emouli
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Τριπάκια θες να ανταλλάξουμε πεθερικά;
Τσ, τσ, τσ... Η σημερινή νεολαία δεν εκτιμάει αυτά που έχει.Με μεγαλη μου χαρα!
Τριπάκια θες να ανταλλάξουμε πεθερικά;
Τσ, τσ, τσ... Η σημερινή νεολαία δεν εκτιμάει αυτά που έχει.Με μεγαλη μου χαρα!
Αααααα, εδώ κάνεις λάθος: Δεν πήγε για φαγητό, για degustation πήγε. Μη σε ξεγελούν οι φωτογραφίες. Κάθε καλό γαλλικό εστιατόριο που σέβεται τον εαυτό του και τη φήμη του, σερβίρει τις μερίδες του σε μέγεθος ισπανικών tapas! (και μην ακούσω τίποτε αηδίες του τύπου "ουκ εν τω πολλώ το ευ" και τα τοιαύτα, εντάξει; )H Φενια πηγε για φαγητο και παρηγγειλε ολο τον καταλογο!
Για μένα η pastilla ήταν το πιο επικό πιάτο του ταξιδιού! Το φάγαμε παραπάνω απο μια φορά. Μάλιστα έμαθα οτι η πιο "hardcore" κι αυθεντική εκδοχή του ειναι με περιστέρι, αλλα δεν τη βρήκαμε στα εστιατόρια που καθίσαμε.@underwater αυτό το κοτόπουλο σε πίτα πασπαλισμένο με ζάχαρη και κανέλα δεν μου κάθισε πολύ καλά! Το φάγατε? Το μπέργκερ καμήλας μου κέντρισε το ενδιαφέρον
Την έκανα χθες κι εγώ (χωρίς παραλλαγές), είναι πάρα πολύ καλή - και όντως, όπως λέει κι ο Άκης καμια 15αριά φορές ,"τρως πορτοκάλι". Ευχαριστούμε @emouli!http://akispetretzikis.com/el/categories/glyka/portokalopita-ac119a4c-a831-43a1-a6a2-2c212c8b449f
Αυτή την πορτοκαλόπιτα (ελαφρώς πειραγμένη) έφτιαξα προ ολίγου και ήδη -όπως βλέπετε- τα πρώτα κομμάτια έκαναν φτερά...
View attachment 67897 View attachment 67898
Έχει κάποιες ενδιαφέρουσες συνταγές αλλά τα 30' είναι μεγάλη υπερβολή τουλάχιστον, ειδικά σε συνταγές που δεν έχεις ξαναφτιάξει.Για μένα πάλι θα πάρω τα γεύματα του Jamie σε 30'. Το έχει δοκιμάσει κανείς;
Ειδικά στους χρόνους προετοιμασίας... ολόκληρο επιτελείο χρειάζεσαι για να ετοιμάσεις τα υλικά μέσα στο χρόνο που λένε! Όσο χρόνο κάνω εγώ για να πλύνω ένα μαρούλι, αυτοί λένε ότι φτιάχνουν σαλάτα ολόκληρη!Έχει κάποιες ενδιαφέρουσες συνταγές αλλά τα 30' είναι μεγάλη υπερβολή τουλάχιστον, ειδικά σε συνταγές που δεν έχεις ξαναφτιάξει.
Όντως είναι πολύ πορτοκαλένια κι αυτό οφείλεται στα ολόκληρα πορτοκάλια. (εγώ να σκεφτείς έβαλα τρία!)Την έκανα χθες κι εγώ (χωρίς παραλλαγές), είναι πάρα πολύ καλή - και όντως, όπως λέει κι ο Άκης καμια 15αριά φορές ,"τρως πορτοκάλι". Ευχαριστούμε @emouli!
Και σε πνεύμα δημιουργικό ρωτώ τους απανταχού καλοφαγάδες ενόψει Χριστουγέννων: Τι προτάσεις έχουμε για βιβλία μαγειρικής; Έχω να κάνω δυο δώρα σε πιο ώριμες μαγείρισσες, που δεν έχουν σχέσεις με το ίντερνετ αλλά γενικά εκτιμούν φρέσκιες προσεγγίσεις παραδοσιακών πιάτων και μοντέρνες πινελιές. Για μένα πάλι θα πάρω τα γεύματα του Jamie σε 30'. Το έχει δοκιμάσει κανείς;
Μα αν έχετε παρατηρήσει τις αντίστοιχες εκπομπές του -κατά τα άλλα πολύ αγαπημένου μου- Jamie δεν πλένει ποτέ τίποτα!Όσο χρόνο κάνω εγώ για να πλύνω ένα μαρούλι, αυτοί λένε ότι φτιάχνουν σαλάτα ολόκληρη!