• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Γιατί δεν παίζουν προσφορές απο το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης;

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Εμ και εγω ξανα λεω τα ιδια και τα ιδια γιατι ο North 66 αδυνατει να καταλαβει τι ακριβως ζητω (post # 70)

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Ναι μην ανησυχείς, στους υπόλοιπους είναι πολύ ξεκάθαρο τι λες και συμφωνούμε..

kabamarou

Member
Αυτό που γράφει η Ερση για πτήση Θεσσαλονίκη-Αθήνα-χχχχ είναι κάτι που θα μου άρεσε πάρα πολύ εφόσον ήταν στα πλαίσια μιας πραγματικής προσφοράς.Επίσης αυτό που γράφει για την σχέση γρίνιας-αντιδιαφήμισης με βρίσκει πάλι σύμφωνο.
Ναι δεν μας αρέσει η πολιτική που ακολουθούν κάποιες αεροπορικές εταιρίες νιώθουμε ότι μας αδικούν και θέλουμε να ακουστεί αυτό το πράγμα.
Τι θα βγει;Το πιο πιθανόν είναι ότι δεν θα βγει τίποτα αλλά τουλάχιστον θα ξέρουμε ότι κάναμε μια μικρή προσπάθεια να ακουστούμε.

Εχω μια απορία επίσης που έγραψα και πιο πριν και όποιος μπορεί ας απαντήσει.
Εφόσον η easy μπορεί και πλασάρει προσφορές στις ίδιες τιμές περίπου(Αθήνα-Θεσσαλονίκη) για Βερολίνο και Μιλάνο γιατί δεν μπορούν να το κάνουν και άλλες εταιρίες;

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Σταματήστε να σκέφτεστε με τα τοπικιστικά κριτήρια και δείτε το κάτω από άλλο πρίσμα.
Αυτό που κανείς σας δεν υπολογίζει δεν είναι η κίνηση των Θεσσαλονικιών προς τα έξω, αλλά η κίνηση των ξένων προς τη Θεσσαλονίκη.
Μη παραμυθιαζόμαστε ότι επειδή η Αθήνα έχει 4.000.000 οι Αθηναίοι ταξιδεύουν, ενώ οι Θεσσαλονικείς όχι. Πάτε μέχρι το Άμστερνταμ των 900.000 και κάντε τη σύγκριση με την Αθήνα. Η αγορά της Αθήνας - όπως και της Θεσσαλονίκης, είναι πολύ μικρή για να συντηρήσει τόσες γραμμές.
Γιαυτό και οι προσφορές.
Αν τα αεροπλάνα ήταν γεμάτα δεν θα υπήρχε λόγος να γίνονται τόσες προσφορές.
Η Θεσσαλονίκη δεν έχει προσφορές, όχι γιατί οι Θεσσαλονικείς δεν ταξιδεύουν αλλά γιατί δεν υπάρχουν πολλά δρομολόγια.
Και εκεί είναι το ζητούμενο. Γιατί δεν υπάρχουν πολλά δρομολόγια?
Η εύκολη απάντηση είναι: οι Θεσσαλονικείς δεν ταξιδεύουν, η αγορά της πόλης δεν μπορεί να στηρίξει μεγάλη κίνηση.
Το ίδιο ισχύει και για την Αθήνα όμως. Και για όλη την Ελλάδα.
Η Ελλάδα είναι μικρή αγορά.
Ούτε οι ευκολίες που παρέχει το αεροδρόμιο (π.χ. εστιατόρια) έιναι σοβαρός λόγος και απορώ πως συζητήθηκε. Όταν το αεροδρόμιο ήταν στο Ελληνικό, οι ευκολίες ήταν μηδαμινές, αλλά η κίνηση ήταν μεγάλη.
Προσφορές θα υπάρχουν όσο υπάρχουν πολλά δρομολόγια.
Και τα δρομολόγια δεν είναι ανάγκη να στηρίζονται από τη ντόπια αγορά, αλλά από τη διεθνή. Εκεί ήταν και η ένσταση μου και εκεί στηρίζεται το αρχικό μου σχόλιο.
Ανέφερα ότι η Θεσσαλονίκη εξελίσσεται ραγδαία, κάτι που οι Σαλονικιοί δεν αντιλαμβάνονται, γιατί είναι απασχολημένοι με τα σκουπίδια στους δρόμους και με το τι λέει ο Άνθιμος, μια και τους αφορά άμεσα.
Προανέφερα επίσης, ότι μια σημαντική εταιρεία, η Turkish, βάζει δρομολόγια γιατί μετά από μελέτες διαπίστωσε το πόσο θα ανέβει σαν προορισμός η περιοχή.
Προσέξτε: σαν προορισμός, όχι σαν αφετηρία.
Δεν περιμένει φυσικά κανείς να ξεχυθούνε οι Θεσσαλονικείς και καβάλα στα αεροπλάνα της Τουρκιάς να καταλάβουν το Πεκίνο, το Τόκιο, το Σικάγο, ή την Τασκένδη. Περιμένει όμως Κινέζους, Αμερικανούς και λοιπούς "κοσμοκράτορες" να πάνε στη Βόρεια Ελλάδα, γιατί μπορεί για μας να είναι μια παραμεθόρια περιοχή, αλλά για εκείνους είναι η πιο δυναμική περιοχή της χώρας.
Απόδειξη ότι οι Πρόεδροι των μεγαλύτερων Εβραϊκών Οργανώσεων των ΗΠΑ που θα έρθουν στην Ελλάδα το Φεβρουάριο δεν θα περιοριστούν στην Αθήνα, αλλά το συνέδριο τους θα αρχίσει από τη Θεσσαλονίκη, παρουσία υπουργών κλπ.

Προσθέτω και μια πληροφορία για όλους αυτούς που δεν έχουν πάρει χαμπάρι τι παίζει εκεί πάνω:

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΘΗΝΑ: ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ 1 ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Έτοιμοι να επισκεφτούν ξανά τη Θεσσαλονίκη, αλλά και να τη συστήσουν ως προορισμό σε τρίτους, είναι σχεδόν εννέα στους δέκα πελάτες των ξενοδοχείων της πόλης (ποσοστό 88,9%), Έλληνες και ξένοι. Με άριστα το 10, οι επισκέπτες της πόλης τη βαθμολογούν με 7,9, ενώ ξοδεύουν στην αγορά της 105,1 ευρώ ημερησίως κατά μέσο όρο! Μάλιστα, τής δίνουν σχεδόν σε όλα τα επίπεδα καλύτερη βαθμολογία από την Αθήνα, στο λεγόμενο «value for money».
Τα παραπάνω προκύπτουν από έρευνα εταιρίας για λογαριασμό της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης (ΕΞΘ), η οποία διενεργήθηκε στην περίοδο Αυγούστου-Οκτωβρίου 2010, σε δείγμα περίπου 600 πελατών ξενοδοχείων της πόλης.​

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Ενδιαφερουσα η αποψη σου. Αν δηλαδη ανεβει σαν προορισμος η Βορεια Ελλαδα θα εχουμε καμια ελπιδα να δουμε και καμια σοβαρη προσφορα;
Παντως για το " Απόδειξη ότι οι Πρόεδροι των μεγαλύτερων Εβραϊκών Οργανώσεων των ΗΠΑ που θα έρθουν στην Ελλάδα το Φεβρουάριο δεν θα περιοριστούν στην Αθήνα, αλλά το συνέδριο τους θα αρχίσει από τη Θεσσαλονίκη, παρουσία υπουργών κλπ."
δεν νομιζω οτι εχει σχεση με το γενικοτερο ανεβασμα της περιοχης, αλλα πιο πολυ με ιστορικους λογους: η Θεσσαλονικη πριν τον πολεμο ειχε μια απο τις μεγαλυτερες συγκεντρωσεις πληθυσμου τους. Νομιζω οτι αυτη τη μνημη ερχονται να τιμησουν. Και θα ερχοντουσαν ανεξαρτητως της δυναμικης της περιοχης. Αλλωστε εχω δει αρκετα συχνα στην πολη πολλα γκρουπ Εβραιων να περιδιαβαινουν την πολη ψαχνοντας τα ιχνη της πολυχρονης παρουσιας τους.

Last edited by a moderator:

GTS

Member
Ενδιαφερουσα η αποψη σου. Αν δηλαδη ανεβει σαν προορισμος η Βορεια Ελλαδα θα εχουμε καμια ελπιδα να δουμε και καμια σοβαρη προσφορα;
Το θέμα είναι να μη χρειαστεί να γίνετε σα το χάλι της Αθήνας για να απολαύσετε καμιά νέα προσφορά...ας ανέβει ως τουριστικός προορισμός η Β. Ελλάδα, το αξίζει 100% άλλωστε (φύση, παραλίες στον υπερθετικό) αλλά ας μη καταστραφεί, τουλάχιστον όχι περισσότερο απ'όσο την έχουν καταστρέψει οι ντόπιοι (βλέπε 1ο πόδι Χαλκιδικής).

Εγώ πάντως στη θέση σας θα κοίταγα μήπως βολεύει το ταξίδι από Κων/πολη, ιδίως για τα μακρινά...αλλά δε ξέρω πως πας μέχρι εκεί.

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Εγώ πάντως στη θέση σας θα κοίταγα μήπως βολεύει το ταξίδι από Κων/πολη, ιδίως για τα μακρινά...αλλά δε ξέρω πως πας μέχρι εκεί.
Αυτο ειναι ενα ζητημα, γιατι δεν επιτρεπεται να φυγεις αεροπορικα απο την Τουρκια αφηνοντας το αυτοκινητο σου στην Τουρκια (πχ στο parking του αεροδρομιου Kemal Atatürk!). Οποτε πρεπει να παρει κανεις λεωφορειο για να φθασει στην Κωνσταντινουπολη. Αλλη περιπτωση ειναι η Σοφια. Εκει νομιζω οτι μπορει να αφησει κανεις το αυτοκινητο του στο αεροδρομιο.

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Πονεμένη ιστορία. Όσες φορές τό'χω ψάξει, από οικονομικής πλευράς, συμφέρει από Αθήνα. Δηλαδή, μια πτήση π.χ. IST - KUL κοστίζει περισσότερο από το SKG - ATH - IST - KUL. Από Αθήνα μπορεί να στη δίνει και 200 Ευρώ φτηνότερα απ'ότι από Κων/πολη.

Μέχρι πρό τινος μπορούσες να πας και με τραίνο, τώρα μάλλον μόνο με ΙΧ. Αλλά τότε μπαίνουν άλλα προβλήματα (για το δικό σου ΙΧ) με άδειες εισόδου-εξόδου, πάρκινγκ, κλπ.

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Οντως! Πολυ σπανια να εχω βρει πιο φθηνες πτησεις απο Κωνσταντινουπολη. Ισως το παιχνιδι να γινεται απο Αγκυρα, αλλα πεφτει πολυ μακρια...
Μιλάμε πάντα για τους Τούρκους, έτσι? Γιατί, για το συγκεκριμένο δρομολόγιο, όταν το έψαχνα, η Malaysian το έδινε αρκετά φτηνότερα από Κων/πολη, αλλά λόγω των προβλημάτων που και εσύ ανέφερες, για να πας από Αθήνα σου έβγαινε μία η άλλη ή και λίγο ακριβότερα. Για Άγκυρα που είπες, δεν τό'χω ψάξει, δε νομίζω ότι έχει νόημα.

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Μπα! Και μεσω Qatar που εχω ψαξει, πιο φθηνες τιμες βγαινει μεσω Αθηνων (συνηθως) παρα μεσω Κωνσταντινουπολης. Παντως, οχι για ολους του προορισμους. Εχω την αισθηση οτι για Ιαπωνια συμφερει η Κωνσταντινουπολη-χωρις ομως να το εχω ψαξει ιδιαιτερα.

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.653
Μέλη