Βράβευση των συχνών ταξιδευτών.

mariadimi

Member
Δεν ξέρω για πόσο παλιά αναφέρεσαι αλλά επι εποχή Μαγγελάνου οι θαλασσοπόροι έπερναν κρατικά κονδύλια για την εξερεύνηση νέων τόπων, άγνωστων εκείνη τη εποχή, με σκοπό να επελθουν κέρδη/αποικίες και δόξα στη χώρα τους. Σήμερα που έχει ανακαλυφθεί κάθε σπιθαμή πάνω σε αυτόν τον πλανήτη χρήματα για να κάνεις τα ταξίδια σου θα σου δώσει είτε η ίδια σου η τσέπη, είτε οι συγγενείς σου, είτε και κάποιοι χορηγοί αν το δουλεύεις καλά το "εργάκι". Γιατί τα ταξίδια σήμερα είναι ψυχαγωγία (βασική ανάγκη του ανθρώπου τη σημερον ημέρα...) και τίποτα παραπάνω.

Υπάρχούν πολλοί σαν εσένα που νομίζουν οτι κάνουν κάτι σπουδαίο, όχι μόνο για τον εαυτό τους αλλά και για τους άλλους, με το να ταξιδεύουν. Μάλιστα είναι τόσο πολλοί αυτοί που έχουν άποψη και γι αυτό ταξιδεύουν (ενω οι υπόλοιποι δεν έχουμε άποψη) και άλλοι τόσοι που ταξιδεύουν με καποιο συγκεκριμενο τρόπο ντεμεκ και νομίζουν οτι ξεχωρίζουν απο τους άλλους ανθρώπους, που πλέον έχετε γίνει τόσοι πολλοί ώστε δεν σας δίνει κανένας σημασία. Αυτό για τις χώρες του τρίτου κόσμου απλά το προσπερνάω...
Έχω την εντύπωση ότι τα ταξίδια σε ορισμένους ανθρώπους έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα στην αντίληψη τους. Αντί να τους ανοίγει το μυαλό τους, κλείνει περισσότερο. Έναν καταραμένο θεσμό παρόμοιο σαν το Race Across the World ζητάω να ιδρυθεί στην Ελλάδα με κρατικά κονδύλια. Εάν είναι να με φάτε ζωντανη...αφήστε το καλυτερα

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πολωνία
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Έχω την εντύπωση ότι τα ταξίδια σε ορισμένους ανθρώπους έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα στην αντίληψη τους. Αντί να τους ανοίγει το μυαλό τους, κλείνει περισσότερο. Έναν καταραμένο θεσμό παρόμοιο σαν το Race Across the World ζητάω να ιδρυθεί στην Ελλάδα με κρατικά κονδύλια. Εάν είναι να με φάτε ζωντανη...αφήστε το καλυτερα
Α εννοείς κάτι σαν το survivor; Ε πες το έτσι να καταλάβω η στενόμυαλη!...

mariadimi

Member
Κατι θελετε να πειτε και δεν το λετε σωστά μαλλον... Να σας επιβραβευσουν και μαλιστα οικονομικά, που ταξιδευετε πολύ στο εξωτερικο, σε μια χωρα που εχουμε ενα ποσοστο κατω απο το οριο της φτωχειας και ζει με επιδοματα το θεωρειτε λογικό; Αμα γινεται αυτο καπου αλλου τοτε σε λαθος χωρα γεννηθηκαμε..

Μπορει καποιος μεσα απο τα ταξιδια να κανει εκπομπες οπως πολλοι μεσω youtube και να αυξησει τα εσοδα του για απομενα ταξιδια.. Αλλα να σε πληρωνει το κρατος για αυτο ειναι ανηκουστο.. Και ενας που βγαινει καθε βραδυ ταβερνες μπουζουκια θεατρα κινηματογραφο γιατι να μη ζητησει το ιδιο αφου ενισχυει και την εγχωρια οικονομια..
Ο μοναδικός που μου απάντησε με λογική και ευγένεια. Σε ευχαριστώ για το πολιτισμένο σου επίπεδο και ναι μάλλον έχεις δίκιο δεν εκφραστηκα
Κατι θελετε να πειτε και δεν το λετε σωστά μαλλον... Να σας επιβραβευσουν και μαλιστα οικονομικά, που ταξιδευετε πολύ στο εξωτερικο, σε μια χωρα που εχουμε ενα ποσοστο κατω απο το οριο της φτωχειας και ζει με επιδοματα το θεωρειτε λογικό; Αμα γινεται αυτο καπου αλλου τοτε σε λαθος χωρα γεννηθηκαμε..

Μπορει καποιος μεσα απο τα ταξιδια να κανει εκπομπες οπως πολλοι μεσω youtube και να αυξησει τα εσοδα του για απομενα ταξιδια.. Αλλα να σε πληρωνει το κρατος για αυτο ειναι ανηκουστο.. Και ενας που βγαινει καθε βραδυ ταβερνες μπουζουκια θεατρα κινηματογραφο γιατι να μη ζητησει το ιδιο αφου ενισχυει και την εγχωρια οικονομια..
Σε ευχαριστώ για την ευγένεια σου και την κατανόηση και ναι έχεις δίκιο μάλλον δεν εκφραστηκα σωστά και δεν έπρεπε καν να ανοίξω αυτό το thread. Απλά ακούγοντας φίλους από Αγγλία που έχουν κερδίσει βραβεία και επιχορηγήσεις σκέφτηκα ότι καλή ιδέα θα ήταν να σχηματιστεί ένας ανάλογος φορέας και εδώ.

alma

Member
Εδω δεν εχουμε φοροαπαλλαγες που γενναμε παιδια τα ταξιδια μας μαραναν
Και σε χώρα με κορυφαίο πρόβλημα υπογεννητικότητας κιόλας.Από τα μεγαλύτερα όχι μόνο στην Ευρώπη,αλλά και στον κόσμο.

maria91

Member
Εξυπακούεται ότι δεν επιτελώ κάποιο έργο για την κοινωνία αλλά από φίλους που έχω σε Αγγλία και Αμερική ξέρω ότι παίρνουν πολλές κρατικές επιχορηγήσεις και μερικοί έχουν αναγνωριστεί κιόλας και δεν μιλάω για κλασσικά παραδείγματα οπως ο Taylor Demonbreun και την Cassandra De Pecol που πλέον κατέχουν τα ρεκόρ Γκίνες, μιλάω για απλούς ανθρώπους που όταν συμπλήρωσαν έναν μεγάλο αριθμό ταξιδιών βραβεύτηκαν από τις κοινότητες τους μέσω κρατικών κονδυλίων, εκτός και αν μου τα παραφουσκωσαν και μου είπαν ψεματα. Τα ταξίδια παρεπιπτόντως δεν είναι χόμπι ή ψυχαγωγία όπως τα θεωρούσαν παλιά, για μένα ειναι είναι βασική ανθρώπινη ανάγκη και θεωρώ τον εαυτό μου σαν έναν άτυπο πρέσβη της Ελλάδας όταν ταξιδεύω στο εξωτερικό ειδικά σε χώρες του τρίτου κόσμου. Επίσης έχω φιλοξενήσει πολλούς φίλους που έχω γνωρίσει εκει. Αλλά όπως έγραψα σε προηγούμενη ανάρτηση μάλλον ήταν λάθος να απευθυνθώ σε αυτό το φόρουμ για μια τέτοια ιδέα επιχορήγησης οπότε κατεβάστε την ανάρτηση για να τελειώνουμε.
Κονδυλια δε δινουν για τη εκπαιδευση,την υγεια,τις μεταφορες κ θες να δωσουν σε εσενα που αποφασισες να χαλασεις απο τα λεφτα που δουλεψες ή εχεις στη ακρη για να γυρισεις ολο το κοσμο???και ξαναλεω γινε influencer!!!!ποσταρε καμια 15 αρια φωτο απο τα ταξιδια σου,κανε ταγκ κανα ξενοδοχειο κ μολις μαζεψεις μερικα views,θα πας να ζητησεις απο ξενοδοχεια,πρακτορεια κλπ μειωσεις στις τιμες ή δωρεαν διακοπες!!πως νομιζεις εγινε γνωστος ο Μπλετσας κ ο Δουσης επειδη τους εδωσαν κονδυλια????
Αλλιως αν δε θες να ακολουθησεις το πλανο που ακολουθουν οι περισσοτεροι,τοτε κοψε τα ληγμενα...

mariadimi

Member
Λοιπόν, επειδή δεν θέλω να μπαίνω στην διαδικασία να έχω αψιμαχίες με κανέναν από δω μέσα και πόσο μάλλον να εισπράττω ειρωνία και προσβολές καλύτερα να τελειώσει αυτή η συζήτηση εδώ.

tatooine

Member
Κονδυλια δε δινουν για τη εκπαιδευση,την υγεια,τις μεταφορες κ θες να δωσουν σε εσενα που αποφασισες να χαλασεις απο τα λεφτα που δουλεψες ή εχεις στη ακρη για να γυρισεις ολο το κοσμο???και ξαναλεω γινε influencer!!!!ποσταρε καμια 15 αρια φωτο απο τα ταξιδια σου,κανε ταγκ κανα ξενοδοχειο κ μολις μαζεψεις μερικα views,θα πας να ζητησεις απο ξενοδοχεια,πρακτορεια κλπ μειωσεις στις τιμες ή δωρεαν διακοπες!!πως νομιζεις εγινε γνωστος ο Μπλετσας κ ο Δουσης επειδη τους εδωσαν κονδυλια????
Αλλιως αν δε θες να ακολουθησεις το πλανο που ακολουθουν οι περισσοτεροι,τοτε κοψε τα ληγμενα...
Έχω ακούσει τα χειρότερα από γνωστό μου που δουλεύει στην εστίαση για τους ινφουενσερς. Πάνε με το έτσι θέλω και απαιτούν. Αρκετοί δεν τολμούν να τους διώξουν και υποκύπτουν. Είναι οι καινούριοι "προστάτες" των καταστημάτων.

Arwindan

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Μα τι σχέση έχει το Race Across the World με το να δώσει κονδύλια ή επιχορηγήσεις το κράτος; Το Race Across the World είναι ένα reality show, που κολλάει το κράτος;
Δηλαδή αυτό είναι το παράδειγμα του " αλλά από φίλους που έχω σε Αγγλία και Αμερική ξέρω ότι παίρνουν πολλές κρατικές επιχορηγήσεις και μερικοί έχουν αναγνωριστεί κιόλας ";

mariadimi

Member
Δεν ακολουθώ το παράδειγμα κανενός Δούση και Μπλέτσα, έχω αναγκαστεί να πουλήσω δυο ακίνητα για να κάνω τα όνειρα μου πραγματικότητα όσον αφορά τα ληγμένα που αναφέρεσαι θα τα κόψω σε δύο εβδομάδες όταν θα βρίσκομαι Νέα Ζηλανδία. Bye bye.

paefstra

Member
Δεν ακολουθώ το παράδειγμα κανενός Δούση και Μπλέτσα, έχω αναγκαστεί να πουλήσω δυο ακίνητα για να κάνω τα όνειρα μου πραγματικότητα
We have a winner. Εγω σε θαυμαζω που το λες ανοιχτα γιατι αλλοι το κρυβουν.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.956
Μέλη
39.659
Νεότερο μέλος
Grvardal

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom