babaduma
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- terra incognita
- Ταξίδι-Όνειρο
- α του Κενταύρου
Φεύγεις την επόμενη βδομάδα και δεν έχεις οργανώσει ακόμη τίποτα; Το βρίσκω εξαιρετικά δύσκολο να οργανώσεις ο,τιδήποτε στον ελάχιστο χρόνο που έχεις.Καλησπέρα σας,
Ετοιμάζομαι για Κίνα την επόμενη εβδομάδα, θα κάτσω 3 εβδομάδες αλλά μπορώ και 4!
ΔΕΝ θα πάω με γκρουπ, θα πάω μόνος και πρέπει να το οργανώσω όλο μόνος μου!
Τα μέρη που θέλω να επισκεφθώ είναι τα εξής:
1/ Beijing
2/Shanghai
3/ Suzhou
4/ Hong Kong
5/ Macau
6/ Guangzhou
7/ Yangshuo
8/ Guilin
9/ Fenghuang
10/ Xian
Θα μπορούσατε όσοι έχετε πάει να μου πείτε πως να διαμοιράσω τις μέρες στην κάθε πόλη αλλά και να προτείνετε αν θέλετε ίσως κάποια πόλη πιο σημαντική που μου χει ξεφύγει..
Πιστεύετε ότι θα μπορέσω να τις δω σε αυτό το μήνα ή στις 3 εβδομάδες;
Γενικότερα ότι πληροφορία και να μου δώσετε είναι ευπρόσδεκτη!
Η Κίνα είναι μια χώρα δύσκολη έως πολύ δύσκολη στο να κινηθείς μόνος σου (μετάφραση: χωρίς κάποιον μαζί σου που να μιλάει κινέζικα και να σε γλυτώνει από πολύ χασομέρι μέχρι να βρεις άκρη στο ο,τιδήποτε θες να κάνεις) - με εξαίρεση, ίσως, την Σαγκάη (και μπορεί και Χονγκ Κόνγκ και Μακάο που δεν πήγα). Οι Κινέζοι δεν μιλούν αγγλικά. Αν μπορείς, βρες κάποια εφαρμογή μετάφρασης και κατέβασέ την στο κινητό σου. Ίσως σε βοηθήσει.
Εκτός κι αν θες να πας μόνο για να πεις ότι πήγες σε όλ' αυτά τα μέρη που αναφέρεις, νομίζω ότι ο χρόνος των 3 εβδομάδων δεν θα σου φτάσει και θα πρέπει να κάτσεις οπωσδήποτε 4. Με δεδομένο ότι δεν έχεις κανονίσει ακόμη τίποτα, υποθέτω ότι θα θέλεις να κινηθείς με ΜΜΜ (λεωφορεία και τραίνα και όχι αεροπλάνα που τα εισιτήρια είναι ακριβά - όχι ότι τα γρήγορα τραίνα είναι φτηνά αλλά τέλος πάντων). Επειδή δεν προλαβαίνεις πια να βγάλεις εισιτήρια τραίνων online από πριν, θεωρώ πολύ σημαντικό - τουλάχιστον - να βάλεις κάτω το χάρτη και να δεις πώς θα κινηθείς και να σημειώσεις τις διαδρομές για να ξέρεις τι θα ζητήσεις εκεί. Θα σε γλυτώσει από πολύ χρόνο και εκνευρισμούς - πίστεψέ με. Φρόντισε να οπλιστείς με μεγάλα αποθέματα υπομονής.
Εάν μπορείς, έχε τυπωμένους στα κινέζικα τους προορισμούς σου (ακόμη και το εστιατόριο που θες να πας να φας) ή - εφόσον μπορείς να συνεννοηθείς - ζήτα από το ξενοδοχείο να στο γράψουν σ'ένα χαρτί.
Για τ'αξιοθέατα δεν θα σου πω κάτι, αφού έχεις επιλέξει αυτούς τους προορισμούς κάτι θα έχεις στο μυαλό σου. Να σου πω μόνο ότι εκτός από τη Suzhou, στην πέριξ περιοχή έχει και άλλα μικρότερα και ομορφότερα μέρη που μπορείς να δεις. Απλά ψάξ'το όσο μπορείς (ανάλογα και με το τι θέλεις να κάνεις).
Καλή τύχη!