• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Γαστρονομικές ιδέες και γλυκές απολαύσεις

babaduma

Member
Μηνύματα
5.057
Likes
7.820
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Αυτος ο Δρίσκας βρε κοριτσια,καλος αλλά πολύ ....πληθωρικος στα μαγειρέματα του(στην τηλεοραση που τον έχω δει δηλαδή ,τα βιβλία του δεν τα ξέρω)....καθε συνταγη είναι θερμιδική βομβα,τιγκα στα λιπαρα ....βαζει πολλά υλικά και πλουσια ....το αποτελεσμα σιγουρα θα ειναι νοστιμο αλλά εγώ θα έχω ενοχες αν μαγειρέψω ετσι.....
Δεν ξέρω τι συνταγές είδες, αλλά διαφωνώ κάθετα. Η συντριπτική πλειοψηφία των συνταγών του είναι πολύ ελαφρές ακριβώς γιατί δεν χρησιμοποιεί λιπαρά (και δεν μιλάω μόνο για το φαίνεσθαι αλλά για το είναι - όσες έχω μαγειρέψει).
 

Nedelja

Moderator
Μηνύματα
1.773
Likes
3.159
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
Βασικά από ο,τι θυμάμαι ο Δρίσκας στα γλυκά δίνει πολύ ''πόνο''...:bleh:
Βούτυρο, σοκολάτες, ζάχαρη, μέλια,σιρόπια... όλα αλύπητα!!!

Στα φαγητά είναι πιο εγκρατής.;)
 

Dafni

Member
Μηνύματα
984
Likes
598
Δεν ξέρω τι συνταγές είδες, αλλά διαφωνώ κάθετα. Η συντριπτική πλειοψηφία των συνταγών του είναι πολύ ελαφρές ακριβώς γιατί δεν χρησιμοποιεί λιπαρά (και δεν μιλάω μόνο για το φαίνεσθαι αλλά για το είναι - όσες έχω μαγειρέψει).
μηπως λέω αλλον? αυτος δεν έκανε την εκπομπη "γευσεις στη φύση"? αυτος ολο κρεμες γαλακτος,μπεικον και βουτυρα έβαζε (ασε που εβαζε και ζάχαρη σε φαγητα...ενταξει ειπαμε αν χρησιμοποιεις φρεσκια ντοματα ,κοβει την ξινιλα αλλά αυτος έβαζε σε ενα σωρο συνταγες)...πολλά υλικά η κάθε συνταγή ...και τώρα που εριξα μια ματιά στο σαιτ του με τις συνταγές το ιδιο μου φανηκαν...τελος παντων .... εγώ προτιμω τις συνταγές του πετρετζικη...οχι οτι είναι για διαιτα αλλα νομιζω οτι το κατέχει το αντικειμενο...λέω να τη φτιαξω κι εγώ την πορτοκαλοπιτα
 

babaduma

Member
Μηνύματα
5.057
Likes
7.820
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Βασικά από ο,τι θυμάμαι ο Δρίσκας στα γλυκά δίνει πολύ ''πόνο''...:bleh:
Βούτυρο, σοκολάτες, ζάχαρη, μέλια,σιρόπια... όλα αλύπητα!!!

Στα φαγητά είναι πιο εγκρατής.;)
Δεν μ' ενδιαφέρουν τα γλυκά. Για τα φαγητά μίλησα...

μηπως λέω αλλον? αυτος δεν έκανε την εκπομπη "γευσεις στη φύση"? αυτος ολο κρεμες γαλακτος,μπεικον και βουτυρα έβαζε (ασε που εβαζε και ζάχαρη σε φαγητα...ενταξει ειπαμε αν χρησιμοποιεις φρεσκια ντοματα ,κοβει την ξινιλα αλλά αυτος έβαζε σε ενα σωρο συνταγες)...πολλά υλικά η κάθε συνταγή ...και τώρα που εριξα μια ματιά στο σαιτ του με τις συνταγές το ιδιο μου φανηκαν...τελος παντων .... εγώ προτιμω τις συνταγές του πετρετζικη...οχι οτι είναι για διαιτα αλλα νομιζω οτι το κατέχει το αντικειμενο...λέω να τη φτιαξω κι εγώ την πορτοκαλοπιτα
Εντάξει βρε παιδί μου, ο καθένας ό,τι του αρέσει φτιάχνει. Δεν θα τσακωθούμε. Φτιάξε εσύ του Πετροτέτοιου, να φτιάξω κι εγώ του Δρίσκα, να φτιάξει κι η Φένια ένα πιλάφ, να κάνουμε βασιλικό γεύμα! (τα κρασιά θα τα στείλει ο panpan - δεν εμπιστεύομαι κανέναν άλλο! :D )
 
Last edited by a moderator:

fotast

Member
Μηνύματα
9.653
Likes
14.987
Πάντως 1-2 φορές που τον είδα(τον Δρίσκα) μου έκανε εντύπωση και το σκηνικό.

Μια τέτοια κουζίνα θα την ήθελα.
 

emouli

Member
Μηνύματα
1.239
Likes
3.531
Ταξίδι-Όνειρο
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Τον Δρίσκα τον είχα πρωτοδεί τυχαία σε μια πρωινή εκπομπή της Νετ που παρουσίαζαν η Βαγιάνη με την Τσαπανίδου το 2002 και από τότε τον συμπάθησα. Προσωπικά οι συνταγές του μου φαίνονται εύκολες και το μεγάλο του ατού είναι πως δεν σε ζαλίζει με τις υποδιαιρέσεις του γραμμαρίου :p στο μέτρημα. Αυτό είναι κάτι που δεν χωνεύω καθόλου, γι' αυτό και δεν πολυασχολούμαι με τη ζαχαροπλαστική που θέλει τρομερή πειθαρχία στο ζύγι.
Αν θέλετε να σας αγαπήσουν άπαντες συγγενείς και φίλοι, προτείνω να τους κάνετε το τραπέζι μαγειρεύοντας την παρακάτω συνταγή:
Μοσχαράκι με σάλτσα λαχανικών και κόκκινου κρασιού*
http://www.driskas.com/articles.php?category_id=7&product_id=285

*Έχω να κάνω μόνο δύο παρατηρήσεις-διευκρινίσεις:
α) Το κρέας που αναφέρει να το έχετε σε 2 κομμάτια, όχι σε ρολό αλλά όσο το δυνατόν ομοιόμορφα κομμένα (το κιλότο επιτρέπει κάπως αυτό το σχήμα)
β) Στο τέλος που λέει να πολτοποιήσετε τα λαχανικά, αποφύγετε το μπλέντερ και χρησιμοποιήστε καλύτερα μια πρέσσα πατάτας, δηλαδή κάτι τέτοιο:

Καλή επιτυχία!!! Περιμένω εντυπώσεις... ;)
 

emouli

Member
Μηνύματα
1.239
Likes
3.531
Ταξίδι-Όνειρο
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Ωραια συνταγη φαινεται... Αμα δεν εχουμε πρεσα και παιξει μουλτι??
Απλά με το μούλτι ή το μπλέντερ γίνεται τελείως αλοιφή η σάλτσα. Βέβαια μπορείς να βάλεις μόνο τα λαχανικά χωρίς ζουμιά και να μην τα χτυπήσεις πολλή ώρα. Είναι καθαρά θέμα γούστου η υφή της σάλτσας. Πάντως ό,τι σκεύος-συσκευή και να χρησιμοποιήσεις το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει.;)

Τα πεθερικούλια σου θες να τραπεζώσεις και δείχνεις τόσο ενδιαφέρον; :D
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
6.097
Likes
10.758
Απλά με το μούλτι ή το μπλέντερ γίνεται τελείως αλοιφή η σάλτσα. Βέβαια μπορείς να βάλεις μόνο τα λαχανικά χωρίς ζουμιά και να μην τα χτυπήσεις πολλή ώρα. Είναι καθαρά θέμα γούστου η υφή της σάλτσας. Πάντως ό,τι σκεύος-συσκευή και να χρησιμοποιήσεις το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει.;)

Τα πεθερικούλια σου θες να τραπεζώσεις και δείχνεις τόσο ενδιαφέρον; :D
Τα πεθερικουλια ας αρκεστουν στις Συνταγες της Παρεας.gr :D
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μηνύματα
905.138
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom