Γιατί δεν ταξιδεύει ο κόσμος;

evaT

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Είναι θέμα κουλτούρας κ προτεραιοτήτων.
Ισχύει πως ένα μεγάλο μέρος των Ελλήνων θεωρεί το ταξίδι ακριβή υπόθεση, δεν εμπιστεύεται τις low cost, φοβάται να ταξιδέψει χωρίς ταξιδιωτικό γραφείο κλπ κλπ
Βασικά είναι δικαιολογίες...ξοδεύουν απίστευτα χρήματα σε διακοπές πχ στη Χαλκιδική που είναι δίπλα κ έχουν πάει χιλιάδες φορές αλλά τους φαίνεται ακριβό να πάνε μερικές μέρες έστω στην Ευρώπη να δουν ένα άλλο μέρος.
Επιπλέον αυτό το που τα βρίσκεις τα λεφτά κ φεύγεις όλη την ώρα νομίζω το ακούμε όλοι μας.
Ούτε εγώ βγάζω μπάτζετ 11 ευρώ τη μέρα....έχω κόψει το τσιγάρο αλλά λεφτά δεν είδα να περισσεύουν, αυτοκίνητο έχω, λογαριασμούς πληρώνω κανονικά, φροντιστήρια επιτέλους όχι! Αλλά δεν ψωνίζω φίρμες εκτός από τα αθλητικά παπούτσια, δεν βγαίνω σε ακριβά εστιατόρια, δεν ξοδεύω ασύστολα γενικά οπότε μπορώ κ ταξιδεύω συχνότερα. Θέμα προτεραιότητας λοιπόν (κ ψώνιου)

D

Delmem38110

Guest
Πριν λιγο καιρο ειδα σε ενα μπλογκ μια ελληνικη οικογενεια που με τα παιδια της ταξιδευει μηνες απο πολη σε πολη στη Β Αμερικη. Καποιοι τους ρωτησαν "μα δεν πανε σχολειο?" Η απαντηση του ενος γονιου ηταν οτι κανουν τηλεκπαιδευση. Αυτο φυσικα ειναι ψεμμα, δεν γινεται φετος τηλεκπαιδευση στην Ελλαδα σε καμια βαθμιδα της Αθμιας η Ββαθμιας εκπαιδευσης. Απλα τα απεσπασαν για μηνες απο το σχολειο, δεχομενοι τις σχετικες συνεπειες, απωλεια ταξης κλπ και προφανως θα ακουγοταν πολυ περιεργο το "δεν πανε σχολειο φετος".
Παρακολουθω κι ενα αλλο μπλογκ ατομου που μεταφερει το παιδι του απο χωρα σε χωρα στην β/βαθμια εκπαιδευση για λογους που μπερδευουν λιγο τη δουλεια με το ινφλουενσιλικι, αφου δημοσιευεται καθε κινηση. Στην ιδια ερωτηση "μα πως παει σχολειο" η απαντηση ηταν οτι εντασσεται καθε φορα στο διαθεσιμο εκπ/κο συστημα διεθνους ευρωπαικου σχολειου, αλλα οταν επιστρεψουν καποια στιγμη θα υπαρχουν γνωστικες αναντιστοιχιες, εκτος απο το σοκ του εδω σχολικου σφαγειου του Αναλυτικου Προγραμματος. Το ατομο ανεφερε πολυ ειλικρινα "δεν ξερω πως θα ενταχθει αφου επιστρεψουμε".
Ποια ειναι η αποψη σου για αυτες τις περιπτωσεις? Το προβλημα ειναι μονο ο χρονος η τα λεφτα απο δουλειες του ποδαριου?
που κολλάει η έκθεση που έγραψες και τα βιώματα δυο οικογενειών, στο απλό συμπέρασμα ότι ο χρόνος είναι πιο σημαντικός από τα χρήματα για τα ταξίδια;
κάνουν αυτό που νομίζουν σωστό
ίσως θα έχουν νομικές συνέπειες γιατί απέσπασαν τα παιδιά από την υποχρεωτική εκπαίδευση.
αλλά και πάλι δεν μπορώ να κρίνω τις πράξεις τους.
δεν έχω καμία αρμοδιότητα.

paefstra

Member
κάνουν αυτό που νομίζουν σωστό
ίσως θα έχουν νομικές συνέπειες γιατί απέσπασαν τα παιδιά από την υποχρεωτική εκπαίδευση.
αλλά και πάλι δεν μπορώ να κρίνω τις πράξεις τους.
δεν έχω καμία αρμοδιότητα.
Ακριβώς. Ο καθένας κάνει ο,τι νομίζει σωστό. Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος.
Αν δεν θεωρεί πρόβλημα τον χρόνο είναι δικαίωμά του. Και δεν έχεις δίκιο για το ποιο είναι το πρόβλημα στη ζωή των άλλων. Ο καθένας με τα προβήματα του.

chrisbd

Member
καντε γκάλοπ ... χρονος, χρημα η και τα 2...
Αν μιλάμε για τον μεσο έλληνα με μέσο μισθό τοτε πιστευω και γω οτι ο χρονος ειναι πιο σημαντικός.. βεβαια ειναι πολύ γενικό αυτό και ο καθένας μας ειναι μια περίπτωση αλλά σαν γενικός κανόνας ισχύει..

Sarko1979

Member
Όπως και να έχει για μένα το οικονομικό παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Έχουμε πάει 4 ταξίδια στο εξωτερικό, (Παρίση 7ημερες, Αίγυπτος 19 ημέρες, Ιταλία 23 ημέρες, Ιορδανία 8 ημέρες) τα έξοδα είναι αρκετά για 4μελης οικογένεια. Όσο και να προσπαθείς να κάνεις οικονομία πάντα βγαίνεις εκτός προϋπολογισμού. Είναι αλλιώς να πας ταξίδι και να έχεις μόνο τα ατομικά σου έξοδα και αλλιώς να έχεις τα έξοδα επί τέσσερις φορές.

Στάθης

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ισλανδία
Και τα 2 είναι εξίσου απαραίτητα! Τι να τα κάνω τα λεφτά αν δεν έχω χρόνο και τι να τον κάνω τον χρόνο χωρίς λεφτά!

Επίσης κάποιος είπε οτι ενας ιδιωτικός/δημόσιος υπάλληλος έχει τουλάχιστον 25 μέρες! Ναι αν είναι 10 χρόνια στην ίδια εταιρεία έχει 25 μέρες. Εγώ είμαι 4 χρόνια κ έχω 22. Αλλά ακόμα και 25 μέρες τι να σου κάνουν? Σίγουρα μέσα στο χρονο θα χρειαστείς κ κάποιες μέρες για κάποιες δουλειές ή απλά για να κάτσεις 2-3 μέρες να ξεκουραστείς!

Viaggi

Member
Σίγουρα μέσα στο χρονο θα χρειαστείς κ κάποιες μέρες για κάποιες δουλειές ή απλά για να κάτσεις 2-3 μέρες να ξεκουραστείς!
Επειδή το ακούω από πολύ κόσμο, θες 2-3 μέρες να ξεκουραστείς για να πας διακοπές, δλδ για να πας να ξεκουραστείς; Μα για αυτό ακριβώς το λόγο δεν πάμε διακοπές; Δλδ πριν πάμε ταβέρνα τρώμε πρώτα κάτι γιατί δεν κάνει να τρώμε με άδειο στομάχι...;

D

Delmem38110

Guest
Που τετοια τυχη. Θα επιστρεψεις να μας υποδειξεις τι ειναι σωστο να λεμε οτι μας φταιει.
παραδίδω τα όπλα με σένα γιατί δεν μπορώ να σε παρακολουθήσω... δεν υποδεικνύω σε κανέναν λεω απλά την γνώμη μου και την υποστηρίζω με λογικά επιχειρήματα.

D

Delmem38110

Guest
Επειδή το ακούω από πολύ κόσμο, θες 2-3 μέρες να ξεκουραστείς για να πας διακοπές, δλδ για να πας να ξεκουραστείς; Μα για αυτό ακριβώς το λόγο δεν πάμε διακοπές; Δλδ πριν πάμε ταβέρνα τρώμε πρώτα κάτι γιατί δεν κάνει να τρώμε με άδειο στομάχι...;
δεν σημαίνει ότι επειδή πας ταξίδι θα ξεκουραστείς.
το να πάρεις όμως μια μέρα άδεια από την δουλειά και να μην κάνεις τίποτε είναι ξεκούραση.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom