• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Γνώμες τρίτων για δικά μας ταξίδια

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
Εισαι καινουρια στο φορουμ. Η παλια γενια εχει υποστει και το "πως πετατε με low cost" και το "εκει πανε οι πλεμπες, οποιος εχει λεφτα παει Παρισι και μονο" απο ινφλουενσερς του φορουμ, το "πτησεις απο τα καλαθια" και αλλα πολυ ωραια που λενε οι ταξιδευτες μεταξυ τους :D.
Ηραν κατι σαν τελετη μυησης για να μεινουν μονο οι χαλκεντεροι.

εκει πανε οι πλεμπες, οποιος εχει λεφτα παει Παρισι και μονο

χάχα....το ακούσαμε k αυτό

βασικά όπως έλεγε η Aegean Παρίσι μονο για "επαγγελματικά" ταξίδια

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
τα πιο μακρινα γινονται οικονομικα με επιβραβευσεις αν εχεις αρκετα λεφτα να παρεις επιβραβευσεις.
Δηλαδή βγάζεις ένα εισιτήριο award και αυτό σημαίνει οτι είσαι πλούσιος;... Ή όλο το ταξίδι έτσι γίνεται φθηνό; Ένα ταξίδι δεν είναι μόνο ένα αεροπορικό!... Για να μην πιάσουμε τώρα και τα ταξίδια με αυτοκίνητο γιατί θα έχω αποκτήσει περιουσία και δεν θα το ξέρω!.....

Ειναι το παραδοξο της ταξιδιωτικης οικονομιας :D.
Εγώ δεν βλέπω κανένα παράδοξο. Ενα και ένα κάνουν δύο. Όποιος θέλει να βλέπει τρία ή οτι άλλο θέλει να βλέπει, πρόβλημα του!

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Μισο λιγο: εχω χαρακτηρισει βλαμμενους πολλους ταξιδιωτες και θα σου πω τις βασικες κατηγοριες:
1. Αυτους που κανουν χρεη για ταξιδια
2. Αυτους που πουλανε περιουσια για ταξιδια, αν εχουν απογονους.
3. Αυτους που παιρνουν τα παιδια τους απο το σχολειο για εβδομαδες η μηνες για ταξιδια.
Αυτα αφορουν το προσωπικο μου αξιακο συστημα. Δεν ειναι κακεντρεχεια, δεν συμφωνω εγω απλα.
Γιατι πρεπει να θεωρουμε πονηρια η κακεντρεχεια την προσωπικη φωνη της λογικης του καθενα?
Γιατί δε συζητάμε για τέτοιες περιπτώσεις, αλλά για ξερολίαση και ταξιδιωτική άγνοια του τύπου «τι θα πάτε να κάνετε κει πέρα» όταν μιλάς για καμιά χώρα (ή νησί αντίστοιχα) εκτός της λογικής τους δηλαδή. Ή όταν σχολιάζουν το πως και με ποιο τρόπο θα φάω τα λεφτά μου λες και τους τα κλέβω.
Δε μιλάμε για προσωπική λογική αλλά για κοινή λογική, άλλο θέμα αυτό που αναλύεις, πιο εξειδικευμένο.

μην κάτσω να ενδιαφερθώ για τη γνώμη του καθενός, είτε με χαρακτηρίσει ψώνιο, είτε με θεωρήσει απένταρη. Ο, τι και να κάνουμε σε αυτή τη ζωή κάτι κάποιος θα βρει να πει, δε χρειάζεται να κρατάμε ως επτασφράγιστα μυστικά πτυχές του εαυτού μας προκειμένου να μη φανεί ότι θελουμε να αποδείξουμε κάτι.
Ακριβώς αυτό! ;)

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Η αντιμετώπιση αυτή γενικά έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχουν πληροφορίες στο φόρουμ, κυρίως οικονομικής φύσης, για ταξίδια που εκ των πραγμάτων χρειάζονται περισσότερα χρήματα, είτε γιατί οι πληροφορίες ανταλλασονται σε προσωπικό επίπεδο, είτε γιατί δεν ανταλλασονται καθόλου μήπως και μας πούνε πλούσιους.
Αυτό το συμπέρασμα ειλικρινά δε καταλαβαίνω από που προκύπτει, μάλιστα συμφωνούν αρκετοί κιόλας σ' αυτό, μου κάνει εντύπωση.
Τουλάχιστον εγώ έχω βοηθηθεί απείρως και σε οικονομικά στοιχεία ταξιδιών, σε κόστη ζωής, διαμονής, αξιοθεατων κτλ, από ιστορίες και σκόρπιες πληροφορίες του φόρουμ που θα ήταν αδύνατο να βρω τόσο συγκεντρωμένα και πολλές φορές εμπεριστατωμένα στο ιντερνετικό χάος.

Πολύς κόσμος δίνει οικονομικά στοιχεία και μεγάλη βοήθεια και σε προσωπικό επίπεδο το ίδιο προσπαθώ κι εγώ, ακόμα και στις πιο ασήμαντες λεπτομέρειες που καμιά φορά μπορεί κάπου να φανούν χρήσιμες όσον αφορά τα κόστη.

varioAthens

Member
Εμενα παλι ξερετε τι με ενοχλει? Οτι οταν πω οτι επισκεφθηκα μια χωρα, οι περισσοτεροι δεν θα ρωτησουν τιποτα που να αφορα στον προορισμο (ποια μερη ειδαμε, τι φαγητα φαγαμε, πώς το οργανωσαμε κ.λ.π.) ή εστω πώς περασαμε βρε αδερφε.... το μοναδικο που τους νοιαζει και ρωτανε στην πλειοψηφια τους ειναι "ποσο κοστισε?"!!!! Το οποιο το θεωρω αδιακρισια, οριακα και αγενεια, δεν το ρωτω ποτε και εξακολουθει να με εκπλησσει που γινεται ακομα αυτη η ερωτηση γιατι περα απο αγενης ειναι και ανευ νοηματος καθως οι 9 στους 10 που το ρωτανε αυτο δεν ενδιαφερονται καν να κανουν το εν λογω ταξιδι.

Last edited:

Mary Stardust

Member
Προφανως ξεκιναει απο το οτι συζητατε με τριτους που ΘΑ πατε κι οχι που πηγατε μετα το ταξιδι.
Δεν χρειαζεται να ειμαστε τοσο διαφανοι, εκτος αν μας το πληρωνουν οι τριτοι.
Αλλα δεν εχω δει ταξιδιωτη να μην το ανακοινωνει για να προκαλεσει θαυμασμο και οταν εισπραττει σκεπτικισμο, τον τσουζει. Προς γνωση και συμμορφωση. Δεν ειναι υποχρεωτικο να προκαλει θαυμασμο η επιλογη του καθενα.
Πόσο δίκιο έχεις... Ελάχιστοι άνθρωποι πια ξέρουν τα επόμενα σχέδια μου. 💜

Mary Stardust

Member
Πολλες φορες ανακοινωνεται θελοντας, για διαφορους λογους, να μοιραστουμε τη χαρα και προσμονη με φιλους (ή με υποτιθεται φιλους) . Δεν ειναι απαραιτητα παντα κινηση επιδειξης....

Αυτο παλι αλλο. Αντε να εξηγεις στον καθε τυχαρπαστο οτι εσυ τα χρηματα σου με λιγη οργανωση ή ψαξιμο, τα κανεις ταξιδια και οχι ποτα, τσιγαρα, τζογο, ψωνια κτλ.. Ή οτι τα ταξιδια πλεον ( αεροπορικα κυριως ) δε κοστιζουν μια περιουσια οπως τα 80ς....
Ε ναι... Παρακολουθώ προσφορές και εννοείται το κλείνω τις μέρες που βάζουν Flash Sales. Συνήθως μήνες νωρίτερα. Και έρχεται η άλλη που θέλει να βρει εισιτήρια για Λονδίνο σε 15 μέρες από τώρα να της ψάξω εγω που βρίσκω τα φθηνά. Μα πως να στα βρω τελευταία στιγμή; Η απάντηση της είναι: Έχεις λεφτά και δίνεις. Εχμμμ... Έκλεισα για Δεκεμβριο το Μαη 140 πήγαινε έλα. Εγω τα λέω, εγω τα ακούω.

SugarBlue

Member
Εμενα παλι ξερετε τι με ενοχλει? Οτι οταν πω οτι επισκεφθηκα μια χωρα, οι περισσοτεροι δεν θα ρωτησουν τιποτα που να αφορα στον προορισμο (ποια μερη ειδαμε, τι φαγητα φαγαμε, πώς το οργανωσαμε κ.λ.π.) ή εστω πώς περασαμε βρε αδερφε.... το μοναδικο που τους νοιαζει και ρωτανε στην πλειοψηφια τους ειναι "ποσο κοστισε?"!!!! Το οποιο το θεωρω αδιακρισια, οριακα και αγενεια, δεν το ρωτω ποτε και εξακολουθει να με εκπλησσει που γινεται ακομα αυτη η ερωτηση γιατι περα απο αγενης ειναι και ανευ νοηματος καθως οι 9/10 που το ρωτανε δεν ενδιαφερονται να κανουν καν το εν λογω ταξιδι.
Όντως αυτό το βλέπω κι εγώ συχνά. Σαν να προσπαθούν να απαξιώσουν το ταξίδι στο μυαλό μου και να εστιάσουν στο ποσό επιπόλαιος άνθρωπος είμαι..που σκορπάει τα λεφτά του σε ταξίδια αντί να τα μαζεύει κάτω από το στρώμα. Ειδικά οι συγγενείς

Nikos86

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Στον χρονο!
Προσωπικά όλα ανθρώπινα μου φαίνονται. Τίποτα από αυτά που γράφτηκε δεν μου φαίνεται θανάσιμο αμάρτημα. Λογικό και κάποιος να παινεύτει για τα ταξίδια του και να ζηλέψει και να κρίνει τις ταξιδιωτικές επιλογές του άλλου και... και... . Πόσες φορές έχω παινεύτει για γκόμενα που έριξα ή κλαφτηκα για το ότι έχω καιρό αγαμία? Ούτε εγώ ξέρω! Ε και? Μέχρι ενός σημείου λογικά μου φαίνονται όλα. Και η τάση για εντυπωσιασμό και η ζήλια και η μη έγκριση των ταξιδιωτικών σου σχεδίων. Δεν έχω πάει ποτέ μακρινό ταξίδι αλλά αν πήγαινα φυσικά και θα καμαρωνα σαν γύφτικο σκερπανι. Που είναι το παράξενο? Προσωπικά τα έχω κάνει όλα όσα λέτε και έχω παινεύτει για ταξίδια ή για τα λεφτά που ξόδεψα και έχω κλαφτει για αφραγκίες και έχω κάνει πλάκα σε κάποιον πως είναι μεγιστάνας όταν μου ανακοίνωσε μακρινό ακριβό ταξίδι και τον έχω χλευάσει για αφραγκίες όταν μου ανακοίνωσε πως θα πάει στο εξοχικό του και μου τα έχουν κάνει. Σιγά τη μαλακία. Όπως αμα πάρεις Μερσεντές ή έχεις μεγάλο σπίτι θα σε πάρουν για πλούσιο έτσι κι αν κάνεις αρκετά μεγάλα και μακρινά ταξίδια! Πεφτουν πάντα μέσα? Προφανώς και όχι! Ξέρω πολλούς με Φίατ πιο πλούσιους από τύπους με Μερσεντές. Το ίδιο και με τα ταξιδια. Αλλα τι σημασία έχει? Δεν καταλαβαίνω ρε παιδιά γιατί τόση μη ανοχή στην άποψη του άλλου. Όταν μοιραζόμαστε κάτι σε κάποιον αυτόματα του δίνουμε το δικαίωμα να πει και την άποψη του.

paefstra

Member
Εμενα παλι ξερετε τι με ενοχλει? Οτι οταν πω οτι επισκεφθηκα μια χωρα, οι περισσοτεροι δεν θα ρωτησουν τιποτα που να αφορα στον προορισμο (ποια μερη ειδαμε, τι φαγητα φαγαμε, πώς το οργανωσαμε κ.λ.π.) ή εστω πώς περασαμε βρε αδερφε.... το μοναδικο που τους νοιαζει και ρωτανε στην πλειοψηφια τους ειναι "ποσο κοστισε?"!!!! Το οποιο το θεωρω αδιακρισια, οριακα και αγενεια, δεν το ρωτω ποτε και εξακολουθει να με εκπλησσει που γινεται ακομα αυτη η ερωτηση γιατι περα απο αγενης ειναι και ανευ νοηματος καθως οι 9 στους 10 που το ρωτανε αυτο δεν ενδιαφερονται καν να κανουν το εν λογω ταξιδι.
Eχεις σκεφτει οτι μπορει να μην ενδιαφερονται για το ταξιδι, το πως περασατε, τι φαγατε, οτι μπορει να τους προξενοει πληξη να το ακουν, κατι σαν τις 500 φωτογραφιες του γαμου που ολοι πληττουν να τις κοιτουν εκτος απο τους νιοπαντρους αλλα κανουν υπομονη, και να ρωτανε ποσο κοστισε για σε γειωσουν με συνοπτικες διαδικασιες και να σταματησεις να το μοιραζεσαι?

varioAthens

Member
Προσωπικά όλα ανθρώπινα μου φαίνονται. Τίποτα από αυτά που γράφτηκε δεν μου φαίνεται θανάσιμο αμάρτημα. Λογικό και κάποιος να παινεύτει για τα ταξίδια του και να ζηλέψει και να κρίνει τις ταξιδιωτικές επιλογές του άλλου και... και... . Πόσες φορές έχω παινεύτει για γκόμενα που έριξα ή κλαφτηκα για το ότι έχω καιρό αγαμία? Ούτε εγώ ξέρω! Ε και? Μέχρι ενός σημείου λογικά μου φαίνονται όλα. Και η τάση για εντυπωσιασμό και η ζήλια και η μη έγκριση των ταξιδιωτικών σου σχεδίων. Δεν έχω πάει ποτέ μακρινό ταξίδι αλλά αν πήγαινα φυσικά και θα καμαρωνα σαν γύφτικο σκερπανι. Που είναι το παράξενο? Προσωπικά τα έχω κάνει όλα όσα λέτε και έχω παινεύτει για ταξίδια ή για τα λεφτά που ξόδεψα και έχω κλαφτει για αφραγκίες και έχω κάνει πλάκα σε κάποιον πως είναι μεγιστάνας όταν μου ανακοίνωσε μακρινό ακριβό ταξίδι και τον έχω χλευάσει για αφραγκίες όταν μου ανακοίνωσε πως θα πάει στο εξοχικό του και μου τα έχουν κάνει. Σιγά τη μαλακία. Όπως αμα πάρεις Μερσεντές ή έχεις μεγάλο σπίτι θα σε πάρουν για πλούσιο έτσι κι αν κάνεις αρκετά μεγάλα και μακρινά ταξίδια! Πεφτουν πάντα μέσα? Προφανώς και όχι! Ξέρω πολλούς με Φίατ πιο πλούσιους από τύπους με Μερσεντές. Το ίδιο και με τα ταξιδια. Αλλα τι σημασία έχει? Δεν καταλαβαίνω ρε παιδιά γιατί τόση μη ανοχή στην άποψη του άλλου. Όταν μοιραζόμαστε κάτι σε κάποιον αυτόματα του δίνουμε το δικαίωμα να πει και την άποψη του.
Αχ αχ και ποσο δεν συμφωνω...
Οχι μονο περι φλεξαρισματος των ταξιδιων, των γκομενων (που λες), των υλικων αγαθων ή του αν εχεις τριτο ξαδερφο τον μαιτρ στον Πλουταρχο αλλα και στο σημειο που λες "Όταν μοιραζόμαστε κάτι σε κάποιον αυτόματα του δίνουμε το δικαίωμα να πει και την άποψη του". Το δικαιωμα να μας πει καποιος τη γνωμη του το δινουμε εφοσον του την ζητησουμε οχι γιατι μοιραστηκαμε κατι. Γνωμη μου

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα