• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Γενική απεργία στις 15/12/10

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Με τα παραπάνω γραφόμενα σου περνάς τεχνηέοντος το ''διαίρει και βασίλευε''.
Το ύψος των μισθών στον ιδιωτικό τομέα οφείλονται κατά κύριο λόγο στον δημόσιο τομέα, και δεν είναι καθόλου τυχαίο που το μνημόνιο τους άρχισε με τους εργαζόμενους στον δημόσιο και τώρα συνεχίζεται και στον ιδιωτικό τομέα, που αν θυμάσαι καλά ο απόγονος του "ζιβάγκου'' το είχε παρουσιάσει (το ψαλίδισμα των μισθών στο δημόσιο, εννοώ) σαν κοινωνική αδικία.
Δεν περνω εγω το "διαιρει και βασιλευε". Αυτο υπαρχει ηδη, αφ' ης στιγμης οι δημοσιοι υπαλληλοι εχουν κατοχυρωσει δικαιωματα που οι συναδελφοι τους στον ιδιωτικο τομεα ουτε με το κανοκυαλι δε μπορουσαν να δουν ακομη και σε πιο ευτυχισμενες εποχες. Ακομη και μετα τις συνεπειες του μνημονιου πανω στους δημοσιους υπαλληλους, αυτοι εξακολουθουν να βρισκονται σε σαφως καλυτερη κατασταση απο τους εργαζομενους στον ιδιωτικο τομεα, καθοτι παλι εξακολουθουν κατα μεσο ορο οι απολαβες τους να ειναι καλυτερες παρα το ψαλιδισμα και την καταργηση του 14 ου μισθου, και αυτο εγκειται στο οτι πληρωνονται οι ασφαλιστικες εισφορες τους και δεν κινδυνευει η θεση τους. Τιποτε απο ολα αυτα, καθως πολυ καλα ξερεις, δεν ισχυει στον ιδιωτικο τομεα. Και πλεον τωρα στον ιδιωτικο τομεα πανε να θεσμοποιηθουν νομικα καταστασεις οι οποιες εν πολλοις ηδη ισχυαν παρατυπα και παρανομα επι καιρω και κανεις εκ του συνδικαλιστικου κινηματος των ευρισκομενων σε καλυτερη μοιρα δεν διαμαρτυρονταν και δεν υπερασπιζαν τις αδικιες αυτες. Το οτι φωναζαν και διαμαρτυρονταν ενδεχομενως οι παθοντες δε σημαινει και τιποτε. Το θεμα της αλληλεγγυης θα ηταν να τους υπερασπισει η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ επι παραδειγματι κλεινοντας τους διακοπτες προς χαριν των υφαντεργατων και οχι μονο για τα στενα συντεχνιακα της συμφεροντα.
Οσον αφορα το "μαζι τα φαγαμε" συμφωνω οτι τα φαγανε τα λαμογια που περιγραφει το αρθρο που παραθεσες, αλλα θα προσθεσω επιπλεον και
-υπευθυνους προμηθειων στα νοσοκομεια,
-φακελακια ιατρων του ΕΣΥ
-υπαλληλους στις κατα τοπους πολεοδομιες
-υπαλληλους στις κατα τοπους εφοριες
-υπαλληλους υπευθυνους για διαφορες αδειοδοτησεις στις διαφορες Νομαρχιες και Δημους
Τελος παντων πολυ πιο γλαφυρα και εμπεριστατωμενα τα περιγραφει ο Επιθεωρητης Δημοσιας Διοικησης στην εκθεση του του 2009 http://www.gedd.gr/article_data/Linked_files/79/Ekthesh2009GEDDfinal.pdf
Αυτοι λοιπον οι δημοσιοι υπαλληλοι τα εφαγαν μαζι με τον Παγκαλο και τους υπολοιπους. Και δυστυχως ειναι μια πολυ ευρεια και πολυπληθης κατηγορια. Φυσικα και καποιες κατηγοριες δεν τα φαγανε, οπως οι καθηγητες και οι δασκαλοι, οι οποιοι ουτως η αλλως δεν ειχαν τετοιες προσβασεις, αλλα πραγματι και καποιοι που ενω ειχαν προσβαση στην κουταλα δεν την χρησιμοποιησαν (προς Θεου δεν θεωρω για παραδειγμα, οτι απαξαπαντες ολοι οι ιατροι του ΕΣΥ παιρνουν φακελακια. Το προβλημα, δυστυχως, ειναι ομως οτι μου κανει θετικη εντυπωση και το θυμαμαι με ευγνωμοσυνη οταν πεφτω στον καλο η μαλλον στον ηθικο γιατρο, ο οποιος δεν μου ζηταει τιποτε, γιατι οπως λεει ηδη αμοιβεται απο το κρατος και αντι εγω να θεωρω νορμαλ και απολυτως φυσικ η τη συμπεριφορα αυτη, εκπλησσομαι θετικα). Αυτο ομως δεν τροποποιει την αρχικη αθλια εικονα.
Και οσον αφορα το ΠΑΜΕ θα ηθελα να κατεβαζε σε μαχητικη απεργια εναν κλαδο του Δημοσιου, οχι για να υπερασπισει δικα του συμφεροντα, αυτο αλλωστε το εχουμε δει πολλες φορες, αλλα για να υπερασπισει δικαιωματα εργαζομενων στον ιδιωτικο τομεα.

pswnio

New Member
Με ολα αυτα που διαβασα μπερδευτηκα ακομα πιο πολυ. Εχω καποιεσ ερωτησεις και οποιος γνωριζει θα παρακαλουσα να απαντησει:
1. Αν διαλεξω την ταξιδιωτικη ασφαλιση για την πτηση μου θα εχω καποια αποζημιωση σε περιπτωση που ακυρωθει τελικα η πτηση μου στις 15/12 και αν ναι η αποζημιωση θα ειναι απο την easyjet ή απο την ιδιωτικη ασφαλεια?
2. Σε περιπτωση που δεν διαλεξω την ταξιδιωτικη ασφαλιση και ακυρωθει η πτηση, θα χρειαστει να πληρωσω για την νεα πτηση η γινεται χωρις καποια επιπλεον χρεωση?

peter75rhodes

Banned
Επόμενο Ταξίδι
GWT/BGY/BRA/AMS/MAD/CRL
Ταξίδι-Όνειρο
Island/Grönland
Σιγά μην ξέρανε οι της Ολυμπιακής! Τί περίμενες να σου πουν δηλαδή;;; Σοβαρή εταιρία πήγες και ρώτησες!

elenara88

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική, Περού, Ινδία
παντως εγω που πηρα και αλλαξα το εισητηριο μου , μια ευγενεστατη κοπελα μου ειπε οτι δεν ειναι καθολου σιγουρο οτι θα γινει απεργια και οτι εκεινη στη θεση μου απ οσα ηδη γνωριζει δεν θα το αλλαζε ακομη!:xmas_cheesygrin:

SkullFlower

Member
Επόμενο Ταξίδι
Barcelona- Perpignan
Ταξίδι-Όνειρο
Peru
στο άλλαξαν χωρίς επιβάρυνση και ας μν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα?
Τι κατηγορία ήταν?

elenara88

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική, Περού, Ινδία
στο άλλαξαν χωρίς επιβάρυνση και ας μν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα?
Τι κατηγορία ήταν?
οικονομικη με περιορισμους! οχι με 30 ευρω το αλλαξα:xmas_mrgreen:

elenara88

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική, Περού, Ινδία
ετσι κ αλλιως τρωγομουν να παω νωριτερα:xmas_redface:

ioanna balla

Member
Επόμενο Ταξίδι
geneva!!!
Ταξίδι-Όνειρο
αμερική
και εγω το άλλαξα...θα φύγω 14/12 αντι 15/12 φυσικά με πέναλτυ...αν δεν ταξιδευα στις 15/12 θα τιναζοταν το ταξιδι στον αέρα και θα μου κοστιζε πολυ παραπάνω για να το ξαναοργανώσω....η χθεσινη πληροφορία μου απο ΥΠΑ(εργαζεται μια ξαδέρφη μου εκει) ειναι οτι προσανατολιζονται να γινει η απέργία....αλλα όλα μπορεί να αλλαξουν τελευταία στιγμή....και να κυλίσουν όλα ομαλά...

wotan1975

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πότε θα κάνει ξαστεριά...
Ταξίδι-Όνειρο
Η.Π.Α.
και εγω το άλλαξα...θα φύγω 14/12 αντι 15/12 φυσικά με πέναλτυ...αν δεν ταξιδευα στις 15/12 θα τιναζοταν το ταξιδι στον αέρα και θα μου κοστιζε πολυ παραπάνω για να το ξαναοργανώσω....η χθεσινη πληροφορία μου απο ΥΠΑ(εργαζεται μια ξαδέρφη μου εκει) ειναι οτι προσανατολιζονται να γινει η απέργία....αλλα όλα μπορεί να αλλαξουν τελευταία στιγμή....και να κυλίσουν όλα ομαλά...

Καλα εκανες και το αλλαξες.Αλλα ξαναλεω οτι εφοσον εχει προκηρυχθει η απεργια απο την ΑΔΕΔΥ,σαν κλαδος της,οι ελεγκτες θα συμμετασχουν.Αλλο καπελο,τι ποσοστο θα εχει ατομικη συμμετοχη στην απεργια.
Το κακο ειναι πως οι απεργιες θα ειναι περισσοτερες απο εδω και περα,ενα μπαχαλο θα γινεται,με μηδαμινο δυστυχως αποτελεσμα.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.622
Μέλη
39.361
Νεότερο μέλος
stavros88

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom