Γιατί δεν ταξιδεύει ο κόσμος;

D

Delmem38110

Guest
Για όλες τις ηλικίες ισχύει. Πόσοι από εμάς δεν έχουμε ακούσει "μα καλά πόσα λεφτά βγάζεις;" ή "που τα βρίσκεις τα λεφτά για ταξίδια;".
τα ταξίδια θέλουν χρόνο, όχι χρήμα.
όσα και να κόψετε δεν θα σας περισσέψει κάτι γιατί θα προσαρμόσετε τις ανάγκες σας με το περισσότερο χρήμα που θα σας μένει. κινητό πιο ακριβό καλύτερα ρούχα περισσότερο έξω....
εξάλλου οι περισσότεροι ταξιδεύουν τον κόσμο με ελάχιστα. άρα συνεχίζουμε ως έχει.

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
όχι δεν συμμετέχω σε αυτό το θέμα,
απλά υπογράμμισα ότι το χρήμα είναι λιγότερο σημαντικό σε σχέση με τον διαθέσιμο χρόνο, για τα ταξίδια.
Τρολάρεις σε δουλεια να βρισκόμαστε να περνάει η ωρα ;
Ταξιδευω απο πιτσιρικα . αλλά τις εποχες που ημουνα άνεργη χρόνο ειχα αλλά χρηματα οχι.

D

Delmem38110

Guest
Τρολάρεις σε δουλεια να βρισκόμαστε να περνάει η ωρα ;
Ταξιδευω απο πιτσιρικα . αλλά τις εποχες που ημουνα άνεργη χρόνο ειχα αλλά χρηματα οχι.
τώρα να υποθέσω πως δεν έχεις ούτε το ένα ούτε το άλλο.

και το ξαναλέω μπας και το εμπεδώσεις.
με λίγα χρήματα κάνεις ταξίδια και πας όπου θες. με καθόλου ελευθέρο χρόνο δεν πας πουθενά ακόμα και αν έχεις να διαθέσεις χρήματα.
μην γράφουμε τα ίδια.
δεν ανέφερα πουθενά ανεργία η μιζέρια η.....
είπα ότι το χρήμα είναι δευτερεύον παράγοντας για να ταξιδέψεις.
όχι ότι δεν είναι απαραίτητο.
αλλά ο χρόνος είναι πολύ πιο σημαντικός.

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Παρίσι χωρίς αυτοκίνητο ζεις άνετα, Χαλκιδική με τίποτα.
Επαρχια γενικά . Οταν ζουσα Αθηνα ουτε ειχα σκεφτει να εχω αυτοκινητο.
Οταν γυρισα στα πάτρια αγορασα αμεσως .
Δεν υπαρχουν συγκοινωνιες λέμε!

D

Delmem38110

Guest
Χαλαρωστε λιγακι....με 500ε περασαμε μια βδομαδα Λισαβονα και γυρισαμε και με βαλιτσα γεματη καλουδια!!αυτα βλεπει ο κοσμος γι αυτο δεν παει ταξιδια...με 500ε αλλος βγαζει ποσες υποχρεωσεις σιγα μη τα δωσει για 3 μερες Ιταλια..το θεμα ειναι να μαθει ο κοσμος πως με λιγα χρηματα μπορεις να πας εξωτερικο και δε χρειαζετε να δωσεις ενα μισθο(γιατι καλως ή κακως ο βασικος εκει κυμαινετε)αρκει να κανεις προγραμματισμο νωρις!!
να το ποσταρεις κάθε 3 απαντήσεις να το διαβαζουν όσοι δεν το έχουν καταλάβει ακόμα.

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
τώρα να υποθέσω πως δεν έχεις ούτε το ένα ούτε το άλλο.

και το ξαναλέω μπας και το εμπεδώσεις.
με λίγα χρήματα κάνεις ταξίδια και πας όπου θες. με καθόλου ελευθέρο χρόνο δεν πας πουθενά ακόμα και αν έχεις να διαθέσεις χρήματα.
μην γράφουμε τα ίδια.
δεν ανέφερα πουθενά ανεργία η μιζέρια η.....
είπα ότι το χρήμα είναι δευτερεύον παράγοντας για να ταξιδέψεις.
όχι ότι δεν είναι απαραίτητο.
αλλά ο χρόνος είναι πολύ πιο σημαντικός.
Σε θρεφει η αντιπαράθεση .
Εμενα πάλι οχι . Αλλά θα κανω μια εξαιρεση σημερα.
Με υποθεσεις δεν πάμε μπροστά ...
Πριν μια εβδομαδα γυρισα απο δεκαημερο ταξιδι στο εξωτερικο και δουλευω πολύ.

Οταν ημουν ανεργη που εγραψα στο αρχικο μου ποστ ειναι αοριστος και παρατατικός ,οχι ενεστώτας.

και κλείνω εδω το θέμα.

D

Delmem38110

Guest
Σε θρεφει η αντιπαράθεση .
Εμενα πάλι οχι . Αλλά θα κανω μια εξαιρεση σημερα.
Με υποθεσεις δεν πάμε μπροστά ...
Πριν μια εβδομαδα γυρισα απο δεκαημερο ταξιδι στο εξωτερικο και δουλευω πολύ.

Οταν ημουν ανεργη που εγραψα στο αρχικο μου ποστ ειναι αοριστος και παρατατικός ,οχι ενεστώτας.

και κλείνω εδω το θέμα.
και εύχομαι να κάνεις άλλα 1000000..... τέτοια ταξίδια από την καρδιά μου και να δουλεύεις λιγότερο και να βγάζεις περισσότερα χρήματα.
αυτό που είπα όμως δεν αλλάζει και υπάρχουν παραδείγματα μεγάλα εδώ στο φόρουμ.
με λίγα χρήματα κάνουν μεγάλες σε διάρκεια διακοπές (όχι 10 μέρες) κάτι που εσύ κι εγώ ακόμα και χρήματα να έχουμε δεν μπορούμε να το κάνουμε. γιατί πρέπει να επιστρέψουμε στις νορμάλ δουλειές μας.
ευχαριστώ. ελπίζω τώρα να το ξεκαθάρισα. και να το κατάλαβες.

bandit650

Member
Χαλαρωστε λιγακι....με 500ε περασαμε μια βδομαδα Λισαβονα και γυρισαμε και με βαλιτσα γεματη καλουδια!!αυτα βλεπει ο κοσμος γι αυτο δεν παει ταξιδια...με 500ε αλλος βγαζει ποσες υποχρεωσεις σιγα μη τα δωσει για 3 μερες Ιταλια..το θεμα ειναι να μαθει ο κοσμος πως με λιγα χρηματα μπορεις να πας εξωτερικο και δε χρειαζετε να δωσεις ενα μισθο(γιατι καλως ή κακως ο βασικος εκει κυμαινετε)αρκει να κανεις προγραμματισμο νωρις!!
να υποθεσω στα 500 ευρω ειναι μεσα
εξοδα απο- προς αεροδρομιο
αεροπορικα εισητηρια
διαμονη 6 βραδυα
διατροφη 7 μερες
επισκεψεις σε μουσεια , εξοδα συγκοινωνιων
μια βαλιτσα διαφορα καλουδια

το σεπτεμβριο που πηγα τοσα ηθελε μονο το δωματιο για μια εβδομαδα
και η διατροφη ηταν σημαντικα πιο ακριβη απο την ανδαλουσια που ημουν.

επισης μιλαμε για ταξιδι δυο ατομων.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
τα χρηματα που δε δινεις για κατι πανε καπου αλλου.
Σωστά. Όπως στα ταξίδια, αυτό λέμε.
2 ατομα συναντιουνται μετα απο χρονια. μετα τα τυπικα λεει ο μη καπνιστης στο καπνιστη.
ξερεις οτι με τα χρηματα που εχεις δωσει τοσα χρονια για τσιγαρα θα ειχες παρει φεραρι;
και του απαντησε ο καπνιστης. που εχεις παρκαρει τη δικη σου;;
True story: ο διπλανός μου από το Λύκειο με ρώτησε γιατί δεν καπνίζω πια. Του είπα προτιμώ να τα τρώω στα ταξίδια. "Σιγά μου λέει, αν ήταν έτσι, θα είχες πάει σε 50 χώρες". Double that. Αλλά ο βασικός παράγοντας, πάλι ο χρόνος ήταν, αν είχα μια δουλειά μου μου επέτρεπε να πάρω μόνο 10 μέρες άδεια τη φορά δε θα είχα ταξιδέψει τόσο.

Nikos86

Member
και εύχομαι να κάνεις άλλα 1000000..... τέτοια ταξίδια από την καρδιά μου και να δουλεύεις λιγότερο και να βγάζεις περισσότερα χρήματα.
αυτό που είπα όμως δεν αλλάζει και υπάρχουν παραδείγματα μεγάλα εδώ στο φόρουμ.
με λίγα χρήματα κάνουν μεγάλες σε διάρκεια διακοπές (όχι 10 μέρες) κάτι που εσύ κι εγώ ακόμα και χρήματα να έχουμε δεν μπορούμε να το κάνουμε. γιατί πρέπει να επιστρέψουμε στις νορμάλ δουλειές μας.
ευχαριστώ. ελπίζω τώρα να το ξεκαθάρισα. και να το κατάλαβες.
Νορμαλ δουλειά τι εννοείς? Αν εννοείς 1500 ευρώ το μήνα και είσαι άτεκνος, ανύπαντρος μπορείς να αποταμιεύσεις μέχρι και 700 ευρώ το μήνα για πλάκα. Το χρονο έχεις μαζεψει 8.400 ευρώ.Αν βγάζεις λιγότερα μπορείς να τα μαζέψεις σε 2-3 χρόνια. Αν θεωρείς εφικτό το να ταξιδεύεις με λεφτά του επιδόματος ανεργίας, με αυτά τα λεφτά μπορείς να ταξιδεύεις για 2-3 χρόνια και παραπάνω γιατί θα πάρεις και συ επίδομα ή αν έχεις ιδιόκτητο σπίτι μπορείς να το νοικιάζεις και να ταξιδεύεις μια ζωή. Δεν είναι λοιπόν πως όλοι αυτοί που δεν ταξιδεύουν πως δεν έχουν χρόνο απλά δεν αποτελεί γι' αυτούς επιλογή να ταξιδεύουν με 10 ευρώ ημερήσιο μπάτζετ.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom