν οι τριτοι.
Αλλα δεν εχω δει ταξιδιωτη να μην το ανακοινωνει για να προκαλεσει θαυμασμο και οταν εισπραττει σκεπτικισμο, τον τσουζει. Προς γνωση και συμμορφωση. Δεν ειναι υποχρεωτικο να προκαλει θαυμασμο η επιλογη του καθενα.
Τα ταξίδια για εμένα είναι η νούμερο ένα συζήτησή μου όταν βρίσκομαι σε ένα τραπέζι με φίλους - γνωστούς - αγνώστους - οτιδήποτε.

Δεν συζητάω τα ταξιδιωτικά μου πλάνα για να εντυπωσιάσω ή να αποσπάσω θετικά σχόλια, αλλά γιατί τα ταξίδια είναι από τα λίγα θέματα συζητήσεων τα οποία πραγματικά απολαμβάνω! Επίσης, θεωρώ πως οι επιλογές των ταξιδιών μου φανερώνουν στοιχεία του χαρακτήρα μου για κάποιον που δεν με ξέρει.

Sugar

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ψάχνεται....
Ταξίδι-Όνειρο
Απ' άκρη σ' άκρη
Οι πραγματικοί φίλοι και θα μας συμβουλέψουν γιατί ανησυχούν και θα χαρούν με τις ταξιδιωτικές μας επιλογές. Οι υπόλοιποι δεν χρειάζεται να ξέρουν.
Στην ερώτηση που πήγες φέτος το καλοκαίρι, το χωριό είναι μια καλή απάντηση.
Οικονομικής φύσεως αναρτήσεις δύσκολα να βρεθούν γιατί πολύ εύκολα κάποιος μπορεί να χλευαστεί για τις οποίες επιλογές του.

Ο χλευασμός δείχνει την ποιότητα αυτού που το κάνει.
Είναι κρίμα να μην ανταλάσσονται πληροφορίες οικονομκής φύσεως σε ταξίδια περίπλοκα, μακρυνά και πιο δύσκολα που θέλουμε να κάνουμε χωρίς να είμαστε πλούσιοι (αλλά και να είμαστε γιατί ενδιαφέρει κάποιον?)
Στην τελική ο πλούσιος δεν μπαίνει στο travelstories να ρωτήσει "πως να εξοικονομήσω χρήματα για να φθάσω στο Λάος και να συνδυάσω και την Καμπότζη?"

DimiBiri

Member
Επόμενο Ταξίδι
Pending...
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Περαν απ' τη μανουλίτσα....Που ανησυχει και στο μπάνιο αν κατσω παραπάνω από το "κανονικό" :bleh: :bleh: οπότε τη συγχωρώ...Η άποψη οποιουδήποτε τρίτου από το ενα μπαίνει από το άλλο βγαίνει ΕΚΤΟΣ κι αν (1) εμπιστευομαι την άποψη του, (2) έχει πάει ΠΡΟΣΦΑΤΑ, (3) έχει να συνεισφέρει κάτι σημαντικό. Οχι οτι θα ακυρώσω ταξίδι...JAMAIS!!!Απλα θα το έχω στα υπ' οψιν.

paefstra

Member
Ο χλευασμός δείχνει την ποιότητα αυτού που το κάνει.
Είναι κρίμα να μην ανταλάσσονται πληροφορίες οικονομκής φύσεως σε ταξίδια περίπλοκα, μακρυνά και πιο δύσκολα που θέλουμε να κάνουμε χωρίς να είμαστε πλούσιοι (αλλά και να είμαστε γιατί ενδιαφέρει κάποιον?)
Στην τελική ο πλούσιος δεν μπαίνει στο travelstories να ρωτήσει "πως να εξοικονομήσω χρήματα για να φθάσω στο Λάος και να συνδυάσω και την Καμπότζη?"
Σορι που το λεω πρωτη αλλα ειναι αρρητη αισθηση οτι τα πιο μακρινα γινονται οικονομικα με επιβραβευσεις αν εχεις αρκετα λεφτα να παρεις επιβραβευσεις. Μπορει να μην θελει ο καθενας να "ξεβρακωθει" για το πως τις πηρε. Δεν κανει ο πτωχος φθηνα τα μακρινα αλλα ο πλουσιοτερος. Ειναι το παραδοξο της ταξιδιωτικης οικονομιας :D.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom